Şimdi Ara

CyanogenMod 7, TouchPad'e WiFi, ses ve akselerometre desteğini kazandırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • CyanogenMod 7, TouchPad'e WiFi, ses ve akselerometre desteğini kazandırdı






    HP firmasının mobil işletim sistemi webOS için donanım üretimini durdurduğunu açıklamasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. Firmanın webOS 3.0 sürümü ile piyasaya sürdüğü iddialı tableti TouchPad ise bu kararın kurbanı oldu ve webOS taşıyan tek tablet modeli olarak tarihteki yerini aldı. 




    Kalan stokları elden çıkarmak amacıyla HP, tabletin fiyatını 89$-149$ bandına çekince perakende sitelerinde yığılmalar olmuş model Amazon'un en çok satanlar listesinin zirvesine yerleştirmişti.




    9.7 inç 1024 x 768 piksel kapasitif çoklu dokunmatik ekran, 1.2GHz çift çekirdekli Snapdragon işlemci, 512MB RAM, 16GB/32GB kapasite, 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 2.1+EDR özellikleri sunan TouchPad modelinin boşa gitmesini istemeyen Android geliştirici toplulukları ise tablet üzerinde Android sürümü çalıştırma yarışması bile düzenlediler.




    Bu konuda en somut adımları atmayı başaran CyanogenMod ekibi daha önce 7. sürümlerinin alfasını tablete port etmiş ancak hiç bir tepki alamamıştı. Grup şimdi bir adım daha ileri gitti ve bazı özellikleri aktifleştirdi.




    Bu özellikler WiFi, Android Market erişimi, dokunmatik panel, uygulama tepsisi, ses desteği ve işlevsel akselerometre şeklinde açıklandı. Tablet üzerinde Android 2.3 sürümü deneniyor.




    CyanogenMod şimdilik herhangi bir kod dağıtımı yapmadı. TouchPad üzerindeki Android 2.3 sürümü tamamen kararlı bir hale gelene kadar çalışmalarını sürdürecek olan grup ardından ROM'ları internette paylaşacak. Grup son çalışmalarını video olarak da meraklılarına sundu.

     













  • Ucuza alanlar için oldukça iyi haber çift işletim sistemi desteğiylede gelecek vaad ediyor...
  • ben mı cok cahilim yoksa touchpad de wi-fi yok muydu? :o
  • Bu şekilde patlama yapan bir modeli Android'siz bırakmazlar zaten, 2-3 aya en geç çıkar tam çalışan Android.
  • CyanogenMod ekibi gerçekten iyi çalışıyor
  • #idenis orada üstte yazmışlar 802.11b/g/n WiFi, diye ama biz yinede yok kabul edelim :D
  • Helal olsun ne diyelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iDenis

    ben mı cok cahilim yoksa touchpad de wi-fi yok muydu? :o



    Cahillikten değil.

    Bilmemekten.

    Adamlar WEBOS işletim sistemi olan cihaza Android işletim sistemi yüklemişler.

    Malum tek WEBOS kullanan alet bu ve yazılım çok kısıtlı. Çünki adamlar WEBOS tan vazgeçti nedense. Sanırım karlı bulmadılar. Eeee hazır yapılmışı varken di mi?

    Bu arkadaşlar da cihaza android yüklemeye çalışıyor. E tabi yavaş yavaş. Şu an ses hareket sensörü ve Wi-Fi çalışıyormuş. Sorunsuz olunca kurulum dosyalarını falan verecekler. Önceki denemelerde Wi-Fi ı falan çalıştıramamışlar anlayacağın.




  • htc HD2 leo ya dönecek buda desenize :D
  • 99$ a alanlar yaşadı cyanogen sayesinde.Google cyanogen ekibini topluca işe alması lazım aslında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DigitalWorld

    quote:

    Orijinalden alıntı: iDenis ben mı cok cahilim yoksa touchpad de wi-fi yok muydu? :o
    Cahillikten değil. Bilmemekten. Adamlar WEBOS işletim sistemi olan cihaza Android işletim sistemi yüklemişler. Malum tek WEBOS kullanan alet bu ve yazılım çok kısıtlı. Çünki adamlar WEBOS tan vazgeçti nedense. Sanırım karlı bulmadılar. Eeee hazır yapılmışı varken di mi? Bu arkadaşlar da cihaza android yüklemeye çalışıyor. E tabi yavaş yavaş. Şu an ses hareket sensörü ve Wi-Fi çalışıyormuş. Sorunsuz olunca kurulum dosyalarını falan verecekler. Önceki denemelerde Wi-Fi ı falan çalıştıramamışlar anlayacağın.


    bu konu hakkında bilgim yoktu sağol




  • başlığı değiştirseniz olmaz mı? sanki cihazda önceden bu özellikler yokomuş gibi yazmışsınız. başlığı "cyanogenmod7, android port edilmiş touchpadlere şu şu özelliklerin desteğini kazandırdı". saygılar.
  • ellerine sağlık. cm ekibini seviyorum adamlar ticari amaç gütmeden iyi işler yapıyor. xda'daki rom geliştiricileri de öyle. saygı duyuyorum.
  • Ekrandaki canlı duvar kağıdının ismi neydi daha önce biliyordum ama unutmuşum?
  • Arayanlar olursa kendim buldum adı koi live wallpaper.
  • adamların piyasada konuşamadıkları tek donanım iphone kaldı :) bilinçlimi değilmi çok merakediyorum. yoksa istiyorlarda iphone da sağlam kilit var çözülemiyormu ? piyasada android hasta sayısıda azımsanmıcak kadar fazla. Ama kabul görürki ip4 dış görünüş olarak başarılı. bence iphone a android yüklenebilsin çılgınlar gibi satmasına rağmen bir okadar daha talep görür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Volkanbaba

    99$ a alanlar yaşadı cyanogen sayesinde.Google cyanogen ekibini topluca işe alması lazım aslında


    Samsung cyanogen in kurucusunu zaten ise aldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.