Şimdi Ara

Doğa Koleji, ülkemizde iPad ve Mac Mini merkezli eğitim ile çığır açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
11.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Doğa Koleji, ülkemizde iPad ve Mac Mini merkezli eğitim ile çığır açıyor


    Ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından Doğa Koleji ile Apple’ın ülkemizdeki tek distribitörü Bilkom güçlerini yeni nesil eğitim için birleştirdi. Tablet pazarında yarattığı etkiyi çeşitli okullarda da gördüğümüz iPad ve Mac Mini’leri temel eğitim aracı olarak kullanmaya karar veren Doğa Koleji, Ataşehir’deki yerleşkesinde iOS ve Mac OS X altyapı otomasyonu desteğiyle kullanılacak iPad sistemini hayata geçiriyor.


    Doğa Koleji’nin Bilkom ile hayata geçirdiği projeden ilk sene Ataşehir kampüsündeki yaklaşık 1000 öğrenci faydalanacak iken; projenin 2012-2013 eğitim öğretim yılında diğer kampüslerde de hayata geçirilmesi ve daha fazla öğrencinin faydalanabilmesi için çalışmalara şimdiden başlanmış durumda.


    Yaklaşık bir sene süren ön çalışmalar neticesinde, tablet pazarındaki liderliği, ileri teknolojisi, kullanım kolaylığı, zengin bilgi kaynaklarına hızlı erişim ve perfomansı sebebiyle tercihlerini iPad’den yana kullananan Doğa Koleji, karar aşamasında çocukların davranışlarını ve özelliklerin çocuklar üzerindeki etkisi gibi çeşitli unsurları gözden geçirdi.


    Sistemin diğer elemanı olarak seçilen Mac Mini’ler ise gücünü yeni nesil Sandy Bridge Intel Core işlemcilerinden alırken; yüksek hızlı Thunderbolt arayüzü ve Lion işletim sistemiyle öne çıkıyor.


    Sistemin faydaları neler ?



    • Tahmin edebileceğiniz üzere iPad’in eğitimin merkezine alınmasıyla öğrenciler kitap taşıma zorunluluğundan kurtulacak ve gerekli bilgi hızlı şekilde eğitim içerikli sitelerden alınacak.

    • Sınıflarda bulunan akıllı tahtalar ile iPad, Mac Mini sayesinde eş zamanlı çalışacak ve bu şekilde öğretmenin tahtada yer alan herhangi bir içerik anında öğrencilerle tablet üzerinden paylaşılabilecek.

    • Diğer taraftan, öğretmen tahtadaki bilgileri tüm öğrencilerle paylaşma zorunluluğu bulunmuyor. Bu sayede, öğrencinin eksiğine göre belirlenen öğrenciye özgü ders içeriği özel olarak paylaşılabilecek.


    Bu öne çıkan faydaların yanı sıra elbette iPad’in kullanılması daha az ağaç kesimi anlamına geliyor. Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki 20 öğrencilik bir sınıfta bir dönem boyunca kullanılan kâğıt içerikli malzemelerin üretimi için 2,5 ağacın kesilmesi gerekiyor. Projenin 1000 öğrenciyi kapsayacağı göz önüne alındığında ise dönemde 1200 ağacın kesilmesini önlediği görülüyor.



    Doğa Koleji, ülkemizde iPad ve Mac Mini merkezli eğitim ile çığır açıyor


    Doğa Koleji’nin eğitimde tablet kullanmayı tercih etmesinin Türkiye için son derece önemli ve anlamlı olduğunu ifade eden Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık, şunları dile getirdi;



    "Doğa Koleji, eğitimdeki başarısı ile ülkemizin güzide kurumları arasında yer alıyor. Bu başarısının ardında daha iyi bir eğitim düzeni için teknolojiye olan güveni ve çevre gibi konularda gösterdiği duyarlılığı eğitim anlayışına yansıtması büyük bir rol oynuyor. Teknolojisi ve ergonomisi nedeniyle iPad’in tablet segmentindeki liderliği, Batı’da birçok eğitim projesinde bu cihazların kullanımını özendirirken, Türkiye’de de Doğa Koleji’nin öncülüğünde bu projenin gerçekleşmesinden büyük gurur duyuyoruz. Yüksek ekran çözünürlüğü, hızlı ve kolay kullanımı, dış şartlara dirençli özellikleri nedeniyle iPad’in eğitim sektörü için biçilmiş kaftan olduğu kanısındayız. Tablet bilgisayarlar, yapıları gereği teknolojinin en üst segmentlerinden birisidir ve bu anlamda iPad, teknolojideki en son yenilikleri yansıtmasıyla geleceğimiz olan öğrencilerimize yepyeni bir çağın kapısını açacaktır. Eğitimde kullanılacak Thunderbolt I/O teknolojisinin sağladığı yüksek performans ve genişleme imkanlarının yanı sıra geleceğin işletim sistemi Lion ile boylarından beklenmeyen işleri büyük bir maharetle başaran Mac miniler ile farklı bir eğitim dönemi başlıyor. Eğitimde geleceği yakalayan vizyoner girişimleri nedeniyle Doğa Koleji yöneticilerini ve projeye emeği geçenleri ayrıca kutluyorum."



    Doğa Koleji İcra Kurulu Başkanı Uğur Gazanker ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;



    "Tabletlerin derste kullanımı, Doğa Koleji’nin eğitim teknolojileri konusundaki gelecek vizyonudur. Doğa Koleji, teknolojinin eğitimde kullanımı için yaptığı önemli yatırımlar ile sadece Türkiye’de değil, dünyada da öncü bir rol üstleniyor. Bu nedenle Apple'ın eğitim sektörüne yönelik tüm çalışmalarını çok yakından takip ediyoruz."




    Doğa Koleji, ülkemizde iPad ve Mac Mini merkezli eğitim ile çığır açıyor








  • Cocuklara iTunes Store actirip fotograf cektirmek neden? En azindan bir egitim programi vs acip cekselermis fotografi?
  • iyi noktaya deginmissin knightfall, ben de sunu soyleyeyim neden time capsule'u cocuklarin dibine koymuslar? wireless N + ayarlamadigin surece %100 gucte calisan time capsule'ler cocuklara birseyler ogretecegine yavas yavas beyinlerini eritmesin?
  • Knightfall,flayzeraynx

    Haberin tamamını okudunuz, doğa kolejinin eğitimde teknolojiyi kullanmasıyla ilgili detaylara baktınız sonra da takıldığınız nokta itunes mı oldu?

    Vallahi pes... Cem yılmazın dediği gibi gemicilik zihniyetiyle titanic mi izlenir...
  • Herkesin tableti olacak ki
  • Mesele devlet okullarında bunları görmek öyle tonlarca para saçılıp özel okullara koymak kolay tabi nasılsa derenin suyu akıyor :) Yinede biryerden başlanılması gerekiyordu tabiki hayırlı olsun ne diyelim ...
  • Okullarda boyle seylerin olmasi guzel fakat olur olmaz sekildeapple reklami gormek artikbiktirdi
  • Ulkemizin onde gelen egitim kurumlari mi? Giden tum arkadaslarim pisman.
    Bu iPad olayi da tamamen ogrenci cekmek amacli bir reklam. Nasil ki dizilerde bu okul gosteriliyor, aynisindan.
    Eksisozluge doga koleji yazip nasil bir okul oldugunu anlayabilirsiniz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden başlıkta "tablet ve bilgisayar" yerine "ipad ve mac mini" yazıyor. Yani çığırı açan bu markaların kullanılması mı, yoksa bu sistemin kullanılması mı. Donanımhaberin hisselerinin %90 ı apple a ait olsa bu kadar reklam yapılmazdı heralde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachine

    Neden başlıkta "tablet ve bilgisayar" yerine "ipad ve mac mini" yazıyor. Yani çığırı açan bu markaların kullanılması mı, yoksa bu sistemin kullanılması mı. Donanımhaberin hisselerinin %90 ı apple a ait olsa bu kadar reklam yapılmazdı heralde.

    Baslikta "tablet ve bilgisayar" yazsaydi; sizin gibi bir kullanici cikip neden bu icerik detayli degil kem kum eder yine elestirirdi.
    Bence bu forumun %90'i Apple'i cekemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uşahların gözleri bozulacak ekrana bakmaktan
    kitap kokusu almamış digital nesil yetişecek
  • reklam kokan hareketler bunlar. geçiniz.
  • güçlerini birleştirmiş olabilirler ama 2 resme takılmanın hiç mantığı yok, bu resimlerde zaten konunun temasına uygun resimler olduğu için seçilmiş ve koyulmuş, benzetme yapılmış, bu resimler bana göre de türkiyedeki apple storelardan birinde çekilmiş 2resimden başka birşey değil...

    altına dipnot resimler arşivden yada benzetmedir diye not mu düşülsün illa ki tv deki gibi !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcff -- 23 Eylül 2011; 9:41:47 >
  • Sadece doga degil, birkac lise daha başladi apple ürünleriyle egitime.. iPad ile...
  • Türkiye'de ilk Bilgisayar'lı eğitim adına hizmet veren Lise ve İlkokul 2008-2009 eğitim yılları içerisinde Özel Ataşehir Adıgüzel Bilişim Teknik Lisesi'dir. Laptop'lu eğitim ve Akıllı Tahtalı eğitimi aynı anda ilk olarak hayata geçiren kurumdur. Ha bu işe Apple ile girmediği için bu gibi sitelere reklamları çıkmamış olabilir :) fakat iki okuldada eğitim gören birisi olarak söylemek istediğim orası eğitim vermeye çalışıyordu gerçekten eğitim. Doğa Koleji'de eğitim vermek istiyor ve aslında verebilse müfredatı çok başarılı fakat alan yok! Hal böyle olunca gerçekten almak isteyenler barınamıyor maalesef. İmkanları ve etkinlikleri ile dolu dolu bir okul aslında Doğa Koleji fakat bazı züppe y*vşaklar sayesinde insanların eğitim alması imkansız hale geliyor. Uygulama güzel başarılı olmamak ve tasarruh yapmamak içten değil heleki Bilişim okuyorsanız ve Bilişim insanıysanız. Ben çok keyif almıştım Laptop'lu eğitimde inanılmaz eğlenceliydi kitaplarımızı Scan ettirerek PDF olarak açıyorduk. Notlarımızı haliyle Word'e alıyorduk. Onunda yolu vardı ama bilmeyenler için yalnızca Matematik dersi kağıtla işleniyordu. Fakat Doğa Koleji bu alanda ilk değil bunun altını çizmek istiyorum.. Doğa Koleji PR olarak Adıgüzel Eğitim Kurumları'ndan daha başarılı olduğundan bunu ilk yapmış gibi gösterebilmesi çok normal.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: diffriend

    quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachineNeden başlıkta tablet ve bilgisayar yerine ipad ve mac mini yazıyor. Yani çığırı açan bu markaların kullanılması mı, yoksa bu sistemin kullanılması mı. Donanımhaberin hisselerinin %90 ı apple a ait olsa bu kadar reklam yapılmazdı heralde.
    Baslikta tablet ve bilgisayar yazsaydi; sizin gibi bir kullanici cikip neden bu icerik detayli degil kem kum eder yine elestirirdi. Bence bu forumun %90i Applei cekemiyor.


    eskiden sadece padisahlarin dalkavuklari olurdu....
  • Amaç daha fazla apple ürünü satmak
  • Keşke kıymeti bilinse de bütün devlet ve özellere konsa.. ama bizim millet kıymetini bilmez 1 hafta geçmeden ya çalınır yada kırılır ve ya üstüne sevgilisinin ismini kazırlar anahtarla...
  • 14 yıldır öğrenciyim hiç İpad eksikliği hissetmedimBence israfın daniskası.
  • Ulan ne nankör adamlarsiniz be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.