Şimdi Ara

Nokia Türkiye'den N9 ödüllü MeeGo uygulama geliştirme yarışması başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nokia Türkiye'den N9 ödüllü MeeGo uygulama geliştirme yarışması başlıyor






    Nokia'nın Intel ile geliştirmeye başladığı ve hayranlarının büyük beklenti içinde olduğu açık kaynak MeeGo işletim sistemi tek meyvesini N9 modeli ile verdi ve Nokia bünyesindeki geliştirme faaliyetlerine son verildi. Nokia buna rağmen MeeGo'ya belirli bir süre destek verme kararı almıştı. Bu bağlamda özellikle uygulama geliştirme büyük önem taşıyor.




    MeeGo Türkiye uygulama geliştirme platformu ve Nokia Türkiye işbirliği yaparak MeeGo uygulama geliştirme yarışması yapmaya karar verdi. MeeGo uygulaması geliştirmek isteyenlerin katılabileceği yarışma 31 Aralık tarihinde son bulacak. MeeGo Türkiye jürisinin değerlendireceği uygulamalardan birinci seçilenin geliştiricisine 1 adet Nokia N9 modeli hediye edilecek.




    Yarışmaya katılmak isteyenlerin Qt Quick platformunu kullanarak geliştirecekleri uygulamalarını MeeGo Türkiye'ye ulaştırmaları gerekiyor. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2011 olan yarışma hakkında daha fazla bilgi almak ve katılım koşullarını öğrenmek içinhttp://www.meegoturkiye.org/ adresi ziyaret edilebilir.




    Yarışmanın haricinde iki farklı etkinlik daha bulunuyor. İlki Nokia tarafından yayınlanan Nokia Uygulama Geliştirme kitabının hediye edilmesi. Nokia tarafından Türkçe'ye çevrilerek ülkemizdeki yazılım geliştiricilere sunulan Nokia Uygulama Geliştirme kitabı da MeeGo Türkiye tarafından yazılım geliştiricilere ulaştırılacak. 




    Kitaplardan kazanmak isteyenlerin, Qt ve QML ile geliştirdikleri ya da geliştirme aşamasında oldukları uygulamaları MeeGo Türkiye'ye ulaştırması gerekiyor. Henüz uygulama geliştirmemiş ancak geliştirmekle ilgilenenler ise kendi özgün 'Nokia N9' ya da 'MeeGo' sloganlarını ekrana yazan uygulamalarıyla programa katılabiliyor. MeeGo Türkiye kitapların dağıtımında projesi olan geliştiricilere öncelik tanıyacak.




    İkinci etkinlik ise gönüllülük esasına dayalı uygulamaları Türkçeleştirme girişimi. Nokia N9 uygulama ekosistemine destek olmak isteyenler, ancak programlama bilmeyenler, açık kaynak toplulukları tarafından paylaşıma açılmış İngilizce N9 uygulamalarını Türkçe'ye çevirip yerel ekosisteme katabilecekler. Bu girişim, MeeGo Türkiye üzerinden gönüllülük temelinde Nokia N9 severlere açılacak.




    Nokia N9'un özelliklerini hatırlayacak olursak; 1 GHz saat hızında çalışan TI OMAP 3630 işlemci, PowerVR SGX 530 grafik birimi, 1 GB RAM, 3.9-inç 480 x 854 piksel çözünürlüğünde dokunmatik AMOLED ekran, 64 GB'a kadar dahili flash bellek seçeneği ve 8 megapiksel kamera sayılabilir. Modelin 1500TL civarında fiyatıyla ülkemizde satışa sunulması bekleniyor.

     

     

     








  • odul biraz ciliz kalmamismi. dereceye giren herkeze n9 verip ustune dereceye gore oduller verseler daha cazip olurdu. bu kadar ciliz bir odulun ciddi bir yazilimcinin ilgisini cekecegini hic sanmiyorum. n9 icin uygulama planliyorsa zaten yapar.
  • Cok guzell bir haber olu dogdugu idda edilen ama aslinda sacma bir mantik olan yazilima daha telefon gelmeden destek verilmeye baslandi bile. Turkceye ceviren destek ekibi ve odullu yarismalar gerci odul oldukca guzel ama yetersiz. Bu telefon donanim olarak azicik daha iyi olsaydi en azindan islemcisi yeni nesil olsaydi gercekten cok iyi bir cihaz olucakti simdi tek belememiz gereken fiyati
  • bunlar kendini çok akıllı sanıyor. o kadar uğraşa bir tane telefon. bari iphone verseydiniz :)
  • meego gelişene kadar telefonda konsol oyunları oynuyo oluruz heral :D

    nokia bu aralar yarışma üstüne yarısma düzenliyor geçen s40 yarışması haberleri vardı sağda solda.
  • Nokia iflas bayrağını çek artık. dört gözle bekliyorum batacağın günleri !!!
  • gidicem önce n9 telefon alıcam sonra ona uygun uygulama geliştiricem. ödül olarak bana n9 verecekler. harikasınız!
  • Kesin Nokia türkiye ofisinin fikridir bu. Böyle bir uygulamanın yurtdışından geleceğine inanamıyorum. Adamlar 2012 sonuna kadar komple windows phone 7'ye geçmiş olacaklar... MeeGo ya yeni sahipler lazım aynı WebOS gibi ki MeeGonun daha WebOS'a yetişebilmesi için bile çook yolu var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Garen Yöndem

    Kesin Nokia türkiye ofisinin fikridir bu. Böyle bir uygulamanın yurtdışından geleceğine inanamıyorum. Adamlar 2012 sonuna kadar komple windows phone 7ye geçmiş olacaklar... MeeGo ya yeni sahipler lazım aynı WebOS gibi ki MeeGonun daha WebOSa yetişebilmesi için bile çook yolu var.


    soylediklerinize katilmakla beraber webos yanlis ornek olmus. hp, webos urunlere son vermis durumda. muhtemelen tarih olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silver021

    Nokia iflas bayrağını çek artık. dört gözle bekliyorum batacağın günleri !!!


    Nokia batarsa ne değişecek ? daha az marka kalacak fiyatlar dahada yükselecek olan sana bana olacak firmalar arası rekabet olması iyidir sonuçta sana bana fiyat olarak alınabilirlik olarak geri dönecektir.
  • nokia neye kime rakipki
  • Ödül çok sönük kalmış.
  • 1tane uygulama yazan adam yok yorumlarda.Sizlik benlik bir durum yok yani..
  • iphone 5 bu ay piyasaya çıkınca görecem n9 ne olacak adamlar hala piyasaya çıkartmadılar ekim başı diyorlar bakalım inşallah iphone 5 ilk çıkar öyle olursa n9 satar baya bi kesin...
  • Beleşci Nokia
  • snake yapıp gönderin
    n9 için kafa patlatmaya değmez harcadığın emeğe yazık
    zaten iyi bir uygulamam olsa bir platformda markete koyarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 3 Ekim 2011; 23:36:43 >
  • meego dan bir cacık olmayacağını anlamıslar birazda olsa oyala yolu bulmuşlar. Nokia'cıların bu tür hareketleri yemeleride gayet normal. Yemeselerdi zaten nokia kullanmazlardı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.