Şimdi Ara

Monitör tavsiyesi ve Birkaç soru (24' dev, Mac Monitörler ve IPS teknolojisi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen hafta benim 5 yıllık Sony monitör hakkın rahmetine kavuştu 4-5 gündür monitör bakınıyorum. Eskisi 4.3, 19" monitördü. Vatan Bilgisayarda bir arkadaşın yardımı ile birkaç monitör denedim.

Samsung S24A350H , Asus ML239H ve AOC mu ne bir monitör denedik 24" olarak. Samsung modeli kurduk denedik fena değildi ama sonra denediğimiz Asus ağzımı açık bıraktı çünkü renkler falan harikaydı. Tasarımıda güzeldi. IPS teknolojisi var bunda dedi arkadaş, bunu mac monitörler kullanıyormuş. Neyse monitör ellerinde sadece sergi amaçlı varmış, ankara şubeden adresime monitörden çektiler birtane.

Kutu eve geldi, açtım dükkanda küçük görünen ürün evde masaya koyunca kocaman oldu. Sonra elimdeki divxler diziler 480p idi. Çok çok kötü bir kalite vardı. Eski oyunlarımda sırıttı. Büyük monitörlerde de internette tam ekran sörf yapmak güzel olmuyor. Şimdi elimde onlarca 480p divx dizi ve film arşivi var ve çok az 720p ve üstü arşivim var. Baktım kullanışlı değil topladım geri verdim.

Şimdi 19 ila 20 arası monitör bakacağım. HP veya Benq modeller hakkında bilgi almak istiyorum kullananlardan bunlar iyi midir birde tasarım olarak beni etkileyen AOC model vardı... veya başka Samsung önerileri...

Son olarakta MAC monitörler PC ekran kartlarına takılabiliyor mu?

Bu arada yukarıdaki samsung ve asus model arasında kalanlar samsungu elesinler, Asus'un görüntü kalitesi ve renkler samsung'un çok üstünde ama Asus'un dokunmatik tuşları acayip dandik, kullanışlı değil.

teşekkürler...

• Tabi burada asus kötü gibi bir marka gibi düşünülebilir, sorun sadece monitörün büyük olması. Yanılıyormuyum, monitör düşük çözünürlükte video, oyun açmada kötü ancak diğer özellikleri on numara?

Yakında bunu alacağımda kendimi avutuyorum
  • Yüksek cözünrlük, ve boyutlarinin büyük olmasi monitörün, çoğu insanin ozellikle istediği bir sey, ama sizin beklentilerinizi karsilayamamis, bu sorunu doğer büyük ekran monitörlerde de yaşamaniz olasi.

Sonuçta bir monitör ancak kendi native çözünürlüğünde kullanilirsa verimli olabilir. 480p filmler, 1080p bir monitörde çoğu zaman ktü görünecektir. Oyunlar için de ayni şey geçerli, 1080p olmadiktan sonra, yada buna izin veren biroyun/ekran karti olmadikca, beklentilerin biraz altinda kalmasi doğal.

Dokunmatik tuşlar konusuna maalesef katılıyorum, ancak kötü olduğu halde, Samsung S24A350Hin dokunmatik tuşlari inanilmaz bir sekilde daha da dandik idi. =)
  • Apple Cinema display adı verilen Apple Monitorlerin bağlantısı Mini Display port denilen bir bağlantı. Bildiğim kadarı ile pc lerin üzerinde bu bağlantı yok. HDMI ya da DVI a dönüştürücü vasıtası ile PC ye takılabilir.
  • UP…....mesajım bulunsun
  • 20" e büyük diyen bir kullanıcının görüşüne ne kadar itibar edilebilir.. valla güldürdünüz akşam akşam.. millet 24" e küçük der.. valla size IPS monitör çok .. siz tüplü 37 ekrana geçin 420pleriniz orda daha iyi gider..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

20" e büyük diyen bir kullanıcının görüşüne ne kadar itibar edilebilir.. valla güldürdünüz akşam akşam.. millet 24" e küçük der.. valla size IPS monitör çok .. siz tüplü 37 ekrana geçin 420pleriniz orda daha iyi gider..

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.