Şimdi Ara

Epox Albatron'a karşı: Athlon 64 cephesi genişliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin yeni işlemcisi gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. Pek çok anakart üreticisi ürünlerini işlemci ile aynı anda çıkaramayınca yıl sonu yeni Athlon 64 anakartlarının tanıtımıyla zenginleşti.

    MSI, ASUS ve Gigabyte'ın çözümlerini Epox ve Albatron izledi. TweakTown'da bu iki yeni rakibi karşı karşıya getirmiş.

    Epox AMD camiası için oldukça popüler bir isim, Albatron ise pazarın taze oyuncularından.

    İki kartta (EPoX 8HDA3 ve Albatron K8X800 Pro II) VIA K8T800 chipsetine sahip. Zaten Athlon 64 için şimdilik ya NForce3'ü ya da K8T800 chipseti alternatifleri var.

    Aynı chipsetin kullanıldığı kartlar farklı özellikler sunuyorlar.

    Albatron 3 DIMM slotu sunarken Epox'ta bu rakam 2. PCI slot sayısı ise yine 6'ya 5 Albatron'un lehine. Entegre ses için Albatron VIA Envy 24PT 8 Kanal'ı seçerken rakibi 6 Kanal Realtek ALC 655'i seçmiş. 3COM Gigabit LAN iki anakartta da standart. Ama Epox VIA chipsete entegre olan 100/10 NIC'i de aktive etmiş ve bu sayede toplam iki Ethernet arayüzü var. Albatron 2 SATA RAID (0,1) ve 2 UDMA 133 desteği sunuyor, Epox ise bunlar da dahil Silicon Image kontrolörü ile 4 ekstra SATA portu daha eklemiş. Bunlar haricinde SPDIF, USB 2.0 iki kart içinde standart bileşenler. Yalnız Firewire sadece Albatron anakartta kullanılmış.

    İşin BIOS kısmına gelince iki kartın da kendine has özellikleri var. Gigabyte geleneğinden gelen bir firma olan Albatron Dual BIOS'a benzer BIOS Mirror özelliğini kullanmış örneğin. PCB rengi de yine GB mavisi : ) Bunun haricinde BIOS hata kodlarını 4 dilde seslendiren Voice Genie ve OC yapıldığında işler yolunda gitmediği zaman sistemi reset eden Watch Dog Timer (Aopen'de bu özelliği kullanıyor) diğer artılar.

    Epox ise silah olarak ayrıntılı BIOS'unu kullanıyor.

    Şimdi iki kartın aldığı skorlara bakalım:

    Sonuçlar oldukça ilginç çıkmış. Zira aynı chipset kullanılmasına rağmen hatırı sayılır fark var iki kart arasında Epox'un lehine. Altyapı aynı olduğuna göre muhtemelen BIOS, vb. bir şey sebep olmuş olabilir böyle bir şeye.

    Epox rakibinden daha uygun olması beklenen fiyatı, 220 MHz'e kadar OC sunması ve iyi performansı ile en azından bu ikisi arasında tartışmasız seçilmesi gereken taraf.

    »TweakTown'ın yaptığı incelemenin tamamını okumak için tıklayın








  • epox rulaZzzZ
  • Albatron K8X800 Pro II
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.