Şimdi Ara

ASRock sert çıktı: Asus ve Gigabyte gerçek PCIe 3.0 desteği sunmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  

    MSI geçtiğimiz günlerde detaylı bir teknik prezentasyon yayınlayarak Gigabyte'a yüklenmiş ve rakibinin tüketicileri yanıltan açıklamalar yaptığını zira gerçek PCI Express 3.0 desteğinin Pericom'un 3000 serisi anahtar yongaları ile mümkün olduğunu ancak Gigabyte'ın 6 serisi anakartlarında (G1.Sniper2 hariç) Pericom 2000 serisinin kullanıldığını açıklamıştı. Hazırladığı teknik dökümanlarda sert ifadeler kullanan MSI'ın bu çıkışına karşı Gigabyte cephesi şu ana kadar herhangi bir açıklamada bulunmazken, benzer bir çıkış bu defa ASRock cephesinden geldi ve şirket, PCIe 3.0 desteği noktasında hedefine hem Asus hem de Gigabyte'ı aldı.

     

    Aynı MSI gibi PCIe 3.0 desteğini referans alan ASRock, bu desteği getirecek Ivy Bridge işlemci ailesi ve PCIe 3.0 destekli herhangi bir ekran kartına sahip olunsa bile eğer ilgili anakart üzerinde PCIe 3.0 için geliştirilmiş anahtar yonga kullanılmıyorsa PCIe 3.0'ın sağladığı yüksek bantgenişliği ve diğer önemli avantajlardan yararlanılamayacağına dikkat çekiyor. Dördü Z68 biri ise P67 çipsetli toplam beş anakartında gerçek PCI Express 3.0 desteği sunduğuna vurgu yapan ASRock bu açıdan ürün gamı en geniş üretici olduğuna vurgu yapıyor. Bu arada 6 serisi 43 Intel anakartında doğal PCIe 3.0 desteği olduğunu öne süren Gigabyte'tan farklı olarak Asus'un destek konusunda şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadığını da ekleyelim.
     



     








  • asrock , asus'a nasıl sert çıkıyor.Asus alt firması değilmiydi ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acbold

    asrock , asus'a nasıl sert çıkıyor.Asus alt firması değilmiydi ???


    boynuz kulağı geçti
  • Ben kaç senedir bilgisayarcıyım oldum olası gıgabyte sevmem önermemde he psorunlu cıktı karsıma su ana kadar msı bır numara
  • asrock helal olsun
  • neye inanacağız?
  • Gigabyte ın bir anakartını aldım,artık kürdanın üzerinde gigabyte yazsa almam.
  • bılader savaşa asus u cekmeye calısıyorlar ,buyuk abı asus gelırse ortalıgı dagıtır yanlız gençler
  • bence iyide yapıyorlar :) bu markayı ilk defa gördüm ama tasarımı çok güzel sırf görüntü için alırım.
  • Asusu savaşa çeiyolar Baba koltuğundan kalkcakdağıtıp gelcek bunları
  • simdi gigabyte i kötülemenin anlamı ne ? yok tavsiye etmem almam bilmem ne montaj esnasında hata yaparsınız kullanıcı hatasından kaynaklanan sorunlarınızı üreticilere yüklersiniz birde değiştirilmesini beklersiniz.

    msi , gigabyte dan sonra gelir her anlamda en basitini söyleyim 2 adet 6870 hawk var pcb malzemesı kalitesi cok zayıf gigabyte kadar kalite ve saglam değil ayrıca gigabyte in tr ofisi çok iyi çalışmakta gereksiz yere marka fanlığı yapmayın ve bu ürünlerden kullanmamış olan ve hayatında form sitelerinde yazmış olmak için yazanlar yorum yazmasınlar teknolojide kim lider satışlara rakamlara bakın

    herkese saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    simdi gigabyte i kötülemenin anlamı ne ? yok tavsiye etmem almam bilmem ne montaj esnasında hata yaparsınız kullanıcı hatasından kaynaklanan sorunlarınızı üreticilere yüklersiniz birde değiştirilmesini beklersiniz. msi , gigabyte dan sonra gelir her anlamda en basitini söyleyim 2 adet 6870 hawk var pcb malzemesı kalitesi cok zayıf gigabyte kadar kalite ve saglam değil ayrıca gigabyte in tr ofisi çok iyi çalışmakta gereksiz yere marka fanlığı yapmayın ve bu ürünlerden kullanmamış olan ve hayatında form sitelerinde yazmış olmak için yazanlar yorum yazmasınlar teknolojide kim lider satışlara rakamlara bakın herkese saygılar.


    fanlık yapmayın demişsin kendin gigabyte ı övmüşsün bunuda satış rakamlarına dayandırmışsın cok sağlam bi mantık tebrik ettim seni
  • herkezin donanımla yaşadığı anılar düşüncelerini etkiliyo. Intel celeron kulandım o yüzden birdaha intel almayı düşünmüyorum o firmayla ilgili kötü anılarım canlanıyor :D
  • Bir anakartını aldım hala kullanıyorum,
    7 kere bios güncelledim,açılış 2 3 dakikadan 1 dakikaya anca indi,bazen siyah ekranda donup kalıyor açılmıyordu,
    kasa fanını söküp k.köprüsü soğutucusunun üstüne takmasam zaten yanmıştı,takmadan önce biraz zorlamada donup kalıyordu.Biraz daha yazabilirim isteyene.
  • Bir markayı tek bir ürünüyle kötülemek doğru olmaz.
    Ben ekran kartını kullanıyorum ve hiç bir sorunla karşılaşmadım .
  • Eğer 2 ayrı firma aynı konuyu üstüne basa basa söylüyorsa demekki bir gerçeklik payı var.
  • Bu kuzey koprusu isinmasi ve diger sorunlar basima asus da da gigabyte da da msi da da geldi. Sorarsaniz en sorunsuz anakart hangisi diye size asus derim. Ama bu is gercekten sans isi. Gigabyte inda 1 anakartinda sorun cikti. 2 asrock kullandim. 2 sindede sorun vardi. Asroc un yanina yaklasmam. Mesela palit. Anakartinin adini aziniza anmayin. 7 anakartin 4 u sorunluydu.

    Henuz asusun sorunlu oldugu bir anakarta denk gelmedim. Bir tane geldim 1990 senesinden kalmaydi. Onuda pek goz onune almiyorum.

    Gigabyte ile msi kiyaslarsam gigabyte derim. Msi da cok kullandim ve ufak tefek de olsa bir kisminda sorunlar yasadim. Gigabyte kadar memnun kalmadim. Ama neredeyse muadilidir gigabytein.

    Bios kontrolleri olarakta msi severim asus ile cok benzer bioslari var. Hatta msi bios konusunda daha profesyonel denebilir. Ve msi ucuzdur. Parasini son damlasina kadar hak eder.

    Anakart buyuk oranda sans isidir bir sorunlu denk gelir ise insanin omrunu curutur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kskleehunkar

    Bir markayı tek bir ürünüyle kötülemek doğru olmaz.Ben ekran kartını kullanıyorum ve hiç bir sorunla karşılaşmadım .


    ben kötüledim onunla ilgili kötü anlıarım geliyo aklıma , kackere tekme attım ok asaya cod 1 i yere bakarak bitirdim anlata bilmişimdir belki
  • Asrock baba firma iki anakartımda tercih ettim garantiye hiç göndermedim servisi nerde ürün destekçisi kim bilmiyorum bile.
  • ister reklam deyin ister başka birşey gigabytenin ga-ma770ud3 anakart kullanıyorum aldığımda bir işe yaramaz orta halli bi anakart gibiydi bi bios update yaptım ardından çekirdkeleri açtım o/c performansı %30 civarı arttı amde işlemci ve stok fan ile ilk baharda ortalama 15C sıcaklıkt a3,1 be550 işlemciyi 4,0 ghzde stabil çalıştırdı bundna 1 yıl öncede intel sisteminde msı ın orta sınıf bi anakartını kullanıyordum ondaki çektiği işknceyi ben bilirim o yüzden gigabyte altdığım anakartta benim için en yükske müştri memnuniyetini yaşattı anakrt 2 yılık en son bios uptade 1 ay önce aldım ortama 3 ayda bi kontrol ediyorum yani ürünün peşinde ama habere yalan demyorum çünkü firmada çalışan 1 kişi bile emekli olsa karakteri değişebilir o yüzden bugün ben doğruyum diye asrock msı vs sevinmesin kendi çalışanları onları buraya getiridi ellerinde tutmaya çalışsınlar onların önemlilerini kayıplarıyla varken yok yokken var oalbilirler




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.