Şimdi Ara

Amazon'un tableti Kindle Fire resmi olarak tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Amazon'un tableti Kindle Fire resmi olarak tanıtıldı








    Dünyanın en büyük çevrimiçi kitabevi Amazon büyük tecrübesini Kindle dijital kitap okuyuculara aktararak diğer bir kitabevi devi Barnes&Noble ile birlikte e-kitap alanında büyük bir devrim gerçekleştirdi. Elde ettiği büyük başarı sahibi Jeff Bezos'u ABD'nin en zengin milyarderleri arasına soktu.





    Amazon şimdi şansını tablet pazarında da denemeye karar verdi. Bir süredir internette haberleri yapılan ve son olarak TechCrunch sitesi editörlerinin test aşamasında incelediği tablet modeli Kindle Fire bugün resmi olarak tanıtıldı.

     

    Amazon'un tableti Kindle Fire resmi olarak tanıtıldı 




    Kindle Fire tableti firmanın e-kitap okuyucu olarak dev bir pazarın sahibi olan Kindle cihazlarından ilham alıyor. 7 inç boyutlarında 1024 x 600 çözünürlükte 169 ppi kapasitif Gorilla Glass IPS ekrana sahip Kindle Fire, çift çekirdekli 1GHz hızında Texas Instruments firmasının OMAP işlemcisini ve 512MB RAM belleği kullanıyor. Amazon tabletin ekranının kimyasal olarak daha da sağlamlaştırıldığını belirtiyor. 




    Kindle cihazından ilham aldığını söylediğimiz tablet üzerinde kamera, mikrofon, 3G bağlantısı bulunmuyor. Kablosuz bağlantı sadece WiFi üzerinden sağlanıyor. 8GB dahili hafızaya sahip Kindle Fire 413gr civarında bir ağırlığa sahip. Boyutları 190 mm x 120 mm x 11.4 mm ölçülerinde. Tabletin ön yüzünde herhangi bir fiziksel tuş bulunmuyor.

     

    Amazon'un tableti Kindle Fire resmi olarak tanıtıldı 




    Amazon en büyük kozunu Cloud Storage bulut depolama desteği vererek oynuyor. iCloud benzeri serviste kullanıcılar sınırsız depolama kapasitesine sahip oluyor. Satın alınan e-kitaplar, magazinler burada depolanıyor. Silinse bile istendiği zaman geri getirilebiliyor.




    Kindle Fire üzerindeki işletim sistemi Android sürümünü temel alan Kindle OS adını taşıyor. Ancak kullanıcılara neler sunacağı şu an bilinmiyor.

     

    Amazon'un tableti Kindle Fire resmi olarak tanıtıldı 




    Amazon Kindle Fire tabletine Android Market uygulama mağazasını koymamış. Bunun yerine Amazon'un kendisine ait Amazon Appstore uygulama mağazasına erişim sağlanmış. Tablet WiFi özelliği kapalı iken 8 saate kadar kullanım süresi sunuyor. 




    Kindle Fire modelinin dikkat çeken özelliklerinden birisi de Amazon Silk adlı internet tarayıcısı. Bölünmüş tarayıcı mantığına göre geliştirilmiş Silk; Amazon İnternet Hizmetleri (AWS) bulut altyapısının gücünü ve hızını kullanıyor. WiFi açık iken devamlı bu bulut altyapısına bağlı kalan Silk bu sayede çok daha hızlı bir internet deneyimi sunuyor.

     

    Amazon'un tableti Kindle Fire resmi olarak tanıtıldı 




    Harici bağlantılar ise sadece microUSB ve 3.5mm kulaklık çıkışı. Kindle Fire modelinin piyasa fiyatı 199$ olarak belirlendi. Daha önceden iPad ile sıkı bir rekabete gireceği belirtilen tablet fiyatı ile bunun işaretlerini veriyor. Amazon, tabletini satın alanlara Amazon Prime üyeliğini bir ay bedava sunuyor. Amazon Prime ile kullanıcılar 10 000'den fazla film ve dizi içeriğini çevrimiçi izleyebiliyorlar.




    Kasım 15 tarihinde tüketicilerle buluşacak olan Kindle Fire için ABD sınırları içerisinde ön sipariş alınmaya başlandı.

     

    Amazon'un tableti Kindle Fire resmi olarak tanıtıldı

     

     








  • türkiyeye gelirse eğer 600-700 tlden iyi satışlar elde eder tabi stabil çalışan bişeyse
  • Türkiye'ye asla resmi olarak gelmez bu alet. Bu tabletin tek çıkış amacı kullanıcıyı Amazon ekosistemine bağlamak dolayısıyla Türkiye için pek bir anlam ifade etmiyor.
  • Bu tabletin amaci amazona daha cok para kazandirmak yoksa oyle diger tablerle yarisma derdi yok cunku cok ahim sahim bir cihaz degil.. Amazon ekosistemine daha fazla musteri baglamanin iyi bir yolu oldugunu dusunuyorum..
  • Amazon'un Android kaynak kodunu alıp Android tarihinde ilk kez düzgün çalışan bir Android yaratması, bunu yaparken de Google'ı tamamen kapı dışarı etmesi ironik.

    Amazon Fire, iPad'den sonra dünyanın ikinci çok satan tableti olacak, bizim buradaki Fandroid'ler bunu da anlayamayacak, çünkü bu cihaz iPad'den de kat kat daha kapalı bir sisteme sahip, Fandroidler diyecekler ki 'Ben Android imle bunun yaptıklarının hepsini yapıyorum hem de bluetoothla dosya gönderip 3.5 inç disketlerimi takıp seri printer bağlayıp flashla da bilmemne yapıyorum. Her zamanki gibi bu kişilere sorulması gereken soru, yapıyorsun da nasıl yapıyorsun?
    Bu cihaz neden diğer Android lerin hepsinin toplamından çok satacak söyleyeyim: Çünkü yaptığı şeyleri çok iyi yapıyor, ve bluetooth la şarkı gönderirim ben, yok sürükle bırak yaparım filan gibi amelelikleri desteklemiyor, aynen Apple gibi çok kolay ulaşılan devasa bir kitap, müzik, film dükkanı var

    Üzerinde Android olsa da sadece Amazon AppStore'dan uygulama yükleyebiliyor, üzerinde sadece USB portu var, ve bluetooth, 3G vs hiçbirşeyi yok.

    Ama tanımlanmış bir AMACI var. Yaptığı şeyi iyi, kolay, ve zevkli bir şekilde yapıyor.
    Diğer Android'ler gibi herşeyi yapmaya çalışıp hepsini yarım yamalak yapmıyor.

    Bir cihazın iyi liği yapabildiği şeylerin çokluğuyla ölçülmez. Teknolojik ürün ÇÖZÜMdür. Herşeyi kullanıcının önüne atmak demek değildir. Başarılı ürünler, teknolojik karmaşanın bir odak bir amaçla ÇÖZEBİLDİĞİ KADAR başarılıdır. Amazon Android'in karmaşasını çözmüş Android çöplüğünden düzgün bir ürün çıkarmış.

    Tebrikler Amazon.




  • 8 saat çok az,diğer özelliklerini beğendim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlphaCentauri

    (1)Amazon'un Android kaynak kodunu alıp Android tarihinde ilk kez düzgün çalışan bir Android yaratması, bunu yaparken de Google'ı tamamen kapı dışarı etmesi ironik.

    (2)Amazon Fire, iPad'den sonra dünyanın ikinci çok satan tableti olacak, bizim buradaki Fandroid'ler bunu da anlayamayacak, çünkü bu cihaz iPad'den de kat kat daha kapalı bir sisteme sahip, Fandroidler diyecekler ki 'Ben Android imle bunun yaptıklarının hepsini yapıyorum hem de bluetoothla dosya gönderip 3.5 inç disketlerimi takıp seri printer bağlayıp flashla da bilmemne yapıyorum. Her zamanki gibi bu kişilere sorulması gereken soru, yapıyorsun da nasıl yapıyorsun?
    Bu cihaz neden diğer Android lerin hepsinin toplamından çok satacak söyleyeyim: Çünkü yaptığı şeyleri çok iyi yapıyor, ve bluetooth la şarkı gönderirim ben, yok sürükle bırak yaparım filan gibi amelelikleri desteklemiyor, aynen Apple gibi çok kolay ulaşılan devasa bir kitap, müzik, film dükkanı var

    (3) Üzerinde Android olsa da sadece Amazon AppStore'dan uygulama yükleyebiliyor, üzerinde sadece USB portu var, ve bluetooth, 3G vs hiçbirşeyi yok.

    (4) Ama tanımlanmış bir AMACI var. Yaptığı şeyi iyi, kolay, ve zevkli bir şekilde yapıyor.
    Diğer Android'ler gibi herşeyi yapmaya çalışıp hepsini yarım yamalak yapmıyor.

    (5) Bir cihazın iyi liği yapabildiği şeylerin çokluğuyla ölçülmez. Teknolojik ürün ÇÖZÜMdür. Herşeyi kullanıcının önüne atmak demek değildir. Başarılı ürünler, teknolojik karmaşanın bir odak bir amaçla ÇÖZEBİLDİĞİ KADAR başarılıdır. Amazon Android'in karmaşasını çözmüş Android çöplüğünden düzgün bir ürün çıkarmış.

    (6) Tebrikler Amazon.



    (1) İronik olan Amazon'un Android'e muhtaç olmuş olması. Bkz. Açık kaynak

    (2) Bluetooth ile dosya alış verişine imkan verse Apple, Amazon nasıl kitap, müzik, film vs.. gibi medyaları satacak? Artık paranızı da sürükleyip bırakırsınız Apple'a ve Amazon'a; çünkü yapmanız gerekeni en iyi böyle yapmış olursunuz.

    (3) Amazon'da uygulama satışından para kazanmak istiyor niye ücretsiz uygulama sunan Android Market'i cihazda kullanılabilir sunsunlar ki? USB portu da şarj için koymuşlar yoksa onu da koymazlar veri alış verişine engel olmak için. Bulut bulut şarj edin siz yine de ne olur ne olmaz yanlışlıkla veri filan kaçar cihaza.

    (4) Evet sizin yazdığınız mesajın da bir amacı var. Karşılık vermek iyi, kolay ve zevkli bir şekilde oluyor. Yapmaya çalıştığınız şey ise 'her konuya yarım yamalak' değinmek.

    (5) Felsefe yapmayın kimse para kazanmasa teknoloji şuradan şuraya gitmez. Kim kimin umrundaki kime ne çözüm sağlasın? Apple, kullanıcılara çözüm için mi iPad'i çıkarıyor yoksa para kazanmak için mi çıkarıyor? Çözüm zenginlik içinde fakirlik çekmekse(yukarıda bahsi geçen mevzular) buyrun Kindle Fire-iPad kullanın.

    (6) Tebrikler Android'e teessüfler Amazon'a haydee.




  • Kindle Fire, İpad'e rakip olabilir ama çok büyük rakip olabileceğini zannetmiyorum. Çünkü ipad'ten fazla ne verebilecek ki? İddialı olduğu bulut ve kitap/medya paylaşım teknolojilerin biraz daha az gelişmiş olsa da benzerleri ipad'te sunuluyor zaten. Ama ipad'te olup Kindle Fire'da olmayan ve olmayacak çok özellik olacak.
    Fire'ın en önemli avantajı fiyat olacaktır. Tablet'i merak eden ama 500USD vermek istemeyen biri 200 USD verip kindle fire alıp denemeye başlayabilir. Ama bu iş modelinden Amazon ne kadar para kazanır o bilinmez.
    Sonuçta Blackberry, Motorola, Acer hatta Samsung gibi bir çok şirket bu tablet işinden ciddi zarar etti. Şu ana kadar tek ciddi kar elde edebilen Apple.
    Ayrıca Amazon sadece fire değil hiç bir kindle modelini Türkiye'ye getirip satmadığı ve satmayacağı için biz boşu boşuna konuşuyoruz. Sonuçta eldeki 1 kuş teldeki 2 kuştan iyidir. Kullanmayacağımız Fire yerine bugün satın alıp kullanabileceğimiz Ipad veya Galaxy Tab daha iyidir.




  • amazon ipad fiyatlarının düşmesine sebep olacak gibi duruyor. çok güzel bir gelişme, e-kitap okuyucular içinde amazon ciddi bir rekabet ortamı getirmiş..
  • bu kadar yerden yere vurulacağına
    amazonun en büyük rakibi -kitap konusunda- barnes and noble nook color cihazının
    yaptıklarıyla karşılaştırılsa daha iyi olacaktır

    amazon ipad ve diğer markalardan öte barnes and noble nook cihazlarıyla yarışıyor
    kitap okuyucu piyasasında kindle nook ve diğer markalar diyebiliriz
    devasa kitap kütüphane destekleri yüzünden

    bu cihaz e-ink teknolojili kitap okuyucu olmasa da
    benzer nook color cihazının alternatifi olarak piyasa çıkan bir cihaz

    bu cihazların satışı resmi olarak sadece amerikada yapılıyor
    ilk kindle harici diğer kindle versiyonlarının uluslararası satışı yapıldı
    ama amerika satışlarıyla kıyas mümkün değil

    ipad ve diğer tabletlere gelirsek
    android market ve apple app store telefon ve tabletlerle birlikte zaten pazarı oluşturuyorlar
    amazon kendi mağazasını oluşturarak kitap dergi film dizi gibi ??
    rakip olacak ve amerika icin söylüyorum apple store satışlarını gececektir

    Nook Color icin kıyaslarsak
    sınırsız bulut sistemi cok buyuk bir artı bununla birlikte nook fiyatı wifi icin 249 $

    bu ay icerisinde nook color 2 acıklanacak yazan haberlere göre
    ilk nook color modeline ve kindle fire cihazına göre büyük farkların olacağı
    en büyük özellik olarak ekran açısından lcd ve e-ink bir arada dedikodusu dolasıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wagenhaus -- 29 Eylül 2011; 10:58:11 >




  • Android için yeni windows diyebiliriz sanırım. Windows herşeyi yapan ama herşeyi yarım yapan, kartvizitinde 100 türlü ünvanı olup hiçbirinin layıkıyla yapamayan bir adam gibiydi. Her ne kadar windows 7'de biraz kendini geliştirse de şu an çalıştığım PC yenine bunu yarı gücünde bir macle çalışsam çok daha rahat edeceğimi biliyorum.

    Google iyidir hoştur android iyidir derken o da herşeyi yarım yapan zengin şişman adama dönüşmeye başladı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    Android için yeni windows diyebiliriz sanırım. Windows herşeyi yapan ama herşeyi yarım yapan, kartvizitinde 100 türlü ünvanı olup hiçbirinin layıkıyla yapamayan bir adam gibiydi. Her ne kadar windows 7de biraz kendini geliştirse de şu an çalıştığım PC yenine bunu yarı gücünde bir macle çalışsam çok daha rahat edeceğimi biliyorum.Google iyidir hoştur android iyidir derken o da herşeyi yarım yapan zengin şişman adama dönüşmeye başladı


    Tek sorun Android de belli bir standardın olmayışı , Apple gibi tek elden devam etse daha iyi olurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.