Şimdi Ara

Acronis Backup & Recovery Server + Universal Restore (Resimli Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
21.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aşağıdaki resimlerde Acronis Backup & Recovery 10.0.12703 Server + Universal Restore parogramı ile nasıl yedek alınır ve tekrar geri yüklenir konusunu anlatmaya çalıştım.
    Umarım resim ve resimler üzerindeki notlar size yardımcı olurlar..
    Herkese kolay gelsin ve başarılar..

Yedek Alma işlemi

Yedek Geri Yükleme işlemi

Umarım bu başlığı editör arkadaşlar bir yerlere sabitlerler? Onca emek verdim yazık boşa gitmesin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 12 Mayıs 2013; 18:32:08 >

• teşekkürler
    bir sorum olacak; anlatım yaparken 24 gb lık bir alanın yedeğini almışınız, oluşan yedeğin boyutu ne kadar tuttu? bilgilendirebilir misiniz? tekrar teşekkürler anlatım için
  • quote:

Orijinalden alıntı: roxbury81

teşekkürler
    bir sorum olacak; anlatım yaparken 24 gb lık bir alanın yedeğini almışınız, oluşan yedeğin boyutu ne kadar tuttu? bilgilendirebilir misiniz? tekrar teşekkürler anlatım için

Selam
    25 GB alanda boş bir XP kurulu Kardeş. Modifiye işleri yaptığım için, o HDD benim çalışma yaptığım bir aygıttır. Yani, içinde çok fazla bir şey yok. Neredeyse ayda 10 defa format yer o HDD..
    Yedek boyutuna bakmadım ama normal sıkıştırma ile en fazla 1,6 GB civarında bir şeydir. Eğer yüksek ve en yüksek sıkıştırma yapılırsa, yedek boyutları biraz daha azalacaktır.

Örneğin;
    Normal sıkıştırma 1,6 GB
    Yüksek sıkıştırma 1,5 GB
    En yüksek sıkıştırma 1,4 GB şeklinde olur..

Kolay gelsin..

• Sayın Bay_KG;

İyi geceler..

Bir çoğumuzun üşeneceğimiz ya da sıkılacağımız bu iş için, büyük emek vererek bizlere yararlı olmaya çalışıyorsunuz. Emeğiniz ve paylaşımınız için size ne kadar teşekkür etsek az üstadım..

Bu programın yeni sürümünü indirebileceğimiz bir site önerebilir misiniz?

Sanırım, bu istek site yönetimince sakıncalı bulunmaz!

Sevgi ve saygılar.
  • + olarak F11 tuşunu etkinlestirirseniz bilgisayarınız çöktüğünde sistem açılmadığında F11 ile yedeğinizi geri yükleyebilirsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

+ olarak F11 tuşunu etkinlestirirseniz bilgisayarınız çöktüğünde sistem açılmadığında F11 ile yedeğinizi geri yükleyebilirsınız

Selam
    Bu eklenti elbette yapılabilir ama en sağlamı, programın içindeki boot CD oluşturma yazılımı ile bir tane Boot CD hazırlamak daha güvenli olacaktır.

Farzedelim ki, @Bios güncellediniz ve sisteminiz çöktü açılmıyor. F11 tuşu da devre dışı kaldı. Aldığınız yedeğe ulaşabilmek için ne yapacaksınız? İşte tam burada Acronis boot CD imdadınıza yetişecektir.

Bu nedenle işi garantiye alıp, bir Boot CD veya ISO dosyası oluşturmak en sağlıklı yöntem olacaktır.
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

+ olarak F11 tuşunu etkinlestirirseniz bilgisayarınız çöktüğünde sistem açılmadığında F11 ile yedeğinizi geri yükleyebilirsınız

Selam
    Bu eklenti elbette yapılabilir ama en sağlamı, programın içindeki boot CD oluşturma yazılımı ile bir tane Boot CD hazırlamak daha güvenli olacaktır.

Farzedelim ki, @Bios güncellediniz ve sisteminiz çöktü açılmıyor. F11 tuşu da devre dışı kaldı. Aldığınız yedeğe ulaşabilmek için ne yapacaksınız? İşte tam burada Acronis boot CD imdadınıza yetişecektir.

Bu nedenle işi garantiye alıp, bir Boot CD veya ISO dosyası oluşturmak en sağlıklı yöntem olacaktır.
    Kolay gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows Boot manager Sorunu..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Selam

Kolay gelsin..

Bios çökünce makine CDyi nasıl okuyacak ve açılacak?
    Yoksa bios güncellerseniz F11 fonksiyonu yok olur mu demek istiyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 18 Ocak 2012; 11:25:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

quote:

Selam

Kolay gelsin..

Selam 1200gs
    Güzel kardeşim biraz mantıklı düşünseydiniz ne demek istediğimi anlardınız. Ama anlamamakta ısrarla üzerinde duruyorsunuz.

Burada anlatmak istediğim şey, bazı kişiler @Bios'a F11 tuşunu ekliyorlar. Bu nedenledir ki, @Bios güncellemelerinde F11 tuşunun yok olduğu için, Boot CD'si ile bu sorunu aşabilineceğinden bahsetmiştim. Bilmem anlayabildiniz mi? İsterseniz konuya daha fazla açıklama getirebilirim.

Kolay gelsin..

• güzel paylaşım
  • quote:

Selam 1200gs
    Güzel kardeşim biraz mantıklı düşünseydiniz ne demek istediğimi anlardınız. Ama anlamamakta ısrarla üzerinde duruyorsunuz.

Burada anlatmak istediğim şey, bazı kişiler @Bios'a F11 tuşunu ekliyorlar. Bu nedenledir ki, @Bios güncellemelerinde F11 tuşunun yok olduğu için, Boot CD'si ile bu sorunu aşabilineceğinden bahsetmiştim. Bilmem anlayabildiniz mi? İsterseniz konuya daha fazla açıklama getirebilirim.

Kolay gelsin..

Anlamadım bana bios güncellenince F11 kaybolmaz gibi geliyor, bios açıldıktan sonra geliyor çünkü. F11 özelliğinin hard diske yazıldığını sanıyorum
    Teşekkür ederim cevap için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 18 Ocak 2012; 15:18:06 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Selam

Kolay gelsin..

Selam 1200gs

Kolay gelsin..

1.si bu emeğiniz ve anlatım için teşekkürler.
    2.si bence de,f11 ile ASRM çalıştırmak yerine,bir kurtarma cdsi oluşturup yedekte tutmak her zaman daha güvenlidir size katılıyorum
    ama buraya kadar.
    Bundan sonrası için yine saçmalamış olduğunuzu söylemek zorundayım.

Bir kere; yhackup isimli arkadaş size f11i de ekleseydiniz dediğinde ona cevap olarak bios updatei söylemeniz gerçekten çok ama çok saçma.Siz bios update ile bozulan ya da değişen mbr gördünüz mü?Hadi win7 biraz daha kompleks bir sistem,uefi falan filan da var, xp yi gözönüne alalım.bir insan bios update yapınca master boot recordu değişir mi hiç?Nerede gördünüz?Yani F11 seçeneğine karşılık hiç bu söylenir mi?Ne alaka?
    Ha deseniz, ya mbr bozulur vsvs,o yüzden cd en güvenlisi,ona saygı duyarım.Ama F11i anlatmama sebebinizi bu olarak yazmak çok komik.

Ha bir de @Bios'a F11 tuşunu ekliyormuş bazılar.Şu biosa F11 tuşunu eklettirecek birilerini bulur musunuz bana?Nolursunuz.
    Bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

1.si bu emeğiniz ve anlatım için teşekkürler.
    2.si bence de,f11 ile ASRM çalıştırmak yerine,bir kurtarma cdsi oluşturup yedekte tutmak her zaman daha güvenlidir size katılıyorum
    ama buraya kadar.
    Bundan sonrası için yine saçmalamış olduğunuzu söylemek zorundayım.

Bir kere; yhackup isimli arkadaş size f11i de ekleseydiniz dediğinde ona cevap olarak bios updatei söylemeniz gerçekten çok ama çok saçma.Siz bios update ile bozulan ya da değişen mbr gördünüz mü?Hadi win7 biraz daha kompleks bir sistem,uefi falan filan da var, xp yi gözönüne alalım.bir insan bios update yapınca master boot recordu değişir mi hiç?Nerede gördünüz?Yani F11 seçeneğine karşılık hiç bu söylenir mi?Ne alaka?
    Ha deseniz, ya mbr bozulur vsvs,o yüzden cd en güvenlisi,ona saygı duyarım.Ama F11i anlatmama sebebinizi bu olarak yazmak çok komik.

Ha bir de @Bios'a F11 tuşunu ekliyormuş bazılar.Şu biosa F11 tuşunu eklettirecek birilerini bulur musunuz bana?Nolursunuz.
    Bekliyorum.

Selam Mesut
    Benim kasdettiğim olay MBR olayıydı fakat neredeyse tüm insanlar bunu @Bios eklentisi olduğunu zannettiklerinden, anlaşılsın diye yazdım.

NTLDR veya BOOTBCD gibi hatalar oluştuğunda ne yapacaksın bu durumda? Elbette fixlemek gerekiyor. Fix yapıldığında da F11 tuşu ne olur sence?

Dikkat edersen, diskiniz çöktüğünde diye yazmıştım ama konu başka tarafa çekildi. Saptırmakta başarılı olduğunu söyleyebilirim..
    Sana yazacak çok fazla bir şeyim yok artık!
    Kolay gelsin..

• quote:

Selam Mesut
    Benim kasdettiğim olay MBR olayıydı fakat neredeyse tüm insanlar bunu @Bios eklentisi olduğunu zannettiklerinden, anlaşılsın diye yazdım.
    NTLDR veya BOOTBCD gibi hatalar oluştuğunda ne yapacaksın bu durumda? Elbette fixlemek gerekiyor. Fix yapıldığında da F11 tuşu ne olur sence?
    Dikkat edersen, diskiniz çöktüğünde diye yazmıştım ama konu başka tarafa çekildi. Saptırmakta başarılı olduğunu söyleyebilirim..
    Sana yazacak çok fazla bir şeyim yok artık!
    Kolay gelsin..

Siz bios güncellendiğinde sistem çökerse dediniz
    İkincisi F11 le bile bildiğim kadarıyla acronis aynı formatta (.tib) yedekliyor sistemi.
    Herhangi bir boot sorununda CD (veya USB) ve mevcut yedek ile recovery yapılabileceğini tahmin ediyorm.Windows açıkken acronis üzerinden F11 le alınan yedeği denedim bir ara ama recovery seçeneğinden sonra ilerlemedim. O yüzden emin değilim. Eskiden sürümler arasında uyumsuzluk vardı. Sanırım o da yok artık.
    Ama bios bozulunca hiç bir şekilde sistemi acronis cd ve usbsi ile açamazsınız.
    Anlatım için teşekkürler bu arada.
    Eğer kullanıyorsanız: bir ara Acronis Snap Deploy® anlatımı isteriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 19 Ocak 2012; 6:06:38 >

• quote:

Selam
    İşte tam ben burayı anlatmaya çalışmıştım.
    @Bios çökünce(sizin tabirinizle bozulunca) elinizde CD veya USB olmadan yedeği nasıl yükleyeceksiniz?

Yeni @Bios'u bir şekilde tekrar yüklersiniz ama açılmayan sistemi bu durumda ne yapacaksınız? Ya yeni bir sistem kurduktan sonra Acronis programını kuracak ve önceki yedeği geri yükleyeceksiniz, yada kurduğunuz Acronis programından bir boot CD'si oluşturup onunla yükleyeceksin.

Acronis Snap Deploy® ile ilgili bir çalışma yapmayacağımı belirtmek isterim. Bu siteye böyle şeyler çok fazla. Taktir alacağın yerde üstüne birde eleştiriliyorsun..
    Kolay gelsin..

• pm atim lazım olabilir;
    güzel paylaşım, teşekkürler, yedekden biosa sıçramış :) ordan mbr ye dokunmuş ortam gerilmiş.....
  • quote:

quote:

Selam
    @Bios çökünce(sizin tabirinizle bozulunca) elinizde CD veya USB olmadan yedeği nasıl yükleyeceksiniz?

Yeni @Bios'u bir şekilde tekrar yüklersiniz ama açılmayan sistemi bu durumda ne yapacaksınız? Ya yeni bir sistem kurduktan sonra Acronis programını kuracak ve önceki yedeği geri yükleyeceksiniz, yada kurduğunuz Acronis programından bir boot CD'si oluşturup onunla yükleyeceksin.

Acronis Snap Deploy® ile ilgili bir çalışma yapmayacağımı belirtmek isterim. Bu siteye böyle şeyler çok fazla. Taktir alacağın yerde üstüne birde eleştiriliyorsun..
    Kolay gelsin..

Takdir edilmesi gereken yerde takdir eder eleştirmesi gereken yerde eleştiririm ben.
    Siz bir anlatım yapıyorsunuz, boot sektör,mbr terimleri yerine BIOS yazıyorsunuz ( yani birbirine yakın şeyler olsa anlıcam da birisi anya birisi konya),ondan sonra da eleştiriliyor diyorsunuz.
    Bence

bu cümle buradaki insanlara bir hakarettir.Şahsen ben bugüne kadar mbr'yi bios zanneden ilk sizi görüyorum,forumda 15 yaşında konu açan liseli ergenlerden bile böyle bir tahmin görmemiştim..Bırakın da bu komikliği eleştirelim.

• quote:

quote:

Selam

Kolay gelsin..

Bios bozulması yanlış bir terim mi?
    İkincisi bios bozulsa da Acronis F11 fonksiyonuna bir zararı olmaz.
    Biosu kurtarırsanız ki sistemin çalışması için öncelikle bu yapılmalıdır, F11 i tekrar görebilirsiniz.
    Hadi diyelim ki bozuldu: o zaman cd den çalışan acronis ile recovery yapılabilir (ama denemedim)
    o da olmadı cd den çalışan ve içerisinde acronis programı olan xp yazılımları var,
    o da olmadı , diskten yeni bir partisyon oluşturup oraya geçici bir sistem kurarsınız ve onun üzerinden çalıştırabilirsiniz Acronis'i
    Sizin anlayacağınız şekilde söylüyorum, F11 fonksiyonu harddiske kaydedilir.
    Tıpkı Windows loader da olduğu gibi: (Loader Windows'un bios sanması için yapılmış bir hiledir).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 22 Ocak 2012; 11:06:57 >

• bana bu program lazım nezamandır arıyom ama bi türlü bulamadım nette elinde olan allah rızası icin upload etsin simdiden saolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: rayas

bana bu program lazım nezamandır arıyom ama bi türlü bulamadım nette elinde olan allah rızası icin upload etsin simdiden saolun

Selam
    Elimde bu programın CD veya USB ile çalıştırabileceğiniz ISO dosyası var. Kısmet olursa bu gece yükler(upload), size linkini özelden veririm.
    Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.