Ustalar ben 8 mg internet kullanıyorum ama Path Mode Interleaved - bunu ne yaptılarsa teknısyenler bır turlu fast path yapamadılar allah ıcın bu sorunun nasıl çözülcegini bilen varsa bana anltabılırmı ?
fast path olunca pinglerim dusecek - ama bu telekomdakı teknısyenler hıc bır sey bıldıklerı yok bana yardım edersenız cok sevınırım
Merabalar, bu değerlere nerden bakıyorsunuz ? Bende bakmak istiyorum. Şimdi söyliceklerim belkide konuyla pek alakası olmaya bilir fakat ben bunu 3-4 defa yaşadım seninkinede benziyor.. Ben downloaddan daha çok online oyun oynayan birisiyim, altyapı kaldırıyor yani 8Mbps alabiliyorum aradım söyledim 8mbit oldu fakat ping değerlerim 35-40 olmaya basladı ve hat değerlerinde bi takım değişiklikler oldu..Bu yaptıklarında sanırım Santral veya port tarzı ayarları sistem otomatik olarak değiştiriyor. Daha sonra 6Mbit aldım ve pinglerim 5-10 civarına düştü rahatca kullanıyordum..2-3 Ay önce pc yi açıp surf yapıyordum fakat nette bi farklılık oldugunu hissettim modem sayfasına baktıgımda 9.4mbit olmus, otomatik olarak yükseltmişler..Google açılırken bile pingin yüksek oldugunu anlayabiliyordum. Şuan ise 2-3 aydır 4mbit kullanıyorum(6 istedim 4 verdiler neyse konumuz bu değil )Ping değerlerim çok iyi. Bana göre Ping > Download o yüzden 4mbitteyim..Eğer download daha ağır bassaydı 9.4Mbit almaya devam ederdim.
Farklı modemlerle deneyin yine fast mod alamassanız santrali arayın her gün.
sorun devam ediyor fast yaptırdım hıc degısıklık yok
dostum modemın arayuzune gırıp orn benımkı 192.168.2.1 orda en alt sekmede rapor kısmına geldıgınde en altta yazıyor
fast yaptırdım duzelme olmuyor 8 e cektırcem
Ping kaç mesela şu an?
Benim ping problemim var...45-60 arası çıkıyor hep.16mb full hız veriyorlar şuan 14 mb da sabitlettirsem bir yararı dokunur mu.
pingin düzelmiş hocam ama aynı oyunda sorun oluyorsa demek ki o ülke sunucusu hangisiyse orayla aradaki iletişim kötü.
Ben Twitter'daki @ttnetdestek ekibine yazıyorum, onlar genelde anlayan elemanlar oluyor, fast path yapıyorlar. Tabi bir süre sonra DSLAM otomatik çekiyor yine interleaved moda. Interleaved daha stabil ama yüksek pingli bağlantı sağlıyor. Fast path olunca ise ping kısalıyor ama ilk senkronizasyon uzun sürebiliyor, parazitlenmeden daha çok etkileniyor ve kesiliyor bağlantı. DSLAM da kesinti vs. şeyleri önlemek için interleaved yapıveriyor bağlantıyı.
yok hocam tovbe bir daha onlra yazman 2 kere msj attim yayinlmadir bile gri donus yapmadilar iptal ettircem ttneti yeter bu kadar yoldular bizi
annexA ve annexM ile alakası varmı bu fast path in?
Aynı mesele TurkTelekom'un DSLAM'ini kullanan diğer servis sağlayıcılarda da oluyor. Zaten TTnet müşteri hizmetleri görevlileri de söylüyor, sorun TurkTelekom cihazlarında, biz düzgün ayarlasak da onlar yine bozuyor diye.
quote:
Orijinalden alıntı: SchutZ
Merabalar, bu değerlere nerden bakıyorsunuz ? Bende bakmak istiyorum. Şimdi söyliceklerim belkide konuyla pek alakası olmaya bilir fakat ben bunu 3-4 defa yaşadım seninkinede benziyor.. Ben downloaddan daha çok online oyun oynayan birisiyim, altyapı kaldırıyor yani 8Mbps alabiliyorum aradım söyledim 8mbit oldu fakat ping değerlerim 35-40 olmaya basladı ve hat değerlerinde bi takım değişiklikler oldu..Bu yaptıklarında sanırım Santral veya port tarzı ayarları sistem otomatik olarak değiştiriyor. Daha sonra 6Mbit aldım ve pinglerim 5-10 civarına düştü rahatca kullanıyordum..2-3 Ay önce pc yi açıp surf yapıyordum fakat nette bi farklılık oldugunu hissettim modem sayfasına baktıgımda 9.4mbit olmus, otomatik olarak yükseltmişler..Google açılırken bile pingin yüksek oldugunu anlayabiliyordum. Şuan ise 2-3 aydır 4mbit kullanıyorum(6 istedim 4 verdiler neyse konumuz bu değil )Ping değerlerim çok iyi. Bana göre Ping > Download o yüzden 4mbitteyim..Eğer download daha ağır bassaydı 9.4Mbit almaya devam ederdim.
güzel kardeşim benimde fast olan kanal türüm interleaved oldu santralden yeni tarifeye geçtim 16 mbps netlimitsiz 14335mbps gördü kanal türüde fast idi şimdi bu sabah baktım hız 13 909 mbps kanal türüde interleaved olmuş kendi kendine nasıl oluyor ki bu tt neti aradım bişey bilmiyorlar sora santrali aradım bi tanıdık vardı geçen geldim adls hızı yükselttim senden portuda 16 lık bi porta taşıdım dedim internette sorun yok ama fast iken ping 5 ti şimdi interleaved olmuş ping 35 oda çok yoğunum şu anda ne demek istediğinide anlayamadım dedi yani bende bilmiyorum sen konuya daha hakimsin dedi ama anlamadığım şey 2-3 gün önce bu tarifeye geçtim portuda değiştirdik sonuçlar 14335 mbps idi kanaltürüde fast şimdi 13909 mbps kanal türüde interleaved bunu kim yapmış olabilir santralden otomatik mi değişti bu nasıl fasta çeviricem bağlantım 14335 mbps ping 5ms iken şimdi interleaved de 13909mbps ve ping 35 ms olmuş bi yardımcı olurmusunuz
Benim ping'de de 20 ms'lik bir artış var ama bu artış gerçekte yok gibi. Yani eskiden de oynadığım online bir oyunda 20 ms'lik artışın kötü yönde etkisini görmedim.
Eskiden 70 ms sonrası lag oluşuyorken şimdi 90 ms sonra oluşuyor sanki. Kesin bir şekilde nasıl test edilebilir bilmiyorum.
20 ms'lik artış modem ile santral arasında oluyor. Bu artışın sebebi ne olabilir ki? Bir cihaz falan 20 ms kaybettirecek işlem mi yapıyor ne oluyor?
quote:
Orijinalden alıntı: nihattr
Benim ping'de de 20 ms'lik bir artış var ama bu artış gerçekte yok gibi. Yani eskiden de oynadığım online bir oyunda 20 ms'lik artışın kötü yönde etkisini görmedim.
Eskiden 70 ms sonrası lag oluşuyorken şimdi 90 ms sonra oluşuyor sanki. Kesin bir şekilde nasıl test edilebilir bilmiyorum.
20 ms'lik artış modem ile santral arasında oluyor. Bu artışın sebebi ne olabilir ki? Bir cihaz falan 20 ms kaybettirecek işlem mi yapıyor ne oluyor?
bunu ben 1000 defa yazdım nihat kardes gene yazayım herkes okusun =) dsl de sabit hızlar vardır. 2005 yılından itibaren 512k,1024k,2048k,4096k,8192k,16384k hızlarının hepsini kullandım. bunlar simetrik olarak giden paket hızlar. şimdi türk telekom ne yaptı ben 8mbit tarifesi efektif olarak kullanıyorum, etkin olarakta tam 8mbit kullanıyım,kayıplardan etkilenmeyim diye bana 9412k hız tanımladı. bu sayede hız testinde tam; 8.00mbit hız alabiliyorum.
fakat adsl`de hızları simetrik olarak artırmadığınız zaman resimlerde benim de yaşadığım gibi hattınız delay parametreleri ekliyor. sadece sorun ping erişim süreleri olsa yine iyi bağlantıda sağlıklı çalışmıyor. 17ms olan istanbul ping sürem 38ms oldu. bunun yanında download upload işleride stabil değil. sonuç olarak adsl de ara hız tanımlamak saçmalık. türk telekomda bunun farkına vardı ve hızları şikayet geldikçe simetrik hızlara çeviriyor. aynı sorunu yaşayan arkadaşlara benden yardım olsun bu cevap.
quote:
Orijinalden alıntı: premium_uye
quote:
bunu ben 1000 defa yazdım nihat kardes gene yazayım herkes okusun =) dsl de sabit hızlar vardır. 2005 yılından itibaren 512k,1024k,2048k,4096k,8192k,16384k hızlarının hepsini kullandım. bunlar simetrik olarak giden paket hızlar. şimdi türk telekom ne yaptı ben 8mbit tarifesi efektif olarak kullanıyorum, etkin olarakta tam 8mbit kullanıyım,kayıplardan etkilenmeyim diye bana 9412k hız tanımladı. bu sayede hız testinde tam; 8.00mbit hız alabiliyorum.
fakat adsl`de hızları simetrik olarak artırmadığınız zaman resimlerde benim de yaşadığım gibi hattınız delay parametreleri ekliyor. sadece sorun ping erişim süreleri olsa yine iyi bağlantıda sağlıklı çalışmıyor. 17ms olan istanbul ping sürem 38ms oldu. bunun yanında download upload işleride stabil değil. sonuç olarak adsl de ara hız tanımlamak saçmalık. türk telekomda bunun farkına vardı ve hızları şikayet geldikçe simetrik hızlara çeviriyor. aynı sorunu yaşayan arkadaşlara benden yardım olsun bu cevap.
Evet şimdi baktım ve dediğiniz gibi sorunun nedeni hız düzeltmeleri.
16 mbit
18 mbit
Peki bunun teknik olarak sebebi nedir? Bu ping artışı gerçekte 20 ms gecikmeye neden oluyor mu? Hissedilebilir mi?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: premium_uye
quote:
Evet şimdi baktım ve dediğiniz gibi sorunun nedeni hız düzeltmeleri.
16 mbit
18 mbit
Peki bunun teknik olarak sebebi nedir? Bu ping artışı gerçekte 20 ms gecikmeye neden oluyor mu? Hissedilebilir mi?
hissedilmezmi kardes kesinlikle hissedilir LoL oynuyorum zaten almanyaya 70ms ping süresi var birde üstüne 20ms ekleniyo 100ms atıyor sonra ne skill atabiliyorum ne bişey.. bu tamamen dslam parametre ayarları ve dsl teknolojisi ile alakalı bir durum çözümü yok 16384k en randımanlı değer
@premium_uye ama geçen dediğinle ters düşmüyor mu şuan dediklerin.Geçen sen 16 mbitteyken interleaved idi o yüzden 14 mbite düşürdüm fast oldu demiştin.Şuan yazdıkların gerçek bilgiler mi yoksa sadece tahmin üzerinden mi gidiyorsun yani hangisi doğru :)
Birde geçen arkadaşta tüm hızları denemişlerdi olmamıştı ancak 2 mbitteyken fast olmuştu öyle demişti yani.Bence farklı etkenlerde var bu konuyla alakalı ama tam bilgili kimse yok herhalde.