Şimdi Ara

Porsche Carrera 2000 model alınır mı? tavsiyeler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
6.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Yaklaşık 90.000 - 110.000 TL arası bir bütçem var.

    Aslında arayışa başladığımda birkaç yıllık BMW coupe vs. bakıyordum, sonra biraz Z4 inceledim, ancak şimdi alıcı gözle galeride 2000 model Carrera'lara bakınca resmen aklımı başımdan aldı.
    Gerçekten 70.000 km civarında arabalar var ve çok temizler (tabi ki motor vs. bir servise baktıracağım), Porsche de spor olmasına rağmen günlük de kullanılabilmesiyle meşhur o yüzden o açıdan da aslında bana uyuyor.

    Daha önce bu segmentte hiç spor araba sahibi olmamış biriyim, o yüzden her açıdan (sürüş, konfor, vergi, kasko, problem, tekrar satış vs.) tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.



  • tövbe tövbe
  • Soruların gercekten ciddi ise tavsiye etmem. Bence bir iki yıllık BMW coupe mantıklı.
  • Sorular tabi ki ciddi, neden ciddi olmasın ki?

    Kesinlikle bende başta konfor düşünüyordum, ancak çok farklı segment'ler, ve hakikaten Carrera bir görünce insanın kanına giriyor.
    10 yıllık bir araba olsa da ortada dünyanın en iyi araba üreten markalarından birinin bir ürünü var, içine de bugün ilk kez oturdum, 2000 yılında içi yenilenmiş, beklediğimden çok daha konforlu çıktı açıkçası.
  • 11 yıllık arabaya o kadar para yatırabilir misin ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserdar93 -- 5 Ekim 2011; 21:33:26 >
  • eğer performans merakın varsa kesinlikle porsche al. porsche nin zevki bir başkadır kullananlar bilir. söylediğin gibi günlük kullanıma da uygundur porsche ler. 10 yıllıkta olsa sonuçta bineceğin otomobil porsche. sana ayrıca bir prestij sağlar
  • porsche de olsa 11 yaşındaki hor kullanılmak için üretilmiş bir arabaya 100000 civarı para bağlamak çok mantıklı değil fakat bu işte mantığı kenara iten bir olgu var o da porsche ve zevk isterse 50 yaşında olsun porsche porschedir. herkes dönüp bakar bu bir gerçek.

    2. el olarak sıkıntı yaşamazsınız bu arabalar piyasada azda olsa piyasası bellidir. pert yada motoru bitik bir araba almadıkça satılabilecek araçlardır.

    bakımlı ve temiz bir aracı tercih edip aracı ilk günkü gibi temiz tutarsanız klasik olur dahada pahalıya satarsınız bu işler böyle.

    ---

    eğer maddi durumunuz 100 bin tl yi gözden çıkaracak kadar iyiyse alın ve zevkinizi sürün.

    ben daha çok 964 - 993 serisini seviyorum (acı gerçek fiyatları 150 bin küsür tl). 996 serisi ile modern bir görünüme kavuşmaya çalıştılar ama tutmadı. yuvarlak farların modası bitmeyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 5 Ekim 2011; 21:46:23 >




  • benim bildiğim bir carrera var nerden terlediği belli olmayan

    içi temiz km'si sözde az ama alttan yağ geliyor servisi dahi çözemedi sorununu

    umarım ona denk gelmezsin

    bu tarz arabaları alırken yürütmek için de cash hesaplanarak yola çıkılmalı yoksa ilk baskı balatada arabayı elden çıkarmanız gerekebilir
  • Açıkçası birkaç yılık 3 serisi almak bu parayı insan içini çok daha rahat ettirebilir kabul ediyorum, ancak bu kadar spor segment'e kafam takılmışken Sedan almak istemiyorum, 3 coupe ise bir türlü beğenemediğim bir arabadır.

    O yüzden şu an alternatifler 2004 model 6 serisi veya daha yeni A5 olarak gözüküyor, diğer tarafta da Carrera ve Z4 var.

    Carrera vergi ve kasko tarafını karşılayabileceğim bir araba, kasko dışı parça vs. değişiminde fiyat aralığı ne açıkçası o tarafı bilmiyorum henüz araştırmam lazım.
    Carrera gerçekten beni bir yandan korkutuyor bir yandan da feci aklımı çeliyor, o yüzden kararsız durumdayım.
  • Bence günlük kullandığın araç kesinlikle üzülmeyeceğin, üstüne titremeyeceğin bir araç olmalı. Ekonomik gücün yerindeyse bir zevk arabası alırsın, bir de günlük kullanım için başka bir tane alırsın en iyisi odur.

    Ailenle birlikte kalıyorsan mesela al, istediğin aracı al. Günlük kullanmak için annenin aracını alırsın, arkadaşlarınla dışarı çıkarken kendi porscheni alırsın. Ama istanbul gibi bir trafikte tek başına carrera olmaz.

    A5 süper bir otomobil, 3 serisi coupeden daha iyi. Ama 3 coupe prestij açısından başkalarının gözünde daha değerli, hemde dizelini alırsan rahat rahat günlük kullanıma çok uygun bir araç.

    Bence dandik c sınıfı jetta corolla falan o ayarda ikinci bir araç olmadıktan sonra Porsche alınmamalı.
  • Geçen sürede Doğuş Porsche servisleriyle konuştum, doğuş çıkışlı ve servis bakımlıysa almadan önce sahibiyle beraber gelirsiniz, sahibinin onayıyla araba ilk günden itibaren ne geçirmiş ne yapılmış hepsini çıkarırız size diyorlar, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz diyorlar.

    Birkaç kişi 2003 öncesi alma servisle çok uğraşırsın demişti ancak servis katılmadı, eğer zaten fabrikasyon bir hatası varsa değişiyor dediler, ki tüm çetelesini çıkartınca da görünecek, o tür bir sorun olmadığı sürece de 2000 araba kesinlikle riskli değil çok sağlam arabalar dediler. Zaten KM'leri de 70bin - 100 bin arası oluyor bu yaştakiler yüksek değil.

    Son olarak daha önce hiç kullanmadığım için önce bir deneyeyim dedim, piyasadan epey araştırdım kiralık bulabildiğim en eski model 2008, tabi ki çok fark olacak ancak yine de genel olarak hem arabanın hissini almak hem de günlük kullanımda nasıl görmek için 2 günlük kiralayacağım bu hafta, karar vermede yardımcı olur diye düşünüyorum.




  • Bence paranız hazırda acele etmeyin sıcak paraya çok iyi arabalar bulunur. Kulanicisindan 2003- 2004 model bulursunuz benim kanaatim o fiyatlara. Çevrenizde varsa haber verin ve sahibinden günlük takip edin mutlaka gelir. Selamlar
  • para hesabı yapmayacak kadar param olsa bende porsche,ferrari vs. alırım , ama yok servisiymiş yok bakım ücretiymiş, yok yakıt parasıymış, yok vergisiymiş bunları hesap etmek zorunda olsam o mahallenin civarından bile geçmem...
  • Mugen modlu sıfır km bir Type R alırdım senin yerinde olsam :))
  • 4x4 superb 2.0tdi alabilirsin hemide full donanımlı opsiyonlu =).
  • Arkadaşlar Merhaba,

    2 gün boyunca yeni kasa bir Porsche kiralayıp kullandım, özetle:

    * Kesinlikle günlük kullanıma da uygun bir araç. Siz basmadığınız sürece herhangi bir üst segment aracın konforuyla trafikte vs. gidebiliyorsunuz.
    * Motor sesi beni rahatsız edecek bir düzeyde değildi, alıştığımdan daha fazla ses vardı tabi ancak zaten o kadarını da duymak istiyorsunuz arabanın arkasında duran bir canavar olunca.
    * Suspansiyonları sandığım kadar sert ve rahatsız değildi, ki kiralık bir araba olduğundan çok daha hor kullanmış olmasına rağmen. Tümseklerden vs. geçerken herhangi bir araç kadar özen göstermem yeterli oldu ve hızlı giderken dahi özel olarak rahatsız olmadım.
    * Bazı spor arabaların basıklığı ve görüş açısı gerçekten çok farklı oluyor, burada oturduğum anda rahat ettiğim. Görüş açısı son derece ferah bir araba.
    * Benzin korktuğum kadar yakmıyordu, ortalama 13-14 bastığımda ise en fazla 17-18'e kadar çıktım. Zaten mevcut arabamın 2 katı benzin ödemeye razıyım, o yüzden sınırların içindeydi.
    * Şu ana kadar kullandığım en güçlü araba olduğu için gazı kökleyince neler olduğuna hiç girmiyorum bile burada, çok fena bir şey :)

    Önceki kasada en önemli konu tabi konfor ne kadar farkedecek hala ona bakmam gerekiyor, ancak endişelendiğim çoğu şeyin yokolduğunu söyleyebilirim.

    Şimdi Z4 ve 6 serisi BMW kiralayıp deneyeceğim, onların ardından tam olarak kararımı verip iyi bir 2. el aramalarına başlayacağım.

    Yorumlarınızı bekliyorum.




  • 90-110 bin lira bişey değil, almak zor değil bu araçları yürütmek zor. Evin ikinci aracı olarak alıyorsan hay hay, ama günlük kullanımlık bir araç değil bu. Arkadaşımda var 2001 modeli bunun, ara sıra kullanıyor, asıl aracı q7.

    Ha zaten bu aracı zor kaskolatırsınız, yıllık kasko maliye 15-20 bin lira olur EN AZ.

    Benzini zaten hesap etmişinizdir.

    Bu aracın tadını aldıktan sonra z4 kesmez sizi kesinlikle, bana sorarsanız bence boxster lara bakın.
  • Arkadaşlar Selam,

    Bu haftada bir M6 Cabrio denedim. Görüüşü zaten feci çok agresif, performansı gayet iyidi, ki konfor seviyesi de yüksek.

    Ancak açıkçası Porsche'dan sonra kesinlikle insana heyecan vermiyor, o yüzden bunu eledim diyebilirim.

    Ya 2010 bir 3 coupe alıp yepyeni ve konforu çok yüksek bir araba tercih edeceğim, ya gerçekten spor hevesi takip edersem Porsche ile devam edeceğim, 2005 model bir 6 serisi benim için çok arada bir model olarak kaldı.

    Şimdi geriye Z4 kaldı, şartları zorlayıp yeni kasa alabilirim o yüzden yeni kasa bir Z4 deneyeceğim.

    Ancak hala Porsche'un tadı damağımda cidden insanın kanına girince çıkmıyor.

    Her zamanki gibi yorumlarınızı beklerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: angelusavril

    Arkadaşlar Selam,

    Bu haftada bir M6 Cabrio denedim. Görüüşü zaten feci çok agresif, performansı gayet iyidi, ki konfor seviyesi de yüksek.

    Ancak açıkçası Porsche'dan sonra kesinlikle insana heyecan vermiyor, o yüzden bunu eledim diyebilirim.

    Ya 2010 bir 3 coupe alıp yepyeni ve konforu çok yüksek bir araba tercih edeceğim, ya gerçekten spor hevesi takip edersem Porsche ile devam edeceğim, 2005 model bir 6 serisi benim için çok arada bir model olarak kaldı.

    Şimdi geriye Z4 kaldı, şartları zorlayıp yeni kasa alabilirim o yüzden yeni kasa bir Z4 deneyeceğim.

    Ancak hala Porsche'un tadı damağımda cidden insanın kanına girince çıkmıyor.

    Her zamanki gibi yorumlarınızı beklerim.

    Bende zeki müren, memnun oldum.




  • ne güzel bütçen varmış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.