Şimdi Ara

AMD ÇİFT ÇEKİRDEKLİ TURIONX2(YAMATO:)(RESİMLİ/BENCHMARK/ÜRÜNLER!!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japon tarihinde önemli bir yer kaplayan ve yönverici vasfı olan Yamato insanlarına ithafen piyasada da kendi klasmanında baskınlığı ve üstünlüğü yakalayacak olması sebebiyle AMD'nin Yamato adını verdiği yeni nesil notebook işlemcileri 2006 yılı ilk( veya ikinci) çeyreğinde piyasadaki yerini alıcak.

Yamato mobil performans ve güç tasarrufu konusunda rakibi Centrinoya göre daha avantajlı özellikler sunacağa benziyor. Özellikle mevcut Turion işlemciler her ne kadar güç yönetimi hususunda çok başarılı olsa da Centrino da çevresel faktörlerin de güç odaklı olarak çok iyi optimize edilmiş olması Turion u bu konuda biraz geri planda bırakmıştı, bu da AMD'nin takdire değer işlemci başarısını gölgede bırakmıştı.

Ancak Yamato serisi güç yönetiminin hem ana yapıda hem de çevresel etmenlerde çok iyi optimize edilmiş olması sebebiyle pil ömrü problemini çözmüşe benziyor ve standart düzeneklerde yaklaşık olarak 5 saate yakın pil ömrü hedefleniyor ki bu da Centrinonun pabucunu dama atmak için yeterli. Centrino da geçerli olan chipset üretimi kısıtlaması Yamato da görülmemekle birlikte Nvidida, ATI,SIS ve VIA gibi üreticilerle güç optimizasyonu ve pil ömrünün uzatılması hususunda birlikte çalışılmış. Öte yandan AMD'nin bu yeni nesil işlemcilerle yakalayacağı daha uzun pil ömrü performanstan ödün vermeden sağlanmış ve Turion üzerindeki bazı parçaların daha da geliştirilmiş olması göze çarpmakta.

İlk önemli gelişme çift çekirdekli işlemci, intel in taze çıkmış Yonah'ına bir cevap niteliğinde, dolayısıyla çift çekirdekli işlemci Yamato platformuna çok fonksiyonlu işler yapabilme fırsatını sunmakla kalmıyor, aynı zamanda software geliştiricilerine de bu işlemcilere uygun programlar yazma konusunda ciddi bir yol gösterici rol üstleniyor. AMD nin bu yeni nesil işlemcisi ile aynı anda birçok işi takılma olmadan pratik bir şekilde halletme şansı doğuyor, Yonah tasvirleyen arkadaşımın tabiriyle 2 şeritli yol 4 şerite çıkıyor ve de trafik rahatlıyor:)

İkinci önemli gelişme ise, çift çekridekli işlemci geliştirmenin yanında DDR 2 533mhz ve DDR2 667 mhz teknolojilerinin destekleniyor olması, böylece uzunca tartışılan DDR-2 desteği bir de bonus ile geliyor>>> (DDR2-667 mhz).Böylece burada da Yonah a ilk farkını atmış oluyor>> hem çift çekirdekli, hem DDR2 destekli hem de 64 bit işlemci!!!!:)))
    Ayrıca AMD bu yeni nesil çift çekirdekli işlemcisi ile Microsodt Vista'nın Aeroglass arayüzü için Yamato nun entegre grafiğiyle destek sağlıyor ki bu da Intel'in "Graphics Media Accelerator 900" ile yapamadığı birşey. Bu da sistem grafiği paylaşımlı olsa bile, bağımsız grafik görüntüsü için yeterli tamponu uluşturabilme fırsatını sunabiliyor.

Mükemmel pil ömrü, çoklu uygulamalarda çift çekirdek ile gelen hız, DDR2 desteği sağlanması ve sistemin tamamına yayılmış güç yönetimi ve soğutma felsefesi AMD'nin Yamato platformuyla intelin başarısının sadece işlemci üretmekten değil sistemin tamamına yayılan güç optimizasyonu ve soğutma felsefesinden kaynaklandığını çözmüş olduğunu gösteriyor ki AMD bu sefer inteli daha da zorluyacağa benziyor..( Bu benim aynı zamanda kişisel fikrim, pazara girişi doğru zamanlamayla yaparlarsa hem tercih sebebi olurlar hem de intelin Yonah ını arka planda bırakabiirler..)

AMD-İntel çekişmesi devam ediyor arkadaşlar, yazıyı hem AMD sitesindeki bilgiler hem de önemli dergilerde yayınlanan ingilizce makalelerden derledim, katkıda bulunabilirsiniz...

Yeni Ürünler Çıktı!!!!!!!!!!!!!!!

TURION DUAL CORE MSI S271

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle37 -- 14 Mayıs 2006; 14:18:18 >

• kardes bilgileri aldığın kaynakları bi versen...
    dogrusu ben pek inanmadim...

düzeltme : inandım... inşallah tez zamanda piyasaya girer..
    verdiğin bilgiler için sagol...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kotiledon -- 12 Ocak 2006 5:26:06 >
  • desenize bizim laptop'a 2 ay sonra kimse dönüp bakmayacak.
  • Neresi inandırıcı gelmedi doğrusu onu da ben anlamadım pazarlama stratejisi bunlar intel bir hamle yapınca amd de yapıyor, kullanılacak teknolojilere aşağıdaki linkte yer alan turion logosu> upcoming features sekmesinden ulaşabilirsiniz arkadaşlar.Bu arada Pardus kullanma sıklığımız artmış umarım 64-bit parduslu notebooklarımızla hızın keyfini sürmek nasip olur..

http://www.amdcompare.com/prodoutlook/

Diğer tartışma platformlarından örnekler:
    http://discussions.hardwarecentral.com/showthread.php?t=168766
    http://www.hardwarecentral.com/hardwarecentral/reports/6119/1/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle37 -- 8 Ocak 2006 13:59:47 >

• Sanırım AMD yine gol atmış... skor aldı basını gidiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: TorwaK

Sanırım AMD yine gol atmış... skor aldı basını gidiyor

amd gol atmış ama kağıt ustunde
    inşallah şoyle guzel 17' bi yamato çıkarda
    7800 go lu fln alırız bizde
  • Bir Intel bir AMD. Bu maçın galibi yok arkadaşlar. :)

Sürekli geliştirecekler, 5 sene sonra 128 bit çıkacak, ondan sonra üç çekirdekli çıkacak vs....

Kabak çekirdeği gibi çekirdek yapıyorlar kardeşim, bu ne böyle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediklerim savunduklarım bir bir ortaya çıkıyor..

AMD'yi at gözlükleriyle, ezik bir taraftarlık kompleksiyle savunanlara karşı; "Eğer ki AMD alacaksanız, şimdi almayın, 64 bit uğruna pil, ddr2 gibi etmenlerden mahrum kalırsınız, çok aceleniz var ise Centrino alın ama aceleniz yoksa biraz bekleyin, 2006'da AMD kesinlikle Turion'ları çok geliştirecektir" dedim.

AMD severler bu cümlelerden Intel'i savunduğum gibi bir sonuca vararak 64 bit'in ne kadar harika olduğunu, yakın zamanda 32 bit'e kimselerin bakmayacağını vb. safsataları söylediler. Sanki piyasada hiç 32 bit program kalmayacakmış gibi.

Buyrun.. Sonuç ortada.. Teknolojide geleceğe yatırım yapılmaz. Bunun yanında illa bir geleceğe yatırım sözkonusuysa, günün teknolojisinin bir yerinden kısıp (ram, önbellek, pil, ısınma), başka bir yerinden ekleyerek yapılmaz (64 bit). Geleceğe yatırım yukardaki örnekte olduğu gibi mevcut teknolojiye eklemeler yaparak gerçekleştirilir.

Bakalım, Intel'in buna karşı cevabı ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasonion -- 8 Ocak 2006 20:13:54 >

• Bunlar doğruysa helal derim amd ye gerci piyasaya çıkmadan biişey belli olmaz.Sözde de kalabilir.Piyasaya çıksın bi test edilsin bizde bi kullanalım.Bunlara aynen uyarsa hemen inteli satarım....
  • quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

Dediklerim savunduklarım bir bir ortaya çıkıyor..

AMD'yi at gözlükleriyle, ezik bir taraftarlık kompleksiyle savunanlara karşı; "Eğer ki AMD alacaksanız, şimdi almayın, 64 bit uğruna pil, ddr2 gibi etmenlerden mahrum kalırsınız, çok aceleniz var ise Centrino alın ama aceleniz yoksa biraz bekleyin, 2006'da AMD kesinlikle Turion'ları çok geliştirecektir" dedim.

AMD severler bu cümlelerden Intel'i savunduğum gibi bir sonuca vararak 64 bit'in ne kadar harika olduğunu, yakın zamanda 32 bit'e kimselerin bakmayacağını vb. safsataları söylediler. Sanki piyasada hiç 32 bit program kalmayacakmış gibi.

Buyrun.. Sonuç ortada.. Teknolojide geleceğe yatırım yapılmaz. Bunun yanında illa bir geleceğe yatırım sözkonusuysa, günün teknolojisinin bir yerinden kısıp (ram, önbellek, pil, ısınma), başka bir yerinden ekleyerek yapılmaz (64 bit). Geleceğe yatırım yukardaki örnekte olduğu gibi mevcut teknolojiye eklemeler yaparak gerçekleştirilir.

Bakalım, Intel'in buna karşı cevabı ne olacak.

Tamam da her zaman daha iyisi çıkacak diye iyi olanı almaktan geri mi duracağız?

• Kerem,

Tabii ki teknolojiyi yakalamak imkansız gibi bir şey. Elbette geri durup beklemeye kalksak sonsuza kadar beklememiz gerekir :)

Benim demek istediğim, bu tip konularda acele karar verilmemesi gerektiği. En azından yeni çıkan bir teknolojiye çıkar çıkmaz atlamamak lazım. Her yeni teknolojinin yeni çıkışıyla beraber ilk sürümlerinde hep problemler olur. Bu problemler zamanla düzeltilirler veya modeller geliştirilirler.

Demek istediğim buydu. Yoksa elbette teknolojiyi yakalamak diye birşey yok. Ama yarın değişeceği besbelli birşeye de hemen atlamanın alemi yok.
  • bekleyelim bakalım bende diz üstü alcam ama biraz beklemekte fayda var sürekli teknoloji gelişiyor eskiler ucuzluyo en iyisi beklemek
  • Okurken bir taraftan heyecanlandım, bir taraftan da Turion kullanan arkadaşlara yazık oldu dedim, çift çekirdeğin şimdilik çok önemli performans değişiklikleri oha denilecek kadar gözlemlenmese de yükse mhz değerlerinde ramlarin mevcut turionlara 400 mhz den sonra takılamaması biraz haksızlık biraz da sinir bozucu birşey..AMD getirin laptoplarınızı nam olsun diye değiştiriyorum işlemcinizi dese amma makara olur, batmazsa da efsane olur:)
  • Resimleri de ekledim arkadaşlar bu yılın ikinci çeyreğinde bekleniyor ürünler, ayrıca yol haritasında görülüyor ki ddr-3 yolda..:) Bu işin ve teknolojinin sonu yok:)
  • ooooo o zaman ddr3lü modelleri belklemek lazım ya hatta ddr4 lü modelleri beklemek daha iyi.

ben 56 çekirdekli ddr70 ramli modeller çıkana kadar yeni bilgisayar almamaya kadar verdim.
  • Kapatıp gitmek lazım dükkanı, neyimize yetmiyor Ege de zeytin üretmek:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: eagle37

Kapatıp gitmek lazım dükkanı, neyimize yetmiyor Ege de zeytin üretmek:)

... zeytin üzüm üretmeye devam edelim elbet bi gün değeri anlaşılacak
  • Aynen katılıyorum, değerini çoktan anlamış biri olarak...Şaka bir yana bize düşen bu teknolojilere keyif için paraları döken bireyler olmak yerine sonuna kadar pozitif anlamda kullanıp faydalarını getirebilmek, gösterebilmek..
    quote:

Orjinalden alıntı: elRunks

quote:

Orjinalden alıntı: eagle37

Kapatıp gitmek lazım dükkanı, neyimize yetmiyor Ege de zeytin üretmek:)

... zeytin üzüm üretmeye devam edelim elbet bi gün değeri anlaşılacak

• quote:

Orjinalden alıntı: bahahakan

ooooo o zaman ddr3lü modelleri belklemek lazım ya hatta ddr4 lü modelleri beklemek daha iyi.

ben 56 çekirdekli ddr70 ramli modeller çıkana kadar yeni bilgisayar almamaya kadar verdim.

evt bunları okuyun sonsuza kadar notebookunuz olmasın

gelişmeler güzel bu arada bilgiler için teşekkürler...

• Rica ederim:) Bu forum Türkiye nin gözde notebook forumudur, buraya yakışır şeyler yapmak görevimiz..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.