Şimdi Ara

'Apple, Dow Jones Sanayi Endeksi için çok güçlü'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • 70 milyar doları aşkın likiditesiyle teknoloji dünyasının mali açıdan en refahtaki firmalarından biri olan Apple'ın, hisse senetlerinin ekonomik belirsizliğe rağmen yükselişini sürdürmesi, sorunları da beraberinde getiriyor Haberin yayına verildiği saatlerde 418,62 dolardan işlem gören Apple'ın hisselerinin, 105 yaşındaki Dow Jones Sanayi Endeksi'ne dahil edilebileceğiyle ilgili dedikodularına Bespoke yatırım grubundan ilginç bir yorum geldi; Apple, Dow Jones için çok güçlü.


    Apple'ın hisselerinin, Kraft Foods Inc.'in yerine Dow Jones endeksine dahil edilmesi halinde; endeks hesabında %22'lik ağırlığa sahip olacağını belirten Bespoke, bu durumun Apple'ı 30 şirket içerisindeki en güçlü şirket konumuna getireceğini vurguluyor. Apple'ın bu şekilde endekste yer almasının IBM'in ağırlığını %11,6'dan %9.2'ye düşüreceği ifade edilirken; Bespoke, Apple'ın hisselerinin bölünmeden (sermaye değişimi olmadan) endekse dahil edilmesinin endeks içerisinde dengesizlik yaratacağını ve 105 yıllık "Dow Jones Industrial Average"'ın (Dow Jones Sanayi Endeksi) Dow Jones Industrial Apple haline geleceğine dikkat çekiyor.


    Steve Jobs'un firmaya geri dönüşünden bu yana 97 kat artan Apple'ın hisselerinin ve pazar değerinin artışı, Amerika'nın teknoloji endeksi NASDAQ'ı hesaplayan Nasdaq OMX Group Inc.'i Nisan ayında endeks hesaplamada değişikliğe gitmeye mecbur kılmıştı. Pazar değerleri göz önüne alınarak yapılan yeni hesaplamada Apple'ın ağırlığı %20,99'dan %12.3'e düşürülmüştü.


    Dünyanın en önemli endekslerinden biri olan 105 yıllık Dow Jones Endeksi, 30 şirketi kapsarken; bunlar arasında IBM, HP, Microsoft gibi önde gelen teknoloji devleri de bulunuyor.








  • millet böyle haberleri okuyup "apple'ın amerika'dan daha çok parası var yeaa" diye geziyor ortalıkta :D
  • bosuna hayatta tutmuyolar adami 97 kat artmis sirkete dondugunden beri .. appleye bakin yaw amerkadaki en guclu borsayi sarsacak guc var
  • uzun zamandır aslında aklımda olan fakat nedense yazmadığım bir görüşümü bu haber vesilesiyle paylaşmak istiyorum. iphone 4 kullanan ve hackintosh yöntemiyle laptopumda da snow leopard kullanan biri olarak, gün aşırı apple'ın mali gücü ile ilgili haberleri ismi donanım haber olan bir forumda görmek bana anlamsız geliyor. yeni iphone ne zaman çıkacak, yeni ios yeni mac os yeni mac bilgisayarlar ve buna benzer haberlere elbette ki hiç bir itirazım olamaz ancak apple dünyanın ikinci en değerli şirketi oldu, apple 5 saatliğine de olsa exxon'u geçerek dünyanın en pahalı şirketi oldu, apple'in şu kadar milyar dolar nakiti kasasında, apple borsa da şu kadar yükseldi, ve şu anda okuduğumuz haber gibi daha çok işin ekonomi kısmını ilgilendiren haberlerin sürekli olarak önümüze getirilmesi bana gereksiz gelmekte. gereksiz diye düşünme nedenim de sitenin ve forumun genel formatıyla pekte ilişkili olmaması. burayı takip eden arkadaşlar daha çok işin teknolojik kısmı ile ilgileniyorlar. şirketlerin ekonomik güçleri ile ilgili haberleri, formatlarını bu cins konulara ayırmış sitelerden takip edebilirler diye düşünüyorum. bunlar elbette benim tamamen şahsi görüşümdür, diğer forum kullanıcıları ne düşünüyor bilemem ama bu konudaki fikirlerimi paylaşmak istedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: k@l-el

    uzun zamandır aslında aklımda olan fakat nedense yazmadığım bir görüşümü bu haber vesilesiyle paylaşmak istiyorum. iphone 4 kullanan ve hackintosh yöntemiyle laptopumda da snow leopard kullanan biri olarak, gün aşırı apple'ın mali gücü ile ilgili haberleri ismi donanım haber olan bir forumda görmek bana anlamsız geliyor. yeni iphone ne zaman çıkacak, yeni ios yeni mac os yeni mac bilgisayarlar ve buna benzer haberlere elbette ki hiç bir itirazım olamaz ancak apple dünyanın ikinci en değerli şirketi oldu, apple 5 saatliğine de olsa exxon'u geçerek dünyanın en pahalı şirketi oldu, apple'in şu kadar milyar dolar nakiti kasasında, apple borsa da şu kadar yükseldi, ve şu anda okuduğumuz haber gibi daha çok işin ekonomi kısmını ilgilendiren haberlerin sürekli olarak önümüze getirilmesi bana gereksiz gelmekte. gereksiz diye düşünme nedenim de sitenin ve forumun genel formatıyla pekte ilişkili olmaması. burayı takip eden arkadaşlar daha çok işin teknolojik kısmı ile ilgileniyorlar. şirketlerin ekonomik güçleri ile ilgili haberleri, formatlarını bu cins konulara ayırmış sitelerden takip edebilirler diye düşünüyorum. bunlar elbette benim tamamen şahsi görüşümdür, diğer forum kullanıcıları ne düşünüyor bilemem ama bu konudaki fikirlerimi paylaşmak istedim.

    Eğer iş oraya gelecek ise benim de bir kaç sorum var;

    İsmi "Donanimhaber" ve odağı elektro teknoloji olan bir sitede;

    - Otomobil forumunun işi ne?
    - Spor forumunun işi ne?


    Bu forumda en çok cevap yazılan ve en çok gezilen bölüm her türlüm bahse girerim "Konu Dışı" kısmıdır. Artık DH istese de fokuslandıkları konular ile ilgili olmayan bu bölümleri yayından kaldıramaz hale gelmiştir. Zira en çok o sayfalar ziyaret ediliyor. Gelir orada. Nasıl kaldırsınlar?

    Hele şu futbol forumlarına gidip bir baksanız? Rezillik diz boyu. Jargon (panpa, reyizz, vs. vs) mide bulandıracak hale gelmiş. Türkçe'nin anası bellenmiş halde. Yönetim tamamen sessiz. Umurlarında değil.

    Yani demek istediğim şey şu; haberi dünyada en çok okunan dolayısıyla en çok para getiren Apple olunca bu tip haberler çok normal. Donanımhaber yönetimi eğer bir şeyleri düzeltecekse ilk önce Spor forumunda yapılan Türkçe Katliamının önüne geçmek ile işe başlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 22 Eylül 2011; 10:45:27 >




  • bu da bir görüştür, ben saygı duyarım ama bu haberler bana biraz basın bülteniymiş gibi geliyor. bunun dışında açık söyleyeyim konu dışı ve otomobil kısmına hiç girmiyorum sitenin. bilgisayarlarla ilgili donanım alt forumları, ev elektroniği ve mobil cihazlar takip ettiğim konular sadece. özellikle jargon kısmı, türkçe katliamı ile ilgili eleştirilerinize ise katılmamak mümkün değil. maalesef basit bir google araması ile çözümü bulanabilecek onlarca soru için konu açılması ki buraya ayrı bir parantez açmak isterim. özellikle inanılmaz derecede basit bir soru için yeni üyelik açan kullanıcılar bunu daha çok yapıyor. foruma üye olup aktivasyon yapana kadar google'da bu nasıl yapılır diye sorsalar zaten genelde ilk üç siteden biri donanım haber oluyor ve sorularının cevaplarına kolaylıkla ulaşabiliyor ve zaman kazanıyorlar. ayrıca konu başlıklarının beyler pliz help! çok acil bi el atıverin şeklinde olmaları ve içeriklerinin yaw agalar böle büle oldu diye devam etmeleri de sizinde belirttiğiniz gibi büyük problemler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.