Şimdi Ara

Chrome tarayıcı pazarında Firefox'a çok yaklaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chrome tarayıcı pazarında Firefox'a çok yaklaştı

     



    Chrome tarayıcı pazarında Firefox'a çok yaklaştı






    İnternete girebilmenin en önemli şartlarından birisi olan internet tarayıcıları sanal dünyaya hergün yeni bireyler katılmasıyla kıyasıya bir rekabet içerisine girdi. Internet Explorer ve Netscape hakimiyetinde bir süre kalan pazarda şimdi sırasıyla Internet Explorer, Firefox ve Chrome hakim durumda. 




    Ancak Google'ın ülkemizde de gösterilen sıkı Chrome reklam politikası meyvelerini vermek üzere. 




    İstatistik sitesi StatCounter tarafından verilen habere göre Internet Explorer yüzde 41.7 ile pazarın lider. Firefox yüzde 26.6, Chrome ise yüzde 23.6 ile onu takip ediyor. Aralık ayı tahminlerine göre ise Chrome yüzde 26.6 olurken Firefox yüzde 25.3 ile 3. sıraya gerileyecek. Temmuz ayında İngiltere pazarında Chrome, Firefox'u geçmeyi başardı.




    Aralık 2008 tarihinde yaygın kullanıma geçen Chrome 3 yıl gibi kısa bir sürede yüzde 26'lık bir hamle yapmış olacak. Ocak ayından bu yana Chrome payını yüzde 8 artırdı. Firefox yüzde 4, IE ise yüzde 9 düşüş yaşadı.




    Firefox bu yıl ardı ardına 4, 5, 6 sürümlerini rekabette avantaj sağlaması açısından yayınladı ancak son 6 haftalık süreçte yaşanan hatalar ve kullanıcı şikayetleri negatif bir etki yaptı.

     

     








  • bu ie halen bu kadar kullanılıyor ya, şaşmamak elde değil!... ama pc-laptop kullanıcılarının çoğu ön yüklemeli gelen ie kullandığından sanırım... 3.parti yazılım diye birşey bilmiyor çoğu kişi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nadir_en

    bu ie halen bu kadar kullanılıyor ya, şaşmamak elde değil!... ama pc-laptop kullanıcılarının çoğu ön yüklemeli gelen ie kullandığından sanırım... 3.parti yazılım diye birşey bilmiyor çoğu kişi...

    dediğinde haklısın ancak bankacılık+devlet+bilimum güvenli olmasını istediğim işlemlerde ie den başkası yalan...
  • Chrome hepsini gececek birgün...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FightForBeer -- 2 Ekim 2011; 21:46:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alprkrkmz

    quote:

    Orijinalden alıntı: nadir_en bu ie halen bu kadar kullanılıyor ya, şaşmamak elde değil!... ama pc-laptop kullanıcılarının çoğu ön yüklemeli gelen ie kullandığından sanırım... 3.parti yazılım diye birşey bilmiyor çoğu kişi...
    dediğinde haklısın ancak bankacılık+devlet+bilimum güvenli olmasını istediğim işlemlerde ie den başkası yalan...


    oha oha oha! diyorum sana eğer güvenlik istiyorsun önce windows yerine linux kurarsın gelmiş ie nin güvenliğinden bahsediyorsun windows kullanan adam güvenlik dese ne işletim sisteminden kaybediyor başta!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alprkrkmz

    quote:

    Orijinalden alıntı: nadir_en bu ie halen bu kadar kullanılıyor ya, şaşmamak elde değil!... ama pc-laptop kullanıcılarının çoğu ön yüklemeli gelen ie kullandığından sanırım... 3.parti yazılım diye birşey bilmiyor çoğu kişi...
    dediğinde haklısın ancak bankacılık+devlet+bilimum güvenli olmasını istediğim işlemlerde ie den başkası yalan...


    Güvenlikle ne alakası var? Sanki HTTPS yi tek ie destekliyor. Tasarım ve uyumluluk açısından destekleyen tarayıcı dersin onu anlarımda güvenlik dediğin şeyde İE en son sırada gelir. Ki günümüzde (10 yıl öncesinden bahsetmiyoruz) çoğu internet sitesi firefox ve bilimum diğer tarayıcılar içinde geliştiriliyor. cross browser denen kavramı zaten ilk uygulaması gereken yerler bankalar.




  • chrome eklentileri iyice artsın kaliteli eklentiler çıksın (adam gibi çalışan) ileride bende ff'den chrome'a geçebilirim.. tabi her zaman PCmde yüklüdür ama varsayılan olarak hep ff kullanırım.. SGK'da tek uyumlu tarayıcı chrome..
  • Android için de geliyor Chrome :) Mobil tarayıcı pazarında da lider olur eğer android'in varsayılan tarayıcısı olursa.
    http://www.androidturkiye.net/2011/10/02/android-platformu-icin-google-chrome-sonunda-geliyor/
  • Açıkçası Firefox büyük sürüm numaralarıyla ilerlemeye başladıktan sonra yani Firefox 4'ten sonra kan kaybetmeye başladı büyük güncellemelerin belki performans getirisi oluyor ama eklenti uyumsuzluğu ve bir çok bir problemide beraberinde getiriyor bunun yanında insanın zırt pırt güncelleyeside gelmiyor.Fakat bana göre hala en iyi tarayıcı konumunda Firefox bulunuyor grafikte bu yönde fakat grafik aynı zamanda kan beyttiğinide gösteriyor...

    İE güvenli diyen arkadaşa bir "oha"da benden İE değidiğin nedir ki güvenli olduğunu savunuyorsun bildiğin kapalı kutu resmen Microsoft'un dayatması ki Windows bile neredeyse bu konumda.Gerçekten güvenlik arıyorsan açık kaynağı, Linux'u öneririm bir tek şirketin geliştirdiği yazılımın %100 güvenli olduğunu söylemek imkansız adamların içine tür kodlar sıkıştırdığnı bile belemezsin bunu kimsede anlamayabilir fakat açık kaynakta bir işletim sisteminin en ufak ayrıntısına kadar her şey ortadadır en ufak güvenlik sorununda veya pis bir durumda milyonlarca kullanıcıdan birisi elbette bunu farkedip kamuoyuna sunar, tüm Linux kullanıcıları aynı zamanda geliştirici konumundadır yani milyonlarca kişi aynı anda örgütlenip sana kazık atamaz ki bu kodlar sanada açık fakat bir şitketteki sayılı geliştiricilerden emin olmazmasın ki kodlarda kapalı...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orqun06

    Chorome hepsini gececek birgün...


    geçipde onlara benziyecekse boşver
  • Hakkatten u İE kullananlara şaşıyorum Allah tan çevremde yoklar. İE 1487 sürümü 20 yıl sonra çıkacakmış :) bakıyorumda mozzilla bile 6 lara falan geçmiş. Chrome kullanıyorum 2 yıldır ne diyeyim kafam bi milyon :(=)
  • operayı kullanan kesimin belli ve bilinçli kullanıcı olmaları çok hoşuma gidiyor. Opera kullanıcısı olmak ayrıcalıktır.
  • Firefox kullanan çok az kişi Chrome'a geçmiş. Chrome o yüzdeyi IE kullanıcılarını çalarak yapmış. Yoksa Firefox %30'dan %28'e düşmüş. Şimdilerde %2 kullanıcı bile kaybetmiyor, hatta ara ara Chrome'dan kullanıcı bile çalıyor. Özellikle 7 numaralı ff sürümü oldukça güzel.
  • Ie nasil bu kadar kullanici yapmis hayret demekki. Bilgisayari bilinci kullanabilen sayisi az. Chrome oldukca iyi olmasina ragmen bir o kadar da sorunlu flash konusunda beni bezdiriyor. Firfox ise gorunum olarak begenmiyorum fakat oldukca basarili.
  • Firefox'u üç yılı aşkın süre kullandım, herkese tavsiye ettim. Firefox hala daha Internet Explorer'dan hızlı çalışıyor ve daha kullanışlı; ama Firefox hem Opera'dan hem de Chrome'dan kat kat yavaş ve kullanışsız bir hale geldi. Hemen hemen her gün güncelleme her hafta yeni sürüm çıkartmaları da sanırım bir şeylerin yanlış gittiğinin en büyük kanıtı. Birkaç sekmede bilgisayar tıkanmasın istiyorsanız Firefox'tan uzak durun derim...
  • Operaaa + chrome akar .d
  • firefox kadar kullanışlı ve performanslı bir tarayısıcı yok.
  • firefox eklentileri gerçekten iyi chrome de bazı eklentiler problem çıkartabiliyor.
    firefox iyidir.
  • Opera ne öyle ya aşağılarda kalmış... Ama ben çok seviyorum ...
  • firefox eklentileri yeter. o kadar güzel eklentiler varki insan bu tarayıcadan digerleri ne yapsa vazgecemez. ben sahsen=)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.