Şimdi Ara

Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU] (70. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.841
Cevap
9
Favori
159.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İbrahim...Bu yaptığın işlemin ekran görüntüsünü verebilirsin..Ve bu yükseltili durum hangi hatta veya bölge rotasında oluşurtun , bu editör çalışması rotasının da adını yazarsan iyi olur.

    Sami Samioğlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 17 Ekim 2013; 0:08:38 >
  • RAİLWORKS 5 TS2014 DE TREN HAREKETLERİ DÜZNLEME PRORAMI VE EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

     Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]

    Bu ekran göürüntüsünde , boş bir editöre giriş yaptım..Buraya yanyana 8 ray döşedim..İyi göülmesi ve anlaşılması için rayları çok fazla uzatmadım...Makul görünen bir uzaklıkta kestim..Burasını önce ikili bir ray hattı olarak ele alalım..Editör açılımı obje açılımlı olarak ayarlı...Sinyal sistemi simgesine tıklatıp listeden ,Marker-Platform yazısını bulup tıkladım ve mause ucuna takılan bu işlem simgesini birsanraki tay üzerine kondurdum.

     Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]

    Mause ile yerleştirmesini yaptığım bu işlem simgesini ikinci ray üzerine yerleştirdikten sonra , tekrar mause ile üzerine tıkladım ve tekli uzun smgenin her iki tarafına yine aynı uzunlukta tırnaklı çubuklar açıldı..Belirli bir mesafeye kadar işlen çubuğunun sağında ve solunda tıklayınca çıkan tırnaklı çubukları mause ile tutarak çektim..Her iki tarafta da eşit bir mesafede ayarladım ve mauseyi boş bir yere tıkladım , ray üzerinde yeşil bir şerit oluşturdum..İşlen çubuğu tıklandığında kırmızı renk olur..Her iki tırnaklı çubuklar ise portakal renginde olur...
     Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]

    Biz burayı bir hat olarak kabul edecek olursak , işlemlere devam edebilmek için , söz gelimi uçma kamerasıyla yol alarak hattın diğer ucuna gittim...Ve burada da aynı işlemi yaptım ,ama hattın başında ikinci rayda bu işlemi yapmıştım ,hattıb sonunda ise birinci ray üzerinde işlemi tamamladım...

     Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]


    Bu ekran görüntüsünde , o anda bulunduğum yerden , nesneler işleme merkezinden çıkıp , Tren kurulumu merkezine gitmek için Tren simgesine tıkladım..Ekrana gelen SAVE hem nesnelerin işleme merkezindeki save kaydını alırken bir yandan da lokomotif veya tren işlem merkezini açar..Kaydı aldım ve..


     Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]

    Save kaydından sonra hattın tekrar başına otomatik giriş yaptı ve lokolmetif tren işlemleri merkezinden listede bulunan SD70 dizellerden birini en başta olan ray üzerine yerleştirdim..Lokomotif çalıştırma işlem simgesini de yerleştirdikten sonra , bu lokomotife bir hareket programlamamız lazım diyelim..Bu işlem için ekranın sol üst köşesinde olan kırmızı çantanın alta doğru üçüncü simge olan , saat simgesine tıklamak gerekiyor..Bunun adı Timetable View işlem panel simgesidir ve bu paneli açar..Daha doğrusu tren hareketleri düzenleme merkezi demek daha doğru olacak sanırım...Ve tıkladım..

     Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]

    İşte tren hareketleri uygulama merkezi açıldı...Burası editörde en sevdiğim yerdir..Burada çok tren hareketleri uygulamaları yapılır , programlanır ve düzenlemeler yapılır.....Çok müthiş bir yerdir burası.." Timetable View " Tren hareketleri uygulama merkezinde işlemler doğru yapıldığında istenilen tren hareketleri düzenli olarak çalışırlar..Eğer hatalı işlemler yapılırsa hiç bir tren hareket ettirilemez , kazığz çakılmış gibi hareketsiz olurlar..Burası önemli bir merkezdir..Ben buraya RAİLWORKS OYUNUNLARININ HAZIRLAMA MERKEZİ diyorum...Burası olmasa diğer trenlere hiç bir hareket verilemez ancak zevksiz ve klatitesiz tren oyunları düzenlenirdi , buda vasat oyunlar olarak karşımıza çıkardı..Bir rota mı yapıyorsun kardeşim ..Öyle bir rota hazırla ki karşıdan sürekli gelmete olan diğer trenler olsun..Bir tren sürüyorsunuz , karşıdan gelen tren yanınızdan büyük bir hızla geçip gidiyor..Gerçeğe uygun bir tren oyunları böyle olur...RAİLWORKS TCDD ROTASI yapıyorsun , tek bir ray ile hat üzerinde karşıdan gelmesi istenilendiğer tren hareketlerini düzenleyemeyorsunuz..Zira tek raylı hatlarda Railworks uygulamalarında sıkıntılar oluyor , yani tren harketleri programlanamıyor..İki raylı hat kesinlikle şart.

    Devam edecek..




  • Sağlığım konusunda temennin için sağol Mehmet..Arada bir böyle sağlık dengesi bozulabiliyor..Alıştım artık desemde inanma , alışılamıyor böyle bir durum ki beni oldukça fazla yıpratıyor..Gidecek efendim nasıl girdersegidecek ama nereye kadar bende bilmiyorum...Paldur , küldür gidiyorum işte , elimden bu konuda daha fazlası gelmiyor..Ya sabır , ya sabır diyorum.

    Sende sağol İbrahim...Hastalıklar bir yapıştımı kolay , kolay söküp atılamıyor..Ne yapalım dediğim gibi kimi zaman iyi , kimi zaman vasat , kimi zaman kötü anlar yaşamak ile bu ömür yolunda lokolotif kullanır gibi yol alıyorum..Bazen bu lokomotif durabiliyor , tekrardan çalışıyor gibi bir şey..
    Rota ve hat konusunda seninle daha sonra girişim yaparım...Bu konuda gerekeni şlemleri hazırlarım.

    Mehmet dediğin tren hareketleri anlatımlarıma devam ederim , daha anlatım bitmedi ..bittğinde , çok iyi anlayacaksınız ve bu uygulamarı sizlerde yapacaksınız.

    Sami Samioğlu




  • Hocam bir site buldum çok acayip. Dünyayı bölgelere ayırmışlar. Her bölmeden HGT dosyaları çıkıyor. Oyun klasöründe DEM\SRTM klasörüne atıp oyundan terrain tool u kullanarak import ettiğimizde araziyi oluşturuyor ancak koordinatlar biraz sorunlu.

    http://www.viewfinderpanoramas.org/Coverage%20map%20viewfinderpanoramas_org3.htm

    Edit: Onuda çözdem sürekli import yapmak gerekiyormuş. Haritada bulunduğun noktayı esas alarak 19x19 luk bir alanı yüklüyor.

    Şu anda tüm Türkiye'nin yüzey şekilleri 1'e 1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foo Fighters -- 17 Ekim 2013; 2:11:20 >




  • RAİLWORKS 5 TS2014 KURULUMU VE SORUNLARI

     Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]


    RW5 TS2014 Kurulumu sonrasında , RW5 kurulu olduğu yerde ( Insatall ) dosya klasörü bulunur..Bu klasörü açtığımızda , RW5 TS2014 için gerekli olan yazılımların setuplarının olduğu görülür..RW5 kurulumlarıda bu yazılımlar otomatik olar yüklenir ama , bazende her hangi bie sebepten dolayı eksik yada hiç bir RW için gerekli olan yazılımlar yüklenmeyebilir..Bu durumun olduğunu düşünen Railworks yapımcıları bu Instal dosya klasörünün içine , gerekli yazılımların setuplarını da koymuşlar..Baştan sırası ile ile alacak olursak DİREX.9.0c mutlaka yüklenmiş olmalıdır..Program ekle -kaldırda kurulu olup olmadığı görülür...Kurulu değilse kurulumu yapın..İkinci olarak Microsoft Net Framework Setup var..Bununda bilgisayarda kurulu olması gerekiyor..Program ekle-kaldırda görülür...Üçüncü sırada ,Adobe Flash Player Installer var..Diğer yazılımlarda bir sorun yok..Ama bunu denedim , eski bir sürüm olduğu ve daha üst bir sürüm yüklenmesi konusunda ileti geldi...Sanırım bu setupta bir sıkıntı var...Daha yüksek bir üst sürümü yüklenebilir.. Dördüncü sırada , PhysX_9.10.0513 - system Software var...Eğer bu yüklü değilse , program -ekle kaldırda yülü olup olmadığı görülür...Bu yazılım yuklü olduğunda , tekrardan yükleme yapılmak istendiğinde , bazen oyomatik olarak silinir..Bu durumda yeninen yüklenmesi gerekir..Bu RW5 için çok gerekli ve önemli bir yazılımdır...Bu olmazsa RW5 devamlı hata verir..Beşinci sırada, Microsoft Visual C ++ 2010 X 86 var...Bununda program ekle- kaldırda olup olmadığı görülür..Eğer yoksa yükleme yapıkması şarttır , bu da çok önemli RW 5 için gereken yazılımdır..Tabiki çok önemli olanların tesbitini yaptım ama buradaki tüm yazılımlar RW TS2014 için gereklidir..

    Şimdi . RW5 TS2014 Kurulumu yapacak olanlar..Bu yazılımların yüklü olup olmadığını kontrol ediniz veya RW5 kurulumu sonrasında doğru otomatik yükleme veya el ile yüklemenin gerçekleşip gerçekleşmediğine baksınlar...Zira bu yazılımlar bilgisayarda yüklü değil veya doğru çalışmıyorlarsa RW5 de sıkınılar oluşabilir..Benden sizlere bir öneridir bu..Yinede bunların doğru yapıldığına eminseniz ve hala sorun devam ediyorsa , çaresini aramaya devam ediniz..Başka çare var mı ..Yok bunun çözümünü kendiniz bulacaksınız veya bir başka yerlerden bu konuda bilgi edineceksiniz..Mutllaka vardır bir yanlış taraf , işte bunu arayıp bulmak sanıldığı gibi kolay olmayabilir.

    RAİLWORKS YORUMCUSU
    Sami Samioğlu




  • TEBRİK EDERİM İBRAHİM...

    Benim bunları eskisi gibi araştıracak gücüm yok artık..Sen çok iyi arayıp bulmuşsun ..Zira DEM/SRTM klasörleri dediğinde ve İmport olayının 19x19 tercihi ile yapıldığını biliyordum..Bunlar RW bünyesi içinde çalıştırılmaya hazır dosya klasörleri ve uygulamalarıdır..Çok iyi bir yoldasın..Sanırım bana da anlatırsın..

    Sami Samioğlu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Railworks 2 Yorum


    TEBRİK EDERİM İBRAHİM...

    Benim bunları eskisi gibi araştıracak gücüm yok artık..Sen çok iyi arayıp bulmuşsun ..Zira DEM/SRTM klasörleri dediğinde ve İmport olayının 19x19 tercihi ile yapıldığını biliyordum..Bunlar RW bünyesi içinde çalıştırılmaya hazır dosya klasörleri ve uygulamalarıdır..Çok iyi bir yoldasın..Sanırım bana da anlatırsın..

    Sami Samioğlu

    Sağolun hocam, anlatırım tabiki ne demek.

     Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]


    Verdiğim sitedeki haritadan Türkiyenin yer aldığı kısımları indirdin.

    Her kareye tıklayınca o bölgenin .hgt dosyaları .rar halinde iniyor.

    J35-J38 ve K35-K38 arasını indirdim.

     Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]


    Sonra bunları Railworks\DEM\SRTM klasörüne attım.

     Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]


    Sonra oyun girip "Painting Tool" u seçtim. Oradan Import ve 19x19 seçerek importa tıkladım.

    Biraz bekledikten sonra yükledi ve Spil dağı manzarası beni karşıladı

     Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]


    Ancak gördüğünüz gibi tüm rota aşağıda kaldı. Onu nasıl yukarı alabilirim kolay yolu var mıdır hocam?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foo Fighters -- 17 Ekim 2013; 2:50:31 >




  • @Railworks 2 Yorum
    Sami abi çok teşekkürler anlatım için.Sağlık konusuna gelince,tabiki sabır.İnşallah tez zamanda kendini toparlar hastalığını atlatır sürekli aramızda olursunBu gün mesaj atmamışsın kötü bir hastalık olduğunu biliyorum ama elden bişey gelmiyor ya Allah,ya sabır demekten başka...Senden "Timetable wiev" hakkında bilgi aldıktan sonra Allah kısmet ederse,Tarsus-Adana rotasını oluşturmayı planlıyorum.İbrahim ustanın verdiği bilgilerde çok işe yarıyacak tabi

    @ibrhmky
    Sevmiyorum desem yalan olur.Seviyorum desem aşırıya kaçarBende yanlış yaptığımın farkındayım ama mecburdum.Maddi yönden sıkıntıdaydım.Şimdiki aklım olsaydı sürünerek dahi okula giderdim.5 kuruş için geleceğimizle oynadık hayırlısı olsun ama dediğim gibi mecburdum.Bu arada rota işini çözdüğüne sevindim keza, zekaret bir adam değilsin benim gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicki büyük -- 17 Ekim 2013; 17:25:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE_CaPtAiN

    @Railworks 2 Yorum
    Sami abi çok teşekkürler anlatım için.Sağlık konusuna gelince,tabiki sabır.İnşallah tez zamanda kendini toparlar hastalığını atlatır sürekli aramızda olursunBu gün mesaj atmamışsın kötü bir hastalık olduğunu biliyorum ama elden bişey gelmiyor ya Allah,ya sabır demekten başka...Senden "Timetable wiev" hakkında bilgi aldıktan sonra Allah kısmet ederse,Tarsus-Adana rotasını oluşturmayı planlıyorum.İbrahim ustanın verdiği bilgilerde çok işe yarıyacak tabi

    @ibrhmky
    Sevmiyorum desem yalan olur.Seviyorum desem aşırıya kaçarBende yanlış yaptığımın farkındayım ama mecburdum.Maddi yönden sıkıntıdaydım.Şimdiki aklım olsaydı sürünerek dahi okula giderdim.5 kuruş için geleceğimizle oynadık hayırlısı olsun ama dediğim gibi mecburdum.Bu arada rota işini çözdüğüne sevindim keza, zekaret bir adam değilsin benim gibi...

    Okursun ya dışardan benim kuzenim okuyor açıktan daha rahat.

    Çözdüm ama tüm hat yerin dibinde kaldı

    Onu nasıl çıkarırırız yukarı?




  • Rayları görebiliyormusun dicem ama görsen dahi tek tek uğraşman lazım.Bak şöyle yap railworks klasörüne attiğin dosyalari cikar yer dümdüz olsun (tabi oluyorsa) raylari baya yükselt sonra geri o dosyalari oyuna import et sonra raylari yer seviyesine indir.Bak çok basit
    Baştan ray dizsen daha kârlisin.Ray bölümünde "select" butonu olmasi lazim sanirim tüm raylari seçiyor onuda bir dene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE_CaPtAiN

    Rayları görebiliyormusun dicem ama görsen dahi tek tek uğraşman lazım.Bak şöyle yap railworks klasörüne attiğin dosyalari cikar yer dümdüz olsun (tabi oluyorsa) raylari baya yükselt sonra geri o dosyalari oyuna import et sonra raylari yer seviyesine indir.Bak çok basit
    Baştan ray dizsen daha kârlisin.Ray bölümünde "select" butonu olmasi lazim sanirim tüm raylari seçiyor onuda bir dene.

    Yükleyince geri dönüşü yok sanırım

    Onu denedimde hepsini seçmiyor, bir kaç tane seçse de bu seferde oklar çıkmıyor hareket ettirmek için.

    Yerin altına girip görebiliyorum rayları ama işte tek tek seçiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrhmky

    quote:

    Orijinalden alıntı: ThE_CaPtAiN

    Rayları görebiliyormusun dicem ama görsen dahi tek tek uğraşman lazım.Bak şöyle yap railworks klasörüne attiğin dosyalari cikar yer dümdüz olsun (tabi oluyorsa) raylari baya yükselt sonra geri o dosyalari oyuna import et sonra raylari yer seviyesine indir.Bak çok basit
    Baştan ray dizsen daha kârlisin.Ray bölümünde "select" butonu olmasi lazim sanirim tüm raylari seçiyor onuda bir dene.

    Yükleyince geri dönüşü yok sanırım

    Onu denedimde hepsini seçmiyor, bir kaç tane seçse de bu seferde oklar çıkmıyor hareket ettirmek için.

    Yerin altına girip görebiliyorum rayları ama işte tek tek seçiliyor.

    Tek tek ömrünü yer zaten çok karmaşık bir editör.Bende bir türlü alışamadım gitti şu Railworks'ün editörüne..Trainz'in çok daha basit bir editörü var.Sürekli trainz'in editörünü kullandığımdan dolayı rw'nin editörü karmaşık geliyor belki.Ne var şu oyun Türkçe olsa Mail falan atsak? türkçe yama çıkarmazlar mı? Nahlet girsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicki büyük -- 17 Ekim 2013; 20:49:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE_CaPtAiN


    quote:

    Orijinalden alıntı: ibrhmky

    quote:

    Orijinalden alıntı: ThE_CaPtAiN

    Rayları görebiliyormusun dicem ama görsen dahi tek tek uğraşman lazım.Bak şöyle yap railworks klasörüne attiğin dosyalari cikar yer dümdüz olsun (tabi oluyorsa) raylari baya yükselt sonra geri o dosyalari oyuna import et sonra raylari yer seviyesine indir.Bak çok basit
    Baştan ray dizsen daha kârlisin.Ray bölümünde "select" butonu olmasi lazim sanirim tüm raylari seçiyor onuda bir dene.

    Yükleyince geri dönüşü yok sanırım

    Onu denedimde hepsini seçmiyor, bir kaç tane seçse de bu seferde oklar çıkmıyor hareket ettirmek için.

    Yerin altına girip görebiliyorum rayları ama işte tek tek seçiliyor.

    Tek tek ömrünü yer zaten çok karmaşık bir editör.Bende bir türlü alışamadım gitti şu Railworks'ün editörüne..Trainz'in çok daha basit bir editörü var.Sürekli trainz'in editörünü kullandığımdan dolayı rw'nin editörü karmaşık geliyor belki.Ne var şu oyun Türkçe olsa Mail falan atsak? türkçe yama çıkarmazlar mı?

    Öyle ama yapcaz artık napalım:) Çok zor oluyo zaten.

    Ben şu anda klavuzu çeviriyorum. Mail attım klavuzu çevircem siteye ekler misiniz diye, sen önce bir çevir dediler sonrasına bakarız

    Bunu kabul ederlerse oyunuda Türkçe'ye çevireceğim.




  • Bu çok güzel bir haber İngilizceden çok iyi anlıyorsun o zaman Klavuzun bitmesine çok var değilmi? Ama ters başlamışsın.Önce oyundan başlicaktın

    Bu arada siteye baktımda "Pasific Surfliner: La-San Diego" rotası çıkmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicki büyük -- 17 Ekim 2013; 21:11:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE_CaPtAiN

    Bu çok güzel bir haber İngilizceden çok iyi anlıyorsun o zaman Klavuzun bitmesine çok var değilmi? Ama ters başlamışsın.Önce oyundan başlicaktın

    Bu arada siteye baktımda "Pasific Surfliner: La-San Diego" rotası çıkmış.

    Çok iyi olmasa da anlıyorum biraz

    10. sayfadayım daha, bire bir çeviriyorum. Aynı fontları buluyorum. Ve sadece normal yazılar yok, resim şeklide yazılar da var onları değiştirmek de uğraştırıcı.

    Sadece metin çevirmiyosun yani çok uzun sürecek.

    Haklısın da o biraz karışık bir iş. Oyuna eklemek zor. Ama bundan sonra onu denicem.

    40$ ya kafayı yemiş bunlar




  • Bugün bayram ziyeretine gelem misafirlerle ilgilinmek durumundaydım..Şimdi foruma girip yazılanları okudum..

    İbrahim öncelikle , Terrain konusunda çok müthiş bir iş başardın...İMPORT TERRAİN DEM uygulamasını RW3 editöründen beri biliyordum..Bunun arazi oluşturulması ile ilgili bir uygulama olduğunuda biliyordum , ama ne varki bir türlü terrain oluşturamıyordum..Bir şey eksik veya bu programada hata mı var acaba diyordum..Senin bulduğun , Dünya haritası üzerinden seçilen bölgenin rar indirme ve DEM/SRTM Klasörü içine bu dosyaların atılması ile terrain oluşturulması gerçekten , takdire değer bir araştırma ve bilgidir..İşte ben bu uygulamayı arıyordum , ama belki ingilizcem kuvetli olmadığı için anlayamıyordum..Senin İngilizcen çok iyi ve yabancı dille yazılmış içerikleri çok iyi anlıyorsun..Bu bulduğun uygulama Süper bir şey..Tekrardan tebrik ediyorum..

    Şimdi gelelim sorunun cevabına...: İbrahim , rayları ilk başta editör düz arazi üzerinde döşemişsin..Editörde düz araziyi ( 0 ) yükseklik olarak kabul edilir...Ray döşemesi yaptığın bölgenin editörde TErrain oluşumunu yaptığında , bölgenin yükseklik seviyesi ( 0 ) konum yükseklikten yani deniz seviyesi yüksekliğinden daha yukarıda olsuğu için döşemiş olduğun raylar tabiki alta kalıyor.. ( BU yüksekliğe Rakım deniliyor ) Yani toprağın altında kalıyor..Bunu yükseltme şansımız yok mu..Var ama çok zor..Döşediğin ratların hepsini mause ile büyük daire içirsine alıp seçili haale getiirirse yukarı ok simgesinin okunu yukarı çekerek yeryüzü seviyesine girmek mümkün..Ama bunu tavsiye etmem..Zira TERRAİN ouluşumdan sonra , inişli çıkışlı arazi koşuşarı oluştuğu için önceki raylar toprak zemine uyum göstermez..Bir rotada terrain oluşturulduktan sonra , arazi vaya yapılacak hat üzerindeki toprak zemine uygun olarak inişli -çıkışlı olarak rayların döşenmesi gereklidir..Tabiki bunu yapmanın editörde bir ayarı ve uygulamaları var..İyi ve doğru döşenmiş bir ray döşemesinde hat daha güzel kendini gösterir..Toprak zemine uyumlu ray döşemesi hem kolay ,hemde zordur..Tabiki bildikten sonra kolay gelir.

    Bence önceki rayları kaldırmak en doğru iş ve yeniden terrain oluşturulduktan sonra döşenmesi öneriyorum..Önceki rayları kolayca kaldırmak istiyorsan...CONTENT içindeki bu rotanın numarasını bul ve ( NETWORKS ) dosya klasötünü aç , içindeki ( TRACK DOSYA KLASÖRÜNÜ VE TRACKBİN DOSYASINI ) Sil..Diğer osya ve dosya klasörleri dursun..İşte döşemiş olduğun rayları kolay silme yolu...Yeniden ray döşemeye başladığında RW bu sildiğin dosya klasörünü ve dosyasını yeniden sıfırdan açar..

    Ama , bu terrain üzerinden gerçeğe bire bir ray döşenmesi için .RW5 GOOGLE MAP OVERLAY harita görüntüsünü editörde görülmesi uygulaması yapılmalı ki iyi bir hat oluşsun..Bunu nasıl yapıldığını tarif etmeliyi ama bu resimli anlatım veya yazıyla anlatılacak kadar kolay değil..İllaki görsel olarak göstermem gerekiyor..Ben sana nasıl bir özel mesaj gönderebilirim..En iyisi E- Mail adresimi vereyim..

    E- Mail...: olg.ressammaz@gmail.com eğer sende de gmail adresi versa bana mesaj yazdığında bende adresin görülür..İrtibat kurarız böylelikle.

    Mehmet , sana da RW editörde tren hareketleri ile ilgili mesaj yazacağım..

    RAİLWORKS YORUMCUSU
    Sami Samioğlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 17 Ekim 2013; 21:49:30 >




  • Mehmet...Öncelikle sağlık konusunda , sağolsın diyorum..Dediğin gibi olur umarım..

    RW5 TS2014 de tren hareketleri resimli anlatımı daha bitmedi , devamını birazdan görecek ve bu işi anlayacaksın..RW Editör her ne kadar karışık görünse de bildikten sonra yada öğrenildikten sonra çok kolay gelmeye başlar...Bu fotumda ve RAİLWORKS YORUMLAR BLOG SİTEM de RW5 TS2014 uygulamalarıyla çok yeni etkileyici anlatımlarım olacak..İbrahim Terrain konusunda çok önemli bir atılım yaptı bende Terrain üzerinde Google Map Overlay uygulaması ile terrain haritası oluşturmayı başardım..Bu iki gelişme bir rota yapımında çok gerekliydi..Bu iki uygulama ile yapılamıyacak rota kalmıyor..Ve rota yapımında büyük kolaylık sağlayacaklar..Google Map Overlay uygulamasının anlatımlarını yaparak her RW kullanıcısının kendi rotalarını oluşturması mümkün olacaktır.,

    RAİLWORKS YORUMCUSU
    Sami Samioğlu
  • Çok sağolun hocam, bende çok aradım bulmak kolay olmadı ama değdi.

    O işide şöyle hallettim şimdi. Kendi rotamı buldum. İçinde Terrain klasörü vardı onu kaldırınca arazi sıfırlandı.

    Sonra seçip yukarı kaldırıyordum hepsini tek tek ama baktım ki bu da çok zor iş

    Rota klasörü\Networks kısmına girip Track.bin dosyasını gördüm.

    Bu oyunun ana dizinindeki serz.exe uygulaması ile .xml formatına dönüştürülüyormuş onu yaptım.

    Sonra bu .xml dosyasını not defteriyle açtım. Gördüm ki rayların yükseklikleri tek tek yazılmış.

    Yüzeyde olanlar 0.36 olarak gösterliyor. Benim yükselttiklerim 199.407 .

    Sonra tüm yükseklikleri 199.407 yapıp Track.xml yi yine serz.exe bin yaptım.

    Aldığım Networks klasörüne yapıştırıp oyuna girdim. Hepsi aynı seviyede oldu

    İş yükünden kurtuldum

    Edit: Gmail adresim ibrhmky1@gmail.com hocam bu arada. Ekledim ben sizi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foo Fighters -- 17 Ekim 2013; 22:17:50 >




  • Mehmet...Tren hareketleri resimli anlatım uygulamasına devam ettim..Bir saate yakın devamını getirip anlatımı tamamladım , ONAYA GÖNDER dedim....Dedim ama karşıma bir ileti dikildi..Bembeyaz bir sayfa ve kocaman yazlılar...ANLIK HATA OLUŞTU....onaya gitmeyecek..O kadar anlatımım boşa gitti...Çok da iyi olmuştu , bu anlatım ile tren hareketlerinin nasıl uygulandığı çok iyi anlaşılacaktı..Bugün tekrar aynı şeyleri yazmak zor gelecek..Bir başka gün devam ederim.

    Sami Samioğlu
  • Evet ibrahim..Bu yapılabilir elbette...Ama terrain oluşturulmadan önce bu rayların döşenmesi yapmışsın , terrainden uluşturulmasından sonra ne kadar terraine uygun eyimlerde olur bilemiyorum..Tabiki çok fazla bir arazi iniş-çıkışı yok ise neden olmasın ..ama en iyisi bu rayları yapmakta olduğun rotaya uyarlayacağımız corafi haritadaki gerçek ray gidişine göre bakarak yaparsan tam gerçeğe uygun ray döşenmesi yapılmış olur...Ben bunu izah etmek istemiştim..Tabiki bu gibi çalışmalarda tercih senindir.

    Sami Samioğlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 18 Ekim 2013; 0:05:05 >
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.