Şimdi Ara

Gps Cihazı yerine GPS'li tablet... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
205
Cevap
2
Favori
42.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar yine yeni gelişmelerden haber vereyim.Lidya Grup adlı türk firması Archos marka tabletin türkiye distribütörlüğünü almış bulunmaktadır.Buna istinaden archos'un iddalı modellerinden 80 G9 ve 101 G9 modellerini getirmiştir.Darty mağazalarında satışa sunulmuş.En kısa zamanda bu cihazıda inceleyerek fiyat performans özellik bilgilerini paylaşacağım.Cihazda gps var biliyorum.Fakat en önemli özelliği özel 3g simcard usb stick yapmışlar.Güzel hareket:)
    http://www.archos.com/?country=tr&lang=en linkinden sol üst köşedeki android tablets sekmesinden G9 modelleri inceleyebilirsiniz.
    Sevgiler..




  • Planımı yaptım bu haftaya.haftaya izlenimlerimi yazacağım archos 80g9 ile ilgili..Ama bekliyoruz falan yazın moral motivasyon lazım arkadaşlar
    sevgiler..
  • bekliyoruz hocam.
  • Arkadaşlar yakınımdaki dartye gittim ama cihaz açık yok..inceleyemedim kolluyorum..
    bu arada orada aslında herkesi memnun edeceğini düşündüğüm archosun bir tableti var.arnova 7c g2.altte herşey var.bluetoth,dahili gps,android 2.3,tasarım güzel.tek eksiği işlemsici 600 mhz.ama tercih sebebi bomba dahili 3g var.gps yerine gps li tabletmi evet 599 tl. kampanyalı fiyattı bitti.bence kovalayın.bakın bomba haberle döndüm..

    http://arnovatech.com/products/g2/arn_7c/index.html?country=ru&lang=en
    http://www.teknokulis.com/Haberler/Guncel/2011/12/01/archos-arnova-7c-g2-699-liraya-android-tablet

    sevgiler..




  • hocam merakla bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mozanlar

    Arkadaşlar yakınımdaki dartye gittim ama cihaz açık yok..inceleyemedim kolluyorum..
    bu arada orada aslında herkesi memnun edeceğini düşündüğüm archosun bir tableti var.arnova 7c g2.altte herşey var.bluetoth,dahili gps,android 2.3,tasarım güzel.tek eksiği işlemsici 600 mhz.ama tercih sebebi bomba dahili 3g var.gps yerine gps li tabletmi evet 599 tl. kampanyalı fiyattı bitti.bence kovalayın.bakın bomba haberle döndüm..

    http://arnovatech.com/products/g2/arn_7c/index.html?country=ru&lang=en
    http://www.teknokulis.com/Haberler/Guncel/2011/12/01/archos-arnova-7c-g2-699-liraya-android-tablet

    sevgiler..

    Valla supermis hocam. Hey gidi Archos genclik yillarimin gozde player markasiydi, tarz bi markadir Archos




  • Arnova Archosun uygun tablet sloganı ile hareket eden tablet markası.bir çok kişi soruyodu.hem 3g si olsun (telefon olarak kullanılbilme)hemde gps,bluetooth olsun hemde uygun olsun.tabiki özellikle 3g ve sim olayı zaten fark yaratıyor ve ürünler eleniyordu.Dediğim gibi cihazın tek problemi hızı.zaten android 3.0 ve üzeri beklenemez.
    Arhos 80 g9 ile ilgilide ana distribitöründen satış kanalı md. ile görüştüm(manyağım:)).abiye anlattık derdimizi.aslına bakarsak bu cihazın rakibi galaxy p7300 ve 7500.bu durumda piayasadaki işlemci hızı,donanım özellikleri,patentli özel usb simcard slotu ile toplamda 950 gibi bir rakama gelen 80 g9 modeli türkiyedeki en f/p üründür.işlemciden fedakerlık edersenizde arnova c7 g2 dir.Ufak bir farkda olsa ekran hassasiyet ve kullanımı galaxytab lerde daha iyi.Şu durumda fransız üretici türk tüketicisinin kalbini fethedicek bence..
    sevgiler..
  • archosu nerden alabiliriz .950 tl olanı tavsiye edermisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaftolga

    archosu nerden alabiliriz .950 tl olanı tavsiye edermisiniz.

    sadece ve sadece darty de var.fakat kampanyası bitti.bende bekliyorum..yılbaşı mılbaşı bişi bekliyoruz,hergun bakmak lazım dartye..totoşlar 25 yıl şerefine %25 yaptılar cihazları inceleyeceğiz falan derken mal gibi kaçırdık.şimdi kaça geliyo bakmadım.usb simcard slotu ayrı satılıyor.istersen 3g siz sadece wifi olanı alabiliyorsun.ama bu cihazın (80g9) en büyük özelliği usb simcard.aleti tablete takıysun istersen ama çıkarıp herhangi usb slotu olan bir cihazada takıp 3g internet yapabiliyorsun.yani şu vınn olayını amcalar usb stick yapmışlar.çok ama çok akıllıca..şu an darty de 849 tl.170 tl de usb simcard stick.yani %20 falan gelse indirim cumburlop almak lazım(816 ya gelir).cihazda androdi 3.2 bide yeni nesil omap var.bu fiyata böle bir tablet çinde yok.tek bilemedeğim ve süphelendiğim şeyi ekranı ve kullanımı.açığını bulamadığım malesef o yüzden bu konuda bişi diyemiyorum.(satıcıyı zorladım ama sıfır açmadı).aslında taksime bu hafta sonu gitmeyi planlıyorum ben palladiumdakine gitmiştim.
    sevgiler..




  • archos 80 g9 darty de 719,49 TL KDV dahil satışta.indirimli fiyatı ne kadardı bunun ? 2012 de windows 8 li tablet pc ler de çıkacak deniyor sizce beklemek mi lazım win8 li cihazları ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaftolga

    archos 80 g9 darty de 719,49 TL KDV dahil satışta.indirimli fiyatı ne kadardı bunun ? 2012 de windows 8 li tablet pc ler de çıkacak deniyor sizce beklemek mi lazım win8 li cihazları ??

    849 üzerinden %20 idi.hafta sonu bakacağım taksimde açık.ekranı tatmin ederse alırım ben.
    win.8 li tableti beklemekmi..şaka yapıyosun heralde.tabiki beklenmez.onlar gelene kadar 4 çekirdekli tabletler gelir.Daha android tabletler yeni oturuyor,çıksada win8 li alınmaz.2013 o iş..daha tabletlerin çok yolu var çook..
    sevgiler..
  • 680 e geliyor şimdi 719 fazlada fark yok.extra ne almak gerekiyor archosun yanında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaftolga

    680 e geliyor şimdi 719 fazlada fark yok.extra ne almak gerekiyor archosun yanında.

    3g simcard usb slot.160 tl. o kadar.880 tl ye eksiksiz bir tablet.tek rakibi 1200 tl ye satılan galaxy tab p1000.herşeyi yanyana koy.archos win:))
  • bu Haftasonu deneyin sizin yorumlar önemli.
  • Yeni tablet.Yabancı siteleden baktığıma göre gps var.Yine archos.yeni model 70b.fİYAT 199$ olarak belirlenmiş.Adamlar türkiye pazarını çözdüler,resmen galaxye meydan okuyorlar.2012 de türkiyede damgasını vuracak benden sölemesi.
    Android 3.2 Honeycomb işletim sistemiyle çalışıyor. 1.2 GHz işlemci var.7 inç’lik, 1024 x 600 çözünürlüklü ekrana sahip olan Archos 70b’de 512 MB’lık RAM var.3D grafik hızlandırma desteğine sahip olan bu cihazda Wi-Fi da mevcut. HDMI çıkışı ve microSD kart yuvasına sahip, Android Markette sınırsız.ocak-şubat 2012 de gelecek.Distribitörü ile görüştüm.Çıkar çıkmaz getiricez dediler.


     Gps Cihazı yerine GPS'li tablet...




  • bu modelde 3g yok galiba ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaftolga

    bu modelde 3g yok galiba ??

    199$ hocam.dahili 3g yoktur ama harici vardır.Millet başlangıç seviyesi uygun tablet arıyor.Bu bile fazla.Dahili 3g için uygun fiyatlı modeli yazdım zaten.Arnova 7c 2g modeli.Bununda alternatifi yok.
  • Konuyu biraz daha derinlemesine araştırdığımızda Archos ve Arnova tabletlerde Google hizmetlerinin ve bu alt yapının tamamen kaldırıldığını öğreniyoruz. Kullanıcılar ancak özel yapım ROM'lar olan "Custom ROM" yükleyerek bu sorunun üstesinden geliyorlar. Veya alternatif olarak elinizdeki bir Android cihazın uygulamalarını Market'te yer alan "App Backup and Restore" yazılımı ile SD karta yedekleyip daha sonra bu yedeklenmiş uygulamaları tek tek tablete kuruyorsunuz. Şaşırtıcı değil mi? Anlaşılan Google ile Arnova arasında bir anlaşmazlık söz konusu fakat bu yüzden kullanıcıların üçüncü parti sitelerden veya kişilerden yardım dilenmek zorunda olması üzücü. Siz değerli vaktinizi boşa harcamayın diye biz gerekli araştırmayı yaptık. Cihaz için içerisinde henüz Market ve diğer Google uygulamaları olan bir ROM yok fakat arctablet.com sitesi bu işi kendine görev edinmiş ve şu anda bir ROM üzerinde çalışıyorlar. Büyük ihtimalle bu yıl bitmeden hazır olacak ROM ile tabletiniz özgürlüğe kavuşacak.

    chip den alıntı bir yazı ,google hesabınızı tanıtamıyorsunuz archoslara diyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaftolga -- 21 Aralık 2011; 16:33:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaftolga

    Konuyu biraz daha derinlemesine araştırdığımızda Archos ve Arnova tabletlerde Google hizmetlerinin ve bu alt yapının tamamen kaldırıldığını öğreniyoruz. Kullanıcılar ancak özel yapım ROM'lar olan "Custom ROM" yükleyerek bu sorunun üstesinden geliyorlar. Veya alternatif olarak elinizdeki bir Android cihazın uygulamalarını Market'te yer alan "App Backup and Restore" yazılımı ile SD karta yedekleyip daha sonra bu yedeklenmiş uygulamaları tek tek tablete kuruyorsunuz. Şaşırtıcı değil mi? Anlaşılan Google ile Arnova arasında bir anlaşmazlık söz konusu fakat bu yüzden kullanıcıların üçüncü parti sitelerden veya kişilerden yardım dilenmek zorunda olması üzücü. Siz değerli vaktinizi boşa harcamayın diye biz gerekli araştırmayı yaptık. Cihaz için içerisinde henüz Market ve diğer Google uygulamaları olan bir ROM yok fakat arctablet.com sitesi bu işi kendine görev edinmiş ve şu anda bir ROM üzerinde çalışıyorlar. Büyük ihtimalle bu yıl bitmeden hazır olacak ROM ile tabletiniz özgürlüğe kavuşacak.

    chip den alıntı bir yazı ,google hesabınızı tanıtamıyorsunuz archoslara diyorlar.

    Şimdi durumu şöyle izah edeyim.Android 2 versiyonlarında google market hiçbir cihazda açık değildir.Her marka kendi marketini yapar ve yayınlar.Sizde buradan uygulamalara ulaşırsınız.Andorid 3 ve üzeri versiyonlarda ise google market tüm cihazlarda açıkıtr.Yani dünyadaki tüm android 2 versiyonu taşıyan cihazlarda google market sınırlıdır.bunu yapan googledır.Fakat forumlarda ve bir çok yerde açık kaynak kdolu olduğundan dolayı bir sürü apk bulmak mümkün.ve bunlar bilgisayara indirilebildiği için usb üzerinden tablet ve telefonlara aktarılabilir.bu şekilde istediğiniz uygulamayı kullanabilirsiniz.Bu yüzden arnova değil tüm 2 versiyonlarda aynı sorun vardır.archos 80 g9 vb diğer tüm tabletleri android 3.0 ve üzerini desteklediklerinden bu olay google hesabı tanıtamama gibi bir sorun yoktur.Buda tüm android 3.0 ve üzeri cihazlarda geçerldir.bu yetkiyi yine veren Googledır.Fakat şöle bir durumda var google örneğin market gibi bir uygulamayı 2 serisine kapatıyor fakat google maps i açıyor.Yani tüm uygulamaları kapalı değil.

    Gelelim 3g olayına.dünyada şu an p1000 harici hiçbir tablet ses transferi yapmamaktadır.Buna hiçbir üretici izin vermemektedir.nedeni telefon piyasası ve pahalı vergilerdir.p1000 üretimide durmuştur.ve p1000 3.0 ve üzeri upgrade almayacaktır.Tablet üreticileri derki,ses transferi yerine data transferi yapın.hem ucuz hemde hızlı ve zahmetsiz.bu arada eğe ses transferi bir cihaza eklenmek istedndiğinde cihazın maliyeti %20 artmaktadır.Bunun yerine gelecekteki tabletler şu yolu izleyecekler.skype gibi web üzerinden ses transferi yapacaklar.hem aktarılan data çok küçük hemde vergi v.b bir ek maaliyeti yok.Bu yüzden şu an üretilen tüm tabletler 3g data transferi yapmaktadır.Yanıldığım o dur ki 80 g9 da ki usbsimcard slot da data transferi için geçerlidir.Bu konuyla ilgili samsung distribitörü ve archos dist. yetkili teknik sorumlular ile görüştüm zorda olsa ve nerdeyse 1 saate yakın bilgi paylaşmında bulunduk.Şu an itibari ile örneğin galaxy p7300-7500 serileride data transferi yapmaktadır.p1000 nin fiyatının pahalı olması sebebide ses transferi yapabiliyor olmasıdır.kısaca dünyadaki 7'' ses transferi yapabilen tek telefon tablettir.Şu zamandan sonrada hiçbir tablette ses transferi olmayacak.bunun yerine şu an data ileride ise web üzerinden ses transferi olacaktır.

    Sonuç olarak baktığımzda eğer elimizde bir pda tarzı wifi telefon varsa alacağımız tabletin 3g li olmasına gerek yok.telefonu wifi spot olarak kullanıp tableti webe bağlamaka mantıklıdır.Böylelikle 3g için ödediğimiz fark cepte kalır.zaten cep telefonumuzda var ise.2. alternatifde şudur.dandik bir telefon alıp sadece aç kapa yaoarsınız sms atarsınız,3g li bir tablet alıp 2.simcard alarak dahili 3g yi kullanabiliriz.şu durumda eğer 3g li bir tablet alıyorsak telefonumuzdunda 3g li pahalı bişi olması son derece gereksiz bir durum oluşturmuş oluyor.
    Bunların dışında ocak ayında şu an testleri yapılan 2 cihaz daha piyasa sürecekler.Şu an itibari ile 80 g 9 un en büyük kozu işlemcisi.şu an en hızlı işlemciyi sunuyor omap ile.arnova 7c g2 nin ise dezavantajı 600 mhz lik işlemcisi.fakat bu fiyatda gps ve dahili 3g yi barındıran bir tablet yok.Bu yüzden her 2 üründede rakipsiz f/p olarak.

    Sevgiler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozanlar -- 21 Aralık 2011; 23:20:05 >




  • Eklemeyi unuttuğum bir konu daha var 80g9 ile ilgili.Forumda bu cihazı alan bir arkadaş ekran ile ilgili bir sorundan bahsetmişti.Bu konuyla ilgili bilgide şöyledir:archos 80 g9 un arka tarafında bildiğiniz üzere usb slotu var.usb ağzının olduğu yer çok hassas doğal olarak.ve tablette kalınlık yapan bir yer fiziki açıdan ve ekrana en yakın yer.Bu yüzden tablette tam usb girişinin hizasına gelen ekranın olduğu bölgeye biraz bastırdığınızda küçük bir dalgalanma oluyor.Fakat o noktanın dışındaki yerlere bastırdığınızda olmuyor.Bu yüzden cihazın ekranında sorun varmış gibi görünen olay aslında usb nin ekrana fiziki olarak yakın olması ve bundan etkilenmesi.Aslında benzer sorun iphone larda da var.Denedinizmi bilmiyorum ama telefonla konuşurken sağ üst köşesine bastırdığınızda konuşma kesiliyor.Çünkü geçen minik kablolar oradan geçiyor ve çok ufak bir temasdan etkileniyor.Archos 80g9 eğer interneti olan bir cep telefonuna sahipseniz 3g aparatını almanıza gerek yok.peki o yeri nasıl kullanabiliriz?herhangi bir usb diski okumaktadır.Örneğin elinizde 8gb lık bir usb bellek var,tablete direk takarak aktarım yapabilirsiniz.Buda aslında yine farklı bir avantaj sunuyor.
    Bu konu hakkında da bilgi vermiş olayım.
    sevgiler..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.