Şimdi Ara

2012 Pmyo sınavına girecekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
2
Favori
30.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bakalım Türkçede calısıyorum bu sene umarım birşeyler yaparız...

Ygs 2010 çok basit oldugu halde puan 280 istendi.Bu sene ygs zordu gene 280 istendi.Yanı bundan sonrada 280 istenecektir.

Bu arada yaklasık 5 senedir pmyo ile ilgileniyorum ve bilgi topluyorum.Olabildigince okul ve öğrenci arkadaşlarla iç içe olmaya calısıyorum.Eğer pmyo - akademi - kolej - pomem hakkında sorusu olan olursa bana mutlaka özelden ulaşsınlar.Ben elimden geldigince sorularınıza acıklık getiriririm cevaplarım.Aklınızda soru kalmasın hiç.

Benım planım bütün konuları ygs sınavına bir kaç ay kala bitirmek ve full soru + deneme çözmek.

Ygs den sonra tamamen Yargı yayınlarından pmyo denemelerine odaklanacagım.Sizlerede tavsiyem sayısalcısınızdır barajı geçeyim sözellere ygs den sonra calısırım diyorsunuzdur belki.Bence öyle bir hata yapmayın.Ygs bölümünü halledin Türkçeyide , Sosyalide , Mat ıda.Ygs den sonra pmyo sınavı ıcın kalan zamana anayasa ve güncel haber calısır deneme çözersiniz.Konu çalışmazsanız rahat edersiniz.

Varsa 2012 pmyo sınavına hazırlanan arkadaşlar nasıl bir plan izlediginizi yazabilirsiniz...

İyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rashta -- 15 Mart 2012; 14:50:14 >

• Kendi deneyimlerimi bakarak şunu söyleyebilirim yeterli Türkçe ve matematik alt yapısı olan birisi hiç çalışmadan çok rahat kazanabiliyor zaten ygs 320+ puan yapmış adamda bu alt yapı vardır yeterli derecede çok kasılası bir sınav değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bamyalamus

Kendi deneyimlerimi bakarak şunu söyleyebilirim yeterli Türkçe ve matematik alt yapısı olan birisi hiç çalışmadan çok rahat kazanabiliyor zaten ygs 320+ puan yapmış adamda bu alt yapı vardır yeterli derecede çok kasılası bir sınav değil.

Evet öyle ama anket sonuclarına bakıldıgında Ygs den 280 290 arası alan adayların daha başarılıgı oldugu saptanmış.Facebook gruplarında bile adamlar kafayı yemıs gibi birbirlerine saldırıyor.350 aldım kazanamadım 280 alan adam kazandı delircem diyor.Sebebide nasıl olsa 350 aldım elbet kazanırım deyip dersleri boşlamaları.Bu düşünce yüzünden anayasa ve güncel haberleri sallıyorlar sonrada gümm..

Yoksa basit oluyor sınavları.Bildigimiz soruların da temeli.Resmen dört işlem.Türkçede dil bilgisi bile yok.

• Neden polislik

Hadi askerlik neysede. İnanın sevmeyini çok %80 bile denir yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

quote:

Orijinalden alıntı: bamyalamus

Kendi deneyimlerimi bakarak şunu söyleyebilirim yeterli Türkçe ve matematik alt yapısı olan birisi hiç çalışmadan çok rahat kazanabiliyor zaten ygs 320+ puan yapmış adamda bu alt yapı vardır yeterli derecede çok kasılası bir sınav değil.

Evet öyle ama anket sonuclarına bakıldıgında Ygs den 280 290 arası alan adayların daha başarılıgı oldugu saptanmış.Facebook gruplarında bile adamlar kafayı yemıs gibi birbirlerine saldırıyor.350 aldım kazanamadım 280 alan adam kazandı delircem diyor.Sebebide nasıl olsa 350 aldım elbet kazanırım deyip dersleri boşlamaları.Bu düşünce yüzünden anayasa ve güncel haberleri sallıyorlar sonrada gümm..

Yoksa basit oluyor sınavları.Bildigimiz soruların da temeli.Resmen dört işlem.Türkçede dil bilgisi bile yok.

Evet bir bakıma doğru dediğin bunun en önemli sebebide 280 civarı almış adam iyi bir üniversiteye yerleşemeyeceği korkusundan dolayı bir an önce polis olayım diyerek asılıyor pmyo ya 350 puan almış adam için ise polislik sadece bir alternatif olarak kalıyor.Çünkü bende bu duruma düşmüştüm ama zorlada sonlardada olsa asil listeye girmiştim lakin lysyi de iyi yapınca üniversiteye gittim

• quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Neden polislik

Buna cevap olarak daha önce kendı yazdıgım şiirimi yapıştırmak istiyorum

İt gibi çalışıp İnsan gibi yaşamam için,
    Hayatta severek yapabileceğim tek Meslek oldugu için,
    Bu yaşam tarzına herkesin ayak uyduramayacagını bildigim için,
    Vatanıma , milletime , halkıma el uzatabilmem için,
    Her daim Atatürk sevgisini yüreğimde hissederek yaptıgım tek Meslek oldugu ıcın,
    Ben Polis olmayı Tercih Ediyorum...

• quote:

quote:

Neden polislik

Her daim Atatürk sevgisini yüreğimde hissederek yaptıgım tek Meslek oldugu ıcın,

O zaman yolun açık olsun kardeş...

İnşallah başarılı bir polis olursun. Vatanına milletine bağlı,Atatürk sevgisini kalbinde hisseden.

İmamın ordusuna dahil olmayan bir polis olursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Neden polislik

O zaman yolun açık olsun kardeş...

İnşallah başarılı bir polis olursun. Vatanına milletine bağlı,Atatürk sevgisini kalbinde hisseden.

İmamın ordusuna dahil olmayan bir polis olursun.

Tesekkurler kardeşim.Umarım herkesin gönlüne göre verir allah.Parası pulu gözümde değil istedigim için gidiyorum.Sırf derdim devlet işi olsa gardiyanlık , zabıtalık felan düşünürdüm..

Dershaneye gitmiyorum evde hazırlanıyorum.Cemaatle hiçbir alakam yok

Dürüst şekilde görevimi en iyi şekilde yapacagıma önce allaha sonra kendıme söz verdim.

Hakkımla gireceğim bütün sınavlara hayırlısı ise zaten olur..

İyi forumlar

• Ya benim boy 170 kilo 55 mülakatta sporu rahat geçerimde sağlıkta dekan sorun çıkacak diye çok korkuyorum.görünürde bir sağlık sorunum yok.birde bu sözlü mülakattan çok korkuyorum ins kazanırım
  • polis akademisini denedim bu sene. akademi olur diye de pmyo ya basvurmadım salak gibi :( ama akademinin yazılıdan 143.yedeğe kaldım (190kişi alınıyor)
    puanım iyi fena değil. ygsden 414 lys mf1den 452 almıstım. ama polislik istiyorum ya. unıversite derslerne bakınca içim daralıyo
  • Dostum bende kısmi renk körlüğü var acaba başvuru yapayımmı bu sene azda olsa kazanma ihtimalim varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stelleNn

Dostum bende kısmi renk körlüğü var acaba başvuru yapayımmı bu sene azda olsa kazanma ihtimalim varmıdır ?

hiç boşua ümitlenme bende renk körüyüm ve elendim,mülakatta geçsen intibak eğitiminde yakalanırsın hadi onuda geçtin 2.sınıfa başlamadan önce bir muayene var orda kesin yakalanırsın ve okulda shut down(bizzat yaşadım ve yaşayan tanıdıklarım var).Boşuna girmeye kalkma.

hazırlanacak olanlar önce kendilerine renk körlüğü testi yapsınlar çünkü insan renk körü olduğunu anlamıyor şahsen ben sınava girene kadar farketmemiştim
  • @rev6 mulakat ve intibakta anlaşılırsa atılıyorsun
    ama 2 . sınıfa geçerken olan testte atılma yok geri hizmet oluyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: stelleNn

@rev6 mulakat ve intibakta anlaşılırsa atılıyorsun
    ama 2 . sınıfa geçerken olan testte atılma yok geri hizmet oluyorsun

2.sınıfta atılma dediysem sadece seni memur yaparlar memur dediysem komşumuzun oğlu 2.sınıfa atıldı ve memur oldu emniyet müdürlüğünde çay dağıtarak memurluk yapıyor
  • Renk körlüğü , boy kısalıgı , düz tabanlık , kasıtlı yapılmıs izler , Tırnak yeme AFFEDİLMEZ ELENME SEBEBİDİR !
  • Bir önceki konumda yazmıştım bunu belki okumayan vardır yararlansın sorusu olan pm den sorabilir cevaplarım sorularınızı.

İyi günler.Hepiniz olmasada bazı arkadaşlar polislik sınavları hakkında bilgi arıyor veya ulaşamıyorlar.Bende kolaylık olsun diye bir konu açıyım dedim.Aklıma gelenleri yazıp yardımcı olmaya calıstım.Belki ilgilenenlerin işine yarar diye düşündüm.İzninizle konuya geçiyorum...

Öncelikle konuya girmeden şu noktaya değinmek istiyorum , Pmyo da tercih yapılmaz.Yanı Ygs veya Lys gibi tercih yapma olayı yoktur.Önce Ygs veya Lys de belirlenen taban puanı alırsınız , sonra mülakata girersiniz eğer geçerseniz yazılı sınavına girersiniz.Pmyo nun yazılı sınavı her sene temmuz ayında yapılır.
    Polis meslek yüksek okulları lise mezunlarıyla alım yapan ve yaş sınırı askerliğini yapmamıs erkek adaylarda ve bayan adaylarda 24 , askerliğini yapmıs erkek adaylarda 26 olan , 2 yıllık egitim veren kurumlardır.Polis meslek yüksek okulları yanlıs hatırlamıyorsam yaklasık 8 - 9 bin civarı alım yaptı.2012 de dahada artacagı konusuluyordu.Polis meslek yüksek okulu yazılı sınavını Genel yetenek ve genel kültür bölümleri oluşturur.Genel yetenek bölümü ; Tarih , coğrafya , matematik ve türkçe 1.bölüm yani Ygs nin zorluklarından arındırılmıs kısmıdır.Genel kültür bölümünü biliyorsunuz zaten ; Anayasa , güncel haberler ws.. Sorular her sene internete verilir.Pmyo Ygs den baraj 280 puan ister.( Her sene başta 300 istiyor ama başvuru olmadıgı ıcın 280 e düşürüyorlar )

Polis akademisi ise gene lise mezunları alan fakat yaş sınırı 21 olan , egitim senesi 4 yıl olan 190 erkek ,10 bayan olmak üzere toplam 200 kısı alan eğitim veren kurumdur.Polis akademisi başvurusu için Lys den 375 ham puan almanız gerekmektedir.Ayrıca yazılı sınavda ileri düzeyde ingilizce , fen , mat2 dende sorumlusunuz.Birde akademinin soruları hiçbir zaman dagıtılmaz.

Gelelim bu ikisi arasındaki farka.Eğitim sürelerindeki farkı belirttim.Birde mezun olduktan sonra fark var.Polis Akademisinden mezun olanlar Komiser Yardımcısı olarak göreve başlarlar.Polis meslek yüksek okullarından mezun olanlar ise Polis memuru olarak göreve başlarlar..

Bazı arkadaşlar narkotik ws. birimleri soruyorlar.O birimlerde calısmak ıcın illada akademi okumak şart değildir ama onlar özel birimler oldugu ıcın mesela narkotikte ingilizce bilmek gerekiyor.Daha sonra kurslarına gidiyorsunuz öyle birimlere geçiyorsunuz.Bir diğer özel birimlerden olan yunuslar.Yunus polisi olmanız için bazı fiziki yeterlilik şartına uymanız gerekmektedir.Mesela yunuslar için 1.77 boy ve Sportif vucut istenir.Ama he deyince olmuyor biraz emniyet teşkilatında calısmanız gerekiyor :)

Bir başka merak edilen konuda Polis meslek yüksek okulunda Birim atlınabiliyormu sorusu.Tabi atlıyabiliyorsunuz.Her 6 senede 1 birim atlama şansınız var.Birde polislerde kıdem olayı var yanlıs hatırlamıyorsam kıdemleride 3 senede bir atlıyorlar.
    Polis meslek yüksek okuluundan mezun olanlar Polis memuru olarak göreve başlıyor dedik ama ne olarak göreve başlıyor diyeceksiniz onunda cevabını veriyim , Çevik kuvvet.Göreve basladıktan bir süre sonra birim değişedebilir değişmeyedebilir.Şansa baglıdır.
    Kısaca Pmyo senesi aşamalarını sıralarsak

1) Ygs den 280 hampuan alıyorsunuz
    2) İkamet ettiğiniz ilin baglı oldugu Polis meslek yüksekokuluna ön başvuru için gerekli olan evraklarla duyuru yapılan tarihler arası gidiyorsunuz
    3) Ön başvuru sırasında size verilen '' Mülakata Giriş Belgesi '' ile nufus cüzdanınız ile birlikte Mülakat giriş belgenizin arkasında yazan saatten en az 30 dakıka önce okulun girişinde bekliyorsunuz.( Yanınızda mutlaka spor ayakkabısı , eşofman bulunsun )
    4) Mülakatı geçtikten sonra başlıyorsunuz deli gibi yazılı sınava calısmaya.
    5) Sonuclar ösym nin sitesinde acıklandıgında bakıyorsunuz somuclarınıza.Kazandınız yazıyorsa havalara uçuyorsunuz.Daha sonra ais.osym den atandıgınız okula bakıyorsunuz.

NOT : OKUYACAGINIZ PMYO ÖSYM TARAFINDAN RASTGELE ATANIR.BULUNDUGUNUZ İLDE OKUMAZSINIZ , KAFANIZDAN İL SEÇEMEZSİNİZ TERCİH YAPAMAZSINIZ.
    Birde göreve başlarken atama rastgele oluyor.Taviyem okulu kazanan adaylar ilk 10 a girmeye baksın ki istedigi yerde göreve başlama şansı okadar yüksek olsun.

Pmyo için hazırlanan adaylara önerim eğer sayısalcılarsa kesinlikle ygs ye sosyal bilimlerden hazırlanmalarıdır.Çünkü Ygs barajını geçtikten sonra pmyo sınavı ıcın kalan 2 ay zamanda sosyal bilgileri yetiştirseniz bile verimli olacagını sanmıyorum çünkü calısmanız gereken anayasa ve tekrar etmeniz gereken konular olacaktır.Eğer 1.planda pmyo düşünüyorsanız baştan calısıp sosyali , türkçeyi bitirin.Sonra kafanız rahat eder..
    Pmyo , Pomem , Kolej , akademi hakkında sorusu olan olursa Sağlık , Eğitim veya başka birşey...Bilgimin yettigi kadarıyla cevaplamaya calısırım...Özelden ulaşabilirsiniz.Mülakat tecrübemde var geçen sene girmiştim sınavlara mülakatla ilgilide soru sorabilirsiniz.
    İyi günler.

• @rev6 anladım .
    İşim o zaman imkansız denecek kadar zor .
    Peki diyelim mülakatı atlattım bu sağlık raporunu kendi yaşadığım ildeki hastaneden alabilirmiyim gereken herşey var ?
  • HOCAM BENDE BU SENE SINAVA GİRECEM AMA TEK KORKUM YAZILI SINAV BURADA MATEMATİK PEK YAPAMIYORUM BU KONUDA NE ÖNERİRSİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER NASIL BİR PRORAMLA ÇALIŞMA YAPMAK LAZIM.
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi want to die -- 9 Aralık 2013; 22:51:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redpaw66

HOCAM BENDE BU SENE SINAVA GİRECEM AMA TEK KORKUM YAZILI SINAV BURADA MATEMATİK PEK YAPAMIYORUM BU KONUDA NE ÖNERİRSİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER NASIL BİR PRORAMLA ÇALIŞMA YAPMAK LAZIM.

İyi aksamlar.Matematik derken ygs içinmi pmyo içinmi ? Pmyo da ağır soru kalıpları yok.Hep aynı tip sorular sorulur birde matematik ve türkçede kasmazlar cok basit sorular soruyorlar.Bunun için yargının konu anlatımlı kitabını öneririm.Argede olabilir.

Ygs için halledicem diyorsan güvenderin 3 setli matematik anlatımlı kitabı var.Birde ekolhocayada bakabilirsin internetten.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.