IEEE 1394 FIREWİRE KARTI aldım. bilgisayara taktım fakat bigisayar görmedi, ben anakarta taktım sadece anakrtla herhangi bir kablo bağlantısı yapmadım (yapmam gerkiyo mu bilmiyorum). Bir de cd si bir acayip açıyorum içinde bir sürü şey var; 1394driver, alcor micro, ali, bluetooth, cmd, davicom, freedik, genesys, nec, neodio, netmos, phison, prolific, realtek, sigma tel, via dosya adları bir de mesela 1394direverın içinde bir sürü başka dosya var graphics, c3dse gibi şeyler var ben bunları anlamadım. Bu cd den hangileri işime yarar bilmiyorum, bir de neden kartı pc algılamadı yoksa otomatik mi algılıyor da ben bilmiyorum. Alan biri bana yardımcı olabilirse sevinirim.
Cd de bir dosya buldum içeriği şöyle; ******** Driver install CD ********
***** USB to IRDA driver ***** \SigmaTel\4200 or\prolific\pl2303
görünüşe göre neler yapmam gerktiğini izah ediyor ancak ***** PCI Combo driver ***** \Via\VT6212 uzantısına gidince de şöyle bir dosya buluyorum
DRIVER DESCRIPTION ==================
(1) VT6105 - Driver for VIA VT6105 chipset
For Windows 98, 98SE, ME, 2000, XP etc
(2) VT6202 - USB 2.0 Driver for VIA VT6202 chipset - Ver 2.54
For Windows 98, 98SE, ME, 2000
(3) VT6212 - USB 2.0 Driver for VIA VT6212 & VT6412 chipset - Ver 2.56
For Windows 98, 98SE, & ME only oysa bu ikisi çakışıyor, ilkönce benden üçüncü adımı istiyor ama orada yazan notta bu adımın xp için uygun olduğunu söylemiyor, daha önce alıpta tanıtımını yapmış biri varsa lütfen bir zahmet yardım etsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZOR DEĞİL ASLINDA -- 7 Ocak 2006 18:03:52 >
Arkadaş benim aldığım firewire kartındanda aynı senin yazdığın içerikte bi cd çıktı bende anakarta taktım ama bilgisayar donanım bulundu yazdı içindeki cd'yi sırf meraktan açtım senin yazdıklarının aynısı.1394 ıeee yazan dosyaya açtım oradan (setup)'a tıkladım tam yapıyor diye bakarken serial number diye bi şifre istedi,kutunun üstünde yazmıyodu hadi bi daha kasayı açtım üstünde ne kadar rakam harf varsa yazdım -şifre niyetine-sonuç olmadı:))neyse movie maker'la istediklerimi yapıyorum cd'yide hiç ellemiyorum.Kolay gelsin..
Eğer Xp kullanıyor iseniz yapmanız gereken bişi yok... Takınca otomatik tanır. Bunu aygıt yöneticisinden kontrol edebilirsiniz... Cd ye gelince.. içinde Ulead studyo var. Yani capture edit programı... That is all ... Koly gelsin
Evet arkadaşlar teşekkür ederim. emekli1961 cd nin içinde şifrelerde var ben buldum şu an hatırlamıyorum ama istersen bulur söylerim. Ben ulead da bir capture denedim ancak hiç memnun edici değil, captureyi mpeg1 ve vcd modunda yaptım bilemiyorum avi falan da vardı ama hangisi daha iyi olur acaba, bir de movie maker den deneyeceğim bakalık ne olacak.
arkadaş sana zahmet şifreyi yazabilirmisin inat ettim onun için istiyorum bende ulead'le deniyeyim bakalım nasıl olacak.Ben movie makerdan yeni yaptım bana göre çok güzel.Zaten ingilizceyse ben zor çözerim.Herkese şimdiden iyi bayramlar. Bende xp sp2 var.işlemcide=P4 2.4ghz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli1961 -- 8 Ocak 2006 22:55:53 >
Cd nin içindeki readme dosyası sırasıyla yüklemen gereken programları ve programların cd nin neresinde olduğunu izah ediyor. 1394driver ın içine girdiğin zaman en altta bulunan metin belgesi de programın seri nosunu veriyor. bununla beraber her yüklediğin programda eğer şifre falan istiyorsa mutlaka setup programının bulunduğu klasördeki notpad dosyasında kullanıcı adı ve şifresi veriyor. burada şifre vermek yasak olduğu için şifreleri veremiyorum ancak dediğim dosyanın içinde var olmazsa pm atın ben size ulaşır yardımcı olurum ( )
Arkadaşlar slm. Ben daha yeni üye oldum:) şimdi benim elimde bir film war. dvd formatında ve ben bunu adobe premiere de cut lamak istiorum. ancak bi türlü beceremedim. Bu konuyla ilgili bi bilgisi olan war mıdır? lütfen yardımm
Bu konuyla ilgili yazılım bölümünde başlık açarsan daha rahat çözüm bulursun bana göre, ne yazık ki sana bu konuda yardımcı olamayacağım çünkü ben de bilmiyorum..
Komutanım çok sağol dediğim gibi inatlaştım onun için deneyeceğim kolay gelsin. erkin arkadaş firewire kartını dv'den görüntü alırken daha kaliteli sonuç elde etmek için aldık çünkü usb'den aldığın zaman cd-dvd yazdırırken görüntü berbat oluyor(ses ayrı görüntü ayrı en azından bende öyle oldu.) i.link kabloda var içinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli1961 -- 9 Ocak 2006 14:31:20 >