Şimdi Ara

Tüm Et Ürünlerinde Uygun Fiyat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.267
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bilen vardır bilmeyen vardır paylaşmak istedim, fiyatlar gayet uygun;

    http://www.ebk.gov.tr/satis_fiyatlari-satis_fiyat-469-2.htm



  • Büyük marketlerde de benzer fiyatlar var. Sıcak göremedim.
  • artık istanbulda da şubeleri var ancak,ürünlerin çoğu yok,özellikle tavuk ürünleri
  • EtBalık Kurumunun fiyatları iyi , özellikle İstanbul için.Ancak EBK şu anda mesela İstanbul'da Sakarya Kombinası'nda kesilen etleri satmakla , pardon kakalamakla meşgul ki tümü Angus etidir.
    Anguslarda pek çok hastalık olduğu da çarşaf çarşaf basında belgelendi.Ama ben başka bir tehlikeye dikkat çekmek isterim ithal hayvanlarda ve ithal etlerde : DELİ DANA.

    Bovine spongiform encephalopatie (BSE) veya daha yaygın ismiyle Deli dana hastalığı, ölümcül, 20. yüzyıldaki keşfiyle birlikte bulaşma mekanizması biyologları şaşırtan nörodejeneratif bir sığır hastalığıdır. Sığır ölümleri diğer korkulan sığır hastalıklarındaki oranlara göre kıyaslanamayacak kadar küçük olsa da, insanlarda da görülmesi nedeniyle BSE ilgi çekmiştir. İnsanlarda Creutzfeldt-Jakob hastalığının bir çeşidine (vCJD) neden olduğu düşünülmektedir. Bu hastalığa yeni tip Creutzfeldt-Jakob hastalığı (new variant Creutzfeldt-Jakob disease, nvCJD) da denmiştir.çok tehlikeli bir hastalıktır inekler arası salgına neden olabilir.Hastalığın etkeni prion denilen enfeksiyöz karakterde bir proteindir.

    Özetle hastalık bozuk bir protein zincirinin bedene girmesidir ve bu bozuk protein zinciri bulaşıcıdır , en nihayetinde beyin hücrelerinin protein yapısını dejenere eder , felç ve ölüm kaçınılmazdır.
    Hastalığın sığırlarda başlama nedeni de hayvanın diyetinde olmayan yemlerin kullanılmasıdır . mezbahadaki bilumum artık ürünler tavuk ayağı,gagası,sığır derisi,kan,kemik,et artıkları vs yem haline getirilip bu hayvanlara yedirilmektedir.

    Deli dana tesbiti ancak hayvan öldüğünde tesbit edilebiliyor , insanda tesbiti de ancak felç ve ölüm vakaları sonrasında mümkün.nihai aşama insanda 15-20 seneyi de bulabiliyor.
    Tarım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bu konuda son derece hatalı davranarak Angus ithaline izin verdiler.İthal edilen hayvanların neden Ukrayna Rusya Makedonya Bulgaristan veya İran Azerbaycan gibi Türkiye'nin periferisindeki , deli dana vakası yaşanmamış ülkelerden temin edilmediği de anlaşılmaz bir durum.
    EBK et alacaksanız hangi kombinada kesildiğini öğrendikten sonra , ilgili kombinada yabancı menşeli hayvan kesimi yapılıp yapılmadığını da bir öğrenmek de fayda var.
  • Ankara Küçük Esat şubesinde kapıya, Şubemizde İthal et satılmamaktadır yazmışlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: infest06

    Ankara Küçük Esat şubesinde kapıya, Şubemizde İthal et satılmamaktadır yazmışlar.


    aynen kavacıktada tüm ürünlerimiz yerlidir diye yazmşlar.ı
  • Daha bugün zam gelmiş 25.50tl olan kavurma 29tl olmuş, kuşbaşı 19.90tl den 22.00tl olmuş
  • Angusları nasıl elden çıkaracaklar,tabi indirim yapmak zorundalar.
  • kavurması nefisdi
  • ebk'da ithal et satmıyorsa nerede bu yüzbinlerce angus?
  • Bilmeyen atıp tutuyor. Sığırlar arasında en kaliteli eti olan ırk angusdur. Yurt dışında bir çok ülkede normal sığır etinden daha yüksek fiyata satılır. Hastalık falan diye söylenti çıkarıyorlar, kesinlikle inanmayın. Gelen hayvanların tamamı veteriner kontrolünden geçiyor. Gavurlar bizden daha titiz bu konuda. Et balık kurumunda angus satılıyor mu ? Evet satılıyor. inanın çok daha lezzetli bizim yerli hayvanlarımızdan. Üniversitede görev yapan bir ziraat müh. olarak benden söylemesi. İsteyen istediğini alır yer.
  • Arkadaşlar 16.9 a kıyma satıyorlardı.Yağlı yarı yarıya tamam biliyordum ama içinden kemik vs de çıktı böyle ayar oldum...
  • bilen birisi kıyma ile kuşbaşı arasındaki bu fiyat farkını açıklayabilir mi?
  • yok bakteri yok deli dana vs bunlara inanmayın arkadaş. Tamamen yerli üreticinin zarar etmemek ve elindeki malı pahalı satmak uğruna uydurduğu işler. Sanki bana yerli uretim-kesim süper hijyenik ortamda yapıyorsun tüm tedbirleri alıyorsun da gelen hayvana b.k atıyorsun.

    Yukarıda arkadaş söylemiş angus dediğiniz hayvan kaliteli bir ırk yoksa bu kadar yatırım yaparmıydı dünya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HuKe

    bilen birisi kıyma ile kuşbaşı arasındaki bu fiyat farkını açıklayabilir mi?


    Hocam kıymada hem yağ oranı fazladır, hem de değeri düşük olan et kıymada kullanılır. ( Kaburgadaki boyundaki sıyırma işlemleri ile elde edilen etler, hayvanın iç yağı vs de kullanılır) kuşbaşında ise daha kaliteli etler kullanıldığı için fiyat farkı olur.
  • Arkadaşlar kavurma olarak hangisini önerirsiniz ebk'da satılanlardan, bir de bingöl kavurması için yorumlarınızı alabilir miyim?
  • Angusların ırkı kaliteli tabiki. Asıl sıkıntı bu hayvanları ucuza yetiştirip hızla kilo almalarını sağlayan soya mısır gibi, hayvanın evrimine aykırı besinler diye biliyorum. Ve Koli Basili.

    Bide pahalı olsun yerli olsun kanısındayım. Tamamen kapitalist yaklaşımla Hayvanları da ithal edersek daha neyi üretecez. Bizde üretim durma seviyesine gelse ithal etide pahalı yeriz.
  • amerikadayım ve burda angus diyince akan sular duruyor :) Adamlar tapıyor angus etine... Gerçekten lezzeti bizim yerli etimizden daha iyi... Fakat burdaki et fiyatıları kilosu 15-17 lira civarında.
  • Dana kıyma, tavuk kanat, bonfile ve kuzu pirzola fiyatlarına şöyle bir baktım da Carrefour ve Metro market fiyatlarından bir farkı yok. İndirim göremedim doğrusu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.