Şimdi Ara

Microsoft, Windows 8 Metro arayüzü için geliştirilen uygulamalardan yüzde 30 pay alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Windows 8 Metro arayüzü için geliştirilen uygulamalardan yüzde 30 pay alacak






    Geçtiğimiz hafta Microsoft aylardır merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 8'i BUILD konferansında kamuoyuna tanıttı. Pek çok farklı yenilik getiren Windows 8'in en dikkat çekici yeniliği ise Windows Phone 7'den tanıdığımız Metro kullanıcı arayüzü. 




    Microsoft'un tüm ürünlerine Metro arayüzünü getirme çabasının bir ürünü olan bu yenilik Windows 8 kullanıcıları için elbette bir zorunluluk değil. İstenirse klasik masaüstü arayüzü de aktifeştirilebiliyor.




    Windows Weekly'nin haberine göre Microsoft bu ayrımı gözeterek geliştiricilerden aldığı kar oranlarını yeniden düzenledi. Daha önce Windows 8 Metro arayüzüne uygun uygulama geliştirenlerden masaüstü uygulama mağazası Windows Store üzerinde herhangi bir kar almayacağını belirten Microsoft karar değiştirdi ve endüstri standardı olan yüzde 30 seviyesini getirdi. Apple da MacBook App Store üzerinde uygulamalardan yüzde 30 kar alıyor.




    Klasik masaüstü için uygulama geliştirenlerden ise Windows Store üzerinde kesinti yapılmayacak. Bunun anlamı daha gelişmiş ve Metro arayüzüne hitap edecek uygulama geliştirmek isteyenlerin belirli bir bedel öderken klasik ve eski masaüstü arayüzüne hitap eden uygulama geliştirenler herhangi bir bedel ödemeyecek. 




    Haberin kaynağı ise Microsoft'un geliştirici kullanıcı sözleşmesine eklediği bir madde. 




    Görünüşe göre Microsoft, Windows uygulamalarını pazarlamak için tek platform olmasından yararlanmak istiyor. Uygulamaların Windows Store üzerinden yayınlanması şart değil ancak geniş kitlelere ulaşabilmek için uygulama mağazasına dahil olmak şart. Bu da bir bedel gerektiriyor. Bu geliştiricilere yaptıkları iş açısından bir kısıtlama getirmiyor ancak Microsoft'un yenilik yapmak isteyenlerin karşısına böyle bir madde ile çıkması eleştiriliyor.

     

    Bunun yanında Apple'ın yaptığı gibi Microsoft'un da arayüz üzerinde daha fazla kontrol sağlama ısrarının olup olmayacağı bilinmiyor. Steve Ballmer'ın Mali Analiz Toplantısı'nda tüm uygulamalara kapılarının açık olduğunu açıklaması da geliştiricileri tatmin etmedi.








  • Windows bomba gibi geliyor..

    Yıllardır beklediğim arayüz sonunda geldi ve mutlu etti. Mac os ile windows arasındaki savaş tırmanacak iyice bu da bizim işimze yarayacak :)

    umarım, ubuntu sürümlerinin arayüzü de değişme uğrar :)
  • aslında ben pek fazla bişey beklemiyorum windows 8 arayüz dışında bir değişiklik sağlamayacak adamlar sadece tabletler için optimizasyon yapmışlar windows7 vistanın adam edilmiş hali eee windows8 ise windows7 üstüne tablet ek paketi getirilmiş hali olacak her seferinde aynı pilavı yediriyorlar kabız olucaz bu gidişle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Windows bomba gibi geliyor.. Yıllardır beklediğim arayüz sonunda geldi ve mutlu etti. Mac os ile windows arasındaki savaş tırmanacak iyice bu da bizim işimze yarayacak :) umarım, ubuntu sürümlerinin arayüzü de değişme uğrar :)


    Kusura bakma ama öyle bir savaş hic bir zaman olmadı ve bir süre daha olmayabilir.
    Apple gene firma ismini öne cıkararak birşeyler yapmaya çalısıyor. Microsoft yazılımda birincidir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    aslında ben pek fazla bişey beklemiyorum windows 8 arayüz dışında bir değişiklik sağlamayacak adamlar sadece tabletler için optimizasyon yapmışlar windows7 vistanın adam edilmiş hali eee windows8 ise windows7 üstüne tablet ek paketi getirilmiş hali olacak her seferinde aynı pilavı yediriyorlar kabız olucaz bu gidişle


    Pardon ama pilavın yanına aldıklarına bakmanda fayda var, tamam pilav genel olarak aynı pilav olabilir ama fazla bir değişim bekleme, eskiden düz pilavdı, xp de şehriye koydular, vistada iç pilava benzetmeye çalıştılar, win7 de bunu başardılar, win8 ona ekstra baharat eklemek için imkanlar sunar hale geldi ;)
    Git Linux kullan o zaman makarna ye, yanında yiyeceklerini de kısıtla o zaman?
    Git Mac OS kullan, mac kullan daha çok paraya kıy ama pilavdan ötesine geç, kabız olma böylece :) içecek falan da ekle tabi paraya kıyıp daima, orjinal yazılımlar olsun farklı deneyimler olsun şart :)) Oyun ise vazgeçilmez ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    aslında ben pek fazla bişey beklemiyorum windows 8 arayüz dışında bir değişiklik sağlamayacak adamlar sadece tabletler için optimizasyon yapmışlar windows7 vistanın adam edilmiş hali eee windows8 ise windows7 üstüne tablet ek paketi getirilmiş hali olacak her seferinde aynı pilavı yediriyorlar kabız olucaz bu gidişle


    Tabi doğru ya apple bütün işletim sistemi versiyonları baştan yazıyor, akıllı yazılımcı mecbur kalmadıkça aynı yazılımın üst versiyonun tekrar baştan yazmaz. Windows 7 ye laf atıyor millet ama işletim sistemi dağılımına bakıyorsun durum hiçte öyle değil. Eğer x86 yazılımlarını arm işlemcili sistemlere port araçları geliştirilirse sen o zaman gör tantanayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachine

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiriaslında ben pek fazla bişey beklemiyorum windows 8 arayüz dışında bir değişiklik sağlamayacak adamlar sadece tabletler için optimizasyon yapmışlar windows7 vistanın adam edilmiş hali eee windows8 ise windows7 üstüne tablet ek paketi getirilmiş hali olacak her seferinde aynı pilavı yediriyorlar kabız olucaz bu gidişle
    Tabi doğru ya apple bütün işletim sistemi versiyonları baştan yazıyor, akıllı yazılımcı mecbur kalmadıkça aynı yazılımın üst versiyonun tekrar baştan yazmaz. Windows 7 ye laf atıyor millet ama işletim sistemi dağılımına bakıyorsun durum hiçte öyle değil. Eğer x86 yazılımlarını arm işlemcili sistemlere port araçları geliştirilirse sen o zaman gör tantanayı.


    böyle birşey için intel den izin almaları gerekmez mi?




  • Metro arayüzünden nefret ettim. Tabletler için güzel fakat bilgisayarlarda aşırı kullanışsız. Windows 8 Microsoft'un ikinci Vista'sı olur bence.
  • Muhtemelen şuan windows 7 de microsoftun sitesinden indirdiğimiz temalar store ile paralı olcak pek işimize yaramaz bence

    Bi bakıyormuşuz mayın tarlası 5 dolar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Palio Team

    Muhtemelen şuan windows 7 de microsoftun sitesinden indirdiğimiz temalar store ile paralı olcak pek işimize yaramaz bence Bi bakıyormuşuz mayın tarlası 5 dolar


    hiç bir şekilde silemediğimiz mayın tarlası 5 dolar güzelmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 17 Eylül 2011; 14:26:54 >
  • metro arayüzünden nefret ettim nasıl çıkış yapılıyor belirsiz çıknca kapanmıyor program saçma sapan birşey,geliştirici betasını 15 dk sonra kaldırdım bilgisayarımdan.görünen o ki windows 7 ile yolumuza devam edeceğiz,windows 7 sahibi kullanıcılarında laptoplarıyla birlikte aldıkları windows 7 lisanlarını böyle bir saçmalık için çöpe atacağını sanmam
  • Start'taki uygulamaların doğrudan kapatılmaması sorununun öncelikli olarak çözülmesi lazım. Ancak Görev Yöneticisi'nden kapatılabiliyorlar.

    Ayrıca Mayın Tarlası, Hearts gibi klasik Windows oyunlarını bulamadım. Artık olmayacak mı? Önce Pinball kaldırıldı, sonra diğerleri.
  • Windows 8 i yüklemeden yorum yapmayalım, insanları yanlış yönlendirmeyelim.

    O arayüz windows için bir devrimdir. Hep apple da görmeye alıştığımız, yenilikçi olaylar windows'ta olması beni çok mutlu etti.

    Ayrıca, apple yazılımda birinciliğini felan ilan etmedi etmezde sanmıyorum ama adamlar yapıyor işi Allah için.

    Windows 8 çok agresif bir satış rakamlarına ulaşacak ve windows 7 ve öncesini unutturacak gibime geliyor.
  • Ben ortada Mac OS ile Windows arasında bir savaş göremiyorum. Siz görebiliyormusunuz...?
  • Ben hala Metro arayüzünü niye bu kadar beğendiniz anlayamadım. Normal masaüstü modunda kullanırken Start'a basınca Windows'dan Windows Phone'a geçiyorum sanki. Start'a basınca işletim sistemi değişiyor gibi oluyor, uygulamalar cep telefonu uygulaması gibi gözüküyor, kapatma tuşu yok o ayrı bir işkence. Mesela IE'nin masaüstünde farklı Start'dan çalıştırınca farklı çalışması ayrı bir garip. Start'dan başlatınca Windows Phone gibi oluyor. Microsoft bence tablet arayüzle bilgisayar arayüzünü birleştirmeye çalışarak büyük bir hata yapıyor. Mobil cihazlarda kullanılan arayüz farklı, bilgisayarlarda kullanılan arayüz farklı olmalı. Çünkü bunların kullanılış şekli tamamen farklı. Birinde klavye ve fare kullanılırken diğerinde dokunmatik ekran kullanılıyor. Daha önceden söylediğimi yine söylüyorum, Windows 8 Microsoft'un ikinci Vista'sı olacaktır bence.




  • Ogrenciye indirim gelirse alırız orj
  • Yarın yükleyeceğim kısmetse ama kullananlardan aldığım ilk duyumlara göre müthiş hızlı bir işletim sistemi olmuş. Özellikle SSD'li sistemlerde... Ki daha beta bile olmadığını düşünecek olursak Microsoft yine turnayı gözünden vuracak gibi. Başarılarının devamını dileyelim. Heyecanla beklediğim bir Windows sürümü daha...
  • Windows 8’i tablete kurdum müthiş. Gerçekten 10 saniye gibi bir sürede (4 gb ram 64 gb ssd i5)açılıyor. Dokunmatiği çok iyi. Hızı şahane. Ayrıca win7 de ne varsa fazlası var tabii biraz karıştırmak gerekir normal desktop arayüzle kullanmak isterseniz. Başlangıçta desktop arayüz tuhaf görünüyor ama dediğim gibi win 7 bulduğunuz herşey buradada var. Saygıyla
  • l2 ceche sorunu vardı win7'de bu sürümde de, varsa ne kadar gülerim.

    Bilen varsa söylesin. BU win8 yüksek karşıtlığı destekliyor mu?
  • metro arayüzünde çalıştırılan uygulamalar kapatılmıyor yada ben bulamadım üst üste hepsi çalışıyor buda sistemi kasıyor sanki kapatma tuşu niye eklememişler anlamıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.