Şimdi Ara

Samsung'un katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Skin'in 2012'de piyasada olacağı iddia ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
9.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung'un katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Skin'in 2012'de piyasada olacağı iddia ediliyor











    Katlanabilir AMOLED ekran teknolojisi ve bu teknolojiyi kullanan cihaz konseptleri ilk olarak Güney Kore'de Hongik Üniversitesi liderliğinde üretilmiş ardından tüketici elektroniği fuarı CES 2011'de tanıtılmıştı. Fuarda Samsung'un 2012 yılı ikinci çeyreğinde esnek ekran üretimine başlayacağı da duyurulmuştu.




    Flexible AMOLED adındaki devrimsel bir teknoloji kullanan ekranlar, kıvrılabiliyor, katlanabiliyor hatta çekiç darbelerine bile dayanabiliyor. Flexible AMOLED ekranlar cam yerine plastik poliimid ( yüksek güç ve darbe dayanıklı kalıplanabilir, yüksek performanslı termoplastik) alt tabakası kullanıyor. Plastik poliimid alt tabaka, yapılan deneylerde 2.5cm çapına kadar silindir biçiminde kıvrılabildiğini kanıtladı.. 




    Flexible AMOLED düşük enerji tüketimi ve kaliteli ekran parlaklığıyla akıllı telefonlara yeni bir tanımlama getirebilir. Samsung katlanabilir ekranların üretimi için Ube Kosan şirketiyle ortaklığa gitmişti.




    International Bussiness Times gazetesinin iddiasına göre Samsung sadece ekran üretmekle kalmayacak Galaxy Skin adını verdiği katlanabilir bir telefonla 2012 ikinci çeyrekte tüketicilerin karşısına çıkacak.




    Gazete firma içinden kaynaklara dayandırdığı haberinde 1.2 GHz hızında çift çekirdekli Qualcomm işlemci, 4 inçlik 800 x 480 Super AMOLED Flexible ekran, anı yakalamak için 8MP kamera, görüntülü görüşme imkanı için ön VGA kamera, 1GB RAM, 1500mAh batarya, 221x67x8mm ebatlar, Social Hub yazılımı, 16GB/32GB depolama kapasitesi, projeksiyon modülü, Bluetooth 3.0, USB 2.0, WiFi 802.11 b/g/n olarak Galaxy Skin'in özelliklerini bildiriyor.




    Galaxy Skin, masa saati, kol saati, tam fonksiyonlu fare, bir projeksiyon cihazı gibi farklı şekillere girebiliyor.




    Yazılım tarafında ise Android'in sonraki sürümü olacağı tahminleri yapılan Jelly Bean bulunuyor. Ancak katlanabilir bir telefona özgü olması için Android Flexy adında bir işletim sisteminin de geliştirildiği iddialar arasında.




    Ekran ve yazılım düşünüldüğünde katlanabilir bir telefon 2012 ikinci çeyrek için pekala mümkün olabilir. Ancak batarya, anakart, işlemci, RAM, iletişim yongası teknolojileri henüz katlanabilir düzeyde değil. Bu açıdan iddia biraz şüphe uyandırıyor. Görseller ise Samsung Yetenek Programı 2011 kapsamında tasarlanmış.

     

     Samsung'un katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Skin'in 2012'de piyasada olacağı iddia ediliyor








  • dokunmatik ekranlardan bir sonraki adım bu mu olacak acep ?
  • o telefoona biraz fazla gibi o özellikler orta düzey olması yeterli olabilirdi.hem fiyatını düşürürdü.Zaten yüksek olacaktır tasarımdan ötürü.İyi derecede telefonu kulllanmak isteyen kişiler Galaxy S2 tarzı telefonlar tercih ettiği için bu tasarıma fazla diyorum bu donanımı.
  • sonunda samsung kendine özgü bir tasarım sunabildi :)
  • teknoloji güzel de prototipler pek hoş değil bence.
  • Samsung isteyince neler yapılabiliyormuş, değil mi?

    Şaka bir yana gerçekten güzel görünüyor ama yakın zamanda pek sunulacağına ihtimal vermiyorum.

    Edit: ne bu millette eksi verme aşkı? Cahilliğinden mi, egosundan mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 22 Eylül 2011; 14:40:02 >
  • gerçekten böyle bişey çıkartırlarsa alınır apple böle bişey yapmazsa o dönemde apple'ı geçti derim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acbold

    o telefoona biraz fazla gibi o özellikler orta düzey olması yeterli olabilirdi.hem fiyatını düşürürdü.Zaten yüksek olacaktır tasarımdan ötürü.İyi derecede telefonu kulllanmak isteyen kişiler Galaxy S2 tarzı telefonlar tercih ettiği için bu tasarıma fazla diyorum bu donanımı.

    Iyide hekezin isteyecegi devrilmsel bir ozelligi neden orta kalite telefonda ucuza satsin. zaten yeni bir teknoloji ilk orneklerinde hacimli uretilemiyecektir. buda ust modelde pahali satilmasi icin baskq bir neden. esneklik yuzunden orta donanimla gelmez zorunda olsa bile yuksek model fiyatina cikacagini gormek zor degil. Uygun fiyatli orta model daha cok sizin kendi dileginiz gibi duruyor ama bunun icin modelin ciliinin ustune en az bir sene daha beklemeniz gerekecek ne yazikki. Her yeni teknoloji icin bu boyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu kırılmaz katlanabilir ekran videolarını görüyordum nette ve bunu neden telefonlara aktarmaya çalışmıyorlar diyordum ki samsung el atmış. hayırlısı ne diyelim bakalım elma bu olaylara girecek mi yoksa patent savaşları yeniden mi hortlayacak göreceğiz
  • hayret verici bir durum samsung'un kendi tasarımı şaştım çalmamış bu sefer .
  • Güzel ilerlemeler bunlar.Katlanabilirlik konusunda telefonun bir kısmına devreleri toplarlar.Kalan kısmı katlanabilir olur(ekran tarafı).Sonuçta telefonların tamamı boardla dolu değil.Bir kısımları öyle.Biraz ufaltmayla iyi bir ürün ortaya çıkabilir.
  • Abicim bunlar buruşur sonra ütü vurmak zorunda kalırız :D:D
  • hadi ekranı katladın da, içindeki o kadar elektronik zamazingo nasıl katlanacak?
  • katlanabilir ekran aynı zamanda dokunmatik de olacak mı bilen var mı? haber de bahsi geçmemiş de.
  • quote:

    katlanabilir ekran aynı zamanda dokunmatik de olacak mı bilen var mı? haber de bahsi geçmemiş de


    telefon üzerinde tuş görebiliyor musun ?
  • İşte bu her şeyi değiştirir...Yeniden ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isosonsuz

    katlanabilir ekran aynı zamanda dokunmatik de olacak mı bilen var mı? haber de bahsi geçmemiş de.


    zeki mürende bizi görecekmi espirisinin gelişmiş versiyonu bu sanırım ??
    evet bu şirketler nie böle mal böle insanlar soru sormasına sbep oluyor arabaların üstüne 4 tekerlidir cola nın üstünde siyahtır yazmaları gerek dimi çünki bu tür detayları insan farkedemiyo :DD:D:D:D:D

    kardeş seni görünce neden askeriyedeki ışık kapatma tuşlarının üstüne ışığı söndürünüz yazdıklarını anlıyorum :))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brumack

    İşte bu her şeyi değiştirir...Yeniden ;)

    Kesinlikle bu konu içerisinde okuduğum en anlamlı, en güzel yorum bu oldu. )))
  • özgün fikir ve yenilik budur işte.
  • Geçen Yıl Youtube'da izlemiştim Amoled Ekranın Kıvrılabiliyor Olmasını , Adamlar Resmen 2 ye Katlıyordular Ekranı .. Demekki Piyasaya Telefon olarak sürme vakti gelmiş.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.