Şimdi Ara

AMD'nin Bulldozer FX işlemcileri için resmi çıkış tarihi ve fiyatlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
0
Favori
49.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • AMD'nin Bulldozer FX işlemcileri için resmi çıkış tarihi ve fiyatlar!


     

     

    Donanimhaber.com olarak AMD'nin Bulldozer FX tabanlı yeni nesil işlemcileriyle ilgili pek çok detayı dünyada ilk defa önce bu sayfalardan sizlerle paylaştık. Çıkışına artık günler kalan FX serisi işlemciler için şimdi artık fiyatlardan ve çıkış tarihinden bahsetme zamanı. Elimize ulaşan resmi bilgilere göre AMD, Bulldozer mimarisini kullanan FX işlemci ailesinin resmi lansmanını 12 Ekim'de gerçekleştirecek. Bu noktada hatırlanacağı üzere pek çok yayın organı, AMD'nin yayınladığı FX işlemci videosundan yola çıkarak işlemcilerin Eylül ayında çıkacağını öne sürmüş ancak biz haftalarca öncesinden yayınladığımız pek çok haberde işlemcilerin Ekim ayında lanse edileceğini ifade etmiştik, bu haberimizle birlikte artık kesinleşmiş çıkış gününü de netleştirmek olduk; 12 Ekim 2011!

     

    Peki AMD'nin yeni nesil işlemcileri hangi fiyat seviyesinden sunulacak ? Açıkçası şimdiye kadar pek çok fiyat bilgisi ortaya atıldı ve genel kanı olarak en hızlı işlemcinin 350$'ın biraz altında bir fiyatla sunulacağı konuşuldu. Ancak bu noktada AMD daha da agresif olacak. Şu an gizli gizlilik nedeniyle az sayıda insana ulaşan ve bize de AMD içerisinden sağlanan dökümanlara göre AMD yeni nesil FX işlemcilerini fiyat olarak, Intel'in Core i5 ailesine karşı konumlandırıyor.


     

    AMD'nin standart olarak 3.6GHz'de çalışan ve Turbo Core 2.0 teknolojisiyle 4.2GHz'e kadar otomatik olarak çıkabilen 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi 245$ seviyesinden sunulacak yani hız aşırtma ile 5GHz üzerine çıkabileceği konuşulan, çekirdek sayısı açısından piyasanın en agresif modeli olacak işlemci 250$'ın altında bir fiyatla sunulmuş olacak. AMD'nin 3.1GHz'de çalışan ve Turbo Core 2.0 ile 4GHz'e kadar otomatik olarak çıkabilen 8 çekirdekli ikinci işlemcisi FX-8120 ise 205$ seviyesinden sunulacak. 6 çekirdekli model olan ve 3.3GHz'deki standart çalışma hızını otomatik olarak 3.6GHz'e çıkartabilen FX-6100 işlemcisi ise 175$ seviyesinden pazara giriş yapacak.

     

    Haberimizde yer alan tüm bilgiler resmi detaylardır. Her zaman olduğu gibi ilk defa bu sayfalarda okudunuz. AMD FX işlemci ailesi için elimizde çok sayıda bilgi ve belge bulunuyor, lansman öncesinde, ilerleyen günlerde bu detayları da sizlerle paylaşıyor olacağız, bizi izlemeye devam edin :)







  • Fiyatlar Şaka gibi resmen gerçekten inanılmaz.
  • Fiyat seviyeleri iyi gibi görünüyor. performans olarak da iyi çıkarsa (ki beklentiler bu yönde) o zaman rekabet daha farklı bi şekil alacaktır.
  • intelin başı fena ağrıyacak bu gidişle :D
  • bilgiler için teşekkürler, yazıyı bir daha gözden geçirmekte fayda var...
  • İntele karşı bu fiyat ve performans-(daha tam belli olmasa da) dururken gidip intel alan olursa diyebileceğimiz hiç bir şey kalmaz herhalde. Adamsın AMD!
  • i7 2600'dan yaklasık 50$ daha ucuz olucak, buda büyük ihtimal performans olarak ona yetisemedi demek oluyor. Ama yinede AMD bir sürpriz yapabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mo0rfin

    İntele karşı bu fiyat ve performans-(daha tam belli olmasa da) dururken gidip intel alan olursa diyebileceğimiz hiç bir şey kalmaz herhalde. Adamsın AMD!


    Aynen katılıyorum ancak amd nin reklam yapması lazım biraz Google chrome gibi TV reklamı yapsa süper olur. Kapış Kapış gider.
  • işte donanımhaber farkı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 21 Eylül 2011; 15:28:56 >
  • Fiyatlandırma Mükemmel Olmuş. Performansıda Yeterli olursa Tadından Yenmez Bu İşlemciler
  • Bence i7'nin bir adım önünde bir performansı var yada eşit fiyat çok güzel okuduktan sonra x4 955 satıp alsam mı bile dedim genede alanların inceleme yapmasını beklemek lazım DH dan en az 50dk lık bir video bekliyorum
  • İşte Donanım Haber farkı, Türkiye'den bir teknoloji sitesi dünyayı ayağa kaldıran haberler üretiyor. Teşekkürler.
  • mukemmel f/p yakalamis olacaklar. 350 dolar civari beklenen ve O.C. degeri cok iyi islemciler 250 dolarin altinda almak bir kasayi i7-2600k ve anakart fiyatina toplamak demek...intel inde fiyat indirimine girip olusan rekabete ayak uydurmasi gerecekecek...
  • 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi 245$
    intel i7 ler 800 $ + kdv
    sonra kalkın intelmi daha iyi yoksa amd mi diye tartışın
    zaten intel i3 alana kadar amd x8 alırım
  • fiyatlar süper görünüyor umarım performansta aynı güzellikte olur. Lakin atladığım bir konu varsa kusura bakmayın 19 eylül tarihi çıkış tarihi değilmiydi ?
  • 5 sene çalış i5 e rakip ol. durmak yok AMD ye devam. :D bazıları hala saf saf i7 lerişn önünde performansı var diyor. i7 leri geçse neden ucuz olsun? Ayrıca i7 ler 800 dolar diyen arkadaşa çok güldüm. 2500k yı geçemezsen bitiksin amd başka birşey değil.




    not: hemen "-" ye tıklayın hemen gerçekler değişiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 21 Eylül 2011; 9:35:10 >
  • hava sogutmayila 5.00GHz veya uzerine cikarsa ve performasni ve hizda iyi performans verirse almak lazim
  • fiyatlar güzel umarım performansı da iyidir..
  • harikasin DH !
  • sadtneverdie sana ilk (-) benden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 21 Eylül 2011; 9:37:08 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.