Hangi browser ve neden demişsin? Ben de firefox kullanıyorum, tab özelliği güzel, ie gibi her pencereye bi ie açmaya gerek yok. Araması çok kullanışlı, word'den bile güzel. Program çok hafif kasmıyor, zaten tab olduğu için bir kere açılıyor. Keyfe göre eklentiler bulunabilir. Temalar değiştirilebilir. Sık kullanılanların yönetimi ve düzenlemesi güzel ve kullanışlı, diğer görünüm ve erişim ayarları kullanışlı. Sitelerin önce metinleri geldiği için zıplama yaptığımız yerleri, direk linkleri beklemeden tıklayabiliyorsunuz. Dezavantajı ise şu; bankalar, sigorta vs. sitelerinde güvenlik ayarları internet explorer ve bazen de netscape'i destekleyecek şekilde olduğundan bu gibi yerlerde kullanılamıyor.
Öyle bir tablo vardı browserlar arasında performans testi yapan ama adresini bilmiyorum. Hızı, güvenli olması ve eklentilerle tamamen kullanıcının isteğine göre özelleştirilebilmesi gibi sebeplerden dolayı Firefox'u tavsiye ederim.
samplus
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 0 günü kaldı.
Kişisel tercihim firefox'dur. Fire fox ile site tasarımları üzerinde bile oynayabiliyorsun. Yani istersen donanımhaberin tüm ölümlerini silip, yanlızca internet bölümü kalmasını sağlayabiliyorsun. reklam bannerları silebiliyor, Telekom kota bilgilerini tarayıcıda görebiliyorsun. yine gmail postanı anında takip edebiliyorsun vs vs vs..
Firefox bu kadar güzel özelliklere sahipken bakıyorum da yine çok yaygın değil. Sitemin istatistiklerine bakıyorum gelen ziyaretçi oranı çoğu zaman %78 IE, %20 firefox, %2 opera ve diğerleri.. Sizce bu oranların sebebi nedir?
Firefox bu kadar güzel özelliklere sahipken bakıyorum da yine çok yaygın değil. Sitemin istatistiklerine bakıyorum gelen ziyaretçi oranı çoğu zaman %78 IE, %20 firefox, %2 opera ve diğerleri.. Sizce bu oranların sebebi nedir?
opera kullananlar da olabilir o IE yüzdesinde. Opera kendini explorer olarak da tanıtıyor.Bu ayar 'default' olarak geliyor.(F12 den menüye ualşabilirsiniz)
Nedenlerine gelirsek saymakla bitmez benim en çok hoşuma giden özelliklerini söyleyeyim.
Bir kere tab olayı zaten işi bitiriyor,ikincisi firefoxda birçok eklentiyle elde ettiklerini opera default olarak sana sunuyor.Üçüncüsü ise aynı zamanda posta istemcisi olarak da kullanabiliyorsun,haber grupları vs herşey dahil.Bana firefoxdan daha stabil geliyor daha güvenli olduğunu düşünüyorum.Firefox da kullandım P3 866 sistemimde firefoxla sorunlar yaşamama rağmen Operayla tek bir sorunum yok.En azından denemenizi tavsiye ediyorum.Pişman olmayacağınızın da garantisini verebilirim.Madem çoğunluk kullanıyor o zaman iyidir mantığıyla yaklaşmamak lazım.Opera sessiz ve derinden ilerliyor ve bence firefoxun ie ye yaptığını firefoxa yapabilecek potansiyele sahip,sadece ücretsiz olması geç oldu,eğer firefoxla birlikte çıksalardı eminim firefoxun altında kalmazdı.
Arkadaş RAM yiyor demişsin ama 384MB SDRAM li son model olmayan sistemimde(P3 866) çok rahat kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım bu zamana dek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borntobewild -- 11 Ocak 2006 19:31:58 >
Çoğu kişini bilmediği greasemonkey diye birşey var Firefox da. Yakında detaylı bir rehber hazırlayacağım size. Şöyle söyliyeyim, istediğiniz siteyi istediğiniz tarzda düzenleyebiliyorsunuz. Şöyleki mesela forum.donanimhaber.com ana sayfasındaki istediğiniz kategorileri silebilirsiniz. Yanlızca donanım bölümü kalsın mı istiyorsunuz? hay hay hemen yapalım.. Ayrıca reklam bölümlerini de silelim isterseniz. Hemen canım.. Ayrıca gmail postamızı, google arama bölümünü de ekleyelim forum.donanimahber.com a ne dersiniz? Hepsi Firefox ile..
Bağlanma, açma hızı bakımından ben tarayıcılar arasında bir fark olduğuna inanmıyorum. Güvenlik açısından ise kesinlikle firefox. IE kullanan arkadaşlara acıyorum bu konuda. IE ile gir bir virüslü siteye, en kral virüs koruma programı da olsa birçok virüs giriyor bilgisayarına. Firefox ise çok üstün bu konuda. IE'de aynı koşullarda 5 virüs bulaşıyorsa, bu firefoxta 1 ya da 2 oluyor. Bir de ben firefox'un indirme yöneticisini çok seviyorum. Sanki daha hızlı indiriyor mübarek IE'nin indirme yöneticisi uyuz ediyor adamı.
Firefox'taki internet seçenekleri de kısa-öz, anlaşılır ve çok daha pratik. IE gibi çok sayıda, kafa karıştıran seçenek yok firefoxta. Basit ama fazlasıyla iş gören, kullanışlı bir tarayıcı firefox. IE'ye göre önemli dezavantajları ise bilgisayara sonradan yüklenen bir tarayıcı programı olması nedeniyle tıkladıktan sonra tarayıcı penceresinin biraz geç çıkması, IE altyapısına uygun olarak hazırlanmış bazı videoları oynatmaması veya sesleri çalmaması. Bunların dışında Firefox kesinlikle 1 numaralı internet browserı
Bu da benim düzenlediğim DH. reklam bannerları yok, istemediğim bölümler yok ve kişisel bölümüm aşağıda..
yıllardır internet exp. kullandım pop-uplar,casus siteler vs. ugrasip durdum. geçen google reklamlarından,sırf googlea olan guvenim nedeniyle yükleyip firefox kurdum.inanılmaz güzel hızlı,güvenli ve tasarımı iyi.... şiddetle tavsiye.