Şimdi Ara

Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU] (67. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.841
Cevap
9
Favori
159.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The_Captain...,
    Elbetteki soruna cevap vereceğim..Profil bilgilerine bakmak istedim , malasef hiç bir bilgiye rastlayamadım..Olsun , profil bilgilerini kimse göstermek mecburiyetinde değildir..

    Editörde dağları tepeleri oluşturmanın elbette bazı gerekli ayarları var...Aslında bu konuyu resimli olarak önceden anlatmıştım...Bu formun birinci sayfasından itibaren bakınız , mutlaka bu bilgi olması gerekiyor , öyle hatırlıyorum...Yanlış hatırlıyorsam , resimli anlatım ile anlatılması gereken bir uygulamadır..Sayfalada bu bilgiye ulaşılamaz ise , mesaj atınız , gerekenleri hazırlar anlatımı resimli olarak yaparım..Aslında Editör uygulamaları Railworks 2 ile yeni bir uygulama ile gelmişti..Editör de yapılacak işlem butonlarının kolaylığı Railworks 2 ile kendini göstermişti..Bu forumda Railworks konu anlatımlarına Railworks 2 ile başlamıştım..Railwork 2 konulu sayfalarda da çok işe yarayan resimli ve resimsiz anlatımlarım var..Ama bu konu yani Railworks 3 ' le başladığı için ne yazık ki Railworks 2 anlatımları geri planda kaldı..Railworks 2 konu anlatımlarımda dahi bu dağ ,tepe nasıl oluşturulur ve ayarlar nasıl yapılır bilgisi olduğunu hatırlıyorum..Bu konu ister Railworks 2 olsun , Raikworks 3 olsun hatta Railworks 4 olsun ve de Railworks 5 olsun dağ ,tepe oluşturma ve ayarları uygulaması hep aynıdır , hiç değiştirilmemiştir..Dağ ,tepe oluşum ve ayar bilgilerini Railworks 2 olarak bile öğrenilse dahi bu bilgi Ralworks 5 TS2014 için dahi geçerlidir.
    Tehe=Captain...Editörde rota çalışmalarını dediğim gibi hep desteklemişimdir..Eğer dağ ,tepe ayarları ile ilgli bilgiye ulaşamazsan mesaj gönder gereken bilgiyi hazırlar resimli anlatım olarak vermeye gayret ederim...

    RAİLWORKS YORUMCUSU
    UYGULAMA ve GELİŞTİRİCİSİ
    Sami Samioğlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 14 Ekim 2013; 14:59:35 >




  • Adım mehmet mersin/tarsusluyum
    sami hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicki büyük -- 14 Ekim 2013; 15:17:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RAİLWORKS 5 TS2014 GOOGLE MAPS OVERLAY UGULAMASI MENÜSÜ

     Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]


    Railworks 5 TS2014 ile gelen bu yeni menü , ilk görülüşte birşey ifade etmese de , bir çok RW kullanıcısının bilmediği yeni bir önemli uygulamadır..İşte bunun için RW5 TS2014 çok iyi özellikleri ile Rw severlere sunulmuştur...Ama " Google Maps Overlay " yeni bir uygulama olduğu için henüz bu uygulamanın çalıştırılması konusunda yeterice bilgimiz ve tecrübemiz yok...Sadece bildiğimiz kadarıyla , önceki RW' lerde olmayan bu uygulama , Google Earth üzerinden RW decal ve arazi oluşturuması olarak yapılıyordu..Şimdi ise bu arazi oluşturma ve decal oluşturulması RW5 TS2014 içindeki menüdeki özel işlemleri vasıtasıyla gerçekleştiriliyor..Yani RW5 TS2014 içinden direkt Google Mapsa bağlantı yapılıyor ve Google Maps Apı Key uygulamaları kombine olarak çalıştırılıp RW editörüne hiç fazla uğraşmanıza gerek kalmadan otomatikman oluşturuluyor..Bu uygulamanın nasıl yapıldığı bilinmese dahi içeriğini az da olsa biliyoruz..Bu uygulama bence süper bir ugulamadır..Resimde Google Map Overlay menüsü görülüyor..Üsteki boş satıra mesela , İzmir yazalım , eğer doğru çalışırsa izmir bölgesindeki TCDD hatlarını ve bölgenin arazi oluşumunu otomatik olarak veriyor...Ama ücretli mi değil mi bu konuda hiç bir fikrim yok.

    RAİLWORKS YORUMCUSU
    UYGULAMA ve GELİŞTİRİCİSİ
    Sami Samioğlu




  • http://www.trainsimulatornews.com/2013/09/how-to-use-google-maps-in-train.html?m=1

    burda gerekli bilgiler verilmiş.yukarda api konsol linki verilmis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicki büyük -- 14 Ekim 2013; 15:59:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memnun oldum adını öğrendiğime ,

    Her nedense bu nick isimleri ile hitap etmeyi benimsemedim ve hiç sevemedim...Mehmet adı ile hitap etmek daha güzel...Şimdi oldu , tanıştığımıza memnun oldum Mehmet..

    Benim Nick ismine bakacak olursak , bu da çok fazla iyi değil...Nick adını Sami Samioğlu olarak değiştirmeyi düşünmeye başladım.

    Railworks uygulama bilgileri konusunda , sağlık koşullarım müsait ettiği sürece , bildiklerimi anlatmaya ve bu konudaki her tür paylaşımı yapmaya hazırım..Yaşım oldu 57...2014 Şubat ayında 58 olacak...60 'şa merdiven dayadım , bakalım hayırlısı..Yaş böyle olduğunda , bir çok kişi diyecek ki , " Adama Bak bu yaşa gelmiş tren oynu oynuyor "...Dilin kemiği yok ki , söyleyen söyler...Yada insan ağzı torba değil ki sıkıştırıp kapatalım...Öyle diyenlere ve diyecek olanlara bir cevap vereyim şimdiden... " Ben tren oyunu oynamaktan daha çok , tren simulator uygulamalarını anlatıyor ve bu konuda projeler üretiyorum "....RW5 TS2014 oyununu yapan ekip arasında benim yaşımda olan yabancı programcılar da var...RW programcılığı her yıl daha da artarak , etkinliğini ve aktivitelerini en derin biçimde hisssettirmektedir...Tren sevgisinin yaş ile hiç bir sınırlaması yoktur..İster oynarım ister programlarını ve projelendirmesini yaparım..Durum vaziyeti icraatı budur..Bunun aksini iddia ederek tren oynuyorsun be kardeşim diye inat edelere tek söylenecek söz var " SANA NE ".Bu kadar.
    Evet mehmet...Editörde rota çalışmalarına başlamış olmandan memnunluk duydum..Bu konuda gereken bilgi paylaşımına , dediğim gibi sağlık koşullarım müsaade ettiği sürece yaparım.

    RAİLWORKS YORUMCUSU
    Sami Samioğlu




  • Railworks 2 Yorum kullanıcısına yanıt
    Bende tanıştığımıza memnn oldum hocam.Abimi demeliydim

    Kesinlikle trenlerin yaşla alakası olmaz.Bunu düşünen arkadaşlar model trencileri görmeliler.Tabiki kimsenin size "yaş yetmiş iş bitmiş tren oynuyor" vs.vs gibisinden laf söylemeye hakkı yoktur.

    İnşallah sağlık konusunda sıkıntı çekmezsin abi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicki büyük -- 14 Ekim 2013; 16:35:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Railworks 2 Yorum


    Evet...İbrahim,

    Railworks Editörde işlenmemiş ham hali ile düz arazi otomatik olarak gelir...Bu arazide kendinize has özelliklte rotalar yapabilirsiniz...Bu tür çalışmaları takdir eder desteklerim..Zaten rota çalışmalarında aceleye hiç gerek yoktur..Yavaş , yavaş istenilen anda allınan arazi Editöründe çalışmalar yapılır...Diyorum ki hep , benimle bereber rota çalışması yapacak bir arkdaş ve ya iki arkadaş olsa ne iyi olur..Umarım sen ve diğer arkadaşlarımızdan birisi de olmak üzere , Rota Ekibi oluşturabilsem bir çok rotayı hızlı biçimde tamamlardık..Umarım bu düşüncem gerçekleşir..

    Blog sitem var diyorsun..Linkini bana verebilirmisin...Tabiki istersen.
    Google Maps Ekleyebildim..Google arazi oluşumununu mu yaptın..Eğer yaptıysan bravo sana derim.
    Bu konuda resimli bir açıklama yaparsan memnun olurum..Ne demişler " El , elden üstündür" bu önemli bir başarıdır görmek isterim.

    RAİLWORKS YORUMCUSU
    Sami Samioğlu

    Kuralım hocam nasıl isterseniz.

    10 tane post yazdım bu ara uğramıyorum hiç

    http://districtofgamers.blogspot.com/

    Arazi oluşumunu yapamadım hocam aslına bakarsanız daha rotayı düzenliyorum o bile çok uğraştırıcı.




  • bir kez daha selamunaleykum,, üstat sami abinin telkinleri ve yönlendirmeleriyle ts 2014 edindim. yalnız arkadaşlar kurulumda çok ciddi bir sıkıntı çektim.

    işletim sistemim windows 8, ekran kartım ATI,
    ben oyunu yönergeleriyle kurdum ancak oyuna girmek için exe dosyasını tıkladığımda yordam giriş noktası hatası msvcr100.dll mevcut değil diye bir hata aldım, mscvr100.dll dosyasını internetten edindim ve 64 bit bilgisayarım olduğu için windows dizini altındaki ilgili yerlere kopyaladım, bu seferde de yordam giriş noktası msvcp100.dll mevcut değil dedi, onu da internetten indirdim ve ilgili yerlere kopyaladım. ancak exe dosyasını her tıkladığımda oyuna giremiyor bahsettiğim bu dll hatalarını almaktayım.

    bir çözüm olarak physx, directx, framework 4 ve microsoft visual 64 bit sürümlerini kurup oyunu tekrardan kurmama rağmen bu msvcp100.dll hatası ısrarla gelmeye devam ediyor. arkadaşlar bu konuda yardıma ihtiyacım var,

    saygıyla ve ışıkla kalın.




  • Diğer Arkadaşlara da cevap yazarım , ama önce TheDisabler profil bilgilerine baktım adının Alp olduğunu öğrendim...

    Aslında TS 2014 ü yüklemen konusunda önerim olmamalıydı..Sanırım hata benimdir..Bildiğim kadarı ile Windows 8 oyunları pek sevmiyor...Birde uyumluluk modunu dene...Sanırım Service Pack3 modunda tercih yapılırsa düzelir mi durum bileme ama , sorun Windows 8 olmasından kaynalınıyor büyük bir ihtimalle...Program ekle kaldırdan tümüyle kaldır öyleyse..Bu konuda çözüm bulmak biraz zor gibi...Aslında TS12014 ü yükle demiş olmamın bir sebebi vardı...o da gerçekten TS2014 RW çok iyi...Bunun için yükle demiştim..Ama bu işletim sistemi hatası nedeniyle artık , hangisi çalıcaksa o RW sürümünü yüklemen gerekiyor , başka çare yok gibi görünüyor..Ama belli olmaz , belki bir çözüm yolu öneren olur..Kusura bakma.

    RAİLWORKS YORUMCUSU
    Sami Samioğlu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDisabler

    bir kez daha selamunaleykum,, üstat sami abinin telkinleri ve yönlendirmeleriyle ts 2014 edindim. yalnız arkadaşlar kurulumda çok ciddi bir sıkıntı çektim.

    işletim sistemim windows 8, ekran kartım ATI,
    ben oyunu yönergeleriyle kurdum ancak oyuna girmek için exe dosyasını tıkladığımda yordam giriş noktası hatası msvcr100.dll mevcut değil diye bir hata aldım, mscvr100.dll dosyasını internetten edindim ve 64 bit bilgisayarım olduğu için windows dizini altındaki ilgili yerlere kopyaladım, bu seferde de yordam giriş noktası msvcp100.dll mevcut değil dedi, onu da internetten indirdim ve ilgili yerlere kopyaladım. ancak exe dosyasını her tıkladığımda oyuna giremiyor bahsettiğim bu dll hatalarını almaktayım.

    bir çözüm olarak physx, directx, framework 4 ve microsoft visual 64 bit sürümlerini kurup oyunu tekrardan kurmama rağmen bu msvcp100.dll hatası ısrarla gelmeye devam ediyor. arkadaşlar bu konuda yardıma ihtiyacım var,

    saygıyla ve ışıkla kalın.

    Sami Hocam haklı, her dll dosyasını bulup indirmen gerekiyor.




  • Günaydın.Forumdaki herkesin ve tüm müslüman câmiasının kurban bayramı mübarek olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir bayram diliyorum. Kurban bayramınız mübarek olsun.
  • Beni bu forumda ve internette tanıyan arkadaşlarım ve donanimhaber.com yetkilileri ve Google Türkiye Ekibi... Kurban Bayramız kutlu olsun , mübarek olsun...Hepimize , Yüce Rabbimiz sağlık ve esenlikle nice bayramlar görmeyi nasip etsin.

    Sami Samioğlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 15 Ekim 2013; 11:00:20 >
  • hocam ben train simulator 2014 ü mamundadan bulup kurdum yalnız oyunu açıyorum tam oynayacam oyun yüklenirken oyundan atıyor... steam_api.dll dosyasını silin çalışır demişti bi arkadaş denedim o zamanda hiç açılmıyor. steam_api.dll dosyası eksik diyor hocam illah satın mı almamız lazım bu oyunu bi yardımcı olurmsuunuz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanifi23

    hocam ben train simulator 2014 ü mamundadan bulup kurdum yalnız oyunu açıyorum tam oynayacam oyun yüklenirken oyundan atıyor... steam_api.dll dosyasını silin çalışır demişti bi arkadaş denedim o zamanda hiç açılmıyor. steam_api.dll dosyası eksik diyor hocam illah satın mı almamız lazım bu oyunu bi yardımcı olurmsuunuz...

    Steam api zaten onun açılmasını sağlıyor baştan yükle. Bir de antivirüs programın varsa kapat siliyordur gerekli dosyalardan birini.
  • tmm o yüklü oluncada oyun açılıyor tam hızlı tren sür falan diyorum oyundan atıyor beni bunun sebebi ne peki hocam bi yardımcı olun lütfen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanifi23

    tmm o yüklü oluncada oyun açılıyor tam hızlı tren sür falan diyorum oyundan atıyor beni bunun sebebi ne peki hocam bi yardımcı olun lütfen

    Hızlı tren sür mü? Crack yaptığına hemen misin?

    Quick Drive modundan mı bahsediyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crack yapamadım crack bulamadım da zaten evet o moddan bahsediyorum sadece o değil diğer modlardada denedim olmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanifi23

    crack yapamadım crack bulamadım da zaten evet o moddan bahsediyorum sadece o değil diğer modlardada denedim olmadı


    Crack bul önce bi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrhmky


    quote:

    Orijinalden alıntı: hanifi23

    crack yapamadım crack bulamadım da zaten evet o moddan bahsediyorum sadece o değil diğer modlardada denedim olmadı


    Crack bul önce bi.

    bulamıyorum kii dünden beri arıyorum crakli versiyon dediler tam 2 saat bekledimyükledim crackını yaptımoda boş çıktı... bi yardımcı olun lütfen
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.