Şimdi Ara

Yeni evlenecek için tavsiye lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

11.11.2011 tarihinde hayırlısıyla evleniyorum. Evin bütün eşyaları hakkında seçimleri gelin hanıma bıraktım, kendisine sadece televizyon seçimini yapacağımı belirttim.
    Ancak yeni gelişmeler hakkında hiç bir bilgim yok, elektronik mağazalarında gördüklerimden de seçim yapamıyorum...

Sizden isteğim, 40" ve üzeri, dahili uydu alıcısı bulunan, Wi-fi özelliği olan (internete bağlanabilecek), salonda duruşuyla göz dolduracak bir FullHD TV tavsiye etmeniz. (LCD, Plasma, LED seçeneklerinden en iyisi sanırım LED olan...)
    Söylediğim özellikler ile şu an için mümkün mü bilmiyorum ama istediğimde 3D görüntü sağlayabilen, istediğimde normal görüntüsüne dönebilen olursa çok makbule geçer. (Malum, misafir geldiğinde herkese gözlük dağıtacak halimiz yok.)

Bütçe olarak en fazla 2500 belirliyorum, 2000'e kadar olursa tadından yenmez tabii.

Lütfen bilgilerinizi esirgemeyiniz, teşekkürler.

• Öncelikle evliliğiniz hayırlı olsun Tv konusuna gelirsek düğüne daha zaman olduğundan bence mağzaların yaptığı kampanyaları takip etmek sizin için daha iyi olacaktır.Eğer kampanya bekliyebilcekseniz Vatan haftasonu kampanyalarından 40D8000 alabilirsiniz ama acelesi varsa 46D6500 veya 40D6500 almanızı tavsiye ederim
  • Hocam eğer 3D özellik arıyorsanız ve misafir geldiğinde de gözlük dağıtmak istiyorsanız LG'nin Cinema 3D led tv'lerinden LW5500'e bakabilirsiniz. TV size ilk alımda 7 FPR pasif gözlükle geliyor zaten ve hem 2D, hem de 3D görüntü vermesinin yanında 2D->3D çeviri fonksiyonu da mevcut bu serinin. Ben 42LW4500 kullanıyorum. PC bağlantısıyla kullandığım için smart tv olayını pek önemsemedim.
  • Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: dusty
    LG'nin Cinema 3D led tv'lerinden LW5500'e bakabilirsiniz. Ben 42LW4500 kullanıyorum. PC bağlantısıyla kullandığım için smart tv olayını pek önemsemedim.

42LW4500'e yazılan övgüleri okumaktan yoruldum, yavaş yavaş bende etkilenmeye başladım bu televizyondan. Eğer öğrendiğim gibi LW5500'den tek eksiği SmartTV ise ve bu özellik saçma sapan facebook-twitter-ıvırZıvırdan ibaretse hiiiiç değmez aradaki farka.

quote:

TV hem 2D, hem de 3D görüntü vermesinin yanında 2D->3D çeviri fonksiyonu da mevcut bu serinin.

LW5500'de olduğu gibi LW4500'de de istediğim zaman 2D, istediğim zaman 3D izleme imkanım var değil mi? (Seri derken Cinema3D'den bahsediliyor sanıyorum. Satışı yapan e-ticaret sitelerinde doğru dürüst açıklama yok bu konuda...)

quote:

Orijinalden alıntı: corcovic
    40D8000 alabilirsiniz ama acelesi varsa 46D6500 veya 40D6500 almanızı tavsiye ederim

bu tavsiyeyi de takip edeceğim, sağolun.

42LW4500 gün itibari ile en ucuza kaça satıldı? Kampanya beklemeden alıp sonra feci fiyat indirimi görünce kendimi dağlara taşlara vurmak istemiyorum...

• quote:

Hocam eğer 3D özellik arıyorsanız ve misafir geldiğinde de gözlük dağıtmak istiyorsanız LG'nin Cinema 3D led tv'lerinden LW5500'e bakabilirsiniz. TV size ilk alımda 7 FPR pasif gözlükle geliyor zaten ve hem 2D, hem de 3D görüntü vermesinin yanında 2D->3D çeviri fonksiyonu da mevcut bu serinin. Ben 42LW4500 kullanıyorum. PC bağlantısıyla kullandığım için smart tv olayını pek önemsemedim.

LW serisi ile ilgili techraven'ın açmış olduğu başlığı biraz evvel okudum, çok yararlı bir çalışma olmuş, hele ki yaptığınız oyun için gözlük camlarının değişikliği oldukça yaratıcı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MesutBY -- 6 Ekim 2011; 6:05:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: paratoner85

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

quote:

LG'nin Cinema 3D led tv'lerinden LW5500'e bakabilirsiniz. Ben 42LW4500 kullanıyorum. PC bağlantısıyla kullandığım için smart tv olayını pek önemsemedim.

42LW4500'e yazılan övgüleri okumaktan yoruldum, yavaş yavaş bende etkilenmeye başladım bu televizyondan. Eğer öğrendiğim gibi LW5500'den tek eksiği SmartTV ise ve bu özellik saçma sapan facebook-twitter-ıvırZıvırdan ibaretse hiiiiç değmez aradaki farka.

quote:

TV hem 2D, hem de 3D görüntü vermesinin yanında 2D->3D çeviri fonksiyonu da mevcut bu serinin.

LW5500'de olduğu gibi LW4500'de de istediğim zaman 2D, istediğim zaman 3D izleme imkanım var değil mi? (Seri derken Cinema3D'den bahsediliyor sanıyorum. Satışı yapan e-ticaret sitelerinde doğru dürüst açıklama yok bu konuda...)

quote:

Orijinalden alıntı: corcovic
    40D8000 alabilirsiniz ama acelesi varsa 46D6500 veya 40D6500 almanızı tavsiye ederim

bu tavsiyeyi de takip edeceğim, sağolun.

42LW4500 gün itibari ile en ucuza kaça satıldı? Kampanya beklemeden alıp sonra feci fiyat indirimi görünce kendimi dağlara taşlara vurmak istemiyorum...

Cinema Tv serisinde aslında modeller arasında çok büyük farklar yok. Mesela LW4500 ile LW5500 arasındaki fark smart tv fonksiyonu ve USB üzerinden film oynatırken desteklediği formatlar. Hani eğer LW4500 kullanıcısı olacaksanız 3D destekli bir PC, laptop ya da media player sahibi olmanız avantajlı. LW5500 vu sorunları aşıyor ama USB üzerinden oynatmada. Sadece DTS codec sıkıntısı var, o da lisansı şimdilik Samsung'a ait olduğu için yapacak bir şey yok. Gerçi güncelleme geleceği söyleniyor bu konuyla da ilgili. Yine de bana sorarsnız ben bir oyunsever olarak LW4500 ve PC bağlantısı derim. O zaman ne codec, ne DTS, ne de internet hiç önemli olmuyor

2D->3D çeviri olayına da gelince cinema tv serisindeki ledlerin hepsinde var bu özellik. boyut farkı, model farkı vs olmadan tüm modeller bu çeviri işlemini yapıyor. Ben artık bu fonksiyonu kullanmadan film-dizi izlemiyorrum. Geçenlerde assassin's creed: revelations trailerını youtube üzerinden çevireyim dedim ve mükemmel sonuç aldım.

42LW4500 2049 TL'ye satıldı yanlış hatırlamıyorsam. Bundan aylar önce benim aldığım fiyatın çok çok çok altına Hani az daha kasıp, kampanya yakalasam LW650S bile alırmışım ama oyun performansı söz konusu olunca hiç pişmanlık yaşamıyorum bu durumdan.

• Bu tarz önerileri en iyi kendi yerinde alabileceğinizi düşünüyorum... müşteri hizmetleri birebir iyi olan gold pc gidip istediğiniz özellikleri söyleyin, size en uygun fiyat ile en iyi seçeneği sunucaklarını düşünüyorum. Bu arada hayırlı olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım Nvidia GTX 460 ekran kartlı bilgisayarımı 42LW4500'ye bağlayabilirim. Teşekkürler tebrikleriniz için... (İşin asıl gıcık kısmı mobilya seçimi, yeni evleneceklerin bilgisine..........)
  • mobilya seçimi eğer paranız bol ise fazla sıkıntı yaratacağını sanmıyorum fakat, daha önemlisi eşinizin kolay beğenmesi o yok ise işiniz gerçekten zor :) bende yeni evlenen olarak tecrübemi söylemek istedim.:)
  • quote:

sanırım Nvidia GTX 460 ekran kartlı bilgisayarımı 42LW4500'ye bağlayabilirim. Teşekkürler tebrikleriniz için... (İşin asıl gıcık kısmı mobilya seçimi, yeni evleneceklerin bilgisine..........)

Evet, bahsettiğim TV'yi bilgisayara HDMI ile bağlayıp, 3D görüntü izleyebilirsiniz, oyun oynayabilirsiniz gtx460'la. Yalnız PC bağlantısında model düşünürken mutlaka lag durumunu göz önünde bulundurun. 42LW4500, bu anlamda size tavsiye edebileceğim en iyi lagsız performansı veren 3D full hd led tv.

Mobilya seçimi demişisniz, bence yanıldınız. siz en zor işi kendinize almışsınız. Panel satın almak kolay mı? Bakalım siz kaç kere gidip gidip deneyeceksiniz düşündüğünüz paneli?

• quote:

quote:

sanırım Nvidia GTX 460 ekran kartlı bilgisayarımı 42LW4500'ye bağlayabilirim. Teşekkürler tebrikleriniz için... (İşin asıl gıcık kısmı mobilya seçimi, yeni evleneceklerin bilgisine..........)

Evet, bahsettiğim TV'yi bilgisayara HDMI ile bağlayıp, 3D görüntü izleyebilirsiniz, oyun oynayabilirsiniz gtx460'la. Yalnız PC bağlantısında model düşünürken mutlaka lag durumunu göz önünde bulundurun. 42LW4500, bu anlamda size tavsiye edebileceğim en iyi lagsız performansı veren 3D full hd led tv.

Mobilya seçimi demişisniz, bence yanıldınız. siz en zor işi kendinize almışsınız. Panel satın almak kolay mı? Bakalım siz kaç kere gidip gidip deneyeceksiniz düşündüğünüz paneli?

Merhaba. Pc yi Tv 'ye bağlasak lag sorunu demişsiniz. Gözle görülür bir fark olurmu kaç ms lag oluyor ? benim tv c6000

• quote:

Orijinalden alıntı: B.C.G

quote:

quote:

Merhaba. Pc yi Tv 'ye bağlasak lag sorunu demişsiniz. Gözle görülür bir fark olurmu kaç ms lag oluyor ? benim tv c6000

O TV'nin görüntü işleme süresine göre değişen bir hadise. Şöyle söyleyeyim ki 42LW4500'ü monitörüm ile karşılaştırdığımda aldığım fark 32ms oldu ki bu da TV-Monitör karşılaştırmasında çok verimli bir sonuç. GTA 4 için full ayarlarda 35 FPS aldım imzamdaki PC konfigürasyonum ve LG 42LW4500 ile. Keza Crysis 2'de de öyle çoook çok çok etkileyen bir lag sorunu yaşamadımm. Bazı yerlerde 30 FPS altına düştüğü oldu ama bu da benim adıma öyle çok sıkıntı olmadı.

Online oyunlarda en son BF3 betasındayım ve inanın inanılmaz iyi bir performans aldım panelden. Bu kadar beklemiyordum ben de açıkçası. Samsunglar için görüntü işleme süresi uzun olduğundan input lag değeri en yüksek paneller denir ve oyunculara pek tavsiye edilmez açıkçası. Yine de bu sizin PC donanımınız, ekran kartınız, bağlantı kablonuz ve TV'niz ile alakalı bir durum olduğundan sadece panele bakmak yanlış olur yani. C6000'de içerisinde oyun modu fonksiyonu olan bir panel. Denemekten ne çıkar?

• ps3 te 45ms gibi bir lag var oyun modunda iken. ben bilgisayarı zaten oyun oynamak için değilde açıp internette dolaşmak için kullanacağım , sorun olmaz o halde sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi South Korean -- 7 Ekim 2011; 10:23:40 >
  • Yok, yok hiç sıkıntı olmaz o zaman. Keyfinize bakın yani direkt
  • Aradığınız şey LG LW5500. Eğer LG'nin sitesine girip 4500 ile 5500'ü karşılaştırırsanız aralarındaki farkı görürsünüz. Ben genel olarak şöyle sıralayım.

1. Smart TV LW4500'de yok.
    2. Magic Motion Kumanda LW4500'de yok.
    3. İnternet özelliği LW4500'de yok.
    4. AppStore özelliği LW4500'de yok.
    5. Bazı çıkışlar LW5500'de daha fazla. (HDMI vb gibi)
    6. Hatırlayamadığım birkaç şey daha var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 7 Ekim 2011; 16:32:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

Aradığınız şey LG LW5500. Eğer LG'nin sitesine girip 4500 ile 5500'ü karşılaştırırsanız aralarındaki farkı görürsünüz. Ben genel olarak şöyle sıralayım.

Bir de işte codec eksiği var ama onu zaten yazmıştım bu konuda yazan ilk mesaja. Bilgisayar bağlantısı olduğu sürece hiç de sorun olmayan fonksiyon eksikliği bu saydıklarınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.C.G

ps3 te 45ms gibi bir lag var oyun modunda iken. ben bilgisayarı zaten oyun oynamak için değilde açıp internette dolaşmak için kullanacağım , sorun olmaz o halde sanırım

LW serisinde de ana konuda bir arkadaş ölçüp koymuştu, 50ms çıkmıştı. Yeni TV lerde işin içine 3D dir, görüntü kalitesini arttırmak için görüntü düzeltmeleridir lag olayında iyileşmeler olmuyor maalesef pek. Ama profesyonel oyuncu değilsen 50ms civarı normaldir. LCD LED standartlarına göre 50ms gayet iyi bir rakam bu arada.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

Aradığınız şey LG LW5500. Eğer LG'nin sitesine girip 4500 ile 5500'ü karşılaştırırsanız aralarındaki farkı görürsünüz. Ben genel olarak şöyle sıralayım.

Bir de işte codec eksiği var ama onu zaten yazmıştım bu konuda yazan ilk mesaja. Bilgisayar bağlantısı olduğu sürece hiç de sorun olmayan fonksiyon eksikliği bu saydıklarınız.

Evet kimisine göre çok gereksiz gelir, kimisine göre çok gereklidir. LG bu 2 modeli çıkartmakla iyi yapmış anlaşılan.

• quote:

Merhabalar arkadaşlar.

11.11.2011 tarihinde hayırlısıyla evleniyorum. Evin bütün eşyaları hakkında seçimleri gelin hanıma bıraktım, kendisine sadece televizyon seçimini yapacağımı belirttim.
    Ancak yeni gelişmeler hakkında hiç bir bilgim yok, elektronik mağazalarında gördüklerimden de seçim yapamıyorum...

Sizden isteğim, 40" ve üzeri, dahili uydu alıcısı bulunan, Wi-fi özelliği olan (internete bağlanabilecek), salonda duruşuyla göz dolduracak bir FullHD TV tavsiye etmeniz. (LCD, Plasma, LED seçeneklerinden en iyisi sanırım LED olan...)
    Söylediğim özellikler ile şu an için mümkün mü bilmiyorum ama istediğimde 3D görüntü sağlayabilen, istediğimde normal görüntüsüne dönebilen olursa çok makbule geçer. (Malum, misafir geldiğinde herkese gözlük dağıtacak halimiz yok.)

Bütçe olarak en fazla 2500 belirliyorum, 2000'e kadar olursa tadından yenmez tabii.

Lütfen bilgilerinizi esirgemeyiniz, teşekkürler.

öncelikle sağlıcakla bir yastıkta kocayın diyorum,insan oğlunun ihtiyacı bitmiyor,bunun yanıdada ekonomik durumuna görede hayatını tanzim ediyor,acele etmeden yapılan hoş tavsiyeleri dikkate alın derim,kampanyalar bazen gerçekten çok isabetli olabiliyor.

• Merhabalar,daha önce forumda bir konu açmıştım ama cevap yazan olmayınca bende bu konuda bilgisi olduğuna kanat getirdiğim sizlerin görüşünden yararlanmk istedim.

2 hafta içinde evleneceğim ve çok zor beğenen ve özellikle elektronik eşyada titiz olmam dolaısıyla karar veremedim.Daha önce yine bayaz eşya alırken siz ustalardan yardım talep etmiştim şimdi tekrar yardımlarınınızı bekliyorum.

Lcd tv alacağım özellikleri;
    1.40 yada 42 inç
    2.en fazla 1400 Tl olmalı
    3.Güneşli ortamlarda aydınlatması yeterli olmalı
    4.Sağlam olmalı,
    5.Orta yollu bir cihazda kullanacağım bu tvyi

Aklımda 2 markaya ait ürünler vardı;

1.tercihim Samsung 40inçlik 40D551 (oturduğum yerdeki samsung mağazası bunu bana 1250 Tl Yaptı)

2.tercihimde LG 42 inçlik 42LK450(forumlarda tavsiye edilen diğer bir marka )

Bunların yanında LG nin diğer modellerinden birkaç tane daha listeme aldım

42LD650(106 ekran -1399 bimeks bu ürün 100 Hz miş birkaç kişide bunu ayrıca tavsiye etti)

42LK530(106 ekran -1499 bimeks
    42LD565(106 ekran -100 hz 1457 tl bimeks)
    42D503-40 inç(1299tl –teknosa )
    42D550 (1439 Tl teknosa)
    (fiyatları öylesine peşin fiyatına taksit olarak olarak sitelerinden aldım)

Son olarak fiyatı 100-150 tl arasında bu tvlerde verim almak için alabileceğim orta yolu bir uydu cihazı tavsiyesi.

Anlayacağınız kafam bayağı bir karşık ve zaman daraldı. lütfen yardımlarınızı esirgemeyin bir cümelde olsa yorum yapın teşekkürler.İlginiz için sağolun
    İsmail.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.