Şimdi Ara

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.108
Cevap
2
Favori
152.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 17.11.2022)
Giriş
  •  Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir)

DİKKAT

EĞER SİYAH CİHAZA SAHİPSENİZ ASLA HERHANGİ BİR YAZILIM YÜKLEMEYİNİZ. AKSİ HALDE CİHAZINIZ ÇALIŞAMAZ HALE GELECEKTİR.

BURDA YAZAN BİLGİLER GRİ KASALI VOXLINE'LAR İÇİN GEÇERLİDİR. SİYAH KASALI OLANI KULLANMADIĞIM İÇİN AYRINTILI BİLGİ VEREMİYORUM.

LÜTFEN

Sorununuzu danışmadan önce bu mesajı ve özellikle "Sıkça Sorulan Sorular" kısmını inceleyiniz.

DivX satışı ve takası hakkında konuşmak yasaktır.

Topikte sözü edilen firmware modifikasyon programlarını gerekli yetkinliğe sahip değilseniz kullanmayınız. Yanlış kullanım ve firmware'daki en ufak bir uyumsuzluk cihazınızın çalışamaz hale gelmesine sebep olabilir.

Özel mesaj ile teknik konular hakkında soru sormayınız.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VOXLINE DVD-933 NEDİR?

Bilindiği gibi DivX filmlerin DVD veya VCD gibi belli bir standartı yoktur. DivX filmler birkaç farklı "codec" ile kodlanmış olup yine birkaç farklı ses biçimiyle kodlanmış olabilir. Bunun yanında DivX filmlerde belirli bir altyazı standartı da yoktur. Bu yüzden altyazılar farklı formatlarda olabilmektedir. Tüm bunlar yüzünden "tak cd'yi izle" mantığıyla çalışan bir DivX player bulmak neredeyse imkansızdır. Şu an için piyasadaki bütün DivX playerların önemli kusurları vardır. DVD-933 ise varolan formatlarla en uyumlu, en sorunsuz, en çok özelliği bir arada bulunan DivX playerlardan biridir. DVD-933 Orta ve Üst düzey kullanıcıları rahatlıkla tatmin edebilecek bir DivX playerdır. Hakkında yapılan yorumların ve beğenilerin de yardımıyla DivX player almayı düşünen herkese tavsiyemizdir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VOXLINE DVD933'ÜN ARTILARI

1. Qpel ve GMC hariç (Max 720x576 çözünürlükte) her türlü DivX ve Xvid filmi oynatıyor. (Piyasadaki DivX playerların çoğu Qpel ve GMC oynatmıyor.)

2. Popüler tüm altyazı formatlarını destekliyor (.sub, .srt, .ssa, .smi, .txt, idx/sub...)

3. Türkçe altyazı desteği var. (DVD, DivX)

4. Altyazıların filmle aynı dosya ismine sahip olması gerekmiyor. Bir CD-DVD içindeki birçok altyazıdan istenilen seçilebiliyor. (İstedğiniz altyazıyı filmi açmadan önce "SUBT" tuşu ile seçebilirsiniz. Eğer altyazı filmle aynı isimdeyse filmi oynatmadan önce seçilmesine gerek kalmıyor. Film açıldığında otomatik olarak oynatılıyor.)

5. DVD'ye yazılmış DivXleri sorunsuz okuyor.

6. Smart Navi (Diskin içindeki dosyaları bilgisayardaki gibi görebilme) var.

7. Analog (5+1) ve Dijital ses çıkışlarına sahip.

8. Firmware desteği var.

9. Türkçe menü var.

10. Disk görme ve erişim hızı çok iyi.

11. Disk okuyucusunun performansı çok iyi. Okumama-görmeme sorunu yaşanmıyor. Çizik CD'ler bile çok iyi okunuyor.

12. Kumandada ses açma-kısma tuşu var.

13. Progressive Scan var.

14. Dosya üzerine gelinip kumandadan "osd" tuşuna basıldığında dosya ile ilgili ayrıntılı bilgiler görülebiliyor.

15. 2 yıl garantili.

16. Servis ağı geniş.

17. Fiyatı çok uygun.

18. Derneğe sahip tek DivX player

VOXLINE DVD933'ÜN EKSİLERİ

1. Bazı filmlerde 5+1 ses ve altyazı birlikte oynatılamıyor. (Büyük sorun)

2. Qpel-GMC oynatmıyor.

3. Kumandası biraz kaba ve büyük. Tam alıcıya tutulmazsa kumanda sinyalini almayabiliyor.

4. Dosya isminin bir kısmını gösteriyor.

5. CD Tray'i (CD konulan yeri) biraz ince. Zorlamalarda kırılabilir.

6. MP3 çalarken diğer klasörlerde gezilemiyor.

7. GO TO fonksiyonu bazı DivX filmlerde çalışmıyor. (Çok nadir rastlanıyor. Çözümü Aşağıda)

8. Multisession disklerin sadece ilk session'unu görüyor. (Bu problem RW medyalar için geçerli değil. RW medyaların son sessionunu okuyabiliyor.)

9. DivX Ultra desteği yok. DivX 6 ve DivX Ultra filmler izlenmek istendiğinde izlenebiliyor fakat menü gibi ek özellikleri kullanılamıyor.

DVD 933 İLE İLGİLİ BAZI İSTATİSTİKLER

(Rakamlar sadece bu topik için geçerlidir. Bir ara diğer topiği de sayıp ekleyeceğim)

Ürüne sahip olduğunu belirten kişi sayısı: 32

Aldıktan bir süre sonra cihazının arızalandığını belirten üye sayısı: 2 (Garantiden yararlanarak cihazlarını tamir ettirdiler.)

Aldıktan sonra cihazının bozuk çıktığını belirten üye sayısı: 2 (Geri verdiler)

Benim kullanım istatiklerim:

Denediğim yaklaşık film sayısı: 100 (Yaklaşık 120x700 MB)
    Qpel, GMC, Yüksek Çözünürlük nedeniyle açamadığı film sayısı: 4 (2 Qpel, 1 GMC, 1 Yüksek Çöz.)
    Okuyamadığı, takılarak oynattığı CD-DVD sayısı: 1 (Çok çizik bir DivX)
    Kullanıcı hatası haricinde açamadığı altyazı sayısı: 0
    Sese bağlı olarak çıkardığı sorun sayısı: 1 (Görüntü-ses senkron sorunu yaptı)

LİNKLER:

UYARI: Mart ayı ve sonrasında piyasaya sürülen oynatıcıların bazıları 1. ve 2. Firmware ile uyumsuzdur. Aşağıdaki yazılımların riskleri kullanıcılara aittir.

• 1. Firmware Dosyası

• 2. Firmware Dosyası

• 3. Firmware Dosyası

• 4. Firmware Dosyası ve Güncellemenin Nasıl Yapılacağı

• Voxline DVD-933 Kullanma Kılavuzu (Pdf)

• Voxline DVD-933 Efsanesinin Büyüdüğü Topik

• Qpel, GMC, ve Yüksek Çözünürlük Sorunlarına Çözüm

• DivX Player'ınızda İstediğiniz Font ve Büyüklükte Altyazı

• Lütfen zamanla bozulan linkleri düzeltilmesi için haber veriniz.

ÇÖZÜMÜ BULUNAN SORUNLAR

GO TO Fonksiyonu Çalışmayınca:

Bu soruna şafaksel arkadaşımız çözüm bulmuştur, kendi yazısından alıntı yapıyorum:

İşlemi yapmadan önce PAUSE ile görüntüyü dondurursak, sorun çıkmıyor. Sonra görüntü durmuşken GOTO'ya basıyoruz, istediğimiz dakika ve saniyeyi giriyoruz, ENTER'a basıyoruz. Gösterge bizim istediğimiz yere atlıyor ama alet henüz beklemede. Bir daha PLAY'e basıyoruz ve film istediğimiz yerden oynamaya devam ediyor. Yani sırasıyla:

PAUSE ---> GOTO ---> Dk. ve sn. ---> ENTER ---> PLAY

NTSC Modu ile Daha Büyük Görüntü ve Altyazı

Eğer TV'niz NTSC destekliyse DVD-933 birşey oynatmıyorken "setup" tuşuna basın ve "Diğer Ayarlar > TV Tipi" kısmından NTSC'yi seçin. Bunu sonucunda ekran dikey olarak büyütülecek ve böylece altyazılar ve filmin görülebilir kısmı büyüyecektir. Bu yöntemle yanlardan kayma olmamaktadır. Aletin menüsü-yazıları ekranın sınırlarına yanaşmaktadır fakat görüntüden kayıp olmamaktadır.(Emin değilim ama farkedilecek bir kayma göremedim)

Altyazılar fotolarda biraz parlama yaptığı için normalden daha kalın çıkmıştır. Resimler yazıların boyutu ve konumu hakkında fikir vermesi açısından koyulmuştur.

4. Güncelleme Sonrasında Altyazıların Görünüşü:

NTSC Modu:

PAL Modu:

AYRINTILI MEDYA UYUMLULUK İNCELEMESİ

Testler DivXTest CD V2 diski ile 4. güncelleme kuruluyken yapılmıştır. Kırmızı noktaların bolluğu sizi yanıltmasın. Bu test birçok türden medya oynatıcıyı kapsayan çok kapsamlı bir testtir ve testte DivX filmlerde kullanılmayan birçok dosya türü de kullanılmıştır. Ayrıca yüksek çözünürlüklü dosya sayısı da bir hayli fazladır. Burdaki sonuçlar Voxline'ın hangi dosya türleri ile uyumlu olup olmadığını göstermek amacı ile konulmuştur.

Görüldüğü gibi DivX dosyalarında oldukça başarılı. Beklenildiği gibi Qpel ve 1 Warp Pointten fazla GMC filmleri oynatamadı. Testte neredeyse bir tek HD videoları açmayan (doğal olarak) DVD933 3000 kbps'deki filmleri bile rahat bir şekilde oynattı. Yine beklenildiği gibi .mp4 ve .wmv dosyalarını desteklemediği için göremedi.

Ses dosyalarında da beklenen uyumluluğu gösterdi ve beklenildiği gibi .aac, .ogg gibi formatlar desteklenmediği için açılmadı.

Container dosyalarında da tıpkı Video dosyalarında olduğu gibi sadece DivX izlemek için gerekli, DivX dosyalarında sık kullanılan container'ları açtı. Beklenildiği gibi .mkv, .wmv, .mp4, .ogm, taşıcıları desteklenmediği için açılmadı. Fakat .avi ve .divx dosyaları sorunsuz açıldı.

Burada mavi yerler hakkında açıklama yapmam gereken yerler. Çok dublajlı filmler daha önceki kullanımlarımda sorunsuz izlenmişti. Fakat bu testlerde bir sorun oldu ve bütün videolar bitmesine 5 sn. kala kesildi. Benim sorunsuz izlediğim film 2 dublaja sahipti. Testte kullanılanlar ise 3 dublaja sahip. Sorun bu yüzden olabilir.

Altyazı, menü veya chapter seçimi gibi ekstra özelliklere sahip olan videolar açıldı başarılı bir şekilde oynatıldı fakat ekstra özellikler kullanılamadı.

Beklenildiği gibi Voxline mükemmel bir altyazı uyumluluğu gösterdi. Testte kullanılan bütün altyazıları sorunsuz oynattı. Sadece tagli .srt dosyalarında özel tagleri okuyamadı. (Örneğin altyazıyı italik göstermeye yarayan <i> tagi. Zaten bunu birçok oynatıcı desteklemiyor.) SUB-09 ve SUB-11 testleri kullanılan CD içine dahil edilmediğinden yapılamadı.

Sonuç

Voxline sağlıklı bir şekilde DivX ve Xvid oynatmak için gerekli tüm video, altyazı, ses ve taşıyıcı dosyaları başarıyla açtı. Sadece Qpel ve 1 Warp Pointten fazla GMC videolar açılmadı. Bunlar da zaten 20-25 filmde bir karşılaşılacak bir olasılık. Beklenildiği gibi DivX filmlerde bazıları çok nadir bazıları ise hiç kullanılmayan dosyaları, desteklemediği dosyaları ve çözünürlükleri açmadı.

SIKÇA SORULAN SORULAR:

1. Film ismiyle farklı isimdeki altyazıları okumuyor. Ne yapabilirim?

C: VOXLINE DVD933'ÜN ARTILARI kısmında 4. maddeyi okuyunuz.

2. 5+1 ses alırken altyazı kayboluyor.

C: Bu aletin bir sorunu. Firmware ile düzeltilmesini bekliyoruz.

3. Kod veya Çözünürlük desteklenmiyor uyarısını alıyorum.

C: Elinizdeki filmin kodeği Voxline ile uyumsuzdur (Qpel, GMC...). Filmi re-encode ediniz.

4. Filmi nasıl re-encode edeceğim?

C: http://http://forum.donanimhaber.com/m_5737640/mpage_1/key_//tm.htm#5737640

5. Taktığım CD-DVD'lerin çoğunu görmüyor veya okumakta zorlanıyor.

C: Voxline'ın CD ve DVD okuma performansı gerçekten çok iyidir. Normalde çok nadir okuma problemleriyle karşılaşılır. Cihazınız sorunludur, servise götürünüz.

6. 3'lü renkli kablolarla mı TV'ye bağlasam yoksa Scartla mı? Hangisin görüntüsü daha kalitelidir?

C: Scart

7. Aleti Scart'dan bağladığımda hangi video modunda kalmalıdır?

C: RGB

8. Alette DTS var mı?

C: DTS dijital çıkış var ama dahili DTS decoder yok.

9. Cihazımda hangi yazılım yüklü olduğunu nasıl anlayacağım?

C: Hali hazırda cihazınızda hangi yazılımın yüklü olduğunu anlamanın bir yolu yoktur. Fakat altyazı yardımıyla hangi yazılım olduğunu tahmin edebilirsiniz. Şöyle ki:

1. Yazılımdaki altyazılar ortalama bir boyutta, çerçevesizdir. Beyaz zemin üzerine geldiğinde okunamazlar.
    2. Yazılımdaki altyazılar çerçeveli ve 1. yazılıma göre biraz da küçüktür.
    3. Yazılımdaki altyazılar bayağı büyük ve kalın bir fonta sahiptir. (Aşağı yukarı CNBC-e dizilerindeki kadar) Eğer sık sık altyazı satır atlaması ve yazı izi kalması gibi problemler yaşıyorsanız bilin ki 3. yazılıma sahipsiniz.
    4. Yazılım ise çerçeveli, ince ve orta boyutta bir altyazı bulundurmaktadır. İşleyiş olarak sorunsuzdur.

10. Yazılım güncellemesini nasıl ve nerden yapacağım?

C: http://www.promarket-ltd.com/index.php?sub=software_update

11. Cihazımı aldım ve 3. Firmware yüklü olarak geldi. 2. firmware'e dönüş yapabilir miyim?

C: Eğer cihazınızı 2006 Mart ayı veya sonrasında aldıysanız 1 ve 2. firmware'lerin cihazınızla uyumsuz olma riski vardır. Bu firmware'lardan herhangi birine geri dönmek sorun yaratabilir. Kesin bilgi için servise danışınız.

12. 4. Güncellemeyi yükleyeceğim ama cihazım firmanın sitesinde belirtilen seri numarası aralığına dahil değil. Ne yapmalıyım?

C: Eğer cihazınıza 2. güncellemeyi yükleyip DivX oynatmada problem yaşadıysanız 4. yazılımı kullanabilmeniz için cihazınız mutlaka belirtilen seri numaraları aralığında olmalıdır. Yok eğer cihazınızda 2. güncellemeyi sorunsuz kullandıysanız seri numarasını dikkate almadan 4. yazılımı yükleyebilirsiniz.

13. Cihazım altyazıları eksik gösteriyor. Ne yapabilirim?

C: Eğer 3. yazılıma sahipseniz 4. yazılıma (Cihazının destekliyorsa) geçiniz.
    Bunun yanında, Voxline en fazla 3 satır altyazı destekler (Piyasada 3 satırdan fazla destekleyen yok denilecek kadar azdır.) Çoğu altyazı da 3 satıra göre ayarlanır. Fakat çok nadir de olsa 4-5 satırlık konuşmalar bulunan altyazılar olabilir. Bu durumda problemli altyazının altyazı programlarıyla duzeltilmesi veya başka bir altyazının bulunması gerekir.

14. Ses senkron sorunu yaptı, DVD'ye yazdığım dosyalar oynatılırken soru oldu, görüntü yavaşladı, ses boğuk çıktı, bilmem ne oldu, hede hödö...

Zaman zaman böyle sorular oluyor. Bazı arkadaşlar sanki yaşadıkları şey genel bir şeymiş, aletin genel bir sorunuymuş gibi yazıyorlar bu yazıları. Örnek veriyorum kullanıcı diyor ki "Alet iyi güzel ama DVD'ye yazılan DivX'leri doğru düzgün okumuyor, seste kayma bilmem ne oluyor." Yahu cihazın böyle ciddi bir problemi olsa niye tavsiye edelim, ya da bu bir arıza olmasa cihazın genel bir özelliği olsa biz niye bu durumu yaşamıyoruz? Arkadaşlar yüzlerce insan bu cihazı sorunsuz bir şekilde kullanıyor. Eğer bu tür sorunları yaşıyorsanız ve izlemek istediğiniz film dosyasında bir sorun olmadığına eminseniz bilin ki cihazınız sorunludur. Bu durumda buraya değil lütfen teknik servise danışın.

15. Altyazılar küçük izler bırakıyor ekranda. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Cihazınız 3. yazılıma sahiptir. 4. yazılımı yükleyiniz.

16. DVD933 ile .mp4, .wmv ya da .ogg oynatabilir miyim?

Hayır. Diğer uyumsuz dosyalar için lütfen "Ayrıntılı Medya Uyumluluğu İncelemesi" kısmına bakınız.

17. Cihazın fiyatı nedir?

Şu an için 90-99 YTL arasında değişmektedir.

Başta "atınç" dostum olmak üzere konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kharia VALLA HEMEN HERKESİN SENİNLE AYNI FİKİRDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM ORTAK MAİL OLAYINI GERÇEKLEŞTİREN HERKES BURAYA YALNIZCA ''VOXLİNE İÇİN MAİL ATTIM'' YAZISINI İÇEREN BİR MAİLDE ATARSA BİZİM ELİMİZDEDE ARGÜMAN OLUR SONUÇTA BU BASKI KURMA AMAÇLI ORGANİZASYON İSE SAYIYI BİLMEMİZ VE ÇOK SAYIDA MAİL ATMAMIZ BİZE YARDIMCI OLACAKTIR.
  • Kesinlikle. İki elin sesi var ne de olsa.
    Arkadaşlar ilgi gösterirseniz ben ortak maili yazıp buraya koyacağım. Sonra herkes burdan alıp mailler ve buraya da mail attım diye kısa bi yazı yazar. Zahmeti olmayan iki dakkalık bi ugrasla daha guzel altyazılara kavusabiliriz.
  • SEN YAZ YAZINI KOY ARKADAŞ BİZ COPY PASTE İLE YOLLARIZ BU İŞİ BURAYA KADAR GETİRDİK GİDER DAHA ÖTEYE HERKESİN İSTEDİĞİ AYNI NASIL OLSA
  • güzel fikir uyulmalı bnce
  • biri öncülük etsinde başlatalım olayı
  • Arkadaşlar bir kaç kişi daha katılmalı. En azından 10-15 kişi olursak ciddiye alırlar. Forumda bir sürü Voxline sahibi var biliyorsunuz. Neden ilgi göstermiyorlar anlamıyorum. Yeterli çoğunluk sağlanırsa maili hazırlayıp buraya koyacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Divx Player Tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

Arkadaşlar bir kaç kişi daha katılmalı. En azından 10-15 kişi olursak ciddiye alırlar. Forumda bir sürü Voxline sahibi var biliyorsunuz. Neden ilgi göstermiyorlar anlamıyorum. Yeterli çoğunluk sağlanırsa maili hazırlayıp buraya koyacağım.

Ben yeni fark ettim mesajını Kharia, kusura bakma. Doğru bir fikir, ben de hemen katılabilirim.
  • Tamamdır atalım . Bende varım
  • up!!!

quote:

Ben yeni fark ettim mesajını Kharia, kusura bakma. Doğru bir fikir, ben de hemen katılabilirim.

Ne kusuru dostum. Katıldığınız için sana ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Şu an 6 kişiyiz. Bir kaç gün daha bekleyelim. Sonra hzırlayalım maili. Gerekirse tanıdıklarımızdan da yollamalarını isteriz bu alete sahip olmasalar bile. Spam hesabı.

Bu arada buraya mesaj atan arkadaşları ortak maili hazırladıgımda pm ile bilgilendirecegim. Burayı takip edip yorulmasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 7 Ocak 2006 23:13:06 >
  • Sonuna kadar her daim destekçisiyim bu fikrin, uyar bana
  • arkadaşlar divxlerin efendisi voxline kardeşliğimiz hayırlı olsun bu sistemi genişletip hem teknik destek hemde arşiv paylaşımı haline getirmeyi öneriyorum elinde divx arşivi olanların paylaşımını rica ediyorum ancak bunun nasıl olacağını bende bilmiyorum
  • bu konuda güzel bir yazı yazacak kompozisyonu güzel bir arkadaşa ihtiyacımız vardır.

bu konuda gereken desteği vermeye hazırım.
  • Ben epey önce mail attım cevapta gönderdiler ama hala bir gelişme yok.

quote:

Benim attığım mail

http://forum.donanimhaber.com/m_4165759/mpage_1/key_/tm.htm

dvd/divx player ürününüz ile ilgili yukarıdaki adresten genel şikayetleri ve istekleri incelerseniz bir çok kişiye yardımcı olmuş olacaksınız. Genel olarak divx seyrederken fontların ekranda bulunduğu yer ve font ların ufaklığı şikayet ve istek konusu.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim

Cevabı

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederiz.

Belirttiğiniz forum tarafımızca takip edilmekte olup, müşterilerimiz tarafından gerek o forumda yer alan, gerekse web sitemiz ve telefonlar ile gelen tüm öneriler dikkate alınmaktadır. Cihaz donanımının elverdiği ölçüde müşteri taleplerine istinaden gerekli güncellemeler yapılarak web sitemiz üzerinden yayınlanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

• Arkadaslar, sabit font buyuklugunden ziyade "ayarlanabilir font buyuklugu ve belli ölçulerde kaydirilabilir altyazi" gibi menuye bir eklenti yapilirsa emin olun bu gelişme, esnek bir altyazi kullanimi, ustun film konforunu ve tabii beraberinde voxline i piyasada ki "benim" diyen bir cok div-x player'dan ustun bir cihaz haline getirecektir.. sabit ve degiştirelemeyen font buyuklugu filmin seyredilen ekrana gore kimisinde fazla buyuk, kimisinde normal, kimilerinde ise yeterli buyuklukte dahi gelmeyecektir.. yani sabit, degiştirelemeyen bir font kanimca pek kullanişli degil.. ayrica alt yazilarin filmin siyah bantlarina biraz olsun kaydirilmasi buyuk konfor saglayacaktir biz izleyenlere.. (filmin siyah bantlarina altyaziyi sanirim bilerek tasimak istemiyorlar lakin, uzun alt yazilarda (ör; 3 veya 4 satir gibi) alt yazinin ekranda eksik çikmasi veya taşmasi gibi sorunlari bu sekilde bertaraf etmeye calişmişlar gibi gozukuyor)

Son olarak, her halikuarda alt yazinin bir satir asagiya kaydirilmasi istisnai alt yazilar haricinde herhangi bir sorun yaratmayacagi ve filmi izlerken konfora buyuk katkisi olacagi gorusundeyim ben.. tabii sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda bilmiyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 8 Ocak 2006 18:54:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

Arkadaslar, sabit font buyuklugunden ziyade "ayarlanabilir font buyuklugu ve belli ölçulerde kaydirilabilir altyazi" gibi menuye bir eklenti yapilirsa emin olun bu gelişme, esnek bir altyazi kullanimi, ustun film konforunu ve tabii beraberinde voxline i piyasada ki "benim" diyen bir cok div-x player'dan ustun bir cihaz haline getirecektir.. [...]

Son olarak, her halikuarda alt yazinin bir satir asagiya kaydirilmasi istisnai alt yazilar haricinde herhangi bir sorun yaratmayacagi ve filmi izlerken konfora buyuk katkisi olacagi gorusundeyim ben.. tabii sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda bilmiyorum ?

Kesinlikle katılıyorum. Ben altyazı büyüklüğünden şikayetçi değilim ama çoğu arkadaş boyutu yetersiz buluyor, demek ki bir ayarlama yapılması lazım. Bu durumda en iyisi, SETUP ayarlarında mesela 2 farklı boyutun kullanıcı tercihine göre seçilebilmesi olanağı sağlanırsa iyi olacaktır. Aynı şekilde altyazı konumuyla ilgili de 2 farklı seçenek olursa, sorun kalmaz. Normalde en alt düzeyi seçeriz, senin dediğin gibi satır kaymasına yol açan uzun altyazılı filmlerde de ayarı değiştirip bir kademe yukarı alarak izleriz. Bunu yazılımsal olarak sağlamak Profilo'daki teknik ekip için zor olmasa gerek diye düşünüyorum.

Yani, bence şunların üzerinde durmalıyız:

1. Seçilebilir büyüklükte altyazı tercihleri olanağı
    2. Altyazının yeriyle ilgili ayarlama seçeneği

Eğer mümkün olursa, buna bazı arkadaşların talepleri de dikkate alınarak altyazı rengini değiştirme olanağı da eklenebilir. Gerçi ben 2. update sonrasındaki ince siyah konturdan memnunum ama eğer yapılabiliyorsa bu seçenek de çoğu kullanıcının hoşuna gidebilir. Bütün bunlar, bilebildiğim kadarıyla yazılım yoluyla düzeltilebilecek şeyler ama chipset'in getirdiği sınırlamalar var mı bilemiyoruz tabii.

Bence katılım az da olsa, çok da olsa, bizi dikkate alacaklardır. Üründen memnun kalan ve daha iyiye gitmesini isteyen kullanıcılar olarak, iyi niyetle yazıyoruz çünkü. Böyle bir ilgi, her Ar-Ge departmanını memnun eder. Yani biz her halükarda mail yollayalım. En azından "Şunlar mümkün ve üzerinde çalışıyoruz, şunlar ise malesef mümkün değil" türü bir yanıt mutlaka verecekler ve taleplerimizle yakından ilgileneceklerdir bence. Voxline çok satıyor belki ama daha da çok satıp başarılı olmayı onlar da ister.

(Bu arada konu dışı olmakla birlikte, Kharia'nın hoşgörüsüne sığınarak, yukarıdaki "film arşivi" sorusuyla ilgili minik bir not: Easynews, ayda 9.90 dolara, Usenet arşivi üzerinden bütünüyle yasal, tertemiz bir servis veriyor. Bir ayda 20 GB download hakkı var, ikinci aydan itibaren "bonus"larla 35 GB'a kadar çıkıyor. "alt.binaries.movies.divx" grubuna günde 20 dolayında film geliyor ve arşiv 30 gün tutuluyor. Yani herhangi bir anda indirilmeye hazır yaklaşık 600 film var. Kablo/ADSL türü hızlı bağlantısı olan herkese şiddetle tavsiye ederim; ciddi ve iyi hizmet veren, 10 yıllık bir şirket. Sitelerini bir inceleyin isterseniz )

• Arkadaşlar dersler yüzünden yeni girme fırsatı bulabildim kusura bakmayın.

@ yarasa_38
    Film arşivi paylaşımı güzel bir olay olur. Ama öncelikle cihazın şu küçük problemlerini halledelim. Ortak mail olayı halledildikten sonra paylaşım ile ilgili çalışmalar yaparız. (Forumda bu tür buluşmaları organize etmek yasal sanıyorum, eğer değilse lütfen uyarın.)

@ pininfarina
    Bu alet hakkında diğer topikte yazdığın tüm fikirlerin gibi burda yazdıklarına da katılıyorum
    Sabit font ve boyuttansa ayarlanması gerçekten hoş olur. Çünkü herkesin zevki aynı olmuyor. Fakat bu teknik açıdan ne kadar mümkündür bunu bilmiyoruz. Biz ortak mailde ayarlanabilir olması gerektiğini dile getiririz eğer bu mümkün değilse (siz de kabul ederseniz) benim verdiğim örnekteki gibi olmasını isteyelim. Bu arada altyazılardaki satır sorununa da değinmişsin. Satır sorunları bazı altyazı programları ile kolayca giderilebiliyor. Yerinin aynı kalmasındansa satır sorununu yaşamayı tercih ederim. Sizin fikirleriniz nedir?

@ safaksel
    Hoşgörü ne kelime dostum, ne kusur ettin ki? Voxline hakkındaki görüşlerin çok doğru. İnanın ben de sadece kendim için istemiyorum. Hem sizin gibi diğer kullanıcılar için hem de adamlar güzel bir şey yapmışlar, iyi bir alet, ufak tefek kusurları giderilirse mükemmel olabilir. Gerçekten böyle güzel bir aleti bize bu fiyata sundukları için para kazanmalarını isterim.

@ demirkiran
    Dostum desteğin için teşekkürler. Yazmak istersen yazabilirsin tabi. Diğer arkadaşlar adına belirtmeliyim ki çok mutlu oluruz.

Bu arada bazı ufak tefek buglar var. Bunları da bildirelim arkadaşlar liste halinde. Ne kadarını çözerlerse bizim için o kadar güzel. Ben mevcut bugları bir sonraki mesajımda yazacağım. Siz de bulduklarınızı eklerseniz düzenli bir şekilde toparlayıp onlara iletiriz. Böylece firmware'i biraz da acilleştirmiş oluruz hatalar aracılığı ile.

Teknik detayları kesinleştirelim beyler ve mailimizi hazırlayalım.
    Destek veren herkese teşekkür ederim.

• Kharia artık bende bir voxline kullanıcısıyım ve dediğin olaya destek veriyorum yani metni hazırlarsanız bende mail atabilirim
  • Bence buradaki tum yazişmalari promarket zaten yakindan, bire-bir takip ediyor arkadaslar..
    Ama bir son kullanici olarak firmaya urun hakkindaki yorumlari ve isteklerimizi "resmi yollardan" ulaşitirirsak elbette çok daha geçerli ve etkin bir yontem izlemiş oluruz.. bu arada (özellikle kompozisyonuna guvevenler) yukarida bir arkadasin dedigi gibi "örnek bir mail" hazirlayalim gondermek uzere.. akabinde, hangi mail cihaz hakkinda ki hem-fikir oldugumuz öneri, iyileştirme ve beklentileri en iyi sekilde yansitiyorsa açık ve net bir dil ile o mail'i yollayalim promarket e.. (tabii herkes kendi imzasi ile)
    Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 9 Ocak 2006 8:29:34 >
  • Evet pininfarina katılıyorum. Ben hazırlayacagım bu aksam.

g_ölçen teşekkür ederim katkın için.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.