Şimdi Ara

Uniden ve Microsoft'dan ev telefonunda yenilikçi adım; Uniden Win 1200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5 Ocakta başlayan ve 8 Ocağa kadar sürecek olan CES 2006 fuarında birbirinden ilginç ev elektroniği ürünleri ziyaretçilerle buluşmakta. Las Vegas'da devam etmekte olan fuarda dünyanın önde gelen elektronik üreticileri, yeni nesil ürünlerinin ilk tanıtımlarını yapmaktalar. Gelecek nesil oyun konsolu XBox360 ile şu sıralar adından oldukça fazla söz ettiren Microsoft'da fuarda ev elektroniği ile ilgili ürünlerini sergileyen firmalar arasında.

    Kablosuz ev elektroniği üzerine üretim yapan Uniden ile Microsoft'un ortaklaşa geliştirdikleri Uniden WIN 1200 dijital kablosuz telefon, VoIP ve normal ev telefonunu özellikleri bulunan bir ürün. Win 1200'ü piyasadaki benzerlerinden ayıran şey ise Microsoft'un gelecek nesil anında mesajlaşma programı Windows Live Messenger ile birlikte çalışmak üzere tasarlanmış olması. E-posta, video, müzik, anında mesajlaşma, video konferans, VoIP, arkadaş bulma gibi bir çok özelliği bir arada bulunduracak olan Windows Live Messenger üzerinden PC den PC ye yada PC den telefona VoIP aramaları yapmanıza olanak verecek Win 1200 aynı zamanda normal şebekeden telefondan telefona görüşmeleride desteklemekte.

    Bilgisayara USB'den bağlanan bir alıcı verici ünitesi ile kablosuz olarak haberleşebilen Win 1200'ü özel kılan Windows Live Messenger desteği, Microsoft'un Skype'nin yakaladığı başarıdan sonra VoIP konusuna ne kadar ciddi eğildiğinin bir göstergesi. Telefon, Messenger listenizdeki kişileri hafızasına kopyalayarak kayıtlar oluşturuyor ve bu kişilerin online olup olmadıklarını cihazın renkli ekranından takip edebiliyorsunuz.

    Online arkadaşlarınızla isterseniz telefon ile PC'den PC'ye sesli görüşmeye başlayabiliyorsunuz. Karşı tarafta sesli görüşme için sadece Windows Live Messenger bulunması yeterli, telefon Messenger'ın sesli görüşme özelliğinden yararlanmakta. Win 1200 ve Windows Live Messenger ile aynı Skype'de olduğu gibi PC'den normal telefonlarıda aramak mümkün. Fakat bunun karşılığından Microsoft ufak bir ücret talep etmekte.

    Microsoft, oturma odalarımıza uzun süre önce Windows Media Center Edition işletim sistemi taşıyan HTPC'ler ile zaten güçlü bir giriş yapmıştı. Firma şu an beta denemeleri devam eden Windows Live Messenger ile 200 milyondan fazla insanın kullandığı MSN Messenger'ı hepsi bir arada iletişim üstü yapmayı planlamakta. Win 1200 benzeri telefonlar ise bu iletişim üstünün oturma odalarınıza ve hayatınıza girişte Microsoft tarafından kullanılacak Truva atları olarak değerlendirilebilir.

    Microsoft, yazılım ve Internet alanındaki tecrubelerini kullanarak kullanımı kolay ürünler ortaya koyabiliyor. Uniden'in 2006 yılı içersinde satışına başlayacağı Win 1200'ün 100$ fiyatı olması bekleniyor. Kullanıcıların bir çoğu fiyatıda göz önünde tutulduğunda Win 1200'ü ve benzerlerini sevinçle karşılayacaklardır fakat yazılım devinin VoIP konusunda ciddi adımlar atıyor olması ilerde Skype ile Windows Live Messenger'ı karşı karşıya getirebilir. Bu karşılaşma yazılım teknolojisinde rekabetemi dönüşür yoksa tekel davasınamı bunu zaman gösterecek.


    Sayfanın Linki : http://www.engadget.com/2006/01/05/uniden-win-1200-5-8ghz-phone-for-windows-live-messenger/








  • Bu konuda Microsoft'un en büyük rakibi Motorola olacak gibi. Çünkü wireless, home multimedia bu alanlarda değerlendirilecek live messenger tipi teknoloji ve ürünlerde Motorola çok ileride. Buna yeni değil, yıllar önce başladılar. Ayrıca Moto, teknoloji ve elektronik üretici bir firma olduğundan, Microsoft gibi Philips, Uniden vs. firmalarla anlaşma yapmak ve ürün çıkartmak gibi bir sorunu yok. Hatta Microsoft, Home Multimedia kataloğuna dahil edilecek ürünlerle ilgili Motorola'yla birlikte Microsoft TV projesini hayata geçirdi. Umarız ki bu rekabet kızışır ve kaliteden ödün vermeden tüketiciye en iyi şekilde yansır. Tabii bu söylediklerimizin hepsi USA için geçerli. Yine umarız ki, bizler ölmeden bu teknolojiler Türkiye'ye gelir :)
  • Microsoft'un Live Messenger'ı ile 3. bir firmanın baş edebileceği ihtimali çok düşük. 200 milyondna fazla üyesi olan bir sistemde kullanıcılar arası telefon görüşmelerinin yaygınlaştırılmasından söz ediyoruz. Microsoft yazılım firması ve teknolojiye yön gösterici bir kimlik üstlenmiş durumda. Motorolada olsa Uniden'de olsa Microsoft ile i birliğine giderek büyük pastadan kendilerine düşeni almaya çalışacaklardır.
  • Benim demek istediğim, ev içi kablosuz teknolojiler ile ilgiliydi. Microsoft'un Messenger'larıyla Dünya'da kimsenin başedemeyeceği kesin.
    Moto'nun ev içi kablosuz teknoloji ürünleri, anında mesajlaşmanın yanısıra, high defination ve high frame görüntü aktarımı yapabiliyor. Bunu ev içindeki çeşitli kablosuz cihazlarının yanısıra, Dünya'daki diğer kullanıcılarla paylaştırabiliyorsunuz. Örnek veriyorum, evinizin içinde bulunan 10cm. boyutundaki görüntü ve ses aktarıcılarınızla ev içi iletişiminizin yanı sıra, bunu bir başka şehir veya bir ülkeyle paylaşabiliyorsunuz. Bunları tek bir komutla yapmanız mümkün. Atıyorum, Amerika'daki bir şehirde, bir akrabanızla canlı video görüşmesi yapıyorsunuz (pc'den bağımsız, 10cm.lik wireless görüntü ve ses aktarıcılarla); bu görüşme esnasında akrabanız size eşinizin nasıl olduğunu soruyor. Siz de O an eşinizin yanında bulunan bir diğer aktarıcıya (taşınabilir olduğu için bunu her yere bir cep telefonu gibi götürebiliyorsunuz, mutfak, banyo, garaj, çalışma odası ve hatta karanlık çatı odası ki, bu aletlerin night vision'u da mevcut) görüntüyü aktarabiliyorsunuz ve aynı anda üç kişiyi görüntülü konuşturabiliyorsunuz. 3G Teknolojisinin çok daha gelişmişi ve ev içi kullanıma daha yatkın olanı (Unutmayın ki, 3G'yi de bulan Motorola'dır).
    Buna karşılık Messenger ile mesajlaşmak ha???
    Tabii yine söylüyorum ki, bütün bunlar Amerika için geçerli. Motorola'yı Türkiye'deki cep telefonlarıyla değerlendirirsek, bu teknolojilerinin Türkiye'ye de gelmesini bir 50 yıl bekleriz herhalde. Bir de unutmayalım ki, Apple daha bu işlerle uğraşmıyor. İşin içine bir de Apple girerse, rekabeti görün siz. Yine umarız ki, bu rekabet tüketiciye kaliteden ödün vermeden en iyi şekilde yansır...




  • Merhaba, MS in bu teknolojisi sadece mesajlaşmayamı yarıyor? Yani haberden öyle bir anlam çıkıyorsa özür dilerim benim hatam fakat bu cihaz msn den herhangi biriyle sesli görüşmenizi sağlayacak. Yani baktınız arkadaşınız online tıklayacaksınız telefondan arayacak onu, yada offline yine tıklayacaksınız onu bu sefer cep telefonunu yada ev telefonunu arayacak...

    Görüntülü görüşme olayına gelince, çok uzun süredi bir çok firmanın bu tip ürünleri var. Fakat kimse karşı tarafa kendini göstermek istemiyor. Web cam'inizi düşünün aile yakınları yada dostlarınız dışında kaç kişiye açıyorsunuz?
  • Valla açıkcası çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama bu cihaza, sim kart takılıp cep telefonu olursa Türk'ler alır
    Ben ayrıca ev telefonununda baz istasyonuna bağlanmasını taleb ediyorum.

    Son olarak gezici bir şey olsun ve mümkünse çoğu wi-fi üssü ile uyumlu olsun böylece cepte (ya da büyük bişi galiba çantada taşınsın)
    Microsoft ve Uniden'e duyrulur
  • Hmm sanırım haberde belirmedim fakat ürün WiFi değil kendi kablosuz bağlantı standartını kullanmakta. Yani kablosuz ağa dahil olup PC ile haberleşmemekte PC ye takılan bir ara üniteye ihtiyaç duymakta.
  • Hımm bu da yeter. Nihayetinde ucuz bir ürün.

    Bu arada bu cihaz ve Msn'le başa çıkabilecek tek kuruluş. Skype ve ünlü bir telefon üreticisi Siemens olabilir mesala.

    Ben şahsen Msn'in voip'si yerine skype'ı çok çok daha başarılı buluyorum çünkü ikisinide çok sık kullandım.
  • SKype başarılı fakat MS Windows Live Messenger'da Voice IP işine ağırlık verecektir. Nitekim oda Skype gibi bu işten para kazanmaya çalışacak...
  • Hadi ben bir bomba daha patlatayım. Bahsetmiş olduğum Motorola Wireless sisteme Cep telefonunuzu (arkadaşımın belirttiği gibi sim kart) dahil edebiliyorsunuz. İster konuşma, ister video konferans, isterseniz text mesaj yapabiliyorsunuz. Ayrıca ister pc'den bağımsız, isterseniz de bağımlı çalıştırabiliyorsunuz.
    Sim konusunda birşey söyleyeyim, cep telefonunuzu yanınızda olmasına bile gerek kalmıyor. Atıyorum, telefon evinizin herhangi bir köşesinde olsun, cep telefonunuzla konuşma yapmak istediğinizde wireless cihazımızın yanımızda olması yeterli (telefon, kamera). Cep telefonunuza her şekilde bağlanmanızı sağlıyor. Cep telefonunuz çalarsa eğer, evinizin içinde onu aramak zorunda kalmıyorsunuz. Yanınızda bulunan cihazdan cevaplama yapabiliyor, isterseniz yeni numaralarla konuşma yapabiliyorsunuz.
    Görüntülü konuşma olayında son noktayı yine Motorola koymuş. Benim sözünü ettiğim ürün wireless olduğu için, pc başında bekleme sorunu yaşamıyorsunuz. Ayrıca yalnızca birilerine bağlanıp görüntü aktarmanıza yaramıyor. Amerikan evlerini bilirsiniz, genelte en az dublex olurlar. Evlerde bir çatı katı, bir bodrum katı, bir de garaj olur. Garajda çalışırken, atıyorum otonuzla ilgilenirken birden üst katlardan ses duydunuz. Acaba ne oldu diye meraklandınız: karım merdivenden mi düştü, çocuklarım oyun oynarken kendilerine zarar mı verdiler vs. O an karınızın yanında olan wireless görüntü aktarıcı sayesinde direk karınızın bununduğu odaya bağlanıyorsunuz ve konuşabiliyorsunuz. Taşınabilir olduğu için bunu karınız istediği yere götürebiliyordu zaten. Ayrıca isterseniz evinizin değişik yerlerine bunları yerleştirmeniz, çoğaltmanız mümkün. Bu ve bu gibi işlevleri de var bu ürünlerin. Bu arada görüntüleri evinizdeki bir televizyona aktarmak, kaydetmek de mümkün.
    Software'le de istediğiniz messenger'a bağlanmanız mümkün. Unutmayın ki, Smartphone teknolojilerinde Microsoft ve Motorola birlikte çalıştılar.
    Tekrar söylüyorum, GSM telefon oranlarının % 90'ı Nokia olan bir ülkede, lütfen Motorola'yı ülkemizdeki modelleriyle ve satış oranlarıyla kıyaslamayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Seba -- 8 Ocak 2006 1:49:16 >




  • Merhaba,
    Motorolayı dünyadaki cep telefonu oranları ile karşılaştırırsak Samsung'un arkasından 3. sırada yerini alacaktır. 1. Nokia 2. Samsung 3. Motorola olarak yer almakta sıralamada.

    Burada marka küüçükseme yada benzeri bir şey yok sadece kulvarlar çok farklı ve Motorolanı telefonu çamaşır dahi yıkasa yinede 99$ lık MSN bağlantısı sağlayan ve kablosuz olarak msn üzerinden arkadaşlarınızla sesli görüşme yapmanızı sağlayan bir telefon kadar ilgi uyandırmayacaktır.

    Ayrıca bu modelin ismi nedir? Bende biraz incelemek isterim.
  • Sevgili hocam, ürünün kodunu tam olarak hatırlayabıyorum ancak, biraz araştırma yaparsan ulaşabilirsin. Ancak, Sony'nin bir çok modelinde olduğu gibi, fazla bir bilgi bulamayabilirsin. Bayramdan fırsat bulup araştırabilirsem, yollarım buraya da...
  • Bahsetmiş olduğum ürün grubu, sd-45 serisi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.