Şimdi Ara

Sata Harddiskte Sata portu yok.12 pin ile bağlantı nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar WD5000BMVV model Elements serisi harici harddiskim arızalandı.Bilgisayara takıyorum ışığı yanıyor disk dönmeye başlıyor, aygıtlarda sorunsuz çalışıyor gözüküyor ama bilgisayarımda göremiyorum.Disk Yönetiminde ise başlatılmamış disk olarak gözüküyor başlat deyince de hata veriyor.Dosya kurtarma yazılımları ise harddiski görüyor ama hiç bir dosyayı kurtaramıyor.Servise gönderdim garanti dışı bıraktı.İş başa düştü usb yerine sata bağlantı yaparsam düzelir diye düşündüm ama kutunun içini açınca sata portu olmadığını gördüm.Aşağıda gözüken bağlantı soketleri var.1 adet 12 pin ve 1 adet 2 pin. Bu harddiski bilgisayara nasıl bağlarım? İlk defa böyle bir bağlantı türü görüyorum üzerinde de sata yazmasına rağmen...

Sata Harddiskte Sata portu yok.12 pin ile bağlantı nasıl yapılır?  Sata Harddiskte Sata portu yok.12 pin ile bağlantı nasıl yapılır?  Sata Harddiskte Sata portu yok.12 pin ile bağlantı nasıl yapılır?

• WD Sata için gereken alanlardan kurtulmak için yeni bir tasarıma gitmiş anlaşılan. Daha önce görmediğim bir bağlantı tipi.
    Servise neye istinaden garanti dışı bıraktı bilmiyorum ama eğer disk üzerinde herhangi bir fiziksel müdahale yoksa mecburen garanti kapsamında halletmek zorundaydı. Artık parçalamışsın geçmiş olsun..
  • ortdaki bağlantı e-sataya benziyor ama biraz küçük duruyor
    12pin güç girişi olabilir
    2 pin master/slave manuel ayarını jumper la yapmak için olabilir
    -------------------------------------------------------------------------------

sizin ilk olarak bu ürünün şemasını bulmanız lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Sata ve USB Farkı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.