Şimdi Ara

1920X1080 HD ve Sony FULL HD LOGOSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony ve Panavision 1997 ylında dünyanın ilk HD 1920X1080 kameraları olan Sony HDW-F900 tanıttılar. Hollywood da çekilen tüm filmler Panavision kamera ile çekiliyor filmlerin sonuna bakınız CAMERA/LENS Panavision yazar, Sony bu firmanın %40 ortağıdır.

    Sony Blu-ray teknolojisi ile birlikte FULL HD tanımını getirdi. 1920X1080 FULL HD demekse 1997 de üretilen Sony HDW-F900 HD dünyanın ilk FULL HD kamerasıdır. CD, DVD ve Blu-ray teknolojisi Sony ye aittir. FULL HD 2006 yılında üretilen Sony nin dünyanın ilk Blu-ray playerında olan logosudur. Sony nin FULL HD 1080 Altın sarısı logoso Sony dışında hiç bir markada yoktur.

    Logo, tümüyle Sony tarafından kendi HD ürünleri arasında bağlantı seçeneklerini müşteriye anlatmak için firma bazında yaratılmış ve kullanılan bir logodur. Bir çok firma bu logoyu kullanarak müşteri edinmiştir.


    Eğer Blu-ray playerınız yoksa 1920X1080 HD Dünya standardı olarak kabul edilen TV niz sıradan bir TV den farksızdır. Blu-ray player ve Disc evimize yasal olarak giren en yüksek teknolojidir. Sıradanlaştıran düşük kaliteye sahip olan görüntülerdir.

    Filmin çekilmesi ve stüdyodan filmin dijital e aktarılmasına kadar her şey hesaplanır. Sony nin FULL HD Logolu TV si ve Blu-ray playerı uyumludur ve doğru renkleri üretir. Sony de diğer markalar gibi kendine özgü bir algoritma kullanır, kendi ürünleri arasında uyum kusursuzdur. iyi bir LED aydınlatmalı 3-D LCD TV nin verdiği doğruluk ve resim kalitesinin hakkını Blu-ray player verebilir.


    Dijital dünyaya gelince Sony Film sektörü için 4K ve 8K çekim yapabilen kameralar üretmeye devam ediyor Colombia Pictures ve Screen gems Sony ye ait bir film şirketidir.. Sony F35 film kemerası 250.000USD.. Sony nin yeni kamerası 8K çekebilen F65 e henüz fiyat biçemiyorlar. Sony nin 2006 yılında ev sineması için üretiği projeksiyonlardan bazıları..

    SRX-R220

    Projeksiyon » 4096 x 2160 Çözünürlük » 18000 Ansi Lumen » 2000 : 1 Kontrast Fiyatı 360.159 TL KDV DAHİL Üretim YILI 2006
    ve

    Sony SRX-S110 Projeksiyon » 4096x2160 Çözünürlük » 10000 Ansi Lumen » 1800:1 Kontrast ÖZEL KAMPANYA FİYATI:282.809 TL KDV dahil.

    Eğer Sizde markası ne olursa olsun TV nizin FULL HD resim kalitesini biraz olsun yakalamasını istiyorsanız Blu-ray player sahibi olmalısınız. Evinizde Plazmada olsa LED Aydınlatmalı LCD TV 1920X1080 olsada alacağınız kalite iyi bir Blu-ray playerdan alacağınız kalitenin altında olacaktır.

    Günümüzde internetten indirip izleme alışkanlığı olanlar bu kaliteye yakından yaklaşamayacaklardır. Çünkü ucuz bilgisayarlarda sıkıştırılmış bir görüntü kalitesi ile milyondolarlık fabrikalarda kopyalama arasında fark vardır.

    Sony 225 Milyondolarlık film çekiyor, milyar dolarlar kazanıyor. Söz konusu olan deneyim.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Percipience -- 28 Eylül 2011; 4:00:40 >







  • ilginç bir bilgi yani sony hariç diğer markalar bizi kekliyomu full hd diye
  • Yazının alıntı olduğunu altına eklemeniz gerekli diye düşünüyorum.

    http://www.bilgimanya.com/led-lcd-tv-ve-plazma-tv-arasindaki-farklar-en-iyi-tv/255


    Her ne kadar siz yazmasanız bile (eğer diğer forumda ki de siz iseniz sözüm yok) yazıda geçen "Eğer Blu-ray playerınız yoksa 1920X1080 hd Dünya standardı olarak kabul edilen TV niz sıradan bir TV den farksızdır." sözüne katılmıyorum. Blu-ray player olmadan sıkıştırılmış mkv formatında' da 1080p tv' nizde kalite farkını yakalarsınız. Kesinlikle sıradan tv' den üstündür. Ayrıca bahsetmiş olduğunuz blu-ray kalitesi ev kullanıcıları için yine sıkıştırılmış bir görüntüdür. Ev kullanıcılarının izleyebileceği ekran boyutlarında gayet yeterli sonuç sunmaktadır.

    Ev kullanıcıları için piyasada bulunan tv' ler gerçek renk dışında ev kullanıcıları için çeşitli image processing işlemleri yaparlar. (Dinamik contrast ayarlama, gürültü azaltma gibi...) Eğer gerçek renk ile izlemek istiyorsanız aşağıdaki monitör' lere bakabilirsin. Ancak bunlar profesyonel monitörlerdir, üzerlerinde dahili tuner bulundurmazlar fiyatlarıda ev kullanıcı tv fiyatlarının ciddi üzerindedir.

    http://www.sony.co.uk/biz/product/bvm

    Yazılanların bir kısmı doğru olabilir ancak sıkıştırmasız 4:2:2 1080p25 veya 1080i50 sinyalin band genişliği yaklaşık 1,5Gbit' dir. 1080p50 ve 1080p60' da bu band genişliği iki katına çıkar. Blu-ray' lerin yaklaşık 36 Mbit olduğunu düşünürsek arada ne derece bir fark olduğunu anlayabiliriz. (Yazıda gerçek renk ve profesyonel ekipmanlar kullanıldığı için bu örnekleri verdim.)

    Profesyonel sektörün kullanmış olduğu ekipmanları evde kullanmamız maliyetli olacağından dolayı evde en kaliteli izleyebileceğimiz medya formatlarından birisi blu-ray' dir. Yüksek Mbit' te encode edilmiş bir 1080p mkv dosyasından da 46 - 52" boyutunda da keyif alınacaktır.

    Sonuçta yazıda anlatılan Full HD görüntü kalitesini sadece Sony Full HD' de ve blu-ray player' da alırsınız bilgisi doğru değildir.




  • ""Sony nin FULL HD 1080 Altın sarısı LOGOSU Sony dışında hiç bir markada yoktur." tanımı doğrudur zaten başka bir firmada olması da imkansızdır.:)
    Logo, tümüyle Sony tarafından kendi HD ürünleri arasında bağlantı seçeneklerini müşteriye anlatmak için firma bazında yaratılmış ve kullanılan bir logodur.Bildiğimiz 1080p Full Hd tanımı üzerine koyulmuş bir artısı vb yoktur.

    Sony'nin kendi sitesinden logo tanımları ile ilgili bilgi sayfası;
    http://www.sony.co.uk/hub/hd/5
    Bahsi geçen logo tanımı;
    "Sony Gold Full HD
    means you can connect a TV to a Handycam®, Cyber-shot™, Blu-ray Disc™ player or PLAYSTATION®3 for the complete Full HD set up."
    "Sony Gold Full HD
    TV'nizi Handycam®, Cyber-shot™, Blu-ray Disc™ oynatıcı veya PLAYSTATION®3 ürününüze bağlayarak eksiksiz bir Full HD kurulumu elde edebileceğiniz bir sistemdir."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 27 Eylül 2011; 19:26:47 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.