ben hazırlarım sana pixelleri söle yeter :D ayrıca istediğin isismler varsa söle elimde olanları da koyarım
Teşekkür ederim @ KeShhh® 1680 x 1050 olabilir. Aslında masaüstünde çok yayık ayran gibi durmasın fakat masaüstünü de kaplasın istiyorum Sen 1680 x 1050 örnek koy bir tane. Baktım istediğim gibi , diğerlerini de öyle yaparız. Masaüstünde pürüzsüz bir şekilde durması önemli Her türlü hatun olabilir
Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. (Mustafa Kemal ATATÜRK)
Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. (Mustafa Kemal ATATÜRK)
Slayer_
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 3 günü kaldı.
ohhh tam benim tadımda konuştun ... bende 22" LCD kulanıcısıyım, Farklı farklı paketleri bugün önizlemeleri ile yani cuma akşamına hazırlar koyarım buraya...
ohhh tam benim tadımda konuştun ... bende 22" LCD kulanıcısıyım, Farklı farklı paketleri bugün önizlemeleri ile yani cuma akşamına hazırlar koyarım buraya...
Peki kardeşim , bekliyorum hatun dosyasını
Visual style temalarını nerelerden bulabiliriz? Ayrıca VTP ile de uyumlu mudur? VTP için temalar nereden bulabilirz peki ? (başlıkta var biliyorum ancak forum olarak nereleri var?)
VTP için tema diye birşey yoktur... Zaten VTP 'nin amacı XP 'yi vista görünümüne kavuşturmaktır... Yani VTP (vista transformation pack) adı üstünde vistaya dönüşüm paketi...
VTP kuruluyken pek visual kullanamdım,o yüzden kullanırken zararı olur mu,olmaz mı bilemeyeceğim...
Aşağıda yazılanlar sadece nodex için yazılmamıştır,hazır lafı geçmişken söylemek istedim,aslında bu tür floodları yapmayı sevmiyoruz bu başlıkta ama çoğalan sayfalar arsında kaybolup gidiyorlar... Hiç değilse bu alanı sık kullanılanlarınıza/bookmarks ekleyinki bir daha biri soru sorduğunda ben veya LayLonDoN yada bir başkası olmadığında bu linki onlara gösterebilirsiniz...
Ama genede visual kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli konular şunlar, 1. Tam anlamıyla herhangi bie şekilde PC 'de doğacak sorunlardan siz kullanıcılar sorumludur,ben yada yardımcı olmaya çalışanherhangi biri sorumlu tutulamaz.. Yok işte siz söyledinizde ben yaptım sonra PC dondu açılmıyor gibi sorunlar çıkarsa bize suç atmayın,,, 2. Visual kullanmak bile en azından bilgisayarına program yüklemesini,ilaçlamasını ve silmesini bilen kişilerin yapabileceği işlemdir, eğer daha taskbar,system tray 'in ne olduğunu bilmiyorsanız lütfen bu işe kalkışmayın... 3. XP kullanıcıları da,vista kullanıcılarıda,henüz Wi7 için bişi çıkmadı diye biliyorum... visual style denilen küçük arayüzleri kullanmak için C:/Windows/Resources/Themes klasörünü patchlemesi gerekiyor... Bu alanı patchlemek için
XP kullanıcıları uXTheme Patcher programını yükleyip,PC 'yi yeniden başlatmalı....
Vista kullanıcıları www.codegazer.com 'dan yada BURDANvista glazz programını indirip yukarıda yazdığım alanı patchleyerek,kullanılmaya hazır hale getirmelidir... Program kurulum ardından sizden restart isteğinde bulunmayabilir,siz genede ileride herhangi bir sorunla karşılaşmamak için PC'ye restart atarsanız ii olur...
4. İnternetten indirilen tema,visual veya arayüzler ".msstyle" uzantılıdır.. Patchlenmiş alana atılarak,bir kez çift tıklanarak aktif edilmeli ve sonrasında
XP'de; desktop sağ tıklayın/özellikler/görünüm sekmesinden
temaları seçip kullanabilirsiniz....
Vista 'da (henüz vistaya geçtim,hiç kullanmadım,ama genede aynı şekilde kullanılacaktır,bu yüzden genede bilgilendirme amaçlı yazıyorum) desktop sağ tıklayın/kişiselleştirme/Pencere Rengi ve Görünümü/Daha çok renk seçeneği için klasik görünüm özelliklerini aç tıklanarak açılan pencereden tema değişimi yapılmalıdır...
5. internette istediğinizi bulabilmek için "visual" "visual style" "msstyle" "xp themes" "xp theme" "xp teması" "vista themes" gibi tagleri kullanabilirsiniz.. Bu şekilde daha kolay tema bulabilirsiniz...
6. Bu en önemli seçenektir... Kesinlikle ama kesinlikle indirdiğiniz msstyle işletim sisteminizle uyumlu olmalıdır, vista için XP teması,visual'ı indirip kurmaya çalıştığınızda, bu alanı okumadığınıza pişman olursunuz... Pişmanlığınız ne mi olur? En fazla TEMA ÇALIŞMAZ
yani bu şu demek mi oluyo ben vtp9.01 yükledim vista temalarını yüklesemde calışmazmı zira yüklüyorum calışmıyo ama şuan ki görünüm arayüzüm vista gibi oldu ama farklı tema yükleyemiyorum bi acıklasanız
@ilksenhan; yahu adamım akıl var mantık var, olur mu hiç öle şey... tabikide VTP yüklediğinde Vista temaları çalışmaz...
VTP 'nin ve diğer tüm tema paketlerinin asıl görevi tüm o dll dosyalarının gerçek görevini değiştirmek değil,dll dosya görünümlerini değiştirmek ,,, yani şahine "ferrari" görünümü vermiş oluyorsun, ama kaportanın altına dokunmuyorsun....
Tüm tema paketleri sadece dosya görünümlerini değiştirir,sistem dosyalarını hiçbir şekilde değiştirmez,böylece sisteme zarar vermez.... Bilgisayarına XP yüklüyken eğer VTP kurarsan gene XP visual veya temalarını kullanıcaksın, Ama gidipte Vista yüklüyken VTP kurmaya çalışmayın,zaten kurulumdan sonra çalışmıcaktır...
Arkadaşlar ben win xp için windows 7 ile aynı olan sadece araç cubukları , pencere kenarları , ve görev çubuğu olan bir paket arıyorum.Acaba böyle bir şey var mı ?
biraz post kasim dedim şimdilik bukadar yeterli sanırım yeni bi kaynak buldum murat abi senin sayfayı bekledim ama kaç gündür hata veriyor bende buraya eklim dedim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulcubee -- 8 Ekim 2009; 12:31:51 >
burdaki temayı nasıl kurabılırım cooook begendım bıraz anlatırsanız becere bılrım
Ölümsüzlüğüyle çürümüş anıların öncüsüydü sadece kara karga, milyonlarca insanın ölümünü gördü kara gözleriyle. Sonra tuhaf uzak zamanlarda çırptı kara kanatlarını kara bir gökyüzünde kondu Karaağacın dalına, yumdu gözlerini ve kendi ölümünü bekledi sessizce.
arkadaşlar aranızda pdf yi excele çevirebilecek varmı?
pdf nin excel uzantılı dosyaya döndüğünü bilmiyordum doğrusu... Gerçi mantıklı yani,dmg uzantılı macos dosyalarını iso ya dönüştüren program varsa o neden olmasın,ama bakman gereken bu başlık değil arkadaşım,bilen biri varsada zaten cevaplar,bu başlık altına tema işleri için takılırsın, program versiyonlarını değiştirmek modifiye değildir,
@kargas; sende önce C:/Windows/Resources/themes klasörünü hacklemen gerek, yani öncelikle vistaglazz kurucaksın(vista'da kullanılan programın aynısı,win7 'nin de hiçbir esprisi yok yani ), download bölümü BURDA ve program kurulum şekli de BURDA
Sonrada indirdiğin visual style dosyasını klasör halinde yukarıda sözünü ettiğim yere Themes klasörüne at, sonrada Desktopa sağ tık/kişiselleştirme (personalize)/Tema (theme)/ kısmından temayı seçip uygula demek bu kadar basit,,,,
Ölümsüzlüğüyle çürümüş anıların öncüsüydü sadece kara karga, milyonlarca insanın ölümünü gördü kara gözleriyle. Sonra tuhaf uzak zamanlarda çırptı kara kanatlarını kara bir gökyüzünde kondu Karaağacın dalına, yumdu gözlerini ve kendi ölümünü bekledi sessizce.
burdaki temayı nasıl kurabılırım cooook begendım bıraz anlatırsanız becere bılrım
linkini vermiş oldugunuz ve o tarzdaki bir çok temayı kurabilmeniz için bazı sistem dosyalarını yenisi ile degiştirmeniz gerekmektedir. öncelikle degiştirmeniz için gereken sistem dosyalarını http://www.withinwindows.com/uxtheme-patches/ bu adresten indirebilirsiniz yalnız win7 için olan en son sürümünü indirmeye dikkat edin. indirdiginiz dosyaları c _ windows _ system32 klasörünün içindeki dosyalar ile degiştirmeniz gerek yönetici izni olmadan zor bir işlemdir. Take Ownership adında küçük bir registry girdi sayesinde de bu hemen halledilebiliyor.
daha sonra indirginiz temaların içinde nasıl kullanılacagı yazıyor , yinede sorun olursa diye kısaca yazayım , indirdiginiz temanın içindeki dosyaları c_windows_resources_themes klasörünün altına kopyalıyorsunuz daha sonra masaüstünden kişiselleştir menüsü altından yüklediginiz temayı seçiyorsunuz
@kargas; desktop güsel olmuş,wall özellikle hoşuma gitti,paylaşırsan sevinirim,,şimdi gelelim değiştirilmesi zorunlu olan kısımlara,çünkü çok göze batıyor,siyahlar arasında fazla kıro kaçmış desek yerdiir...
adres çubuğunu değiştir,,,, Styler Toolbar denilen küçük eklenti bunu rahatlıkla yapar... Hızlı Erişim kısmındaki ikonları değiştir.... Yani kitaplık,diskler vs. Değiştirmek için orjinal ikonun görünümünü ".ico" uzantılı herhangi bir simge dosyasıyla rahatlıkla ikon değiştirme özelliğinden değiştirebilirsin... Sonrada sürükle bırak ile hızlı erişim kısmına yani pencerelerin sol tarafına bırakıp değiştirmiş oldugun ikonla görüntülenmesini sağlarsın..... Standart düğmeler kısmını değiştir veya desk atarken gizle,,, nasıl mı? çok basit,styler toolbar gene burda görevi üstleniyor, kurduktan sonra programı açıp toolbar sekmesine git ve Hide Menubar (Explorer) kutusunu işaretle, bu kadar.... (ben mesela standart düğmeleri kullanmıyorum, win 7 kuruluykende kullanmıyordum... Başlat Butonunu değiştir yada değişmiş olan bir tema kullan..... Kendin değiştirmek istersen Style Builder Install bu işte en büyük yardımcın olucak,,, eğer msstyle üzerinden daha fazla değişiklik yapmak istersen RESHACK Programı kullanmalısın.... Ancak Win7 de çalışır mı bilmiyorum, Ama vista da çalışıyordu... System Tray ikonları da değiştirmek istersen,,, PS Tray Factory bu işte en iyi programdır....