Şimdi Ara

Heavy Rain'in 2. El Satışlarının Zararı Büyük

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •       Oyun firmalarının son dönemlerde en çok şikayet ettiği konuların başında ikinci el oyun satışları geliyor. Online multiplayer desteği bulunan oyunlardan "online pass" ücreti alarak bu sorunun önüne geçmeye çalışan firmalar, online multiplayer'a sahip olmayan oyunlar konusunda ise şimdilik çaresiz görünüyor.
     
         Oldukça kaliteli bir oyun olan Heavy Rain'in geliştiricisi Quantic Dream de bu nedenle zarara uğramış. Firmanın Ceo'su Guillaume de Fondaumiere şu ana kadar 2 milyon Heavy Rain sattıklarını, fakat Trophy sisteminden gelen bilgilere bakarak oyunu 3 milyondan fazla kişinin oynadığını tespit ettiklerini söyledi.

         Yaklaşık bir milyon kişinin Quantic Dream'e 5 kuruş vermeden oyunu oynadığını söyleyen Fondaumiere ikinci el satışları nedeniyle 5 ila 10 milyon Euro arasında zarara uğradıklarını belirtiyor.
     
        Quantic Dream şu sıralar yine Sony tarafından yayınlanacak olan bir oyun üzerinde daha çalışıyor. Umarız sonraki oyunlarında bu türden sorunlarla karşılaşmazlar.
     








  • 2. el oyun alarak firmaların emeklerine saygılı olduklarını sananlara güzel bi haber...
    birde pc oyuncuları korsancıdır diye çıkışanlar yok mu ah ah ...
  • stun Buna da bi bahane bulur şimdi XD
  • Türkiye'ye bakacak olursa bu koşullar bizi 2. el almaya mahkum ediyor.Umarım yakın zamanda bu sorunu aşarız.Konsol oyuncuları için daha vahim bu durum.
  • korsan oyun oynamak ile 2.el orjinal oyun oynamak arasında, yapımcıya verilen zarar bakımından fark çok da yok aslında. iki koşulda da yapımcı para kazanamıyor evet.

    lakin, oyunlara uygulanan vergi mevzuatı bu şekilde olduğu sürece ( gavurun 30-40 dolara oynadığı oyunun ikinci elini anca bu paralara almaya mahkum olduğumuz sürece ) ülkemizde yapacak pek bir şey kalmıyor. Bunu bir reklam gideri olarak düşünmeleri lazım ülkemiz şartlarına baktıklarında.

    Her koşulda, kopya oyun yapmak , ikinci el oyun almaya göre daha leş bir metod. İkinci el piyasası, hiç değilse, önceliği oyunu çıkarçıkmaz oynamak isteyenlerin oyunları tüketmesinden sonra piyasaya çıkıyor. korsancılıkta, daha oyun raflara düşmeden korsan tezgahında.

    O yüzden, korsan oyun oynamak leştir... Korsancılar, hiç değilse 2. el oyuna yönelirse, bu sorun biraz törpülenmiş olur. sonuçta finansal olarak kaybeden yapımcı, yeni bir heavy rain yapmaya yeltenmeyecektir.

    Korsana hayır !




  • bloodTime
    12.09.2011 12:21:38

    ben hiçbirşeye bahane bulmuyorum... tabıkı pc de korsancılık var... konsolda oldugundan kat ve kat daha fazla var yoksa.. niye ps3exc yada xboxexc olmayan oyunlar pc ye niye çıkmıyor :? bunu kendıne sordunmu :?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stun -- 12 Eylül 2011; 12:58:01 >
  • cyberdejin

    ama bunun yanında 2. el alan adam MP 'de oynuyor asıl haksızlık burda.korsan oyuncu bunu yapamıyor...Hem firmaya yararın yok hem de MP 'ın tüm nimetlerinden faydalanıyosun...
  • stun

    tabiki korsan ,ama sadece bu değil...öyle olsa hep konsola çıkar oyunlar ...AMD intel veya Nvidea destek verdiği sürece ve piyasa işlediği sürece HARD RESET gibi oyunları sık sık görücez...

    bu haber yalan mı ayrıca star craft ile ilgili...


    ''İlk verilere göre Starcraft II, 1 günde 1 milyon, 2 gün toplamında da 1.5 milyon satarak tarihin en hızlı satan RTS oyunu olmuştu. Şimdi de 1 ay toplamındaki rakamlar geldi. Starcraft II, 1 ay toplamında tam 3 milyon satmış. Bu da onu 2010 yılında PC'de en çok satan oyun konumuna getiriyor. Üstelik bu kadar kısa bir sürede.''
  • bloodTime
    12.09.2011 12:03:23

    sana kalsa pc ciler daha az korsancı... 25 milyon cod sattı 24 du konsol 1 i pc... şimdi sen pc de sadece 1 milyon kişinin cod mu oynadıgına inanıyorsun:?
  • stun

    Starcraft yılın en cok satılan oyunu olmuştu XD 48 saatte 1 .5 milyon adet sattı .
    oyunun maliyeti 100 milyon dolar aga 100 bin adetle gider mi bu iş.Sallamak bedava haha.
  • tamam ozur dılerım karıştırdım... ama 100.00 e satan başka bir oyun vardı onunla karıştırdım....

    ama bu haberden yola çıkarak bana diyemessınız ki pc de konsola gore daha az korsan var.. komedi olur bu
  • Starcraft mı 100.000 sattı? Oyun hala 100 lira. Hala satıyor ki hala 100 lira. Az satsa fiyattan kısarlardı şimdiye kadar. Bir tek markafoni indirim yaptı son zamanlarda onun dışında indirime de rastlamadım pek, varsa da ben görmedim yani. Starcraft bu ya, adı 1 milyon sattırır sadece. Formasını koysan oynar o derece :)
  • vala güzel oyun ama türkçe olmadıgı için acımıyorum bunlara ama türkçe hangi oyun oyunu oynamasam bile orjinal alıyorum bir gt 5 türkçe diye aldım kutuyu açmadım daha arkadaşlar
  • bloodTime
    12.09.2011 12:03:23

    birde pc oyuncuları korsancıdır diye çıkışanlar yok mu ah ah ..'''

    deilmidir :? cod orneğini verdim.. o saa fazlasıyla yetiyor.. yapımcılar oyunlarını çıkarmamaya başladı ...
  • denmez de fazla da abartmayın yani =D
  • stun

    frakındaysan bazı şeylere itiraz etmiyorum zaten .
  • rambocuk türkiye dünya oyun sektöründe ne ki adamlar seni önemsemek zorunda olsunlar? Acımıyorum diyorsun bi de.
  • PC'de korsan nasıl büyük bir sorunsa konsolda da ikinci el öyle büyük bir sorun, yeni nesilde cd key tarzı birşey getirmeleri gerek.

    ''Konsol oyunları çok ucuz ben 5 tl ye değiş tokuş yapıyorum, hem de orijinal'' diye etrafta dolananları o zaman göreceğiz, o zaman anlaşılacak PC oyuncuları mı daha sahtekar konsol oyuncuları mı...

    Konsol oyuncuları da artık PC'ye oyun çıkmıyor yalanlarıyla kendilerini tatmin etmeye devam etsin, artık hiç karışmıyorum vallaha...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3rett0 -- 12 Eylül 2011; 13:46:28 >
  • Starcraft 4.5 milyon sattı bu arada 2010 Kasım ayı acitivision raporuna göre.
  • bloodtime..stun ve m3rett0 ya kimse cevap vermesin beyler.İşleri güçleri o lanet olasıca kasalarını savunmak ve her yerde her haberde tartışma çıkartmaktır.Gene yapmışlar yapacaklarını :) .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.