Şimdi Ara

Su bir sıcak bir soğuk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
79
Cevap
4
Favori
165.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Evimizde sıcak su ve ısınmak için kombi kullanıyoruz.
    Ancak banyoda suyun sıcaklığını sabit tutmak zor oluyor.Tam ayarladım diyorsunuz 2-3 dakika sonra soğuyor.Sonra açınca birden sıcak oluyor.
    Servise sorduğumda eve gelen suyun debisi(tazyik) ile alakalı kombiden değil demişti.Debi sabit değil o konuda doğru söylüyor.Ama kombinin bunu ayarlaması gerekmezmi?
    Bu konuda benzer sorun yaşayan varmı?Veya bu sorunu çözmenin bir yolu varmı?
    Eve gelen suyun debisini bir şekilde sabit tutabilirmiyiz?Hidrafor ile alakalı olabilirmi?



  • http://www.hi-hippo.net/tr/diger_avantavlar.asp
    Birde bunu buldum ama faydası olurmu şüpheliyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olcayde

    http://www.hi-hippo.net/tr/diger_avantavlar.asp
    Birde bunu buldum ama faydası olurmu şüpheliyim.

    zamanında bu tür 5-10 tl ye bauhausta aparatlar vardı işe yaramaz diye artık getirmiyoruz deişlerdi çalışanlar. bilemem ne ölçü doğrudur bu sistemler günah almamak lazım. söz gelimi benzeri perlatörler birçok musluklarda artık var suyu köpürterek tasarruf sağlaıyor deniyor mesela eca ve artema bu perlatörleri 17 tlden satıyor %50 tasarruflu şeklinde. bizim mutfaktakide artema yeni batarya fakat dalgalanma var. arzu ederseniz duş için bir deneyin diycem ama günahınıza girmek istemem. denerseniz sonucu paylaşırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

    quote:

    Orijinalden alıntı: olcayde

    http://www.hi-hippo.net/tr/diger_avantavlar.asp
    Birde bunu buldum ama faydası olurmu şüpheliyim.

    zamanında bu tür 5-10 tl ye bauhausta aparatlar vardı işe yaramaz diye artık getirmiyoruz deişlerdi çalışanlar. bilemem ne ölçü doğrudur bu sistemler günah almamak lazım. söz gelimi benzeri perlatörler birçok musluklarda artık var suyu köpürterek tasarruf sağlaıyor deniyor mesela eca ve artema bu perlatörleri 17 tlden satıyor %50 tasarruflu şeklinde. bizim mutfaktakide artema yeni batarya fakat dalgalanma var. arzu ederseniz duş için bir deneyin diycem ama günahınıza girmek istemem. denerseniz sonucu paylaşırsınız.

    Evet haklısınız perlatörlü artema bizde de var.Mutfakta kullanıyoruz. Ama onda da çok değişen birşey olmuyor.
    Hepsiburada da 17 TL ye satılıyor o parça ama bataryadaki işe yaramadıktan sonra duştakide yaramaz gibi geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olcayde

    quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    quote:

    Orijinalden alıntı: olcayde

    quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    quote:

    Orijinalden alıntı: olcayde

    quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    Kullanım suyunu kombiden 30-35 derece gibi veya minimum kaçsa ayarlayıp hiç soğuk suyla karıştırmadan deneyin. Sabit debi ve sıcaklıkta akıyorsa bu şekilde kullanın.

    Onu denedim ama 40 derece oluyor en az.Çok sıcak akıyor.Soğuk suyu açmak gerekiyor.
    Teşekkürler.

    40C ye ayarlıyken sıcak su musluğunu açıp 5 dakikalık kullanımdan sonra musluğu kapatınca ve 5 dakika bekleyince, kombi gösterge ekranındaki sıcaklık hangi değerler arasında gidip geliyor? Bir de kombinizi comfort/eco hangi kullanım modunda kullanıyorsunuz?

    Kullanım modu yok kombimde Buderus marka.Modelide yanlış hatırlamıyorsam U052 olması lazım.Mesajınızı yeni gördüm söylediğiniz şekilde bakamadım sıcaklık göstergesine ama normalde 40 dereceye ayarlı bile olsa kullanım sonrası bazen gözüm kombiye takılıyor 60 lar 65 ler görülebiliyor.
    Sanırım o ayarlanan sıcaklığın üzerine çıkabiliyor.Normalmi bilmiyorum.

    - Kullanım suyu debisi değişse bile sıcaklığı sabit kalır. Değişken debilerde cihazın içerisinde bulunan entegre akış türbini ve sıcak kullanım suyu sensörü kullanılan su miktarını ve sıcaklığını ölçerek UBA H3 Kumanda Ünitesine gönderir. Bu sayede istenilen su debisi ve sıcaklığı istenilen düzeyde sabit tutulurken gereken miktarda yakıt tüketimi sağlanır. Sıcak su kullanımı sırasında sirkülasyon pompası çalışmadığından tesisatta istenilmeyen ısınma problemlerinin önüne geçilmiş olur.

    Buderus'un sitesinde U052 modeli kullanım suyu için bunlar yazıyor. Sizin cihaz kaç yıllık bilmiyorum, ama 40C ayarlıyken sıcak su 60-65 leri görüyorsa, bu durum cihazın normal çalışma şekliyle açıklanamaz. Servise göstermekte fayda var.


    Evet katalogda o şekilde yazıyor.Onu bende okudum.Ama o sistemin bir faydası yok şu anda.
    Yöneticiyle konuştum su saatinde bir ayar yeri olduğunu tesisatçıya bunu kontrol ettireceğini söyledi.Kendisinin benzer bir problem yaşamadığını söyledi ki kendisi bir üst katımda oturuyor.Öyle deyince su saatindeki ayar açıklaması mantıklı gibi geldi.Tesisatçı yarın uğrayacak.
    Eğer ondan bir sonuç çıkmazsa o gönderdiğiniz yazıyı hatırlatarak servise yüklenicem.

    bizdeki kombinin, sizlerin anlatmış kadar özelliklerinin olacağını sanmam çok ta anlamam kombilerden. geçen gün iyi olduğuna kanaat getirdiğim bir servis ile tanıştım. bana demiş olduğu aynen şu oldu. sıradan gibi gözüksede baymakın eski cihazları gerçekten çok iyiydi yeterki tesisatınız tıkalı olmasın dedi. aynen katıldım servisçi arkadaşa.

    çünkü 7 yıl boyunca bu kombi hiç arıza yapmadan çalıştı. tam yedi yıl öncede tıkalı plastik tesisatı söküp attık bakır boru döşettik. sonra kombi revizyon gördü. ve 7 yıl boyunca conta bile değişmedi.. sadece çokta inanmadığım kart arızası verdi. 5 dk da kart 120 tl ye tamir olurmu? ters voltajla kartın bilmem neresinde biriken akım boşaltılıyormuş. bence o işlem yapıldı. kombi çalıştı. bir gün sonra su ısınmayınca gelmiş usta contayı değişmiş. su ısınmaya başlamış ama bu kezde hidrofor sebebi ile yeterli basınç almayınca bir sıcak bir soğuk meselesi başladı. aradım bana arıza büyük dedi ancak eşanjörler temizlenmesi lazım dedi. masraf büyük dedi bende hiç sormadım rakam felan. yeni kombi arayışına girmişken servisle tanıştım işyerine gittim.

    ustanın bana demiş olduğu su dalgalanmasına en üstün vasıflı kombi dahi dalgalanma yapar dedi. konuyu tekrarlıyorum ama yöneticinin yapmış olduğu kontrolde hidroforda problem yok dendi. bugün yarın yeni servisçi arkadaşı çağırıcam. tam teşhis etsin durumu yazarım buraya.

    şayet ustanın demiş olduğu dalgalanma sorununda kombiler çaresizse işte ozaman daha beter çözümsüzlük başlayacak. 2000 yılından beri belki 3 adet hidrofor alınacak para harcanmıştır. son hidroforu yönetici 1500 tlye aldım dedi. 2000 yılında benzer sorun için gözümün önüde 970 tl ve hemen devamında toplam 1200 küsur masraf yapıldığı bilgisi gelmişti. arada motor alındımı alınmadımı ama tamir olduğu su kesildiği zamanları biliyorum. bunları yazmamın sebebi. 2000 yılında bir kombi ve hidrofor servisini, piston pompalı hidroforlarla ilgili vermiş olduğu bilgiler üzerine zorla razı edip toplantıya davet etmiştim. o yıllarda artık yavaş yavaş bitmiş bu tür hidroforların üretimi ve sadece baymakın var şuan piyasada dedi adam. ve sağ olsun adam toplantı günü kaltı geldi. gelir gelmez eski yönetici ve onu şeytan yardımcısı adamı sepetlediler. banada dediler baymaktan komisyonmu alıcaksın bende evet alıcam dedim. iycie sçtm batırdım gagaglarına affedin. çünkü biliyorlardıki o ara ben baymağı tüketici mahkemsine vermekle tehdid edip 1999 dan itibaren belki 2 yıl ücretsiz bakım yaptırmştım beni kerize bağladıkları için çok affedin. elimde birken makbuzlarla.

    dedim bilmiyormusunuz baymakla aramın iyi olmadığını. okadarki binada başka daireye gelen servise saldırdığımı biliyorlardı.. dedim ne işim olur baymakla malesef başka üreten firma yokmuş işte.. yöneticinin şeytan yartdımcısı 50 tane getirim dedi. iyi ozaman adamın konuşmalarının üzerine getir dedik. adamın tek demiş olduğu konu şuydu. bu tip hidroforlarla uğraşmayın piston pompalı hidrofor alın elektriğini iyi ayarlatın 10 yıl boyunca tornavida sürmezsiniz demişti tabi adamdan özür diledim sonrasında ama bizimkiler 1200 küsür tamir parası verdiler. baymağın hidroforu ise 2600 tl liste fiyatı vardı ozaman. ben eminim bu zaman zarfında 2600 değil 4600 masraf etmişlerdir. meğerse adam çok doğru söylemiş. tecrübesini kendi oturduğum dairede yaşadım. bu kombi ve hidrofor annemlerin oturduğu binada.

    kendi oturduğum binadaki hidroforun piston pompalı olduğunu çok geç örendim. eski demir boruyu pastan dolayı plastiğe çevirirlerken ayarı bozulmuş öylelikle ilk kez bodruma indim markası bile belli olmayan vampir filmlerindeki gibi bir alanda duruyordu hidrofor. ve bu hidrofor ilk kez bu yıl detaylı elden geçti. yine arıza değil yanlış elektrik bağlantısı ve ta ozamandan yapılan yanlış boru bağlantısından dolayı tekledi biraz. kavga döğüş şahane tamir gördü ve inanın hiç dalgalanma yok kadar az dalgalanma var bu hidroforda kat ve daire sayılarımızda aynı diğer bina ile. bence hidroforun önemide büyük.

    olcayde kardeşim, sizin yöneticinin size su saatinde ayar var demesi acab sizin dairenin saatimi yoksa hdrofor çıkışındaki basınç vb saatimi. bina girişinde şebek saati olmaz kolay kolay. ve buraya basınç regülatörüde taktıklarını sanmam. sizin saatse bununda mümkünü yok acaba her daire girişinde basınç regülatörümü varda ondan bahsediyor yöneticiniz.http://www.gizteknik.com.tr/web/goster.aspx?grup_id=49 yoksa ana giriştemi var tekrar sorim sizde sorarsınız yöneticiye. bizim her ki dairedede basınç regülatörü var. çokta faydalı bir cihaz ama dalgalanyı kesmez sadece 3 bardan yüksek basıncı önler. ayarı içinde tesisatçıya gerek yok alyen anahtarla ayarlanıyor. kolaylıklar diliyorum umarım kısa sürede çözülür sizin sorununuzda benim sorunumda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.