Şimdi Ara

MSI Ultimate Portable Gaming GE620DX incelemesi , testleri ve resimleri (Hafif Guclu Estetik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
606
Cevap
3
Favori
27.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Chipset Intel® HM65 , HM67
    CPU Intel® Quad Core™ i7-2630QM Processor
    Genuine Windows® 7 Home Premium x64bit
    15.6" Philips Full HD Glossy Display (LED 16:9; 1920 x 1080 , Glare Type)
    NVIDIA® GeForce® GT 555M discrete graphics (DDR3 2GB VRAM)
    GPU Boost Technology with NVIDIA® Optimus™
    WD 640GB 5400rpm Hard Drive Capacity
    8GB DDR3 1333mhz System Memory
    THX TruStudio PRO™ provides excellent QUAD surround sound effect , Speakers x 4 (2W) , Premium Sound Technology
    PIONEER DVD-RW Super Multi
    HDMI v1.4 (High Definition Multimedia Interface) Output
    Bluetooth v2.1 + EDR
    USB 3.0 for high speed data transfer
    Built-in 720p 30fps HD Webcam
    802.11 b/g/ n Wireless LAN
    Giga LAN 10/100/1000
    5-in-1 Card Reader (XD/SDHC/SDXC/MMC/MS)
    Output: 19V DC, 120W
    Input: 100~240V AC, 50/60Hz Universal
    Dimension 15.09” (L) x 9.83” (W) x 1.27” ~ 1.46”(H)
    Weight 2.4Kg (w/ Battery)

Laptop ozellikleri ve Resimleri icin resmi site linki ;http://www.msimobile.com/level3_productpage.aspx?cid=6&id=329

Suruculer(Drivers) ;http://www.msi.com/product/nb/GE620DX.html#/?div=Driver&os=All

Not ; Kurtarma(Recovery) 3 DVD den olusmaktadir.

GE620DX/GE620 Promotion video FHD ;http://www.youtube.com/watch?v=ixs8gZ5ZHRE&feature=player_embedded

Windows 7 x64 Puanlari

MSI Ultimate Portable Gaming GE620DX incelemesi , testleri ve resimleri (Hafif Guclu Estetik)

CPU Ozellikleri

GPU Ozellikleri

AIDA64 Genel Laptop Ozellikleri

Unigine Heaven 2.1 DX11 Testleri (ForceWare 269.13)

PC MARK ve 3D MARK Testleri (ForceWare 269.13)

PC MARK 7

PC MARK Vantage

3D MARK 06

3D MARK 11

3D MARK Vantage

Merak edenler icin Hala kullanmakta oldugum MSI GE620DX ile 3D MARK 2013 test sonuclari.Tabi eski bir laptop oldugu icin skorlar yerlerde:

Cloud Gate ;http://www.3dmark.com/cg/20779

Ice Storm ;http://www.3dmark.com/is/22395

PC Mark ve 3D Mark 2013 testleri eklenmistir.

HD TACH

HD TUNE

HD TACH ve HD TUNE testleri eklenmistir.

Metro 2033 testleri eklenmistir.

nvidia optimus ile sorun yasayanlar icin cozum;

quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

Optimus teknolojisi yüzünden bazı oyunlarda donmalar ve anlık takılmalar meydana geliyor, bunların çözümünü kısaca anlatacağım denemek isteyenler deneyebilirler.
    İlk olarak bu sorunları çözmek için Nvidia denetim masasından 3d ayarların yönetilmesi bölümünden program ayarları kısmından istediğiniz uygulamayı seçip alt taraftan
    Doku süzme kalitesini (yüksek performans) ve Doku süzme eşyönsüz örnek optimizasyonu ise (açık yapın) bu bazı uygulamalarda seçilmiyor.

Eğer bu durumu yaşayanlar varsa 2. yol nvidia inspector programı bu programı indirip çalıştırıyoruz ve ayarları aşağıdaki gibi yapyoruz;

Son olarak Turbo bost teknolojisi yüzünden mhz değerlerinde anlık dalgalanmalar sonucu oyunlarda anlık fps düşüşleri meydana geliyor bunun çözümü de alttaki ThrottleStop program ile çözülüyor,

İlk olarak programı çalıştırın yukarıda 4 mod seçeneğinden (internet-oyun) vs bunlardan birini seçip işlemlere başlayabilirsiniz.. sonraki aşamada set multiplier yazısının boş kutuyu tikleyin daha sonra sağında duran çarpanı Turbo' ya kadar çıkarın aşağıdan save diyip turn on butonuna tıkladıktan sonra işlemci çarpanı Sabitleniyor ve işlemciniz 2ghz den aşağı düşmüyor bu olay tabi yanında sıcaklık değerlerinde bir kaç derecelik artışlar yaşatabilir bunuda not düşelim.

Sorumluluk tamamen kendinize aittir. Olası bir sorunda suçu başkalarına yüklemeye kalkışmayın

İndirilmesi gereken program linkleri

NVIDIA Inspector 1.9.5.5
    http://downloads.guru3d.com/NVIDIA-Inspector-1.94-download-2612.html

ThrottleStop 3.40
    http://www.techinferno.com/downloads/

Buraları es geçmeyiniz, üstte not düşmüştün eğer eğer 3d ayarlar bölümünden uygulamanız görünmüyorsa 2. yola başvurun NVIDIA Inspector
    sırasıyla tüm ayarları yapın sorun çözülecektir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 6 Şubat 2013; 0:57:58 >

• Şahsen şu tabir bence çok uymuyor laptop'un donanımlarıyla; ''Gaming series''

Özellikleri ortada, herşeyi güzelde ekran kartınıda iyi birşey yapmış olsalar idi çok güzel olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trem0r

Şahsen şu tabir bence çok uymuyor laptop'un donanımlarıyla; ''Gaming series''

Özellikleri ortada, herşeyi güzelde ekran kartınıda iyi birşey yapmış olsalar idi çok güzel olurdu

GT555M ekran karti siralamasinda 1.sinif kartlar icinde yer aliyor.Tabikide 560m gibi cok ust duzey bir ekran karti degil.Ama oyun oynamak icin fazlasiyla yeterli bir ekran karti.Daha ust duzey ekran kartlari daha yuksek maliyet , daha agir laptop , daha fazla ses ve daha fazla isi demek.

Bu laptop zaten piyasadaki diger gt555m ekran kartli laptoplarla karsilastirilmali.Lenovo y570 veya diger asus modelleri , ayni sekilde HP in 6770 ekran kartli modelleriylede karsilastirilabilir.MSI in bu laptopunun(GE620DX) , diger saydigim butun laptoplara kesin olarak ustunluk sagladigi en buyuk ozelligi hafif olmasidir.

• Yalnızca hafifliği baz alarak bu konuyu dile getirmek bence olmaz. Siz hafiflikten yanasınız ama dediğim gibi, eğer gamer serisi denilen şeyin içine dahil edilecekse bu laptop, ekran kartı modeli elden geçirilmeli bence

Ayrıca hafiflik konusunda bir sorum olacak ; bataryalı hali mi 2.4 Kg.?
  • quote:

Yalnızca hafifliği baz alarak bu konuyu dile getirmek bence olmaz. Siz hafiflikten yanasınız ama dediğim gibi, eğer gamer serisi denilen şeyin içine dahil edilecekse bu laptop, ekran kartı modeli elden geçirilmeli bence

Sitesindeki resmi bilgiye gore yanlis anlamiyorsam eger bataryali , Weight 2.4Kg (w/ Battery) seklinde yaziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

quote:

Yalnızca hafifliği baz alarak bu konuyu dile getirmek bence olmaz. Siz hafiflikten yanasınız ama dediğim gibi, eğer gamer serisi denilen şeyin içine dahil edilecekse bu laptop, ekran kartı modeli elden geçirilmeli bence

Sitesindeki resmi bilgiye gore yanlis anlamiyorsam eger bataryali , Weight 2.4Kg (w/ Battery) seklinde yaziyor.

Ağırlığı çok güzel daha doğrusu hafifliği demeliyim

Günümüz piyasasında ağırlığa önem verecek çok kişi olmasa gerek, biraz avrupai bir havası var laptop'un...

Kendimle kıyaslıyorum, ağırlığa önem versem iyi oyunları oynamak çok geçmez içimden çünkü daha çok seyahat amaçlı kullanırım. Ağırlığa önem vermesem donanımdan yola çıkarak laptop alırım ki buda, önceki konuda dediğiniz olaylara cereyan edecektir ısı,ağırlık vs.. gibi...

Birde merak ettim, MSI laptop konusunda sizce nasıl ? Burada çok extreme olmasada modelleri var ama yurtdışında satışa sunduğu modeller kadar iddialı değiller tabi...

• Ben daha yeni aldim bu modeli zaten yenide cikti.Suana kadar memnunum ama arkadasim ust modellerinden birini kullaniyor 6 aydir suana kadar herhangi bir sorun yasamadi.Zaten ondakini inceleyip aldim bende simdilik bir sorun yok umarim olmazda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun güle güle iyi günlerde kullanın

Bende masaüstü bilgisayarımı satıp ikinci el veya sıfır laptop alacağım.. Kablo karmaşasını sevemiyorum bir türlü. Belki kampanyaya girerde alırım bu laptop'un aynısından, zaten oyun hastasıda değilim fazladan çok çok rahat işimi görür böyle bir model.. Hp konusuna dalsak biraz sizce nasıl olur ? bir iki model sorayım halihazırda bulmuşken sohbet edilecek birisini
  • MSI piyasaya hızlı girdi.SSD li modelleri ön plana daha fazla alsalar iyi olacak.
  • Şu ssd denen meret biraz dussede fiyati her eve girse :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sümmani. -- 30 Eylül 2011; 20:14:11 >
  • bu ürünü kullanan arkadaşlar yorum yapabilirmi acaba almayı düşünüyorum ekran kalitesi ne durumda hd olmasına rağmen
  • Ben daha yeni aldim suana kadar aldigim hayatimdaki ikinci laptopum oldugu icin ve digeri hala calisir durumda 4 senelik bir monster oldugundan ge620dx in ekrani bana suanda muthis geldi.Zaten yukaridaki resimleri incelerseniz ekran icin LG Philips diye geciyor.Ekrandan yana suana kadar bir sorunum yok bence goruntuler ve renkler harika gorunurde herhangi bir isik sizmasida yok suanda.Olu pixelde cikmadi umarim hicbir zamanda cikmaz.ileriki haftalarda birazcik laptopu kullandiktan sonra goruslerimi yazacam.
    Ama suana kadar herhangi bir sorun ve eksiklik gormedim laptopta.Zaten bunu almadan once arkadasimdaki ust model msi yida birazcik kurcaladim oda 6 aydir kullaniyor gercekten msi gamer serisi laptoplar cok kaliteli bunu diyebilirim genel olarak.
  • En kısa zamanda y570 ile karşılaştırma yapmak için bench testlerini bekliyorum

bakalım 128bit ddr5 96 cuda mı
    yoksa 128 bit ddr3 144 cuda mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

En kısa zamanda y570 ile karşılaştırma yapmak için bench testlerini bekliyorum

bakalım 128bit ddr5 96 cuda mı
    yoksa 128 bit ddr3 144 cuda mı

+1
  • Galiba yine sitedeki özelliklerle gerçektekiler birbirini tutmuyor. Lenovoyu Blu-ray'li sanıyorduk öyle çıkmadı mesela. Bu da 7200rpm değil gördüğüm kadarıyla. i7-2670 de değil, 2630. Gerçekten full hd mi peki?
  • Evet gercekten FHD ekrana sahip.
  • Arkadaşlar bizim türk sitelerinde baktığımızda ürünün 7200 rpm ve işlemcinin 2670 qm oldugunu görüyoruz ama kendi sitesi dahil baktıgım tüm yabancı sitelerde 2630qm ve 2670qm gibi bir seçenegide yok.. burda resimleri koyan arkadaştanda zaten öyle olmadıgını görüyoruz. 7200 rpm ve dedigi gibi işlemcisi olsa bu laptopa yönelecektim ama değilse her türlü yine y570 daha iyi bir laptop buna göre.. Tam olarak bunu nası ögreniriz ?
  • PC MARK ve 3D MARK Testleri (ForceWare 269.13) ilk konuya eklenmistir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksaray1

Arkadaşlar bizim türk sitelerinde baktığımızda ürünün 7200 rpm ve işlemcinin 2670 qm oldugunu görüyoruz ama kendi sitesi dahil baktıgım tüm yabancı sitelerde 2630qm ve 2670qm gibi bir seçenegide yok.. burda resimleri koyan arkadaştanda zaten öyle olmadıgını görüyoruz. 7200 rpm ve dedigi gibi işlemcisi olsa bu laptopa yönelecektim ama değilse her türlü yine y570 daha iyi bir laptop buna göre.. Tam olarak bunu nası ögreniriz ?

200 MHz için ve 7200 RPM için mi vazgeçeceksin? Boşverin şu 7200 RPM muhabbetini, insanların da kafasını bulandırıyorsunuz :)

SSD varken 7200 RPM'ye verilen paraya yazık. Kaldı ki 7200 RPM dediğiniz şey nedir ki? 5 dakikalık iş. Meraklısı bir tornavida ile söküp takabilir HDD'yi. Çok önemli bir şeymiş gibi gösteriyorsunuz. Biraz daha okuma-yazma hızı, hepsi o.

• quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

PC MARK ve 3D MARK Testleri (ForceWare 269.13) ilk konuya eklenmistir.

y570e yakın sonuçlar, güncelleme ile dahada iyi olacaktır, ileride o.c ilede ek katkı sağlarsın

En kısa zamanda oyun testleri ve sıcaklık değerlerini bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE LoSt -- 3 Ekim 2011; 20:21:29 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.