Şimdi Ara

iOS ve Android için geliştirilen uygulama sayısı 1 milyonu geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iOS ve Android için geliştirilen uygulama sayısı 1 milyonu geçti






    Yüksek benimsenme oranları nedeniyle son birkaç yıldır büyük bir satış oranı yakalayan iOS ve Android cihazların kullanım alanı büyüdükçe uygulamalara duyulan gereksinim de hızla artıyor. İlgi çeken ve kullanışlı uygulamaların sahibi olan Rovio gibi girişimler yüz milyonlara varan indirme sayılarıyla dev şirket olma yolunda ilerliyor.




    iOS ve Android işletim sistemlerinin yayınlandığı günden itibaren uygulamalar da kullanıma sunuldu. İlk yıllarda sayıları düşük olan uygulamalar elde edilen kar ile doğru orantılı olarak artmaya başladı.




    Appsfire araştırma firmasının analizine göre iOS ve Android uygulamalarının toplam sayısı 1 milyona ulaşmış durumda. Bu sayıya Android Market ve App Store'da onay bekleyen ve iTunes üzerinden yayınlanan tüm uygulamalar dahil edildi. 




    Uygulama toplamı bakımından ele alındığında iOS yüzde 52, Android ise yüzde 48 oranına sahip. Ancak firma bu toplamın yüzde 20'sini pasif uygulamaların oluşturduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Bu uygulamalar çok benzeyen diğerleri nedeniyle indirilmiyor veya zararlı yazılım nedeniyle mağazadan kaldırılmış. 




    Bu durumda aktif olarak indirilen ve kullanılan uygulama sayısı 800 bin olarak bulunuyor. Android Market tarafında 320 bin, App Store tarafında ise 480 bin aktif uygulama var. 




    Firma 2011 yılının sonunda ise aktif olan uygulama sayısının 1 milyonu geçeceğini tahmin ediyor. Aktif-pasif oranı göz önüne alındığında toplam uygulama sayısı ise 1 milyon 250 bin olacak.




    4 yıl gibi kısa bir sürede ulaşılan bu muazzam sayılar geliştiricilerin artması ve imkanların gelişmesiyle önümüzdeki yıllarda katlanarak büyüyecek.








  • Bana göre bu saatten sonra telefonun özellikleri bir yere kadar. Eğer içerisindeki yazılım ve uygulama desteği yoksa ne anlamı kalmış. O yüzden bunlar normal :)
  • 1 milyon uygulamanın kaç tanesi gerçek anlamda işe yarıyor. :) ben söylim o zaman 50 bini iyi yazılmış uygulama. geriside acelem var para kazanıcam uygulamaları.
  • Androidde donanım daha fazla olduğundan program çeşitliliği bakımından androidin önde olduğunu söyleyebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    Androidde donanım daha fazla olduğundan program çeşitliliği bakımından androidin önde olduğunu söyleyebiliriz.



    Androidde standart bir ekran çözünürlüğü olmadığı için bütün programlar tüm android telefonlarda aynı çalışmaz. Çözünürlüğü geçtim ekran oranları bile standart değil.
    Ayrıca Android Appstore da doğru düzgün kontrol yok önüne gelen programı onaylıyorlar, sırf Apple ile sidik yarıştırmak için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratremix

    quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps Androidde donanım daha fazla olduğundan program çeşitliliği bakımından androidin önde olduğunu söyleyebiliriz.
    Androidde standart bir ekran çözünürlüğü olmadığı için bütün programlar tüm android telefonlarda aynı çalışmaz. Çözünürlüğü geçtim ekran oranları bile standart değil. Ayrıca Android Appstore da doğru düzgün kontrol yok önüne gelen programı onaylıyorlar, sırf Apple ile sidik yarıştırmak için.


    şu uygun çözünürlük masalını bir bırakın allah aşkına.

    normal pclerin tüm ekran çözünürlüğü olsun, büyüklüğü olsun aynı mı? hayır değil. madem öyle normal pclerde tüm uygulamalar(oyunlar diyeyim daha iyi kavra) rahat bir şekilde tüm farklı ekran donanım özelliklerine uygun bir şekilde çalışıyor mu? evet çalışıyor. demek ki bahsettiğin ekran standartı o kadar da olması gereken değilmiş. her konuda mutlaka biri çıkıp bundan bahsediyor.

    demek istediğim iş uygulamayı geliştirende bitiyor. isterlerse çok az bir çaba ile tüm ekran donanımlarına uygun uygulamayı geliştirebilirler.




  • şunu söyleyeyim
    1- android markette uygulama yok hepsi tema ve aynı temadan birkaç tane var ve ikiside free .
    2-android market diyorsunuzda daha türkiyeyi desteklemiyor.
    3- 2.sebepden dolayı bilgisayardan .apk arıyorum tam da buldum derken yüklüyorum ekran uymuyor büyük geliyor.
    4-ben telefondan uygulama indiremiyecek miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi failbreak -- 17 Eylül 2011; 21:33:48 >
  • Görende sanacak android ise yarayan uygulama kayniyor .
    Neyse android %48 güzel iyi artış var asıl rekabet simdi başlıyor. :)
  • Bir sürü üretici ve o üreticilerin onlarca modelinde Android olmasına rağmen altı üstü 4 modeli bulunan iOS'u geçemiyor olması Android açısından hezimettir. Üstelik temaları da uygulamalardan saymaları ayrı bir komedi. Ve sırf App Store'u kağıt üzerinde geçebilmek için her türlü yazılımın markete girmesine izin vermeleri de ayrı bir rezalet. Buna rağmen yine de geçemiyorlar. Kalite namına hiçbir şey yok. Koca bir çöplük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar anlamıyor. Telefon ve tabletler, konsollardan daha güçlü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    Bir sürü üretici ve o üreticilerin onlarca modelinde Android olmasına rağmen altı üstü 4 modeli bulunan iOS'u geçemiyor olması Android açısından hezimettir. Üstelik temaları da uygulamalardan saymaları ayrı bir komedi. Ve sırf App Store'u kağıt üzerinde geçebilmek için her türlü yazılımın markete girmesine izin vermeleri de ayrı bir rezalet. Buna rağmen yine de geçemiyorlar. Kalite namına hiçbir şey yok. Koca bir çöplük.


    Şu yorumun üstüne konuşan varsa gerçekten bilgisi kısıtlıdır.
  • iste x86 icin gercek tehlike bu. Her gecen gun tsblet telefom pc arasindaki cizgi inceliyor. arm masaustu seviyesine yaklastiginda wintel icin gercek rekabet basliyacak
  • İphone bu ülkede alacağım son cihazdır. Kendi servis imkanı olmadığından müşterilerini ithalatçı firmaların kucağına bırakmış bir firmadır.Şimdiye kadar gördüğüm 3 tane İphone + ün hepsi tamir olup geri geldi. Ürününüz bozuk çıksın eğer satıcı firma size kolaylık sağlamassa kaldınız 2000 TL verip tamir edilmiş cihaz ile başbaşa. Ayrıca 3gs in dış camına 290 tl ücret çıkaran firmalardır kendileri.

    Nokia ve iphone dısında diğer markalarda böyle bir problem yok.Sgs2 de hiç arızaya rastlamadım ama 3 kez ilk 30 gün içinde arızalanmış SGS Super clear lcd modeline bir haftadan kısa sürede Telpa firması iade onayı çıkartarak ürünlerin değişiminin olduğuna bizzat şahit oldum.

    Birazda Android'in çekiciliği ile alacağım cihaz ya Samsung yada Htc olur.



    Hali hazırda kullandığım i7500 üm o kadar yavaş o kadar hantal olmasına rağmen Android'den müthiş keyif almamı sağlamıştır.


    Saygılar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carnadormania


    quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    Bir sürü üretici ve o üreticilerin onlarca modelinde Android olmasına rağmen altı üstü 4 modeli bulunan iOS'u geçemiyor olması Android açısından hezimettir. Üstelik temaları da uygulamalardan saymaları ayrı bir komedi. Ve sırf App Store'u kağıt üzerinde geçebilmek için her türlü yazılımın markete girmesine izin vermeleri de ayrı bir rezalet. Buna rağmen yine de geçemiyorlar. Kalite namına hiçbir şey yok. Koca bir çöplük.


    Şu yorumun üstüne konuşan varsa gerçekten bilgisi kısıtlıdır.

    Ios taki web app lerine ne diyeceksin peki ??

    Zart.com , zurt.com , ot.com , b*k.com

    Bunlardan yüzlerce var belkide binlerce..

    Safari o kadar kullanissiz ki ve bunun üstüne flash inda olmamasindan dolayı adamlar appstore un büyük çoğunluğunu web app leri ile doldurmuş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: failbreak

    şunu söyleyeyim 1- android markette uygulama yok hepsi tema ve aynı temadan birkaç tane var ve ikiside free.bide 2-android market diyorsunuzda daha türkiye desteklemiyor 3- 2.sebepden dolayı bilgisayardan .apk arıyorum tam da buldum derken yüklüyorum ekran uymuyor büyük geliyor. 4-ben telefondan uygulama indiremiyecek miyim?


    valla senin telefonun eski bende htc desire hd var hepsiini indiriyorum android injector ile sorunsuz atıyorum ancak bazen olmuyo 2 kere deniyorum oluyo hıc sorun olmadı senin telefonun desteklemiyo galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: docekic

    quote:

    Orijinalden alıntı: failbreak şunu söyleyeyim 1- android markette uygulama yok hepsi tema ve aynı temadan birkaç tane var ve ikiside free.bide 2-android market diyorsunuzda daha türkiye desteklemiyor 3- 2.sebepden dolayı bilgisayardan .apk arıyorum tam da buldum derken yüklüyorum ekran uymuyor büyük geliyor. 4-ben telefondan uygulama indiremiyecek miyim?
    valla senin telefonun eski bende htc desire hd var hepsiini indiriyorum android injector ile sorunsuz atıyorum ancak bazen olmuyo 2 kere deniyorum oluyo hıc sorun olmadı senin telefonun desteklemiyo galiba


    daha dogrusu eski demim veya sen beceremiyosun anca sürümle alakali olabilir sürümün eski demek istedim




  • cogu cop bi cogu parayi hakketmedigi halde parali , bi kismida parayi hak ettigi halde pahali ... geriye ne kaldiysa iste o kadar uygulamasi var bence ... app storeye girince istediginiz seyi bulamiyosunuz artik bence buna bi kural sinirlama falan getirmeleri lazim su an androidde uygulama sayisi az ama o da yakinda app storeye doner
  • ben samsung galaxy ve iphone 4 kullanmış birisiyim. android market şu an appstore ile rakip olabilecek düzeyde değil. doğru düzgün işe yarar app ve oyun bulmak zor android markette. çoğu çöp. oyun desen zaten gameloft'un oyunları dışında oyun yok doğru düzgün. gameloft firması da olmasa android market oyun olarak sıfır. iphone ise oyun olarak sony play station portable'dan bile daha iyi bir oyun aleti bana göre. psp sahibi biri olarak bunu söylüyorum.
  • Rakabetin olduğu yerde kazanan kullanıcı olacaktır.O yüzden sıkıntı yaratmaya gerek yok,bırakın rekabet içersinde devam etsinler.
  • Kaliteli uygulama 100.000 civarı falandır %80'i anlamsız hiç bir şey ifade etmeyen ıvır zıvır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.