Şimdi Ara

Intel Ivy Bridge işlemcileriyle entegre grafik performansını %60 arttıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Intel Ivy Bridge işlemcileriyle entegre grafik performansını %60 arttıracak


     

    Sandy Bridge tabanlı ikinci nesil Core işlemci ailesiyle entegre grafik performansında daha önce hiç olmadığı kadar rekabetçi olan Intel, 22nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Ivy Bridge kod adlı 2012 model Core işlemcilerinde grafik performansını daha da arttırmayı planlıyor.

     

    Bilindiği üzere Sandy Bridge mimarisiyle birlikte Intel ilk defa entegre grafik birimini de içeren doğal zar tasarımına geçiş yapmış ve işlemci modeline göre GT1 ve GT2 isimli iki ayrı GPU konfigürasyonu sunmuştu. 12 işlem birimine sahip olan GT2 GPU'su, Sandy Bridge tabanlı tüm mobil (Core i serisi) işlemcilerde standart olarak sunulurken ayrıca "K" serisi masaüstü işlemcilerde de yer almış, 6 işlem birimine sahip olan GT1 GPU'su ise diğer modellerde kullanılmıştı.

     

    Intel HD Graphics 2000 ve HD Graphics 3000 olarak isimlendirilen Sandy Bridge grafik işlem ünitelerinin yerini Ivy Bridge jenerasyonuyla birlikte çok daha güçlü çözümler alacak. Ivy Bridge'deki GT2 grafik birimi 16 işlem birimine sahip olacak ve 3DMark Vantage'ın performans testinde %60, 3DMark 2006'da ise %30 civarında daha yüksek performans sunacak.

     

    Sahip olacağı işlem biriminin sayısı hakkında henüz net bir bilginin olmadığı (8 olabileceği söyleniyor) Ivy Bridge GT1 grafik biriminde ise performans farkı muhtemelen %10-20 seviyesinde seyredecek. Ivy Bridge GT2 grafik biriminin 3DMark Vantage'da yaratması muhtemel %60'lık fark dikkate alındığında Intel'in entegre grafik performansı olarak AMD'nin bu alandaki en hızlı çözümü olan Fusion-A8 işlemci ailesini yakalayacağı yönünde bir takım tahminler de yapılmıyor değil. 

     

    Artan grafik performansına ek olarak Ivy Bridge grafik tasarımıyla önemli teknolojilere destek te gelecek. DirectX 11 ve OpenGL 3.2 API'larına destek sunacak olan yeni grafik birimleri ayrıca OpenCL 1.1 desteğini de içerecek ve Intel,  "GPGPU; Genel Amaçlı GPU Kullanımı" konusunda vites yükselterek, AMD ve Nvidia ile rekabette daha aktif olmayı hedefleyecek.

     

    Intel'in, Ivy Bridge jenerasyonuyla sunacağı bir diğer önemli güncelleme ise Quick Sync teknolojisine yönelik olacak. Bilindiği üzere Sandy Bridge mimarisindeki en dikkat çekici yeniliklerden biri Quick Sync teknoloji olmuştu. Video dosyalarının hızlı bir şekilde dönüştürülmesine olanak tanıyan teknolojinin Ivy Bridge jenerasyonunda iki kat hızlandırıldığı ifade edilirken, aynı zamanda görüntü kalitesinin de yükseltildiği bildiriliyor.

     

    Intel'in güncel yol haritasına göre Ivy Bridge işlemci ailesi 2012 Mart-Nisan döneminde çıkacak.



  • Güzel gelişmeler bunlar
  • 10FPS den 16FPS ye çıkar artık
  • Gerçekten güzel bir gelişme Intel AMD'ye cevap veriyor resmen. :)
  • o fiyatta 6990 veya gtx590 içerirse anca ozaman alırım :)
  • 0*1,6=0
  • gerçekten çok güzel bir denge var burada, gpu konusunda intel kendini geliştirip amd'ye yetişmeye çalışıyor aynı şekilde amd cpu konusunda kendini geliştirip intel'e yetişmeye çalışıyor.
  • Fusion'ların mevcut gpu performansı Sandy'leri 2'ye 3'e katlıyor zaten.
    Intel iyi cpu yapıyor ama gpu işinde AMD-Nvidia ikilisinin kapısının önünden bile geçemez
  • 0.1,6=0 Adam 300dolaraCpunu alıyo İçindeki GPu lamı oyun oynayacak Anca bir Laptopda yarar Onlada CSDe fps artar :D
    Intel kardeş bak masaustunden GPuyu kaldır Çekirdekleri buyut.Ayrıca TOCK ne olacak Bkz genelde tok işlemciler Daha çok uretilip konusulyorlar BkzNehalem Sandy bridge
  • Abi bu işlemcilerin içine grafik kartı tıkmaya neden bu kadar çok uğraşıyolar anlamıyorum giriş seviyesi işlemcilere ne yapıyolarsa yapsınlar
    biri gidip oyun sistemi kurucak intel i5 2500k alıcak misal onun entegre grafik biriminimi kuıllanıcak onun yerine cpu'u hızlandırsan vb. bişeyler yapsınlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veto1214

    0.1,6=0 Adam 300dolaraCpunu alıyo İçindeki GPu lamı oyun oynayacak Anca bir Laptopda yarar Onlada CSDe fps artar :D Intel kardeş bak masaustunden GPuyu kaldır Çekirdekleri buyut.Ayrıca TOCK ne olacak Bkz genelde tok işlemciler Daha çok uretilip konusulyorlar BkzNehalem Sandy bridge


    Vallahi "Tock" lar daha iyi diye ben düşünüyordum siz yazmışsınız :)
  • İşlemcinin %15-20 arasında bi alanını işgal ediyor bu grafik yongası, çok lazım sanki yapmaları.
  • O zaman ben beklerim 2012 yi fusionlarida yakaliyosa ekran karti almadan bi sure boyle kullanabilirim sistemi biraz daha para gecince elime daha guclu ve yeni bi ekran karti alirim .. yanniz sunuda solim ekran karti konusunda intel amd ye yetisse bile amd nin elinde ati grubu oldukca amd tekrardan one gececektir amd nin su anda islemcilerle sundugu gpu aslinda rekabetsiz oldugu icin sundugu bi gpu yenileri icin gelecek planlari vardir amd nin ama islemci konusunda ayni seyi soleyemiyorum
  • İ7 alıp entegre grafik birimiyle kullanıcak süper zekalar için iyi haber.
  • bilgisayar sadece oyun için değil ya donanımsal video desteği olsun flash playerın donanımsal desteği yada browserların gpu desteği için ideal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyCoDeR

    Abi bu işlemcilerin içine grafik kartı tıkmaya neden bu kadar çok uğraşıyolar anlamıyorum giriş seviyesi işlemcilere ne yapıyolarsa yapsınlar biri gidip oyun sistemi kurucak intel i5 2500k alıcak misal onun entegre grafik biriminimi kuıllanıcak onun yerine cpuu hızlandırsan vb. bişeyler yapsınlar.


    Tabii ki adam oyun oynamak istediğinde o gpu'yu kullanmayacak. Öyle ya da böyle laptoplardaki optimus tarzında bir yaklasımla düşük performansta düşük yüksek performansta yüksek gpu'ya geçilen bi sistem ya vardır ya da üzerinde çalışılıyordur.
  • Intel olunca artsa nolcak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psychomantis

    quote:

    Orijinalden alıntı: MyCoDeRAbi bu işlemcilerin içine grafik kartı tıkmaya neden bu kadar çok uğraşıyolar anlamıyorum giriş seviyesi işlemcilere ne yapıyolarsa yapsınlar biri gidip oyun sistemi kurucak intel i5 2500k alıcak misal onun entegre grafik biriminimi kuıllanıcak onun yerine cpuu hızlandırsan vb. bişeyler yapsınlar.
    Tabii ki adam oyun oynamak istediğinde o gpuyu kullanmayacak. Öyle ya da böyle laptoplardaki optimus tarzında bir yaklasımla düşük performansta düşük yüksek performansta yüksek gpuya geçilen bi sistem ya vardır ya da üzerinde çalışılıyordur.


    Z68 çipsetiyle gelen Virtu teknolojisi bunu sağlıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BraveHeart

    İşlemcinin %15-20 arasında bi alanını işgal ediyor bu grafik yongası, çok lazım sanki yapmaları.


    Aynen. Onun yerine işlemciyi hızlandırmak için kullansalar daha güzel biz kullanıcılar açısından.
  • intel entegre hmmmmm = iki kere dusun. yetmedi 3 kere dusun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.