Şimdi Ara

iPhone etkinliği canlı yayın sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
9.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • iPhone etkinliği canlı yayın sonuçları


    Bu yıl sitemizde ilk defa önemli bir lansman esnasında haber atmak yerine "canlı blog" sistemini hayata geçirdik. Bu sistemi daha önceden Bolumsonucanavari.com adlı sitemizde E3 gibi önemli etkinlikler esnasında geçen sene kullanmıştık.

     

    Şimdi ise DH'ye uyarlanmış versiyonunu yayına aldık. Hatta bir adım öteye gittik mobil sayfamız içinde bir uyarlama gerçekleştirdik.

     

    Doğal olarak tasarımdaki eksiklikler veya özellik eksiklikleri nedeniyle başlarda bazı sıkıntılar çekildi ama anlık müdahalelerimiz sonucunda en azından lansmanın çoğunluğunda ortalamanın üstünde hizmet verebildiğimizi düşünüyorum.

     

    Ancak tüm iyi niyete ve hazırlanmamıza karşın yayına geçtiğimiz anda taleb şaşırtıcı derecede yükseliverdi. Normal sitenin yayınının onlarca katı fazla trafik bizi tamamen alt üst etti. Önce optimizasyon için veritabanına ve sorgulara müdahale ettik fakat bir faydası olmadı hatta bir ara sistem tamamen çökünce sunucuyu baştan başlatmak zorunda kaldık.


     

    Çaresizlik anlarında mobil versiyonun tüm bunlara rağmen düzgün şekilde çalıştığınnı fark edince, ana sayfayıda ona geçirelim dedik fakat onun da bir faydası dokunmadı. En nihayetinde yapmamız gerekeni bulduk ve gerçekleştirdik. 

     

    Sorun ana sayfada otomatik güncelleme olmasına rağmen insanların devamlı F5 yada güncelle tuşuna basması idi. Bu yüzden ana sayfada bir blog vermek yerine sistemi iç sayfaya yönlendirme yaptık. Bu şekilde sistem mobil sitedeki gibi daha rahatladı. Böylece ana sayfanın üzerinden yük gidince sitede az çok tepki verebilir hale geldi. 

     

    Fakat bu seferde iç sayfanın kendi kendini güncelleme scripti olmadığı için kullanıcılar devamlı F5'e basarak bizi felç etmeye devam ettiler bizde otomatik güncelleme sistemini ekledik ve yazıyla da belirttik. 

     

    Fakat trafiğin ve talebin yüksekliği canlı blog sisteminin problemlerinden ötürü değil. Sitemize gelen trafikten dolayı idi. Normalden çok çok yavaş hizmet verdiğimiz ve çoğu kullanıcıyı beklettiğimiz halde sitede normalin iki kat trafik yarattık yinede iki kat değil 10-20 katınada cevap verebilecek bir optimizasyona gitmemiz gerekiyor.

     

    Bunlarla alakalı optimizasyonları en kısa zamanda gerçekleştirip, gelecekte artık önemli lansmanlarda daha iyi hizmet verebilmek için elimizden geleni yapacağız.  

     

    Merak edenler için lansman esnasında ben dahil ofiste hazır bulunan kişi şu şekilde ; Programcılar Ümit Çelik, Özgür Can Aydın, Burak Yavuzalp Tasarımcımız Numan Çebi, Editörler Erdi Özüağ, Ender Yıldız, Mustafa Çayırpınar ve video editörü Bahadır Bitirim. 

     

    Birazdan ise izlemeyi sevenlere videolu olarak editörlerimiz tarafından hazırlanan, teması bugün ki lansman olan "video haber" programını bulabileceksiniz. Sonrasında okumayı sevenlere ilgili iPhone 4S ile sonuçlanan lansmanın değerlendirmeside sitede yer alacak.  







  • emekleriniz için çok teşekkürler gerçekten çok güzel bir çalışma oldu
  • zero innovation
    dağ fare doğurdu...
  • Çok geç kalmışsınız. Apple finansmanı biteli 2 saat oldu
  • Telefon beklemek için 1 -2 yıl daha beklemek gerekecek galiba :)
  • Biraz sancılı geçti ama dediğiniz gibi çok aşırı yüklenme oldu konuya :) bu yüklenmeye rağmen üstesinden gelebildiniz. Tebrik ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar işi biliyor 4 ün yanına s koy ipone4 ü 3 milyara kakala millete... o özelliklere sahip telefonlar çıkalı nerdeyse 1 sene olacak apple ise milleti kekliyor :)
  • Normal haber sitelerinde bile ayrıntılı tanıtım başlamışken hala donanımhaber de bir şey yok.
  • iphone 5 yok yani doğru anlamışım dimi :D
  • bu gece elma şeklinde bir kapak gördüm sadece apple yılın tasarımını yaptı tebrikler :)) tam bir fiyasko...
  • ana sayfa açılmadı bir türlü bende ne yazık ki konudan takip ettim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

    bu gece elma şeklinde bir kapak gördüm sadece apple yılın tasarımını yaptı tebrikler :)) tam bir fiyasko...

    +1
  • emeğinize sağlık teşekkürler...
  • İyi olmuş başkan ama "The page cannot be found" bi haftadır bu sorun var kimsenin baktığı yok her mesaj yazışımda bu hatayı veriyor sonra geri gelip sayfayı yenilemek zorunda kalıyorum mesajımı görebilmek için bu hatayı neden alıyoruz ve neden bu sorun çözülmüyor başkan....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HackAv -- 4 Ekim 2011; 23:26:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

    bu gece elma şeklinde bir kapak gördüm sadece apple yılın tasarımını yaptı tebrikler :)) tam bir fiyasko...


    seviyorum kardeşm senin bu yorumlarını .devam et :). apple gene satacaktır bi 20 milyon. afiyet olsun alanlara. biz 7 ay önce kullandık bu özellkleri siz yeni geçin :):):)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 4 Ekim 2011; 23:24:46 >




  • Emeği geçen herkese teşekkürler.
  • iphone 5 yoksa apple yok zaten iphone 5 e ne koycaklar aynı donanım sadece ios 5 olcaktı ( ne olcaktı sanki 1900x1200 çözünürlüklü ekranmı 5ghz işlemcimii ati radeon 6990 ekran kartımı :D yani kısacası 1 sene boyunca ayfoncuları çektik forumda ama sonunda kurtulduk

    not:antielma fanboyu değilim ama apple bitti :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lTriviuml

    iphone 5 yok yani doğru anlamışım dimi :D
    iphone 5 yok 5. nesil iphone var
  • Açıkçası DH açısından bu durum bence tam anlamıyla bir "Fail" oldu, site kitlendi, forumdan başka bir yönetici ayrı bir şeyler yaptı siz ana sayfadan ayrı bir yayın yaptınız ve ayrıntılı bir haber dahi yok ortada bu konuda.
    Umarım ilerki dönemlerde bu sorunları aşmış olarak hizmet verebilirsiniz.
  • Ana konuda surekli 600 kisi vardi fakat sadece 1-2 kere yavaslama yasadim.Site cokmeleri azaldi son zamanlarda Tesekkurler her sey icin
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.