Şimdi Ara

Dünyada ilk defa: AMD'nin ikinci nesil Bulldozer mimarisi için ilk detaylar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
24.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Dünyada ilk defa: AMD'nin ikinci nesil Bulldozer mimarisi için ilk detaylar!


     

    AMD'nin birinci nesil Bulldozer işlemcileri için geri sayım başladı. FX serisi altında sunulacak yeni nesil işlemciler 12  Ekim'de kullanıcıların beğenisine sunulmuş olacak. Bir süre önce üretime başlayan ve birinci nesil Bulldozer işlemcileri için çalışmalarını tamamlayan AMD, tüm yoğunluğunu ikinci nesil Bulldozer mimarisine ve bu mimarinin kullanılacağı FX Next kod adlı 2012 model yüksek performans işlemcilerine kaydırmış durumda. Peki AMD, ikinci nesil Bulldozer mimarisi ile neler vaad ediyor? Donanimhaber.com olarak dünyada ilk defa Bulldozer 2 mimarisinin resmi detaylarını açıklıyoruz. 

     

    AMD'nin Piledriver kod adını verdiği ikinci nesil Bulldozer çekirdek tasarımı, birinci neslin çeşitli açılardan güncellenmiş versiyonu olacak. Haber içerisinde yer alan resmi dökümandan da anlaşılabileceği üzere AMD, mimari güncelleme, yeni komut setleri ve optimizasyonlarla ilk jenerasyon Bulldozer mimarisine göre %10 daha yüksek çekirdek performansı sunacak gibi görünüyor. Tabi bu değerin AMD'nin dijital iş yükleriyle yaptığı projeksiyona dayandığını da belirtelim yani devam eden çalışmalar doğrultusunda daha yüksek performans farklarının oluşması damuhtemel. Ayrıca belirtilen %10'luk farkın mimari güncellemelere dayalı olduğunu, üretim teknolojilerindeki olgunlaşma ve buna bağlı olarak daha yüksek saat hızlarına çıkılmasıyla birlikte ilk jenerasyona kıyasla farkın bir miktar daha artması beklenebilir. İyimser bir ifade ile %15'lık bir farkı dikkate alırsak ve AMD'nin birinci nesil Bulldozer işlemcileri için hazırladığı performans değerlerini masaya yatırırsak,  FX Next kod adlı ikinci nesil Bulldozer işlemcileriyle AMD'nin, Sandy Bridge ve Sandy Bridge-E serilerinin arasına giriş yapacağı tahmini yapılabilir ancak unutmamak gerekiyor Intel de Mart-Nisan döneminde Ivy Bridge, 2012 son çeyreğinde de Ivy Bridge-E serisi işlemcilerini sunacak.

     

    Bulldozer 2 ile birlikte AMD, Turbo Core 3.0 teknolojisine geçiş yapacak. Phenom II X6 ile ilk jenerasyonu sunulan, birinci nesil Bulldozer işlemcileriyle de ikinci nesle ulaşacak olan Turbo Core teknolojisi, Bulldozer 2 ile gelecek 3. versiyonunda muhtemelen daha agresif bir yapı sergileyecek ve işlemcinin dinamik hız yönetim yeteneklerini daha da ileri götürecek. Aynı zamanda FMA3 gibi yeni komut setleri sunacak olan AMD, çekirdek sayısında ise herhangi bir değişikliğe gitmeyerek 4, 6 ve 8 çekirdekli çözümler sunacak ve birinci jenerasyonla benzer şekilde 8MB'a kadar Seviye 2 bellek kapasitesi kullanacak.  Soket AM3+ formunda hazırlanan işlemciler geriye dönük destek sunacak ve 9 serisi anakartlarda kullanılabilecekler. Bu noktada AMD'nin hem uyumluluk konusunda çalıştığını hem de yeni çipset çözümleri üzerinde durduğunu belirtmekte fayda var. Firmanın bir sonraki çipset jenerasyonuna ilişkin çeşitli detayları da daha sonraki haberlerimizde sizlerle paylaşıyor olacağız.

     

    AMD, FX Next platformu altında ikinci nesil Bulldozer işlemcileri ve 9 serisi anakartlarla birlikte Radeon HD 7000 adı altında sunulması beklenen yeni nesil ekran kartlarına da yer verecek. Açıkçası bu noktada GPU tasarımında ciddi güncellemeler olması bekleniyor zira AMD, yeni nesil ekran kartlarını Radeon Core 2.0 olarak tanımlıyor yani paralel işlemci tasarımında güncellemeye gidildiğini ayrıca GPGPU yetenekleri başta olmak üzere genel işlem yetenekleriyle 3D kabiliyetlerine yönelik performans güncellemelerine ve yeni özelliklere yer verileceğini söyleyebiliriz. Kısaca özetleyecek olursak 5-6 yıllık çalışmanın bir sonucu olan Bulldozer mimarisi ile yeni bir temel atan AMD, bu temel üzerine hızlı kat çıkmayı ve daha kısa aralıklarla güncellemeler sunmayı benimseyecek gibi görünüyor. 







  • anlaşılan amd de çalışan bir türk var..
  • yürü be Amd kim tutar seni :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

    anlaşılan amd de çalışan bir türk var..

    Sen Mesut'u askerde sanıyorsun...
  • herkese selamlar..

    şuanki bu haberi için yorum yapmak erken önce bi defalarca ertelenen bulldozerler gelsin bakalım ne dir ne değildir ondan sonra bulldozer 2 mı 3 mu gelıyor ondan sonra bakarız gelecek olanın ne oldugunu bilmiyoruz ki bu bd 2 ler yuzde 10 artmıs artmamıs dan cok sıstemı toplayıpda amd yuzunden madur elınde ıslemcısız sıstemle bekleyenlere kendılerını affettırsınler..

    amdnın yaptıgı ısı beyenmeyen arkadaslarımıza bır not hangı ıslemcı bukadar gızlendı ve dumen haber yapıldı hakkında ve konusuldu buna bır dıkat edın amd bulldozer serısı hem cok konusturdu hem cok sahte benchlerı cıktı hemde cok ıyı gızlenıldı .. ıslemcı gızlenme performansı ıle olculse amd tek olurdu heralde...

    ayrıca ıslemcı ıyı almakla bıtmıyor dıger bılesenlerın ıyı olmadıktan sonra en ıyı ıslemcı sendedee olsa yıne performans kaybı

    12 ekım denıyor lansmanda 12 ekımle es zamanlı olarak teknolojı marketlerde alına bılırmı olcak yoksa sadece resmı olarak duyurulup ıslemcıler sonramı gelecekler tr de de eş zamanlı olarakmı gelcek yoksa gecıkmelımı haber yapılıyor ama hıc detay verılmıyor hep aynı haber ler ıslemcı ozellıklerı vs vs bılmedgımız bırseyler yok haberlerde




  • Ajan kimm
  • anlaşılan ben BD 2(yada ilk dökümanlardaki adıyla BD+) benim beklediğim gerçek fusion 2'ler olacak gibi duruyor ve içindeki HD7000 serisi ilede GPGPU işlemlerini şimdikilerden daha iyi yapması durumunda benim için tam biçilmiş kaftan olacak video encore işlemi için zaten şu anda ki Phenom II X4 975 + HD5850 sağladığı hız yeterli geliyordu. intel SB core i7 2600K içindeki encore donanımı ile fark atıncaya kadar fakat aradaki fiyat farkına değmiyor gibi (core i7 2600k+Z68 anakart) bakalım BD 2'lerin fiyatları ne olacak umarım benim şimdiki anakartımla da çalışırlar gerçi 9 serisi demiş ama bios ile belki çalışır. iyi günler
  • Arkadaşlar konuyla pek alakalı değil ama A8-3530MX veya A8-3510MX APU'larına sahip bir notebook ne zaman Türkiye'ye gelir bilen var mı acaba? "Sabreden Derviş"e döndüm.
  • okuduktan sonra editlerim:))))
  • Japonmu koreli mi bi kadın vardı Amd üst yönetimde haber editörümüzün arası iyiydi sanırım onunla
    Şaka bir yana Dünyada ilk defa biz veriyormuşuz valla haber alma yönü çok gelişti Dh nin artık başka sitelerden satece almıyoruz , bizim haberlerimizide yayınlıyor ünlü siteler. Tebrikler

    Amd hakkında konuşmuyorum biz ilk nesli bir görelimde sonra bakacaz. İlk bunlarda salt performans diye başlamışlardı sonra F/P çektiler ilk serinin akıbeti belli %90 , 2.seriye uğraşsınlar bakalım.
  • Tamam artık. Bu da 2018 de falan çıkar herhalde...
  • Amd bulldozer 2 serisi işlemcilerini hazırlayıp paketleyip distribütörlere dağıtmadan lütfen çıkış tarihi falan vermesin artık. 2012 nin ilk yarısında gelir deniliyordu lakin hiç ümitli değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

    anlaşılan amd de çalışan bir türk var..

    Güzel bir site linki verim daha biraz daha detay araştıranlar için tıkla gör.
  • turbo core 2, phenom x6 larda kullanılır mı acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UD97

    quote:

    Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

    anlaşılan amd de çalışan bir türk var..

    Sen Mesut'u askerde sanıyorsun...

  • Zaten bellek destegi 1866 degilmiydi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UD97

    quote:

    Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

    anlaşılan amd de çalışan bir türk var..

    Sen Mesut'u askerde sanıyorsun...

    hımm...




  • En azından bu seri fail olmayacak sanırım. %15 performans artışı fiyatlara %15x2 olarak eklenmezse ya da daha doğrusu Fx8 için 250 USD'yi geçmezse güzel olur. Hem de İntel IVY fiyatlarını da fazla yüksek tutmaz diye düşünüyorum. Hatta şu an itibariyle aslında Bulldozer rev1'in beklentileri karşılayamamasını da olumlu buluyorum. Ben rekabet koşulları oluşmazsa IVY'lerin pahalı geleceğini düşünüyorum. Kimse 2500k ile olduğu gibi İntel'den bir kıyak daha beklemesin. . Ayrıca zaten piyasa doymuştu ve aylarca iddia edilen performans beklentileri de nihayetinde rev2 yönelecek ve hem de aynı zamanda lanse edilmek istenen işlemcilerle birlikte, daha etkili daha renkli bir sürec yaşanacağını düşünüyorum. Tıpkı NVdia AMD/ATI ekran kartlarının da artık ardışık olarak piyasaya çıkması ve gelecek nesil tasarımlarının da 2012 olarak karşılıklı ertelenmesi gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 3 Ekim 2011; 14:39:25 >
  • Buldozer adı gibi değilde resimlerde göründüğü gibi hantal bir yapı sergiledi.. önümüzde senenin ikinci yarısında intel işlemcilere roket takacak AMD hala eski jenerasyonu geçebilmiş değil ve yeni nesil için %10luk bir farktan bahsediyor.

    AMD bu saatten sonra piyasada ancak fiyat avantajı ile yer edinebilir. FX isminide gereksiz yere rezil etti.. Hiç olmazsa Athlon gibi bir isim kullansaydı madem eskiye dönecekti..
  • Olan FX serisinin eski ününe oldu başkada birşey olmadı daha hala buldozeri bekliyoruz,2. nesil ile ilgili haberi geliyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.