Şimdi Ara

İşte Intel'in Sandy Bridge-E işlemci ailesi için resmi fiyat bilgileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Intel'in yüksek performans segmenti için hazırladığı Sandy Bridge-E kod adlı Core i7-3000 serisi işlemciler için merak edilen detayları açıklamaya devam ediyor. Core i7-900 serisinin yerini alacak olan yeni işlemci ailesinin dört ve altı çekirdekli modellerden oluşacağını daha önceki pek çok haberimizde ifade etmiştik. Kasım ayının ortalarına doğru anons edilecek işlemcilerle ilgili olarak ortaya çıkan yeni bir dökümana göre dört çekirdekli Sandy Bridge-E işlemcisinin çıkışı 2012'ye kalmış gibi görünüyor. Bu arada bazı kaynakların PCI Expreee 3.0 desteği konusundaki bir takım sıkıntılar nedeniyle ilk etapta sadece sınırlı sayıda Sandy Bridge-E işlemcisinin, PCI Express 3.0 desteği olmadan sunulacağını ifade ediyorlar.

     


    İşte Intel'in Sandy Bridge-E işlemci ailesi için resmi fiyat bilgileri


     

    LGA2011 soket yapısındaki Core i7-3000 işlemci ailesi, eş zamanlı olarak pazara sunulacak X79 çipsetli yeni anakartlarla kullanılacaklar. Intel'e göre şu an satılmakta olan Core i7-900 serisi altı çekirdekli işlemciler ile kıyaslandığında ciddi oranda daha yüksek performans sunacak olan işlemcilerin fiyatları da netleşiyor. Intel cephesinden gelen bilgilere göre, Sandy Bridge-E ailesinin en hızlı temsilcisi olarak Core i7-3960X Extreme Edition, 999$ seviyesinden lanse edilecek ve bu işlemci hız aşırtma uygulamaları için serinin en yetenekli modeli olacak. Merak edenler için kısaca özelliklerini hatırlamak gerekirse; standart olarak 3.30GHz'de görev yapan ve Turbo Boost teknolojisi ile 3.90GHz'e kadar otomatik olarak çıkabilecek altı çekirdekli işlemci dört kanal bellek kontrolcüsü ve 15MB bellek kapasitesiyle geliyor.

     


    İşte Intel'in Sandy Bridge-E işlemci ailesi için resmi fiyat bilgileri


     

    Intel'in 6 çekirdekli ikinci diğer Sandy Bridge-E modeli Core i7-3930K ise 555$ seviyesinden lanse edilecek. Core i7-3960X ile kıyaslandığında daha sınırlı hız aşırtma yeteneği sunacak olan işlemci, 3.20GHz'de çalışıyor ve 3.80GHz'e kadar otomatik olarak çıkabiliyor. Farklı olarak 15MB yerine 12MB bellek kapasitesiyle gelen işlemciye benzer şekilde dört kanal bellek kontrolcüsü eşlik ediyor. Serinin dört çekirdekli ilk ve mevcut bilgilere göre şu an için tek modeli olan Core i7-3820 ise yukarıda da belirttiğimiz üzere ertelenmiş olabilir zira fiyat bilgilerinin yer aldığı dökümanda da anlaşılabileceği üzere çıkışı 2012'ye kaydırılmış görünüyor. Bu noktada Intel, dört çekirdekli Sandy Bridge işlemcilerinin satışı etkilenmesin diye bu yönde bir adım atmış olabilir zira i7-3820, 22nm Ivy Bridge işlemcileriyle benzer döneme kaydırılmış durumda. 3.60GHz'de çalışan ve 3.90GHz'e kadar çıkabilen 10MB bellekli işlemcinin fiyatı ise mevcut tabloya göre 285$ seviyesinde seyredecek.







  • bizim x58 karta uygun yeni işlemci çıkmayacak mı yahu? Bi tarafımızda mı patladı şimdi 1366:)
  • Bence benim gibi erken alanlar sandy brigde iyi yaptılar , çünkü ne zaman ne olacağı belli deil / kavururhd.tr.gg
  • Intel'ı tek gecerım, amd yırtınsa dahı bu ıslemcılerın yanına bıle yaklasamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vernoncougar

    Intel'ı tek gecerım, amd yırtınsa dahı bu ıslemcılerın yanına bıle yaklasamaz.


    Sen de yırtınsan o işlemcileri alamazsın zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vernoncougar

    Intelı tek gecerım, amd yırtınsa dahı bu ıslemcılerın yanına bıle yaklasamaz.


    Ahhah güldürmeyin beni
  • Nasıl bir anda karşı görüşle karşılaşınca amele olarak nitelendirdiniz yazık olmuş.
  • İntel forever
  • 6 çekirdekli 1366 çipset işlemcilerin fiyatlarını düşürseler de faydalansak bari...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    bizim x58 karta uygun yeni işlemci çıkmayacak mı yahu? Bi tarafımızda mı patladı şimdi 1366:)


    Elimizde neden kalsın ki. Hem yeni işlemciye gerek yok. 6 çekirdekli 970, 980 veya 990'lardan birini alsan, senden hızlısı olmayacak zaten.
  • Öyle görünüyor ki bu tarihleri biz +6 ay olarak hesaplamamız gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    bizim x58 karta uygun yeni işlemci çıkmayacak mı yahu? Bi tarafımızda mı patladı şimdi 1366:)


    Elimizde neden kalsın ki. Hem yeni işlemciye gerek yok. 6 çekirdekli 970, 980 veya 990'lardan birini alsan, senden hızlısı olmayacak zaten.


    Onları biliyom kardeşim de onlar hala fiyat olarak extrem durumdalar. Yani biz aldığımız zaman 920 den 960 lara kadar bir sürü cpu vardı paran yettiğince alabiliyordun. Ama şimdi bende 920 var gidipte 1,300 Tl verip arada aman aman bir performans farkı olmayacak 970 almak çok manasız (grafiker ve amatör bir motion graphicer olduğum halde). Yani 500 -700 Tl ler civarı olması gerek diyorum.




  • Adamlar size sattıkları işlemci başına pay veriyorlar değil mi? Bu tip taraf tutanlar için şahsi fikrim; düşük zeka belirtisi.

    Dip not: Intel kullanıyorum AMD ile çekişsin istiyorum, ucuzlarsa bana yarar. Babamın hayrına işlemci çıkarmıyorlar neticede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 12 Eylül 2011; 12:45:58 >
  • 2.nd revısıonlar daha ynıler .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sajuuk

    quote:

    Orijinalden alıntı: vernoncougar Intelı tek gecerım, amd yırtınsa dahı bu ıslemcılerın yanına bıle yaklasamaz.
    Sen de yırtınsan o işlemcileri alamazsın zaten


    tebrik ederim çok iyi cevap :)
    okdr pahalı olduktan sora en iyisini yapsalar ne olur..
  • Intel ıslemcıler pahalı olabılır cunku karsılıgını verıyorlar. Butcesı musaıt olan kısılerın almasındada bır sakınca yoktur sanırım. Herkes kendıne uygun olan ıslemcıyı ve dıger donanımı satın alır oyle degılmı? Amd ıslemcıler kotu degıl ama Intel ıslemcıler her zaman her testte amd'nın urettıgı ıslemcılerden ıyıdır, vurgulanmak ıstenen ayrıntı budur, yoksa kımse amd kotu vb seyler soylemıyor.
  • İ7-3000 ALCAM PC UÇACAK
  • AMD Sany Bridgeye rakip Bulldozer işlemciler çıkaracaktı, efsane oldu onlar galiba :)
  • bu seriyi atlamak mantıklı,alcaksın ocakda 8 ay sonra ıvy e gelicek çok daha güçlü olacak çok daha iyi o.c olacak anakartları daha gelişmiş olacak teknolojiler oturmuş olacak
  • üst tabakayı seviyor intel.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.