Şimdi Ara

Core 2 Duo E4300 Overlock..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar overlock hakkında yeterli bilgiye sahip değilim, yani şu biosdan yapılan voltaj artırmaları, fsp ayarlamaları v.s.
    Anakartım p5kpl-am se ve 667 mhz 2 gb rem..

bu anakartta core 2 e4300 işlemciyi black ops, prototeyp, crysis 2 gibi oyunlarda yeterli seviyeye getirmek için overlock ile anakartın desteklediği maximum hızı yapmak istiyorum..
    3 ghz , 3,2 ghz hangisi oluyorsa..

Psu : 400 wat

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..

• ayrıca elimde pentium d 2,8 işlemci var, onuda overlock yapıp mafia 2, crysis, black ops gibi oyunlarda donmadan oynamasını isityorum..
    eğer donmadan oynuyacaksa overlock yapmaya değecekse yapayım, boşa para verip işlemci yükseltmek istemiyorum..
  • p5pkl-am se anakartım ile dün akşam pentium d 2.8 işlemciyi 3,2 GHz ye çıkardım..

okuduğum konularda hep voltaj ve fsp hızlarına dikkat çekmişlerdi, bu anakartt overlocdamı iyi yoksa eksikmi yapdım bilmiyorum,
    hızı 200 mhz den 230 a çıkardım (çarpanlar 14) orada voltaj ayarları ddram ayarları hep otoydu..
    oto olduğundan hiç ayarlara dokunmadım sadece 200 mhz yi 230 a çıkarıdm..(ayrıca 250 ye kadar çıkarmışdım ama pc restart attığından 230 ideal oldu)

Prototype oyununda denedim değişen hiç birşey olmadı, sıcaklık kontrol ettim 200 mhz de 53 derece iken 230 dada 53 derece idi..
    sıcaklığın artmaması sevindirici ama oyunlarda olan performans hiç değişmedi..

Core 2 e4300 işlemci almayı düşünüyorum, MSI anakart ile overlock imkanı yokdur, bu dediğim oyunlarda acaba nasıl çalıştırır bir fikri olan varmı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alainn -- 15 Eylül 2011; 10:14:24 >
  • Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim sana, eğer işlemcinin kendisi iyi değilse 3,2 ghznin yapabileceği bişey yok.Oyunlarda donma olmaması için en az 3,6 4,0 gibi bi seviyeye getirmen gerekir.Bunun içinde voltaj bilgisi gerekir.Ben tam bilmiyorum voltajı ancak merak etme öğrenip yazarım çevrem geniş.
    Bu arada 53 derece gerçek sıcaklık değildir.Prime 95 ile stres testi yaptırarak 15-20 dakika kadar izleyin..Sonrasında sıcaklık değerlerini yazarsanız daha iyi bir açıklama yapabilirim.
  • voltaj değerleri oto olarak belirlenmişdi, o yüzdenmi kaldırmayıp reset atıyordu ?
    ayrıca işlemciyi 3,6 yapamadım hiç görüntü vermiyordu oda voltaj ile alakalı o zaman..
    vereceğiniz bilgiler doğrultusunda prime 95 ile overlock yapıp test edecem.

ayrıca core 2 e4300 almamı tavsiye edermisin, p5kpl anakartında şuan e5700 takılı ve oyunlarda donmadan sorunsuz çalıştırıyorum,
    e4300 alırsam msi anakarta takacam ve onda overlock özellikleri kapalı, e4300 1,8 ghz acaba buda oyunlarda dondururmu almama değermi..

ilginiz için tşkler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nefsim

voltaj değerleri oto olarak belirlenmişdi, o yüzdenmi kaldırmayıp reset atıyordu ?
    ayrıca işlemciyi 3,6 yapamadım hiç görüntü vermiyordu oda voltaj ile alakalı o zaman..
    vereceğiniz bilgiler doğrultusunda prime 95 ile overlock yapıp test edecem.

ayrıca core 2 e4300 almamı tavsiye edermisin, p5kpl anakartında şuan e5700 takılı ve oyunlarda donmadan sorunsuz çalıştırıyorum,
    e4300 alırsam msi anakarta takacam ve onda overlock özellikleri kapalı, e4300 1,8 ghz acaba buda oyunlarda dondururmu almama değermi..

ilginiz için tşkler..

Dediğiniz doğrudur voltaj vermeden +3,2 ghz yaparsanız kendisine reset atıp default ayarlara çeker bios.E4300 almanızı tavsiye etmem ama ben bizzat e5200 kullanıyorum.E5200 eski bir işlemci olabilir ancak baya bi iyi performansı var ve o/c kapasitesi çoook yüksek.E5200 almanızı tavsiye ederim hem e5200 2,50 ghz.

• msı anakart e5200 desteklemiyor, sistemi satma zamanı çokdan gelmiş .)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

msı anakart e5200 desteklemiyor, sistemi satma zamanı çokdan gelmiş .)

Eğer anakart alma durumunuzda varsa öneri yapabilirim.Ama e4300e göre e5200 çok iyi bir işlemcidir .
    Pişman olmazsınız yani.
  • anakart olarak overlockda hangisi daha iyidir bilemiyorum, ama gigabyte almayı düşünüyorum..

aslında amd daha mantıklı geliyor bana, hem fiyat hem performasn açısından daha makul,(x2 250 mesela 3.0 GHZ)
    önerebileceğiniz sistem varsa dikkate alacam,
    tşkler..
  • quote:

anakart olarak overlockda hangisi daha iyidir bilemiyorum, ama gigabyte almayı düşünüyorum..

aslında amd daha mantıklı geliyor bana, hem fiyat hem performasn açısından daha makul,(x2 250 mesela 3.0 GHZ)
    önerebileceğiniz sistem varsa dikkate alacam,
    tşkler..

Şöyle bir şey var Intelin işlemcilerinin 3 ghzsi AMD işlemcilerinin 4.0 ghz olanından daha iyi.Yani Intel daha performanslı.
    Anakart olarak gigabyte almakla doğru bir iş yaparsun.

Maximum fiyat limitin ne kadar?
  • core 2 almak mantıklı olurmu bilmiyorum, gönlüm i serisinde...
    overlock konusuna gelince benimki sadece merak, ama gerçekden sonuna kadar öğrenmek istiyorum,
    elime geçen dual core, amd ve core 2 leri overlock yapmak istemem dir, çünkü kafeciyim

i serileride pahalı olduğundan 2. ele yönelecem sanırım, anakart ve işlemci ile fiyat limitim 300 TL
    ayrıca amd her ne kadar GHz si intele göre düşük olasada amd çok kullandım ve performasn konusunda hep daha iyi sezinledim..
    belkide intellerdeki yavaşlığı görmemin etkisi işlemci rem anakart uyumuda olabilir.. overlock araştırmalarımdan sonra tam donanım nasıl olmalı,
    fsp hızları kim neyle nasıl çalışır bunları daha net kesdirebiliyorum..

uzun lafın kısası inteli seven biri değildim ama gerçekden çok hoşuma gitmeye başladı, birazda ucuz olsa iyi olacak..

• koca forumda sizden başka ilgilenen olmadı gerçekden şaşılacak durum..
  • 400 watt ile güzel overclock yapamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: KazimYuksel

400 watt ile güzel overclock yapamazsın

psu nun yeterli olduğunu düşüyorum..
  • işlemci oyunların yapay zekası ve fiziğini hallediyor. Physx's le karıştırmayın :D . grafik istiyorsan ekran kartı lazım. ekran kartı ne ?
  • quote:

işlemci oyunların yapay zekası ve fiziğini hallediyor. Physx's le karıştırmayın :D . grafik istiyorsan ekran kartı lazım. ekran kartı ne ?

256 mb 256 bit 1950 Pro ekran kartı var..
  • Şimdi eğer AMD işlemci alacaksanız:
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/gigabyte-ga-ma78lmt-s2-ma78lmt-s2-amd-760g&sb710-am3-ddr3-1333mhz-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=42386 bu uygun gibi geldi ama amd işlemcilerinin yapısını bilmediğim için yanlış veya alakasız öneri yapmış olabilirim.

Intel alacaksan:
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/gigabyte-ga-g41mt-s2p-ga-g41mt-s2p-intel-g41-ddr3-1333mhz--1333fsb-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56209

yalnız şunu söylemeliyimki e5200 gibi bir işlemcinin sıfırını bulman çok zor olacak..

• quote:

400 watt ile güzel overclock yapamazsın

Neden yapamazmış? Burda işlemciden söz ediyoruz ekran kartından değil.
  • bence ekran kartı al... işlemci istersende i5 2500k ideal
  • quote:

bence ekran kartı al... işlemci istersende i5 2500k ideal

arkadaşım overlock yapmadaki temel amaç masraf açmadan varolan la devam edebilmek,
    durumum iyi olsa zaten overlock gibi riskli şeylerle uğraşmam direk gider ürünü alırım..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.