Şimdi Ara

MeeGo projesi Linux tabanlı Tizen OS'ye dönüşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
7.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MeeGo projesi Linux tabanlı Tizen OS'ye dönüşüyor






    Intel ve Nokia ortaklığıyla başlayan ancak Nokia N9 modelinin piyasaya çıkışının ardından rafa kaldırıldığı duyurulan MeeGo projesi şimdi başka bir proje altında yoluna devam edecek.




    Linux vakfı dün yaptığı duyuruda MeeGo projesinin Linux tabanlı yeni bir açık kaynak işletim sistemi olacak Tizen ile değiştirileceğini açıkladı. Projenin yürütücüleri Samsung ve Intel olacak. Proje ortağı ise ACCESS, Panasonic Mobile Communications, NEC CASIO Mobile Communications, NTT DOCOMO, Samsung, SK Telecom, Telefonica ve Vodafone firmalarının biraraya geldiği LiMo vakfı olarak belirlendi.




    Linux Vakfı bünyesinde geliştirilecek Tizen standart çapraz mimari yazılımı platformu olacak. Akıllı telefon, tablet, akıllı TV, araç içi eğlence sistemleri gibi pek çok farklı cihaza destek verecek. HTML 5 ve Wholesale Applications Community (WAC) tabanlı uygulamalarla uyumlu olacak.




    Tizen ayrıca güncel bir kullanıcı arayüzü sunacak. Bu sayede operatör ve üreticiler çekici ve yenilikçi kullanıcı tecrübesi oluşturabilecekler.




    MeeGo projesi girişim için daima referans işletim sistemi olacak. MeeGo kullanıcılarına çok kolay bir şekilde Tizen işletim sistemine terfi etmeleri için gerekli destek sağlanacak. 




    Bu açıdan bakıldığında Tizen, Android işletim sisteminin en büyük rakibi olacak gibi görünüyor. Özellikle Google-Motorola anlaşması sonrasında Samsung gibi üreticilerin Tizen'e sıcak bakmaya başladığı belirtiliyor.




    Tizen'in ilk yayınlanma tarihi 2012 ikinci çeyrek olarak belirlendi. Tizen işletim sistemini taşıyan ilk cihazları ise 2012 ortalarından sonra piyasada görmek mümkün olacak.

     

     

     








  • çok iyi olur işin içinde samsung gibi bir dev varsa sektörün 1. olur
  • cesitlilik rekabet iyidir. ciksin bakalim.
  • Henüz birşey konuşmak için erken bakalım ben başarılı olacağını düşünüyorum.
  • sanırım tizen ile artık samsungçuyum.
  • Okurken aklıma ciTIZEN geldi :D
  • umarım Nokia-Intel ortaklığındaki abisi MeeGo gibi başarısızlık yada sahipsizlik olayı ile karşı karşıya kalmaz ama Samsung varsa durum değişik olacaktır.
  • HTC sahiplensin, meego'yu samsung badaa'yı desteklesin bence.
  • android yeterince iyi zaten bence emek versinler hepsinden daha iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaköy_soğancısı -- 29 Eylül 2011; 16:46:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

    android yeterince iyi zaten bence emek versinler hepsinden daha iyi olur

    Abarttın biraz.
    Edit:mesajını değiştirmişsin seni çakal
    Eksi rekoru gelliyordu az kalsın kaçırdık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 29 Eylül 2011; 16:48:41 >
  • Android simule bir sistem ne kadar iyi olursa olsun hep bir tarafı eksik kalacak gibime geliyor. Şahsi görüşüm tabi ki.
  • Bir yanda winphone bir yanda android bir yanda pahalı kutu içinde satabilen ios...

    Samsungun yapmaya çalışdığı ne olabilir şöyle bi düşünüyorum.Bir yanda kendi badası ve kulllanıcıları var bir yanda çıkardığı android ve winphoneli cihazları var.Bu saatten sonra işleri çok çok zor."Yeni bir işletim sistemi" deniyor ama temennim meegonun isiminden bahsediliyordur umarım.Baştan yeni bir işletim sistemi yazılacaksa hiç uğraşmasınlar bence daha iyi.Ancak meegodan devam ederlerse belki o zaman bi ksım kullanızı kitlesine sahip olabilirler.Buna rağmen meegonun android uygulamalrı da çalıştırması androidin pazar payının parçalanmasına neden oalbilir.(Nokianın aslında androide neden soğuk baktığı oratya çıkıyor) Bu durum ise windows phonenin işine çok pis yarayacak gibi görünüyor.

    tabiki şimdiden gelecek için konuşmak zor.Rekabet herzaman tekellikten iyidir ancak ortaya çıkabilecek potansiyel kirlilik de bizim zararımıza olur.Google bundan sonra güncellemelerini çok daha sağlam çıakrması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemApps -- 29 Eylül 2011; 16:55:48 >




  • Tizen için üstte yeterince açıklama yapılmış zaten daha derin manalar aramaya gerek yok. Linüx tabanlı MeeGo işletim sistemine ismen son verip sistem tabanını yenileyerek farklı bir isimle önümüze koyacaklar, tabi bu arada Tizen için Bada 2.0 ve MeeGo desteğinin olacağı söylentiler arasında. Samsung Tizen OS olan ilk telefonları üreteceğine göre Bada 2.0 kaynaşmadı normal gözüküyor, e tabi MeeGo sahibi telefonlarında Tizen'e terfi etmesi son derece normal.
  • Tizen Teyzen
  • samsung kaptı meegoyu. nokia microsoft'un kucağında takılsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u

    Tizen için üstte yeterince açıklama yapılmış zaten daha derin manalar aramaya gerek yok. Linüx tabanlı MeeGo işletim sistemine ismen son verip sistem tabanını yenileyerek farklı bir isimle önümüze koyacaklar, tabi bu arada Tizen için Bada 2.0 ve MeeGo desteğinin olacağı söylentiler arasında. Samsung Tizen OS olan ilk telefonları üreteceğine göre Bada 2.0 kaynaşmadı normal gözüküyor, e tabi MeeGo sahibi telefonlarında Tizene terfi etmesi son derece normal.


    bada 2.0 desteği nedir açıklarmısın biraz?
    Geçmişe baktığımızda donanım üreticilerin yaptığı ya da yapmaya çalıştığı işletim sistemleri başarılı olamıyor.Ancak işi yazılım olan firmaların ürettiği işletim sistemleri ancak lider olabiliyor.(en azından şimdiye kadar bu durum böyle) İntel ile samsung nasıl anlaşabilecekler orası meçhul.İki tarafta kendi donanımlarının kullanılmaasını ve yaygınlaşmasını isteyecektir.(en azından intelin amacı bu olsa gerek)Belki meego ya da tizen iyi bir noktaya gelebilir ancak evrensellleşmesini ben pek mümkün görmüyorum.Google karşısında mucize yaratması gerekir.Emin değilim bekleyip göreceğiz....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemApps -- 29 Eylül 2011; 18:13:56 >




  • Google Dalvik Virtual Machine olmadan Meego ya da TIZEN gibi saf Linux üzerine geliştirseydi Android'i tadından yenmezdi.Şimdiki donanımlarla telefonlar canavar gibi olurdu.Keşke Motorola da TIZEN platformunanda telefon üretse
  • Nokia N9 almak için bir sebep daha sadece telefonun web de ki performansını merak ediyorum. İyi olursa almayı düşünüyorum
  • Samsung varsa çirkefliğe ve patent davalarına hazır olun keşke LG meegoya devam etseydi şimdi samsung içine edecek güzelim sistemin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IL EST MON COCAINE

    Samsung varsa çirkefliğe ve patent davalarına hazır olun keşke LG meegoya devam etseydi şimdi samsung içine edecek güzelim sistemin


    Apple ile karıştırdın galiba.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.