Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Voxline

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Cevap: Voxline Sayfa: <<   < önceki  24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33   sonraki >   >>
[Poll]

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir)

Harika bir dvd oynatıcı herkese öneriyorum. Fiyatına görede çok iyi.
  59% (118)
Ben pek beğenmedim. Bazı sorunlar yaşadım.
  27% (54)
Bütün cihazlarda aynı problem yok alınabilir.
  14% (28)

Toplam oy : 200

(en son oy tarihi : 6 Eylül 2008; 4:28:34) 
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sadiker

16 Ocak 2007; 13:25:23 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Altyazılarda sorun yaşayan arkadaşlar;

Kullandığınız medyanın içinde birden fazla film varsa her filmi ayrı klasörlere koyun, altyazı ve film adının aynı olmasına dikkat edin, altyazı ve film isimlerini çok fazla uzun tutmayın, altyazıların *.srt, *.sub, *.txt gibi bilinen formatlara çevirin.

Siyah voxlinelar bir yazılım istiyor. En kısa zamanda çıkacağını umuyorum. 1-2 yazılım sonrasında inşallah bu sorunlar düzelir. Kanaatim odur ki firma şu anda siyah voxlinelarla ilgili sorunları derleyip toparlamakla (feedback) meşguldür. Umarım iyi bir yazılım çıkarırlar...

sunclub79

16 Ocak 2007; 14:09:23 

benim dediğim yöntem altyazıların otomatik olarak kendisi açması içindi yoksa cd leri niye okumadığı ile ilgili değil ayrıca voxlinenin hangi altyazılarını desteklediği bu formun en başın da belirmişlerdi yanılmıyorsam bir bakarsın artık

samsung 37R82B , philips 5960 dvd player , dreambox 600 pvr
sunclub79

16 Ocak 2007; 14:19:56 

sadiker dostum benim üç sorum var eğer cevaplarsan çok sevinirim

1. yedi bölümden oluşan divx dizini altyazılarıyla birlikte ayrı ayrı klasörlerde (maxell marka)dvd+r medyasına yazdırdım ve voxline ye koydum fakat açması 2 dk fazla sürüyor.
2. bazı alt yazıların son kelimelerini göstermiyor.
3. divx filmin bir sahneden diğeri sahneye geçişinde piksellenme oluyor.
şimdiden sana teşşekkür ederim dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunclub79 -- 16 Ocak 2007; 14:38:18 >

sadiker

16 Ocak 2007; 14:55:10 

Bahsettiğiniz sorunlar ya kullandığınız medya ile alakalı ya da siyah voxlineların genel sorunlarından. Aynı filmleri başka bir medyaya daha yazıp bir de o şekilde deneyin. Aynı sorun devam etmezse sorun medyalardan kaynaklanıyor demektir. Aslında voxlinelar için medya seçmez deniliyordu ama bu siyahlar bazen seçebiliyor.
Başka medyada da aynı sorun hala devam ediyorsa bir an önce servise götürün cihazı derim ben.

erdaldarici1

16 Ocak 2007; 14:59:30 

arkadaşlar öncelikle topiğe biraz göz attım eski bir voxline kullanıcısı olarak baktımki genelde sorunlar aynı

işte sorunlarınız vede verebildiğim kadar cevapları

1 : ALTYAZI :altyazıların son bölümlerini büyük ihtimal 16/9 seçeneğinen göstermiyor yani altyazıyoı biraz aşşağıya almak için 16/9 kullanıldığında altyazının son taraflarında kesme yapıyor ama her altyazının değil bazen çok uzuzn satırlar oluyor onlarda yapıyor bildiğiniz gibi. ama ben 4/3 te izlediğim halde yapıyor dersen oda söyle altyazıyı çeviren arkadaşlar str veya sub dosyalarını bizlere sunuyorlar fakat bazen çevirmen normalden fazla uzuzn bir kelime kullanıyor yani o sahnede 2 ye bölse bile bir kayıp olmayacağı durumlarda çevirmen bölmeyerek direkt olarak çeviriyor kısacası desteklenenden fazla kelime (HARF KARAKTERİ) olduğu için göstermiyor olabilir
2 : CD VE DVD : Okumama problemi tüm dvix ve dvd oynatıcılarda var olana ve hep varolacak bir problem ama asıl önemli olan yazma hızıdır arkadaşlar bir dvddiyi çok hızlı veya çok yavaş yazmak yanlış bende 16x destekleyen dvdrom 16x yazılabilen boş dvd medya var ama bu güne kadar hiç 16x hızında veya 2x hızında yazmadım genelde 8 ve 12 hızlarında yazdım büyük ihtimal yazma hızlıları bu okuma prebleminin en başında geliyor sonra diyelim bir dvd taktınız bekledini sesler geliyor bekliyorsunuz açılmıyor burda kontrol etmeniz geeken bir takım unsurlar var öncelikle yüzey nasıl aşırı çizik olabilir bazen parmak iziz bile bu tür problemler yaşatabilir insana sonra dvd medyada o dvix filmler ne kadar zamandan beri mevcut bu boş medyaların bir ömrünün olduğunu unutmayın ki boş medyaların kalitesini ve ömrünü bazı testlerle görebilmek tahmin edebilmek mümkün medyada bu sorunlar yok ve hala okumuyorsa son bir şey dvd medyayı başka bir dvixte deneyebilir yada pc ye takıp filmleri hdd atmayı deniyebilirsiniz eğer bunlarda olumluysa o zaman voxlinede bir sorun vardır servis yolu gözükür arkadaşlar

umarım azda olsa yardımım olmuştur

Geri sayım sen doğduğunda başladı! Eğer(9)canlı bile olsaydın en fazla(8)kez kaçabilirdin Ölümden! Bil ki(7)Düvele sultan dahi olsan yerin(6)Mekan olacak sana. En fazla(5)Metre kumaş götürebileceksin! Kapatacaksın (4)açsanda gözlerini! Bu(3)günlük dünyada Azraile (2)kat olup yalvarsanda(1)gün öleceksin! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak.

Çünkü,ÖLÜM YENİDEN DOĞUŞTUR!
sunclub79

16 Ocak 2007; 16:37:04 

sadiker ve erdaldarici1 arkadaşlar sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle.
quote:

Orjinalden alıntı: erdaldarici1

arkadaşlar öncelikle topiğe biraz göz attım eski bir voxline kullanıcısı olarak baktımki genelde sorunlar aynı

işte sorunlarınız vede verebildiğim kadar cevapları

1 : ALTYAZI :altyazıların son bölümlerini büyük ihtimal 16/9 seçeneğinen göstermiyor yani altyazıyoı biraz aşşağıya almak için 16/9 kullanıldığında altyazının son taraflarında kesme yapıyor ama her altyazının değil bazen çok uzuzn satırlar oluyor onlarda yapıyor bildiğiniz gibi. ama ben 4/3 te izlediğim halde yapıyor dersen oda söyle altyazıyı çeviren arkadaşlar str veya sub dosyalarını bizlere sunuyorlar fakat bazen çevirmen normalden fazla uzuzn bir kelime kullanıyor yani o sahnede 2 ye bölse bile bir kayıp olmayacağı durumlarda çevirmen bölmeyerek direkt olarak çeviriyor kısacası desteklenenden fazla kelime (HARF KARAKTERİ) olduğu için göstermiyor olabilir
2 : CD VE DVD : Okumama problemi tüm dvix ve dvd oynatıcılarda var olana ve hep varolacak bir problem ama asıl önemli olan yazma hızıdır arkadaşlar bir dvddiyi çok hızlı veya çok yavaş yazmak yanlış bende 16x destekleyen dvdrom 16x yazılabilen boş dvd medya var ama bu güne kadar hiç 16x hızında veya 2x hızında yazmadım genelde 8 ve 12 hızlarında yazdım büyük ihtimal yazma hızlıları bu okuma prebleminin en başında geliyor sonra diyelim bir dvd taktınız bekledini sesler geliyor bekliyorsunuz açılmıyor burda kontrol etmeniz geeken bir takım unsurlar var öncelikle yüzey nasıl aşırı çizik olabilir bazen parmak iziz bile bu tür problemler yaşatabilir insana sonra dvd medyada o dvix filmler ne kadar zamandan beri mevcut bu boş medyaların bir ömrünün olduğunu unutmayın ki boş medyaların kalitesini ve ömrünü bazı testlerle görebilmek tahmin edebilmek mümkün medyada bu sorunlar yok ve hala okumuyorsa son bir şey dvd medyayı başka bir dvixte deneyebilir yada pc ye takıp filmleri hdd atmayı deniyebilirsiniz eğer bunlarda olumluysa o zaman voxlinede bir sorun vardır servis yolu gözükür arkadaşlar

umarım azda olsa yardımım olmuştur

erdaldarici1
ilk önce senin voxlinede de bu kadar uzun okuma süresini yaşadın mı ayrıca ben medyaları dizüstü bilgisayarım da bulunan sonic programıyla yazıyorum fakat yazım hızım dvd ler de 4 ü geçmiyor hızını hiç artıramadım veya beceremedim.

sunclub79

16 Ocak 2007; 16:40:50 

Bahsettiğiniz sorunlar ya kullandığınız medya ile alakalı ya da siyah voxlineların genel sorunlarından. Aynı filmleri başka bir medyaya daha yazıp bir de o şekilde deneyin. Aynı sorun devam etmezse sorun medyalardan kaynaklanıyor demektir. Aslında voxlinelar için medya seçmez deniliyordu ama bu siyahlar bazen seçebiliyor.
Başka medyada da aynı sorun hala devam ediyorsa bir an önce servise götürün cihazı derim ben.

sadiker dostum
alacağım medya nın dvd+r veya dvd-r olması fark edermi acaba.

sadiker

16 Ocak 2007; 18:13:07 

DVD-R tavsiye ediyorlar ama bu +R -R geyiği bitmez. Bendekilerin çoğunluğu +R. Ama -R ile +R arasında okuma performansı açısından bir fark göremedim.

Medyalardaki kalite konusuna gelince;
Bu konu o kadar çetrefil ki, şu medya iyidir bu writer iyidir diye kesin bir şey söylemek imkansızdır. Önemli olan birbiriyle uyumlu bir writer ve medya bulup üzerinde yazan hızın yarısından fazla hızda yazmamaktır bence. Eğer çok param var diyorsanız bir tane Plextor writer alırsınız, medya olarak da Verbatim'den başkasını kullanmazsınız kesin çözüm olur. :)

Aman diyeyim kaliteli medya - writer meselesine başka da girmeyelim çünkü sonu yok o meselenin

sunclub79

16 Ocak 2007; 20:32:52 

quote:

Orjinalden alıntı: sadiker

DVD-R tavsiye ediyorlar ama bu +R -R geyiği bitmez. Bendekilerin çoğunluğu +R. Ama -R ile +R arasında okuma performansı açısından bir fark göremedim.

Medyalardaki kalite konusuna gelince;
Bu konu o kadar çetrefil ki, şu medya iyidir bu writer iyidir diye kesin bir şey söylemek imkansızdır. Önemli olan birbiriyle uyumlu bir writer ve medya bulup üzerinde yazan hızın yarısından fazla hızda yazmamaktır bence. Eğer çok param var diyorsanız bir tane Plextor writer alırsınız, medya olarak da Verbatim'den başkasını kullanmazsınız kesin çözüm olur. :)

Aman diyeyim kaliteli medya - writer meselesine başka da girmeyelim çünkü sonu yok o meselenin

yarın birde -R medyasını alıcam bakalım birde onda deniyelim eğer cihazım sorunluysa servise mi vereyim yoksa aldığım teknosadan bir başkasıylamı değiştireyim

sadiker

16 Ocak 2007; 22:34:33 

Servisle uğraşma, Teknosa'dan yenisini al...

sunclub79

16 Ocak 2007; 22:55:41 

quote:

Orjinalden alıntı: sadiker

Servisle uğraşma, Teknosa'dan yenisini al...

dediğim gibi yarın bir -R medyası alıp deniyem ama pek ümitli değilim olmassa teknosa ya götürüp yenisini alıcam acaba philips mi alsam bunlar hakkında bir bilgin varmı.Ayrıca servise de bir mail attım bu sorunlar ile ilgili bakalım dönüş yapacaklarmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunclub79 -- 16 Ocak 2007; 22:57:25 >

cancun