Şimdi Ara

LG, iPad 2 ekran sorununu giderdi, panel üretiminde artış bekleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG, iPad 2 ekran sorununu giderdi, panel üretiminde artış bekleniyor






    iPad 2'nin Mart ayında duyurulması ve hemen ardından piyasaya sürülmesi sonrası beklenmeyen müşteri talebi, cihazın ekranlarını üreten LG Display firmasını yetersiz üretim sıkıntısına sokmuştu. 2 haftaya kadar teslimatı uzayan siparişlere bir de bazı ekranlarda ortaya çıkan arka aydınlatma hataları eklenince Apple yeni bir ekran tedarikçisi aramaya başlamıştı.




    LG'nin 4 milyondan 2.5 milyona düşen Temmuz ayı üretimi nedeniyle Apple, Samsung Electronics ve Chimei Innnolux (CMI) firmalarından 9.7 inçlik dokunmatik panel ihtiyacını karşılama yoluna gitmişti. Samsung Electronics 2 milyon iPad 2 paneli üretirken CMI ise 450 000 - 500 000 üniteyle stok sıkıntısını büyük ölçüde gidermişti.




    Apple'ın bu iki firmanın verdiği destekle 2011 üçüncü çeyrekte 12-15 milyon arasında iPad 2 modelini müşterilerine sunmuş olacağı belirtiliyor.




    Digitimes'ın haberine göre Apple'ın kendine olan güvenini kaybetmekle karşı karşıya olan LG Display, Ağustos ayında bahse konu hataları giderdi ve 4 milyon panel üretimi ile eski kapasitesine geri döndü. Eylül ay için ise yine 4 milyon paneli Apple'a teslim edecek olan LG bu miktarın biraz daha üzerine çıkmayı umut ediyor.




    Küçük boyutlu panel üretimini düzene sokan LG buna rağmen notebook ve LCD TV'ler için panel üretiminde daralma yaşıyor. Son gelen raporlar üretim kapasitesinin düştüğü yönünde.








  • Samsung 2 milyon ipad 2 paneli
  • Benimkinde sorun falan çıkmadı çok şükür. Aydınlatma o kadar homojen vaziyette ki, karanlık ortamda yapılan deneyi ilk yaptığımda bayağı şaşırmıştım.
  • gerçekten bendede hiç sıkıntı çıkmadı gelen ilk seri üründen en sonuncusu nu alabilmiştim (3g modellerde) ve hiç bir sıkıtım olmadı hatta bu sorunları duyduğum an karanlıkta çok test yaptım ve aynı şekilde çok homojendi renk dağılımı :)
  • LG paneller gerçekten kaliteli bunu hem lg nin kendi ürünlerinden hemde apple ürünlerinden biliyoruz ama apple cihazlarını insanlar peynir ekmek gibi alıyorlar ve aceleyle üretilen panellerde doğal olarak sorun çıkabiliyor Kapasite biraz artarsa yeni çalışan alımıyla sıkıntı giderilir valla apple LG ye de ekmek kapısı oldu baksanıza milyonlarca ekran satıyor
    ayrıca birde şunu söylemek istiyorum birileri çıkmış bu ekranları apple geliştiriyor diyor hatta kendi niye üretmiyor lgye ürettiriyor diyenler bile var ya panel üretmek kolay şey mi parmakla sayılacak kadar az büyük panel üreticilerinin sayısı...iphone4 ün retine ekranını gösterip apple ı övenler o teknoloji panel üreticisine ait yani ekranın kaliteli olması apple sayesinde değil onun yerine sen o kadar yüksek çözünürlükte sistemin hızlı çalışmasıyla övün çünkü apple donanım değil yazılım şirketi




  • Peki lg ile samsung'un yaptığı paneller aynı kalitede mi?aynı parlaklıkta mı?,aynı renk derinliğinde mi?,kalite farkı olabilir belkide.
  • vay beeee samsung apple a panel üretsin apple da samsunga dava açsın.....yalan dünya işte
  • peki sorunlu panelleri alanlar ne olacak ?? suçu neydi onların ??
    home tuşu , anten olayı , panel sorunu . uzayıp giden sorunlar . apple a hiç yakışmıyor . nasıl olsa alıyorlar mantığını gütmeye başladılar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yani bazı ipad 2 modellerinde samsung panel bazılarında LG panel mi var hangisi daha kaliteli peki bazı arkadaşlar iphonenin ekranı piyasadaki en iyi ekran falan diyor ama kendi kullandığım desire s le kıyaslayınca slcd retinayı sollar geçer retina ekran sadece çöz yükseltilmiş bir lcd okadar abartmayın bunu :D
  • Tamam şimdi bu ticaret ama Apple değil mi Samsung'u dava edip kazanan ve Samsung'un tablet bilgisayarlarının satışını engelleyen ?
  • Panel IPS olduktan sonra hangi üreticiden çıktığı çok önemli değil. Birebir muadil olmadıktan sonra Apple salak değil ki farklı lcd ye sahip iPad 2 leri satsın. Birine IPS birine TN koyacak değil ya.
  • Benim ipad 2 m de aynı bu resimdeki sorun var bende kendim yaptım zannediyodum :S Ne yapmam gerekiyo?
  • muratremix lakaplı arkadaş doğru söylüyor, burada önemli olan ips panel kullanılmış olması. Kimin ürettiği açıkcası çokta mühim değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kadirhan96

    Benim ipad 2 m de aynı bu resimdeki sorun var bende kendim yaptım zannediyodum :S Ne yapmam gerekiyo?


    Türkiye'den Bilkom garantili aldıysanız, herhangi bir Bilkom'a götürün. Türkiye'den farklı bir ithalatçıdan aldıysanız belirtilen yere götürün. Yurtdışından aldıysanız ve fatura yada fişiniz varsa herhangi bir Bilkom'a götürün. Yurtdışından aldıysanız ve fişininiz yada faturanız yoksa eğer varsa tanıdığınız aracılığıyla garanti için yurtdışına yollayabilirsiniz ama eğer yoksa elinizden birşey gelmez maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    vay beeee samsung apple a panel üretsin apple da samsunga dava açsın.....yalan dünya işte


    Samsung hayir duasi almiyor karsiliginda, Apple en buyuk musterilerinden biri.
  • Burda gold bilgisayardan aldım 2 sene garantisi var daha 3 ay olmadı alalı faturası falan var 3g 16gb siyah model bi irtibata geçelim bakalım

    Gold da paralel ithalat yoluyla getiriyo heralde ondan benim cihazda biraz sorunlu

    Karanlıkta aynı yukarıdaki resimdeki gibi gözüküyo ben ekrana bastırmışımdır falan diye düşünmüştüm bu resmi görene kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knightfall

    quote:

    Orijinalden alıntı: swat882 vay beeee samsung apple a panel üretsin apple da samsunga dava açsın.....yalan dünya işte
    Samsung hayir duasi almiyor karsiliginda, Apple en buyuk musterilerinden biri.


    Yoruma bak çay demle ! Sanki bedavaya yapıyor panelleri ! Ya sabır ya sabır !
  • bendede yok oyle bir şey
  • elma bırak şu kurtlarını gizlemeyi yavas yavas kurtların dökülüyo işde :D
  • bir elmada kurt varsa organikdir, yabancı madde yokdur içinde

    LG, iPad 2 ekran sorununu giderdi, panel üretiminde artış bekleniyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.