Şimdi Ara

Ford Mondeo TDCI'nın ekonomisi 1 depo ile 2161km

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
4.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.arabam.com/haber/Teknoloji-Bir-depo-ile-2161-km-yol-yaptilar/Detay-293623?vzn=1

Knut Withil ve Henrik Borchgervink isimli iki Norveçli, 1.6 litre TDCi motorlı Ford Mondeo wagon ECOnetic araçlarındaki bir depo yakıt ile 2161 km yol kat etti.

Ford’un resmi sponsorluğundaki deneme Rusya’dan başlayıp 40 saat sonra İsveç’te bitti. İkilinin ortalama yakıt tüketimi 3,2 lt/100 km olarak gereçekleşti. Ford, bu değerin fabrika verisinden yüzde 25 daha düşük olduğunu açıkladı.

Ford Mondeo TDCI'nın ekonomisi 1 depo ile 2161km

• fordlar cok yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

• Temel olarak aynı motora sahip Peugeot yapabiliyorsa Ford da yapar herhalde :)
  • Sabır testi.

Her araç az yakar ama bir günlük yolu 2 günde giderek.

Arkadaşları tebrik ediyorum.
  • bence de burada taktir edilmesi gerek olay arkadaşların sabrı :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hemen Türk işi yakıt hesabı yapalım.

2161 km yi 3.2 ortalama ile tamamladıysa araç 69.1 litre yakıt tüketmiş. Türkiye de mazot'un litresi 3.72 tlden 69 litre mazot 257 lira. Bu da kilometre de 0.11 kuruş yakmış demek oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Temel olarak aynı motora sahip Peugeot yapabiliyorsa Ford da yapar herhalde :)

407'de böyle bir şey denenmişti,hatırladım.2007'de pdf olarak kaydetmiştim daha geçenlerde sildim:(

Dh'de ki konudan alıntı:

Peugeot 407 1.6 hdi araçla İstanbul - Alanya - İstanbul (1.417 km) yol bir depo yakıt ile ortalama 3.68 lt/100 km yakıt tüketimi ile gerçekleştirildi.
  • Harbiden yakıtı koklamış
  • Yalanım varsa ekmek çarpsın,eşşek tepsin,demir ....,gözüm kör olsuuuun...
  • isimli iki Norveçli,Knut Withil ve Henrik Borchgervink 1.6 litre TDCi motorlı Ford Mondeo wagon ECOnetic araçlarındaki bir depo yakıt ile 2161 km yol kat etti.
    depo kaç litrelikti?
  • Artık onlar düşünsün !
  • Fordcuyum mutluyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

isimli iki Norveçli,Knut Withil ve Henrik Borchgervink 1.6 litre TDCi motorlı Ford Mondeo wagon ECOnetic araçlarındaki bir depo yakıt ile 2161 km yol kat etti.
    depo kaç litrelikti?

Hesaba göre 70 çıkıyor.
  • Çok güzel bi rakam bugün bile küçücük arabalar o değeri yakalayamıyorlar ama kocaman d segmenti araç yakalıyor tebrikler
  • helal olsun ford'a
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Hemen Türk işi yakıt hesabı yapalım.

2161 km yi 3.2 ortalama ile tamamladıysa araç 69.1 litre yakıt tüketmiş. Türkiye de mazot'un litresi 3.72 tlden 69 litre mazot 257 lira. Bu da kilometre de 0.11 kuruş yakmış demek oluyor.

Eskiden şu 0.11 kuruş olmasa da, yakın değerler görülüyordu. Hatırlıyorum da, 2.0 dizel motorlu, 4 ileri tam otomatik şanzımanlı, 1800 kg araç 25 kuruş yakıyor diye fazla geliyordu bize. Şimdi benim 1300 kg 1.5 dizel aracım 0.25 yaksa duacıyım..
  • Kaç km ile yaptılar ki bu testi? 70 falan galiba, yoksa zor bu değeri tutturmak ama yine de çok iyi.
  • demek türkiyede bu pahalı yakıtlarla yaşasalar burdan aya bir depo ile gitmeye çalışırlardı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.