5+1 ses sistemleri voxlineye sorunsuz baglanır, ancak iki şeye dikkat ederek, 1-voxlinen,n setup ayarlarından ses ve hoporler ayarlarını düzgün yapmak, bu ayarları düzgün yapmazsanız sadece iki hoporlerden ses gelir ve tüh ya dersiniz. 2- baglantı kablolarını dogru baglamak. kullanmak istenilen ve piyasada bulunan 5+1 sistemleri genellikle bilgisayarlar için oldugundan, bu ses sistemlerini 3 çıkışı vardır ve siz bu üç çkışı voxlinenin giriş yerlerine ve çıkış yerlerine iyi ve dogru baglamanız lazım, eger uygun jaklarınız yoksa dönüştürücü jak almalısınız, bunları yaptıktan sonra sorunsuz 5+1 sisteminizi kullanabilirsiniz, annncaaakkkk ses sistemleri ve voxline size eger kullanmak istediğiniz meteryalde 5+1 ses kodlaması mevcutsa 5+1 ses verebilir, buradaki arkadaşların genel olarak düştükleri yanılgı "yav ben baglantıları dogru yaptım divx izlerken bütün hoporlerden ses gelmiyor der gezersiniz, niye çünkü vermediyse mabut neylesin voxline, yav divx filimler genel olarak 5+1 ses kodlamasına sahip değildir ve eksik yönleri budur, bunun içindirki divx sin türevleri olan ogg vobbis veya aac gibi ses kodlamasını 5+1 yapabilen divx sıkıştırma sitemleri geliştirilmiştir. genel olarak internette paylaşılan filim veya dizilerde 5+1 ses sistemli kodlama bulamazsınız çünkü eger bir filmi hangi görüntü sistemini kullanarak kodlarsanız kodlayın, kullanmadan kodladıgınız dosyadan yarı yarıya daha büyük bir dosya elde edersiniz ve buda internet paylaşımına pek uygun degildir. birde yazıyor arkadaşlar yav dvd den 5+1 ses alamıyorum, alaman tabi yok çünkü, bırakın piyasada satılan kobya dvdleri orjinal bir çok dvd de dosya boyutu düşük olsun diye 5+1 degil 4+1 ses kodlanır.
ayrıca ben bu tür ses sorularını bu başlıkta hiç cevaplamadıysam en az 10 defa cevapladım, başka başlıklarda da bu soruları en az 10 defa daha cevapladım, ararsanız bulursunuz, arama butonu var, yazın oraya 5+1 ses diye zibil gibi başlık dökülür, erimezsiniz biraz arama yaparak merak etmeyin, sorada yav kimse ilgilenmiyor diye şikayette etmezsiniz, niye çünkü bu konular çoooookkk yazıldı.
birde gri voxlineler piyasadaki en sorunsuz aletlerdir, sonradan çıkarılan siyah voxlinelerde değişik cip ve parca kullanıldıgından sorunlar çıktı, siyahlar grilere göre örnegin vob ve gpel dosyalarını oynattıgı için daha ileri makineler ama en az yarısı sorunlu, bu yüzden burada yakınmalar çogaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersan0 -- 10 Ekim 2007; 8:56:14 >
@ drnburak kardeş.Yukarda "kcekmen" in iyi niyetle verdiği site de promarketin sitesidir. Orada firmware kaldırılmıştır. Çünkü siyah cihazlar zaten son yazılım yüklü olup diğer yazılımlar uymamaktadır. Bunun da sebebinin siyah voxlineların çipinin ESS Phoneix olduğunu tahmin ediyorum. Zira QPEL, GMC, 800*336 lık WAF ları da okumasıdır. Çünkü ben de dahil bir çok Gri vox. kullanıcısı bu çözünürlükte divx izleyemiyoruz.
şimdi benim upload ettiğim yazılımlar 2. 3. ve 4. leri olmakla birlikte kesinlikle GriVOXLİNE lar için geçerlidir. Eğer siyah ise işe yaramayacak hatta cihazını kilitleyebilecektir. O yüzden GriVOXLİNE sahibi değilsen yüklememelisin. GriVoxline sahibiysen bile yükleme talimatlarına uygun yükleme yapmazsan ya da yükleme esbnasında elektrik kesilirse cihazın çalışmayabilir. Firmware yükleme işi riskli iş olup sorumluluk tamamen yükleyene aittir. Bu hatırlatmaları yapayım.
Bir şey değil. Yazılım dilinden anlıyor musun? benim teknik bilgim çok fazla yeterli değil sadece voxlineın açılış sayfasının resmini değiştirebildim( bkz:.BURADA ).Altyazı fontlarını da değiştirebilecek proğram var elimde ancak bu konuda yeterli deneyim ve bilgi sahibi değilim. Birkaç kez denedim ama başarılı olamadım.
arkdaşlar bende 72 ekran tvde seyrederken 4:3 modu bi işe yaramıyor yani tam ekran yapmıyor alt ve üstte siyah band oluyor filmi izlerken tüm tvyi aplamıyr siz seyredebiliyomusunuz tam ekran ve ayarı varmı ps lb ayarı dışında
bugun Voxline DVD933 DivX player aldım kablolarını takıp calıstırdıgımda gerek setup ekranı ve acılıs logosu gerekse seyrettigim filimin görüntüsü siyah beyaz setup dan bir türlü düzeltemedim cihaz arızalımı yoksa baska ayarları mı var ayrıca neden setup da renk ayarları parlaklık contras gibi ayarlar yok yardımcı olursanız sevınırım
arkdaşlar bende 72 ekran tvde seyrederken 4:3 modu bi işe yaramıyor yani tam ekran yapmıyor alt ve üstte siyah band oluyor filmi izlerken tüm tvyi aplamıyr siz seyredebiliyomusunuz tam ekran ve ayarı varmı ps lb ayarı dışında
Sorun senin televizyonundan kaynaklanabilir. Televizyon ayarlarına bir bak orada görüntü Auto olması lazım. O'nu 4:3 yap düzelir.
eger seyrettiğin filmin pikseli ve kaydı 16.9 olarak kaydedilmişse ne yapsan boşuna, çünkü eldeki imkan o kadar, birde bu degişim istegini televizyonun kabul etmesi yani desteklemesi gerekir, bazı televizyonlar bunu kabul etmediğinden voxline gönderse bile seyretmek mümkün olmaz. ayrıca hep söylüyoruz siyah cihazlara asla yazılım yüklemeyin, eldeki siyahlar en son ve kendine has yazılımla geliyor, 1.,2.,3.,4. yazılımlar gri cihazlar içindir, eger bu yazılımları yüklerseniz makinalarınız coortlar söyleyelim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersan0 -- 15 Ekim 2007; 13:10:25 >
Cihazımdan oldukça memnun olmama rağmen ufak tefek sorunlar yaşıyorum:
1- Bazı filmlerde altyazılar olması gereken sahneden önce geliyor ki bilgisayarda izlediğim zaman böyle bir şey olmuyor. Yani altyazı ile film arasında cihazımda senkron sorunu yaşanabiliyor.
2- Bazı DivX filmlerde altyazı ve filmi görüyor. Bu filmler bilgisayarda çalışmasına karşın cihazda hiçbir şey olmuyor. Hatta hiçbir fonksiyon çalışmıyor. CD'yi çıkarınca normale dönüyor, ama yine de filmi oynatmıyor. Bunu da anlayabilmiş değilim.
3- DVD'deki dosyaları biraz sesli okuyor. Tanıma süresi biraz uzun ve gürültülü gibime geldi. Ama filmi okuyup da çalmaya başladıktan sonra gayet sessiz. Bu normal mi? DVD'ye kayıt yaparken tek oturumda kayıt yapıp diski kapatıyorum. Diskteki dosya/klasör sayısı arttıkça okuması süresi ve gürültüsü artıyor. Bu, cihazın normal çalışması acaba?
4- SRT uzantılı altyazıları da göstermiyor. Ama sub olanlarda sorun yaşamıyorum.
bende philips ve voxlıne dvd var.ikiside çok iyi.değişik olsun diye bir arkadaşa hediye olarak minton dvd aldım.ertesi gün gittim iade edip voxlıne aldım.minton dendiğim bütün dvd ve divxlerde sorun çıkardı.voxlıne 10 kat daha iyi bir dvd.
Cihazımdan oldukça memnun olmama rağmen ufak tefek sorunlar yaşıyorum:
1- Bazı filmlerde altyazılar olması gereken sahneden önce geliyor ki bilgisayarda izlediğim zaman böyle bir şey olmuyor. Yani altyazı ile film arasında cihazımda senkron sorunu yaşanabiliyor.
2- Bazı DivX filmlerde altyazı ve filmi görüyor. Bu filmler bilgisayarda çalışmasına karşın cihazda hiçbir şey olmuyor. Hatta hiçbir fonksiyon çalışmıyor. CD'yi çıkarınca normale dönüyor, ama yine de filmi oynatmıyor. Bunu da anlayabilmiş değilim.
3- DVD'deki dosyaları biraz sesli okuyor. Tanıma süresi biraz uzun ve gürültülü gibime geldi. Ama filmi okuyup da çalmaya başladıktan sonra gayet sessiz. Bu normal mi? DVD'ye kayıt yaparken tek oturumda kayıt yapıp diski kapatıyorum. Diskteki dosya/klasör sayısı arttıkça okuması süresi ve gürültüsü artıyor. Bu, cihazın normal çalışması acaba?
4- SRT uzantılı altyazıları da göstermiyor. Ama sub olanlarda sorun yaşamıyorum.
Ne dersiniz?
1 ve 2. sorunlarını yaşamadığım için bir şey diyemeyeceğim. 3. sü bende de aynı, sorun yok yani. 4. sü ise ben de sorunsuz okuyor srt altyazıları. Şu ana kadar o kadar divx seyrettim, hiç sorun olmadı. Başka bir srt altyazılı cd ile dene istersen, ya da belki uzantıyı sub yaparsan düzelir