Şimdi Ara

OQ'dan PC ve HDTV bir arada ; 9.5cm kalınlığında kasada çoklu ortam üstü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene bir HDTV almanız için, 2006 dünya kupası'nın HDTV destekli olarak da yayınlanacak olması ve yeni nesil konsolların marifetlerini tam olarak HDTV lerde sergileyebilmeleri gibi oldukça sağlam nedenleriniz var. Peki, HDTV almaya karar verdiniz ama alacağınız televizyonun işlemcisi kaç MHz olacak? Ya da ekran kartı 3D oyunlarda nasıl performans veriyor? Hiç araştırdınızmı? Sorular belki mantıksız gelmiş olabilir fakat Almanya bazlı bir üretici olan OQ, Samsung ve Philips gibi firmaların HDTV destekli LCD'leri ile Intel'in Centrino platformuna sahip bilgisayarları buluşturan yenilikçi bir HDTV modeli tasarlamış durumda. Bu tasarım o kadar başarılı duruyor ki yakında diğer firmalardan da benzer ürünler gelebilir.

    32", 37" ve 40" büyüklüğünde 1366x768 piksel çözünürlüğe sahip LCD ekranlar ile Intel Pentium Mobile 1.5GHz işlemci, 512MB bellek, 300GB sabit disk, ATI radeon 9600(64MB) veya 9800(128MB) grafik kartı gibi donanımlara sahip bilgisayarları bir araya getiren firmanın ürünleri, yakından incelenmedikçe herhangi bir LCD televizyondan farklı durmuyorlar.

    OQ'nun HDTV'lerinde ayrıca çift katman DVD yazıcı, kablosuz ağ bağlantısı, 10/100 Mbit lan, 20in1 kart okuyucu, 56K v90 modem, 1 adet USB ve 1 adet IEEE 1394 bağlantısı kullanıcılara sunulan donanımlar arasında. Microsoft Windows XP Media Center Edition yüklü olarak gelen OQ TV'ler, izlenilen yayının MPEG-2 formatında kayıt altına alınmasınıda desteklemekteler. 1 adet analog, 1 adet dijital tunere sahip olan ürünler, FM radyo yayınlarını da alabilmekteler. Cihazlara isteğe bağlı olarak DVB-S ve DVB-C dijital TV yayınları için tuner eklenebilmekte.

    Centrino platformunun az enerji tüketmesi, az ısınması ve yüksek performansını 9.5cm kalınlığındaki bir kasada HDTV destekli bir LCD ile birleştiren OQ, oturma odanızda bütün çoklu ortam ihtiyaçlarınızı görebileceğiniz bir ürün oluşturmayı başarmış. 1500 avro ile 4000 avro arasında fiyatları olacağı tahmin edilen televizyonların ne zaman satışına başlanacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmamakta. Firma, yeni tasarımıyla HTPC'lerin papucunu dama atacak gibi görünüyor. Özellikle bu televizyonlar yeni nesil oyun konsolları ile süper bir ikili oluşturacaktır.


    Sayfanın Linki : http://www.oq.tv








  • Isın aslı bunun cok basarılı bır ıs oldugunu yada cok yenı brısey oldugunu yada gorulmemıs bır hybrıd oldugunu soylemek yanlsı olabılır sonucta bundan seneler once sony bu tur bır hybrıd sıstem gelısıtmrıs ve kullanıcılara sunmustu ama ozaman pek tutulmadı
  • bence çok hoş bi sey aslında eve plasma aldık ama ilerde bir tane de bundan alabilirim aradığın her sey var notebook gibi yerde kaplamıyor
  • süper birşey......
  • iyide 1366x768 piksel çözünürlükte HDTV seyredilmezki. 1080i çözürnükte olsa daha iyi olurdu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hekimoglu

    iyide 1366x768 piksel çözünürlükte HDTV seyredilmezki. 1080i çözürnükte olsa daha iyi olurdu.



    HDTV de 2 tane standart vardır. Biri 1280x720 piksel çözünürlüğü sahip olan 720p ve 720i diğeride 1920x1080 piksel çözünürlüğe sahip 1080i ve 1080p. Bu ürün 720p destekli dir. HDTV yayınlarına uygundur.
  • Tepe home da hdtv tanıtımı yapılıyordu. pioneer hd ready plazma ve adı sanı bilinmeyen bir dandikus dvb/hdtv receiver... Görüntü kalitesinden çok etkilendiğimi sölemeliyim... test aşamasında olan bir kanalın yayınını yapıyolarlardı... Futbol maçları basketbol maçları surf ve paraşüt görüntüleri vardı... ülkemizde yayınlar hd ye geçtiği zaman ilk alacaklardan birisiyim...
  • japonyada 1125 i ve p yayın yapan kanallarda var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.