Şimdi Ara

Ovum : Android uygulama indirme sayısı 2011 yılında iOS uygulama indirme sayısını geçecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
6.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ovum : Android uygulama indirme sayısı 2011 yılında iOS uygulama indirme sayısını geçecek






    Android ve iOS işletim sistemi yüklü tablet ve akıllı telefonlar 2007 yılından bu yana piyasada boy gösteriyor. RIM, Nokia, Palm gibi devlerin pazar hakimi olduğu dönemde işe sıfırdan başlayan ikili şimdi 2011 ikinci çeyrek itibariyle ABD pazarında yaklaşık yüzde 70, dünya pazarında ise yaklaşık yüzde 67'lik payla büyük bir sıçrama yaptı. Devam eden zaman dilimlerinde ivme giderek daha da yükselecek. 




    Mobil uygulama geliştirmenin de önem kazandığı bu dönemde yarış yine bu iki dev arasında geçiyor. Apple uygulamalarını App Store'da yayınlarken, Android ise Android Market altında yayın yapıyor. Android Market'te tahmini 250 bin, App Store'da ise 380 bin uygulama mevcut. Sayılar indirme toplamını da direkt olarak etkiliyor.




    Apple'ın uygulama mağazası yakın zamanda toplamda 15 milyar indirme sayısını geçerek bir rekora imza atmıştı. Andrid Market ise Temmuz ayında 6 milyar uygulama indirme sayısını geride bıraktı. Analizler 2012 yılında Android uygulama indirme sayısının iOS'u geçeceğini öngörse de Ovum firması bu tarihi 2011 yılı sonuna çekti.




    Toplam sayıda değil sadece 2011 yılı baz alınarak yapılan araştırmada Android uygulama indirme sayısı 8.1 milyar olarak beklenirken iOS uygulamaları 6 milyar sınırında kalıyor. 2010 yılında Apple 2.7 milyar indirme sayısına sahipti ve artış yüzde 300 olacak. Android ise 1.4 milyar indirme sayısı ile yüzde 700 civarı bir artış yakalamış olacak.




    2011 yılı toplam indirme beklentisi ise 18 milyar civarında. 2010 yılında bu rakam 7.4 milyardı. 




    Ovum firmasının 2015 yılı tahminlerine göre ise Windows Phone işletim sistemi BlackBerry'yi uygulama sayısı ve gelirler olarak geride bırakarak üçüncü sıraya çıkacak. BlackBerry de Temmuz itibariyle 1 milyar indirme sayısını geride bırakmıştı.








  • android her türlü geçer çünkü isteyen her marka android kullanabiliyor.
  • apple ekranı büyütmesse yaklaşma oranı bir dahaki sene artacaktır.
  • Applestore'yi kullanan cihazların sayısı belli.Peki ya Android ? Geçmesi bence normal.Çünkü tek marka Android'i kullanmıyor.
  • Ayrica bunlar market verileri. Android'de market kullanmadan da (blackmart vb.) uygulana indirebiliyoruz. Bu durumda bu sayi dahada yuksege cikiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkEnergy -- 12 Eylül 2011; 11:58:38 >
  • Tabii geçer Android.Çin malı telefonlarda bile artık Android var
  • indirme sayısı=uygulama sayısı demektir.Böyle olursa android marketteki uygulama zenginliği ve kalitesinide arttıracaklardır. Apple cıların tek övündüğü nokta uygulama muhabbeti de bitecektir.
  • Burada indirilen uygulama sayısı sadece market baz alındıysa çok doğru değil. Zira Android'lere torrent, blackmarkt... vs. gibi yerlerden de uygulama indirileybiliyorsunuz. Apple'da ise Cydia var ancak Cydia'daki uygulamaların sayısı Android'dekelere kıyasla daha az.
  • eee arkadaş her segmentten yüzlerce android telefon var elbette geçecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nova.6

    Tabii geçer Android.Çin malı telefonlarda bile artık Android var


    Çin malı diye Android kullanamayacaklar mı?
  • Android market in yuzde 50 si cop zaten :) applestore yi gecicez diye basmislar copu basmislar copu:)
  • Çoğu uygulama , uygulama demeye bin şahit istiyor.Ama applestore yi her türlü gecer
  • Andorid Market'i bilmem de Appstore için verilen 380.000 rakamı yanlış. Şu anda Appstore'da aktif 471.319 adet, uzun zamandır download edilmeyen 118.072 adet uygulama var. Yani toplamda 589.391 adet uygulama mevcut.

    İşin ilginiç tarafı daha önce DH'de Appstore 500.000 uygulamayı geçti diye de haber yapılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

    http://148apps.biz/app-store-metrics/?mpage



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 12 Eylül 2011; 13:21:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nova.6

    Tabii geçer Android.Çin malı telefonlarda bile artık Android var


    evet çin malı android
  • Android Market koca bir çöplük. Yetmezmiş gibi içinde binlerce zararlı virüslü yazılımlar var. Sırf uygulama sayısında App Store'u geçeyim diye her türlü yazılımın markete girmesine izin veriyorlar. E hâl böyle olunca kalite aramamak lâzım. Ise yarar adamakıllı kaç tane uygulama var acaba? Android Market diye millet bir şey sanıyor ama Android Market şişirilmiş bir balondan başka bir şey değil. Kuru kalabalık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    Android Market koca bir çöplük. Yetmezmiş gibi içinde binlerce zararlı virüslü yazılımlar var. Sırf uygulama sayısında App Store'u geçeyim diye her türlü yazılımın markete girmesine izin veriyorlar. E hâl böyle olunca kalite aramamak lâzım. Ise yarar adamakıllı kaç tane uygulama var acaba? Android Market diye millet bir şey sanıyor ama Android Market şişirilmiş bir balondan başka bir şey değil. Kuru kalabalık.


    Ek olarak, Hareketlü masaüstü resimleri ve temalar Android markette uygulamadan sayılıyor. Hatta bazı uygulamaların widgetleri var ve hem uygulamanın kendisi hem de widgeti uygulamadan sayılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 12 Eylül 2011; 14:24:37 >
  • Geçmesi normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nova.6

    Tabii geçer Android.Çin malı telefonlarda bile artık Android var


    trident ten tutun markası olmayanlarda bile var

    Ovum : Android uygulama indirme sayısı 2011 yılında iOS uygulama indirme sayısını geçecek
    wooow tv si bile varmış ya kesin google bu yıl bilmem kaç milyon android cihaz aktif hale geldi derken bu çöp telefonlarını da katıyordur o sayıya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 12 Eylül 2011; 14:32:46 >




  • Ben her iki sistemi de kullandım. android market oldukça gelişti ve değişti. bazıları görmeden etmeden işkembeden sallıyor. ayrıca nedir bu skor yarışı anlamıyorum. işe yarayan appstore uygulamalarının hemen hepsi android markette de var. hatta ilave arayüz programlarıyla çok daha güzel uygulamalar da mevcut. ikisinin de kendince ufak tefek artıları vardır.
  • okullar açılsa da şu salya saçarak muhaaa yazan sivilceli liselilerden kurtulsak.

    her cihazda çalışmak negatif bir özellik değildir aksine avantajdır. windows tüm donanımlarda çok iyi bir şekilde çalışıyor. linux tabanlı olan android de çalışıyor. ios u görelim bir de.

    android in hiçbir eksiği yok ios'dan. bunu siz de biliyorsunuz. ama çekememezlik midir artık nedir bu nedenle sataşıp duruyorsunuz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.