Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
KabloNET Wireless modem

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> KabloNET Wireless modem Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
aybata

3 Ocak 2006; 12:11:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Kablonet için wireless modem tavsiyeleriniz var mı?
kablonet in sitesinde aşağıdaki ürünler var. ama kullanan varmı sorun yaşamış veya...

------------------------------------------------

NETMASTER TURBO 54 MBPS WIRELESS ROUTER
. 802.11g 54 Mbps Wireless Router
. WDS: Tamamen kablosuz olarak birçok Router birbirine bağlanarak kablosuz ağ oluşturulur.
. VPN: 5 adet VPN tünel bağlantısı sağlar
. Anten.5dBi anten kazancı ile daha geniş kapsama alanı
. Veri hızları: 802.11g+ Turbo Özelliği ile 108Mbit’e kadar veri aktarımı kabiliyeti
. Firewall: Gelişmiş Firewall Özellikleri nertworkünüzü harici ataklardan korur
. Örnek projeler: Otel,Hastane,Okul, Çok katlı işyerleri ve iş merkezleri.
Fiyat: 79 $

NETMASTER 54 MBPS WIRELESS USB ADAPTÖR
. 802.11g 54 Mbps Wireless USB Device
. Wi-Fi uyumlu, IEEE802.11b & 802.11g 2.4GHz WLAN
. 54Mbps bağlantı hızı, 128bit WEP Şifrelemesi
. Windows 98/ME/2000/XP desteklenir.
Fiyat: 34 $

NETMASTER 54 MBPS WIRELESS PMCIA CARD
. 802.11g 54 Mbps Wireless PCMCIA Card
. 54Mbps bağlantı hızı, 128bit WEP Şifrelemesi, Windows 98/ME/2000/XP desteklenir.
Fiyat: 29 $

NETMASTER 54 MBPS WIRELESS PCI CARD
. 54Mbps bağlantı hızı, 128bit WEP Şifrelemesi, Windows 98/ME/2000/XP desteklenir.
Fiyat: 31 $

Ayberk ATASAY | http://www.ayberk.com
DangerMaster

3 Ocak 2006; 12:46:34 

Bende kablolu internet kullanıcısıyım. İlk bağlandığımda kampanya oldugu için netmaster marka tek ethernet çıkışlı modemi bedava vermişlerdi. Ama yaklaşık 3-4 ay önce Asus WL500g marka bir router aldım. Biraz pahalı oldu ama olsun. İlerde ADSL'e geçmeye kadar versem bile dandik bir adsl modem alıp gene Asus'u kullanabilme olanağım var. Ben tavsiye etmem şahsen ama yinede sen bilirsin :)..
Herkeze Kolay Gelsin.
İyi Çalışmalar...

İmza mimza yok...Suyu çıktı zaten bu işin...
aybata

4 Ocak 2006; 22:24:20 

acaba bu dedigin router nasıl birşey. bu netmaster modemini hem pc de kullanıp hemde router ile wireless olarak neti dagıtabiliyormuyum...

Ayberk ATASAY | http://www.ayberk.com
mafaky

4 Ocak 2006; 23:19:02 

quote:

Orjinalden alıntı: aybata

Kablonet için wireless modem tavsiyeleriniz var mı?
kablonet in sitesinde aşağıdaki ürünler var. ama kullanan varmı sorun yaşamış veya...

Bildiğim kadarı ile Türkiye'de kablosuz ("wireless") Kablo Modem/Router satılmıyor. Duyduğuma göre olanlar da sorunlu imiş ama dediğim kadar sadece duyduğum; kullanmış/denemişliğim hiç yok.

Ancak sizn belirttiğiniz Netmaster Wireless Router ($79 fiyatlı) modem değil; sadece bir kablosuz router. Yani Kablo Modeminizin Ethernet çıkışını bunun girişine bağlayarak "kablosuz iletişim" sağlayacaksınız. Bu işi yapan daha başka marka ürünler var; bazıları daha ucuz bazıları daha pahalı.

Bu Forum'da kablosuz (wireless) router, access point, erişim noktası gibi sözcüklerde arama yaparak epeyce bilgiye ulaşabileceksiniz.

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
mafaky

5 Ocak 2006; 0:33:17 

quote:

Orjinalden alıntı: aybata

acaba bu dedigin router nasıl birşey. bu netmaster modemini hem pc de kullanıp hemde router ile wireless olarak neti dagıtabiliyormuyum...

Belirttiğiniz cihaz sadece kablosuz (wireless) router. Kablo-internet (genişbant) modem ile birlikte kullanılmak durumunda. Kablo-(internet / genişbant) modemin tek bir RJ-45 Ethernet çıkışı vardır. Onu da normalde PC'nize bağlar internet erişimi sağlarsınız. Ancak devreye söz konusu kablosuz router'ı sokarsanız o zaman Kablo-(internet/genişbant) modemin o tek Ethernet çıkışınıı bu Netmaster router'ın WAN girişine bağlıyorsunuz. Bu Netmaster cihazdan 4 adet PC/dizüstüne kablolu (ethwernet bağlantılı olarak) bağlantı sağlayabilir artı kablosuz olarak başka cihazlara internet erişimini paylaştırabilirsiniz. (Bu cihazlar arasında ağ kurulması ve dolayısı ile bunların birbirleri arasında bilgi/dosya alış verişi yapmalarına da olanak sağlanmış olunuyor...)

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
compaq

5 Ocak 2006; 22:07:34 

Selam, ben bugün kablonetten wireless modem aldım.
4 ethernet girişi olan , sitedeki en üstteki. 3 saattir ben kendi
desktopumdan - ethernet ile bağlı - , eşimde laptopundan
internete giriyor -wireless - . hatta evin en arka odasına falan gitti
ama iyi çekiyor. 20 metre falan vardır en az herhalde. ben cok memnum
kaldım.
mafaky

5 Ocak 2006; 22:17:11 

quote:

Orjinalden alıntı: compaq

Selam, ben bugün kablonetten wireless modem aldım.
4 ethernet girişi olan , sitedeki en üstteki. 3 saattir ben kendi
desktopumdan - ethernet ile bağlı - , eşimde laptopundan
internete giriyor -wireless - . hatta evin en arka odasına falan gitti
ama iyi çekiyor. 20 metre falan vardır en az herhalde. ben cok memnum
kaldım.

O yeni aldığınız "kablosuz (wireless) KABLO modem + router" mı yoksa "kablosuz(wireless) Router" mu? Yani dışarıdan gelen Kablo (TV ve Internet ayracından) çıktıktan sonra başka hiçbir cihaza girmeden mi bu aldığınız cihaza girmekte yoksa arada bir cihaz daha var mıdır???

compaq

5 Ocak 2006; 22:30:12 

. WDS: Tamamen kablosuz olarak birçok Router birbirine bağlanarak kablosuz ağ oluşturulur.
. Veri hızları: 802.11g+ Turbo Özelliği ile 108Mbit’e kadar veri aktarımı kabiliyeti

aldığım bu .
mafaky

6 Ocak 2006; 8:57:22 

quote:

. Veri hızları: 802.11g+ Turbo Özelliği ile 108Mbit�e kadar veri aktarımı kabiliyeti

aldığım bu .

Aldığınızın ne olduğunu görüyorum ama benim görebildiğim kadarı ile siz bir kablosuz(wireless) router almışssınız. Yani KabloNet modeminiz ayrı bir cihaz, aldığınız bu kablosuz ayrı (ikinci) bir cihaz. Ve siz bu Kablo modemi yeni aldığınız router'a bağlayıp ondan sonra internet erişimi için routerın kablolu veya kablosuz çıkışlarından istifade ediyorsunuz.

cenkerercan

6 Ocak 2006; 12:00:16 

quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

. Veri hızları: 802.11g+ Turbo Özelliği ile 108Mbit�e kadar veri aktarımı kabiliyeti

aldığım bu .

Aldığınızın ne olduğunu görüyorum ama benim görebildiğim kadarı ile siz bir kablosuz(wireless) router almışssınız. Yani KabloNet modeminiz ayrı bir cihaz, aldığınız bu kablosuz ayrı (ikinci) bir cihaz. Ve siz bu Kablo modemi yeni aldığınız router'a bağlayıp ondan sonra internet erişimi için routerın kablolu veya kablosuz çıkışlarından istifade ediyorsunuz.

+1

Ben de aynı kombinasyonu uygulamayı düşünüyorum.. normal bi kablo modem (zaten kablosuz yok sanırım bu meretin) + wireless router . Ancak 75 dolara artı kdv 'ye daha markalı bi ürün alılınabilridi. netmaster wireless routerını wireless kablo modem die tanıtıpi tüketiciyi yanıltıyo..

Whoppix

6 Ocak 2006; 12:42:21 

ONLAR KABLO MODEM DEĞİL SADECE ROUTER

compaq

7 Ocak 2006; 1:58:28 

evet arkadaş haklı, ben önce kablonetin netmaster
modeminden baglanıp, oradan ruoter e bağlanıyorum.
yani bende 2 cihaz var.
bretten

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

16 Ocak 2007; 23:35:40 

evet www.globalspet.com da modemler bölümünde aradığınız modem var 2 yıl garantılı ve kulananlar var .
mevcut kablo modemı wirelesse dönüştürüyor tak kulan mantığı ileçalışyor herkeze tavsıye ederım.

bretten

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

16 Ocak 2007; 23:41:04