Şimdi Ara

Bir zahmet gelipte Resistance 3 oynayın.Bir oyundan daha ne bekliyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
1
Favori
8.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Bir zahmet gelipte Resistance 3 oynayın.Bir oyundan daha ne bekliyorsunuz?

Arkadaşlar bu konuyu oyuna forumda ilginin az olmasından dolayı açtım.

Öncelikle Resistance herkesin ilgisini çekip zevkine uyacak veya herkesin beğenebileceği bir oyun değildir.(MGS gibi.)Eğer bu oyun zevkinize uymuyorsa oyuna çamur atmak yerine güzelce bu oyun zevkime uymuyor diyin olay bitsin.

İnsomniac Games ne yapsa güzel yapan bir firmadır.Rachet&Clank, Overstrike ve Spyro gibi oyunları da bu firma yapmıştır.

Resistance silahlar konusunda en üretken ve en iyi oyundur.Bunu kimse inkar edemez.Bazı kabul edilmiş gerçekler vardır onlardan biri de bu.Silahlara önem veriyorsanız bu oyundan iyisini bulamazsınız.

Öykü olarak şu klişe uzaylı konusunu daha iyi inceleyen bir oyun yoktur.

Resistance Fall of Man, PS3 ilk çıktığındaki oyun ve FPS yokluğunda çıkmış ve PS3'ü her anlamda kurtarmış ve beğenilmiş bir oyundu.Klişe bir senaryoyu mükemmel bir şekilde işleyerek o inanılmaz hissi bize yaşatabilmişti.İlk oyun 30-40 saat oynanış süresi sunuyordu.O zamanlarda bu uzunlukta sıkmadan oynanan kaliteli bir FPS yoktu.Hala da yok diyebiliriz.İlk oyun kimilerine göre gayet korkutucuydu.Kişiden kişiye değişse de bana da korkutucu gelmiştir.Online da ise hala bu oyunu oynayan var 5 yıldan fazla süre olmasına rağmen.Ve oyunda oldukça fazla sayıda silah taşıyabiliyorduk.Özellikle Weapon Wheel denen özellik FPS dünyasında bir devrim olarak sayılıyor ve bunun sayesinde oyun oldukça olumlu puanlar aldı.

Resistance 2 ise gelişmiş grafiklerle karşımıza çıktı.Ama ilk oyundaki atmosferini kaybetti korkutuculuk öğeleri oldukça azaldı.2 silah taşıyabilme sınırı getirildi ve Weapon Wheel özelliği kaldırıldı.Bütün olarak daha iyi bir oyun olsa da ben ilk oyunu daha çok sevmiştim.Özellikle multisini beğenmemiştim.

Resistance 3 ise arkadaşlar?Resistance 3...

Sony Killzone'a yaptığı reklamı bu oyuna yapmalıydı.Daha başarılı olurlardı.Killzone reklamlarla çok fazla şişirildi.Ama sonucu gördük KZ2 bence hala KZ3'ten üstün, bazı kişilere göre de bu böyle.

Resistance 3'te ilk oyundaki atmosfer geri geldi.Özellikle yaşattığı his o kadar harika ki o kahramanla bütünleşiyorsunuz.Zaten o kahraman siz oluyorsanız o oyun kalitelidir.Weapon Wheel özelliği geri geldi ve 2 silah taşıma sınırı kaldırıldı.Oyungezer, Gamespot,IGN gibi önemli sitelere/dergilere göre grafik konusunda Killzone serisini geride bıraktı.Gerçi bana göre genel olarak grafikte Killzone 3 daha iyi. ( Resistance 3'te yüz modellemeleri kötü ve grafikler geliştiği için FPS düşmelerinin önüne geçmek için poligon sayısı azaltılmış Chimera ayrıntıları azalmış kabul ediyorum. ) Bazı arkadaşlar grafikler çamur gibi falan diyor onlara diyecek birşey bulamıyorum ben. Oyunun atmosferi, bölüm tasarımları muazzam.Ve yaratıkların tasarımları, çeşitliliği harika.

Multi sistemi ise ilk başlarda adam öldüremediğinizden sıkıyor ama ilerledikçe mantığı kavrıyorsunuz ve oyun çok zevkli hale geliyor.Resistance 3 Online grubundakilerin yorumlarını okursanız multisi bağımlılık yapıyor.

Oyungezer ve MerlininKazanı'na göre oyun her yönden harika.Aldığı puanlar çok güzel.

Yabancı forumlar, youtube hitleri, kullanıcı dönüşleri, puanlar oyunun ne kadar güzel olduğunu gösteriyor.

Merlinin Kazanı - 92
    Oyungezer - 8.9 + ( Oyunun multiplayer ı bu ay incelenecek Ekim ayında dergide yer alacak yani siz 8.9'un üstüne biraz daha ekleyin )
    IGN – 9
    Meristation – 9
    CVG – 8.7
    JustPushStart – 4.5/5
    Gametrailers - 8.8
    Playstation Lifestyle - 9.0
    Eurogamer 8/10
    PSX Extreme 93
    3DJuegos 93
    Game Revolution 91
    VideoGamer 9 / 10 Sep 6, 2011
    Computer & Video Games UK ** 8.7 / 10 Sep 6, 2011
    NZGamer 8.7 / 10 Sep 6, 2011
    Game Informer 7 / 10 Sep 6, 2011
    GamePro 4.5 / 5 Sep 6, 2011

Daha fazlası burada.

http://www.metacritic.com/game/playstation-3/resistance-3

Oyunun 3D desteği de harika arkadaşlar.Çok güzel oluyor 3D ile.Göz de yormuyor.Move ile oynanmıyor çok kötü oluyor ama SharpShooter ile rahatça oynanabiliyor.

Arkadaşlar COD - BF çıkana kadar bu oyunu deneyin.Eğer zevkinize uymama gibi bir sorununuz yoksa oyun hoşunuza gidecek.Ben kefilim.

Ben sadece ilginin az olmasından dolayı bu konuyu açıyorum.Yani daha çok kişi alsın ki forumdan, tanıdıklarla güzelce oynayabilelim.Tek amacım bu.Başka birşey değil.Daha çok kişi faydalansın forumdan daha çok kişi toplanıp oynayalım.Burada oynu kötüleyenler arasında oyunu oynamamış olanlar bile var. Oyuna çamur atmaya gerek yok oyun gayet güzel arkadaşlar beğenmemiş olabilirsiniz uzaylı vurmayı sevmiyorsunuzdur ama bu oyuna çamur atmayı gerektirmez. Resistance PS3 ilk çıktığındaki oyun ve fps kıtlığında ilaç gibi gelen bir oyundu. 2. Oyunda atmosferi kaybetti ama yine de güzel oyundu.

Resistance'ı herkes beğenmez. Hele cod ve bf ile karşılaştırmayın bu oyunu . Cod ve bf sevenler resistance sevmeyebilir.
    Diğer yabancı/yerli forumlardaki güvenilir objektif insanların yorumları ve incelemeler gösteriyor ki Resistance 3 gayet iyi bir oyun olmuş.
    Oyunu betaya göre sakın yorumlamayın. Beta oyunun ilk buildlerinden biriydi final versiyonuyla hiçbir alakası yok. Final sürümü gayet güzel olmuş.
    Oyuna çamur atmaya gerek yok kimse oyuna çamur atın diye para vermiyor oyunu sevmemiş olabilirsiniz ama haksız eleştiri yapmayın.
    Önyargılarınızı kırıp oynayın. İlk başta alışamasanız da sonradan çok güzel bir hal alıyor oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 9 Ekim 2011; 18:20:34 >

• Benim önyargılarım çok sert balyoz lazım kırmak için Açıkcası alırdım ama bu sonbahar çok fazla hit oyun çıkacak o yüzden bunu arka plana attım 50-60 TL olunca alırım anca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaiTrQ

Benim önyargılarım çok sert balyoz lazım kırmak için Açıkcası alırdım ama bu sonbahar çok fazla hit oyun çıkacak o yüzden bunu arka plana attım 50-60 TL olunca alırım anca.

Haklısınız.İşte sizin gibi böyle düzgünce yorum yapanlara lafım yok.Birçok hit oyun çıkıyor bu ay ve gelecek ay.O yüzden arkaplanda kalması normal bazıları için.Yani sizin yaptığınız da doğru.Ama unutmayalım Resistance de bir HİT oyundur ve PS3'ün en başarılı FPS exc.'lerinden biridir hatta çoğu kişiye göre zaten öyle.
  • Oyunda Türkçe var mıydı ?
  • Sorun ön yargı değil, para.
  • Resistance oynadıgım en keyifli oyunlardan biridir, öykü olarakta başarılı bir oyundur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: farmasi_10

Oyunda Türkçe var mıydı ?

Maalesef değil.Bu yılda bütün exc. oyunlar Türkçe çıkarken 23 Studios'ın başına tembel bir herif geçince oyunun Türkçeleştirilmesi iptal oldu sanırım.Bu oyunu Türkçe oynamak çok güzel olurdu.

Onun dışında 3D+Move+Sharpshooter desteği var.

quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Sorun ön yargı değil, para.

Parası olmayıp ta alamayanlara bir lafım yok zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: kruezberq

Resistance oynadıgım en keyifli oyunlardan biridir, öykü olarakta başarılı bir oyundur..

Kesinlikle. Öykü olarak şu klişe uzaylı konusunu daha iyi inceleyen bir oyun yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 14 Eylül 2011; 1:51:33 >

• Special Edition

Survivor Edition

Doomsday Edition

reklam yapmış gibi oldum ama paketleri hoşuma gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruezberq -- 14 Eylül 2011; 2:04:10 >

• Kapak tasarımı çok hoşuma gitti. Ama şu önümüzdeki aylar için almayı belirlediğim oyunlara param yeter mi bilmiyorum. Ayrıca uzaylı yaratık tarzı şeyler sevmiyorum (hafif de tırsıyorum ) Almaya karar verirsem 3-4 ay sonra anca alırım.
  • @NomadCRY, 23 Studios'un başında hala Semih Sancar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CmLtPc

Kapak tasarımı çok hoşuma gitti. Ama şu önümüzdeki aylar için almayı belirlediğim oyunlara param yeter mi bilmiyorum. Ayrıca uzaylı yaratık tarzı şeyler sevmiyorum (hafif de tırsıyorum ) Almaya karar verirsem 3-4 ay sonra anca alırım.

İlk oyun korkutucu aynı şekilde 3 de biraz öyle.

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

@NomadCRY, 23 Studios'un başında hala Semih Sancar var.

Hacım altyazı işleriyle uğraşan bir arkadaş vardı ismi aklıma gelmiyor Özgür müydü? Ben ondan bahsediyorum.Ayrılmıştı yerine başka biri gelmişti hani.Yeni gelen de birşey yapmıyor.

Bir de önceden gönderdiğim bir PM vardı cevaplarsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 14 Eylül 2011; 2:52:47 >

• En çok oynamak istediğim oyunların başında fakat bende para sıkıntısı yaşıyorum.
  • Bende yeni aldım hemen bir bakayım nasıl olmuş diye single a girdim. Oyunun başlarındayım oyun benim hoşuma gitti. Silahların tepkisi, karakteri yönetimimiz falan hoş olmuş, wheel özelliği güzel daha önceden başka oyunlarda da karşılaşmıştım hep hoşuma gider zaten. Grafik olarak bir ps oyununa göre iyi bana kalırsa.
    Oyunun single kısmına devam etmeyeceğim şu ocağa kadar yeni çıkacak oyunları bitirince bu oyunun 1ci ve 2cisini de almayı düşünüyorum o zaman adam gibi 1 den başlarım singlelara. Ben mw3 bf3 çıkana kadar idarelik almıştım ama beklediğimden iyi gibi duruyor kolay kolay sıkacak bir oyun olmamış bence. Oyunu daha çok oynayamadım ama alınası bir oyun olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şanışer

En çok oynamak istediğim oyunların başında fakat bende para sıkıntısı yaşıyorum.

İnşaallah sorununuz çözülür hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Bende yeni aldım hemen bir bakayım nasıl olmuş diye single a girdim. Oyunun başlarındayım oyun benim hoşuma gitti. Silahların tepkisi, karakteri yönetimimiz falan hoş olmuş, wheel özelliği güzel daha önceden başka oyunlarda da karşılaşmıştım hep hoşuma gider zaten. Grafik olarak bir ps oyununa göre iyi bana kalırsa.
    Oyunun single kısmına devam etmeyeceğim şu ocağa kadar yeni çıkacak oyunları bitirince bu oyunun 1ci ve 2cisini de almayı düşünüyorum o zaman adam gibi 1 den başlarım singlelara. Ben mw3 bf3 çıkana kadar idarelik almıştım ama beklediğimden iyi gibi duruyor kolay kolay sıkacak bir oyun olmamış bence. Oyunu daha çok oynayamadım ama alınası bir oyun olmuş.

Weapon Wheel özelliğini Resistance'tan iyi kullanabilen bir oyun yok hocam.Resistance'taki apayrı.

Ve kesinlikle idarelik bir oyun değil.Gayet iyi bir exc.'den bahsediyoruz.Zaten sizde anlamışsınız öyle olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 14 Eylül 2011; 3:12:44 >

• quote:

Para değil asıl konu olan , yeni çıkan neye nasıl çöp diyerek aşağılarım kompleksi var. Ben oyunu almayı çok istiyorum ama param kalmadı o yüzden geç alacağım.

Şimdi adam çıkıp uc3,bf3,mw3 gelecekken bu oyuna 5 para vermem düşüncesi var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 14 Eylül 2011; 3:20:31 >
  • Aynen heroyun için karalama kampanyası uygulanır bunlarda onlardan biri.resistance serisi ps3 ün gözbebegi ex lerinden biridir aşırı fanatikleri çoktur 1 ve 2 multiplayer acısından biraz zayıf kaldı dogru ama 3 gercekten hakkını vermiş.Bu oyun için milyon dolarlar harcanıyor binbir zorluklar içinde hazırlanıyor kendini bilmez insanların boş bogaz yorumları için degil gerçek oyuncular anlar bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 14 Eylül 2011; 3:36:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Orijinalden alıntı: CmLtPc

Kapak tasarımı çok hoşuma gitti. Ama şu önümüzdeki aylar için almayı belirlediğim oyunlara param yeter mi bilmiyorum. Ayrıca uzaylı yaratık tarzı şeyler sevmiyorum (hafif de tırsıyorum ) Almaya karar verirsem 3-4 ay sonra anca alırım.

İlk oyun korkutucu aynı şekilde 3 de biraz öyle.

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

@NomadCRY, 23 Studios'un başında hala Semih Sancar var.

Hacım altyazı işleriyle uğraşan bir arkadaş vardı ismi aklıma gelmiyor Özgür müydü? Ben ondan bahsediyorum.Ayrılmıştı yerine başka biri gelmişti hani.Yeni gelen de birşey yapmıyor.

Bir de önceden gönderdiğim bir PM vardı cevaplarsan sevinirim.

23 Studios un başında hala Semih Sancar var. Sony Türkiye yönlendirme yapıyor iş veriyor 23 Studios'a. Yani 23 Studios'dan kaynaklanan bir sorun değil.

Sizin bahsettiğiniz Playstation Türkiye eğlence müdürü, eskiden Özgür Kirazcı'ydı şimdi Google'da çalışaya başlayınca yerine Fotoğraf makineleri ürün müdürü Murat Gebeceli geldi. Şirket tarafından alınan kararlar doğrultusunda ilerliyorlar. Sony Türkiye'nin haklarını gizli tuttuğu bir politika yani. Sadece bir, iki kişi karar vermiyor. Belki Resistance 3 için uğraşmışlardır da ikna edememişlerdir. Şu kadar sattıracağım diye tehaaüt verselerdi borçlu çıkarlardı. Bu oyun ülkemizde çok az satıcak maalesef. Battlefield ve MW3 arifesinde sayılırız.

Şu kadarını söyleyeyim. Sony Türkiye Eğlence ürünleri müdürü, PS Türkiye iletişim ekibi ve 23 Studios kurucusu ile tanışma fırsatı yakaladım, bazılarıyla röpörtaj da yaptım. Tüm ekip çok cana yakın. Yerelleştirme konusunda çok hassaslar ve gerçekten azimle çalıştıkları belli oluyor. Semih abiyi aradığımda istisnasız bana şöylediği ilk şeylerden biri '' Çok yoğunuz, Uncharted 3'ün dublajına kendimizi verdik. '' oluyor.

Yani aslında birçok kez dile getirildi bu cümleyi söylemekten sıkıldım ama '' İş oyun yapımcısında ve Türkiye'de satılan orijinal oyun sayısında bitiyor ''

• quote:

+1
  • Kaliteli bir oyun ama çok kötü bir zamanlama ile çıkardılar oyunu, 2 veya 3 ay ônce çıksaydı o oyun kıtlığında Güzel satış rakamlarına ulaşırdı ama hit oyunların çıkmaya başladığı bu aylarda tercih edilmeyeceğini düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyler999

Kaliteli bir oyun ama çok kötü bir zamanlama ile çıkardılar oyunu, 2 veya 3 ay ônce çıksaydı o oyun kıtlığında Güzel satış rakamlarına ulaşırdı ama hit oyunların çıkmaya başladığı bu aylarda tercih edilmeyeceğini düşünüyorum

Kesinlikle. uncharted 3, geow3,mw3,battlefield 3, ac rev gibi yapimlar birbirini izlerken bu oyunun cikmasi zamanlana olarak yanlıştı. Resistance'in satislari ilk hafta hatta ilk birkac ay iyi gitmeyebilir. Ama sonradan yeni cikan oyunlari bitirip sıkıldığimizda bu oyunun tadina bakmak isteyenler olacaktir. İnceleme notlari oyunun başarili oldugunu gosteriyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.