Şimdi Ara

Apple projesi eski iPad modellerini öğretmenlere bağışlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
5.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple projesi eski iPad modellerini öğretmenlere bağışlıyor






    Apple'ın en çok eleştirildiği konuların başında sosyal sorumluluk projelerine katılmaması geliyor. Geçtiğimiz hafta yardım kuruluşlarına personelinin bağış yapmasını teşvik etme konusunda adım atan Apple ay başından bu yana da farklı bir kampanya daha yürütüyor.




    Apple, iPad 2'ye terfi eden müşterilerine eski iPad'lerini Teach for America vakfına bağışlamasını sağlayacak bir kampanya başlattı. 




    Teach for America vakfı ABD çapında düşük gelire sahip okullarda çalışan öğretmenlere yeni teknoloji ürünü cihazları ücretsiz temin etmeyi ve böylece ders performansını artırmayı amaçlıyor.




    Fortune dergisinin haberine göre Apple'ın öncülük ettiği kampanya kapsamında 9000 öğretmen ilk nesil iPad modellerine kavuştu.




    Araştırmalar iPad 2 satın alanların eski iPad modelini arkadaşına veya ailesine verdiği veya düşük fiyata üçüncü şahıslara sattığını ortaya koyuyor. Apple bunun yerine daha faydalı olacak bir bağış kampanyasına müşterilerini teşvik ediyor.




    Apple eski CEO'su Steve Jobs'un eşi Luarene Powell'ın yönetim kurulunda bulunduğu Teach for America vakfı 38 eyalette faaliyet gösteriyor. Vakıf, düşük gelire sahip okullardaki öğretmenlerin iPad almak için Ağustos ayı sonuna kadar başvurmaları konusunda çağrı yapmıştı.




    Düşük gelire sahip okullardaki öğretmenlere bağışlanacak iPad'ler ile eğitim kalitesinde artış yaşanması bekleniyor. Ancak yüksek profile sahip okullarda her öğrencide bir iPad bulunuyor ve öğretmenlere göre ödevler artık daha kısa sürede tamamlanıyor.








  • Apple i cekemeyenler var. sosyal sorumluluga katilmadigini soyluyorlar. Kör heralde onlar. steve jobs un eşi Teach for America vakfinin yonetim kurulunda.. Cekemiyorlar..
  • keşke oo ndan burdada olsa bızım babada yararlansa :D
  • Apple çalışanlarını teşvik ediyor, Apple müşterilerini teşvik ediyor ama kendisi taşın altına elini sokmuyor. Hep teşvik hep teşvik. Çok garip bir durum )))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atlantıc

    keşke oo ndan burdada olsa bızım babada yararlansa :D

    Türkiye'deki ögretmen babalara tam tersi olurdu. Belki 3-4 yıl sonra borc bile cıkardi.
  • Bu nasıl destek anlamadım :) Elin malıyla ağalık yapıyor (yersen). Elindeki ürünlerden 10.000-20.000 adet dağıt öğrenciye, öğretmene anlayalım hayır yaptığını. Zenginleştikçe cimrileşiyor galiba apple.Böyle yapmakla bırak prestij kazanmayı insanların gözünden dahada düşüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 22 Eylül 2011; 9:57:00 >
  • abi şaka mı bu?

    zaten parasını kazanmış olduğu ürünü başkasına bağışlamamızı istiyor?

    bunun neresi sosyal sorumluluk projesi?

    ha alırsın 50.000 ipad2 yi fabrikandan. teach for america vakfına elinle teslim edersin anlarım. ama benden zamanında zaten parasını almış olduğu ürünü bağışlamamı istemesi kusura bakmayın ama adamı enayi yerine koymaktır...
  • apple dan baska birsey beklemek ahmaklik olurdu zaten. ben de birsey yaptilar zannetmistim. boyle degersiz haberleri bile buraya tasiyorsunuz ya , sanki haber kalmadi ..
  • Apple insanlarla dalga geçmeye başladı :) Bende diyordum nasıl amerikadan bile zengin bi şirket bu diye :)
  • ah apple ah hep aynı. bende şaşırmıştım.
  • Bende sandım kendi bağışladı bu mu sosyal sorumluluk gerçekten komik.
  • Dün Microsoft'un 1 milyon düşük gelirli gence yardım yapacağı haberini okuduktan sonra Apple'ın bu tarz projelerde yer almadığını söylemiştim. Bu haberi okuyunca biraz umutlandım ama yine firmanın yaptığı bir yardım yok ortada. Müşterileri teşvik etmek sosyal sorumluluk projesi değildir.Kendisi yapsın bir proje de görelim artık.
  • Teach for America sadece apple storeları aracı olarak kullanmış fakat ismi apple'ın gerisinde kalmış yazık. Proje apple'ın bile değil.
  • koca ağaçtan bi apple vereme yazık.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suvarsahayatvar

    Apple i cekemeyenler var. sosyal sorumluluga katilmadigini soyluyorlar. Kör heralde onlar. steve jobs un eşi Teach for America vakfinin yonetim kurulunda.. Cekemiyorlar..


    Jobs'un eşi mi ? ahahahah.Jobs da bıraktı bu arada Apple'ı hani bilmiyorsan hatırlatayım dedim.
  • Şaka gibi, kendi iPad'imi bağışlamam için eski ceo'sunun eşinin vakfını gösteriyor. Türk milleti zaten bağış olayından korkuyor, bu kampanya bizde olsa hayatta tutmaz. Böyle başarılı bir şirketten bunu beklemezdim. Piyasa değeri nerdeyse google ve microsoftun toplamına eşitken, daha başarılı bir kampanya beklenirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılan işlemin detayını bilmiyorum. Ancak eğer Apple ikinci el ve parasını ödeyerek alıp öğretmenlere dağıtor olsa biraz anlamlı olurdu. Yok daha önce sattığı ve karını ettiği cihazları sahiplerine bağış ettirmeye teşvik etmek ne demek yahu?

    Komedi resmen.
  • Yine saçma yorumlara devam "teşvik" diyor sen iPad 1 e sahip olsan bedavaya geri verirmiydin ??? Demekki apple belli bir ücret ödüyor yada başka ürünlerde indirim yapıyor aksi halde kimse gidipte Apple a satın aldığı ürünü bedavaya geri vermez biraz mantıklı yorumlar yapın ve tarafsız olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 22 Eylül 2011; 13:09:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nomenestomen

    quote:

    Orijinalden alıntı: suvarsahayatvar

    Apple i cekemeyenler var. sosyal sorumluluga katilmadigini soyluyorlar. Kör heralde onlar. steve jobs un eşi Teach for America vakfinin yonetim kurulunda.. Cekemiyorlar..


    Jobs'un eşi mi ? ahahahah.Jobs da bıraktı bu arada Apple'ı hani bilmiyorsan hatırlatayım dedim.

    Hocam anlasilan senin bilgilerde de bir eksiklik var :) Benden de sana ufak bir hatirlatma :

    Jobs apple i birakmadi.Biraktigi CEO luk gorevi. Halen yonetim kurulu baskanligi gorevine devam ediyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svideoz

    Yine saçma yorumlara devam "teşvik" diyor sen iPad 1 e sahip olsan bedavaya geri verirmiydin ??? Demekki apple belli bir ücret ödüyor yada başka ürünlerde indirim yapıyor aksi halde kimse gidipte Apple a satın aldığı ürünü bedavaya geri vermez biraz mantıklı yorumlar yapın ve tarafsız olun.

    Ben de bu ihtimali düşünerek temkinli yaklaştım zaten habere. Detayını bilmeden sallamak Türk Milleti'nin şahsına münhasır özellikerinden birisidir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.