Şimdi Ara

VIA ikinci nesil USB 3.0 kontrolcüsünü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  •  

    VIA ikinci nesil USB 3.0 kontrolcüsünü duyurdu. VL811 isimli yeni kontrolcü dört adet USB 3.0 portunu kontrol edebilirken, bağımsız USB çoklayıcılardan çeşitli istasyon ve beşiklere kadar farklı ürünlerde kullanılabiliyor ayrıca dileyen üreticiler tarafından  anakartlara da entegre edilebiliyor.

     

    VIA'dan yapılan açıklamaya göre yeni kontrolcü bir önceki modele göre daha yüksek performans sunarken aynı zamanda USB Battery Charging 1.2 standardını da destekliyor ve bu sayede  BCS (Battery Charging Specs) uyumlu cihazlar, geleneksel USB kontrolcülere oranla  üç kat daha hızlı şart edilebiliyor. 

     

    VIA tarafından duyurusu yapılan VL811 USB 3.0 kontrol yongasının ilk olarak hangi üretici tarafından kullanılacağı ise şu an için bilinmiyor.

     




     







  • Fx57,

    hocam bu chip Hub Controller yani port çoklayıcı, Normal Usb 3.0 controller değil.. Hali hazırda mevcut olan Usb 3.0 portunu çokluyor ama bant genişliği de düşüyor bu arada..

    "Kontrol Yongası" diyorsunuz ama tam olarak neyi kontrol ettiği konusunda sizin de bir fikiniz yok sanırım..

    Bunu ana karta takmak demek hile yapmak demek..

    Sizin bakmanız gereken chip, "USB 3.0 Host Controller" chip ve onun için de VIA VL800/801 e bakabilirsiniz..

    Biraz yanıltıcı olmuş..
  • bu arada başlığı da "Usb 3.0 Hub Controller" olarak düzeltseniz iyi olur.. Haberin her tarafında "Usb 3.0 kontrolcüsü" diye geçiyor ama çok ama çok yanlış.. Lütfen yanıltıcı bilgi vermeyin..

    Arkadaşları da uyarıyorum, anakartın üzerinde bu chip i görürseniz o anakartı almayın.. Bunun önüne mutlaka bir Usb 3.0 host controller koyulması gerekiyor ve bu chip de onun 1 portunu "bant genişliğini düşürerek" 4 e çokluyor..
  • Ankara Kasırga Bilgisayar'dan Via VB8004-16X model anakart sipariş verdim, 1 aydan fazla zaman geçti halen getiremediler, şu anda kullandığım Via anakartı istediğim gün getirmişlerdi.

    Benim gördüğüm kadarıyla piyasada Via anakart almak istediğinizde profesyönelleşmiş firmalara gitmeniz gerekiyor. Bir Vatan Bilgisayarın anakart satış bölümüne giderseniz oradaki eleman itx kasa ile atx kasayı bile ayırt edemiyor, ellerinde model de yok, geçen biri bana küp kasayı itx kasa diye vermeye kalktı, güldüm geçtim elemana. Micro-ATX anakartıda itx anakart diye gösteriyor haliyle o kasayı gösteren de bunu yapar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baba_mustafa

    Ankara Kasırga Bilgisayardan Via VB8004-16X model anakart sipariş verdim, 1 aydan fazla zaman geçti halen getiremediler, şu anda kullandığım Via anakartı istediğim gün getirmişlerdi.Benim gördüğüm kadarıyla piyasada Via anakart almak istediğinizde profesyönelleşmiş firmalara gitmeniz gerekiyor. Bir Vatan Bilgisayarın anakart satış bölümüne giderseniz oradaki eleman itx kasa ile atx kasayı bile ayırt edemiyor, ellerinde model de yok, geçen biri bana küp kasayı itx kasa diye vermeye kalktı, güldüm geçtim elemana. Micro-ATX anakartıda itx anakart diye gösteriyor haliyle o kasayı gösteren de bunu yapar.


    Hocam o anakart Via'nın satış yaptığı yurtdışındaki sitelerde bile stoklara girmedi Epia m900'lerin 1-2 hafta önce falan satışına başlandı. Senin istediğin modelin satış fiyatı 334 dolar yakında gelecek yazıyor yanında, sipariş versen oradan artı bir ücret çıkarırlarmı bilmiyorum hiç ürün getirtmedim.




  • Arkadaşlara Epia-M900 varsa o da olur diye söyledim, bana VB8004-16X'i buluruz dediler, eğer VB8004-16X bulmak bu kadar zorsa direk gidip Epia-M900 ısmarlayayım.
  • Benim bildiğim VB8004-16X ve Epia-M900 aşağı yukarı aynı fiyat olacak, ilk çıkan haberlerde intele kıyasla 300$ yazan haber vardı ama bana inandırıcı gelmiyor, Via fiyat konusunda intel gibi ketum değil, çok kalite malları intele kıyasla ucuza satabiliyor, lakin isim falan uğruna dünyanın en güçlü itx anakartı ünvanı bile olsa VB8004-16X modeline uçuk bir fiyat yazarsa ben bunu kabul etmem, dahası Epia-M900 ile arasında çok da ciddi performans farkı yok, herkes Epia-M900 alır öyle olursa.
    Bir de işin AMD tarafı var, yeni yeni Via anakartların performansına yakın AMD itx anakart modelleri çıkmaya başladı. muhakkak bir rekabet olacaktır, intelde becerip güçlü itx anakart yapabilse, itx piyasasına girse piyasa tam şenlik olacak, intelin uçuk fiyatlarını görmeyen amd'yi via'yı niye tercih etmesi gerektiğini bilmiyor.
  • arkadaşlar gerçekten VIA nano lardan o kadar memnunmusunuz? Mesela VisualStudio kursam nasıl çalıştırır, kasar mı yoksa gayet rahat çalıştırır mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gerbay

    Fx57,

    hocam bu chip Hub Controller yani port çoklayıcı, Normal Usb 3.0 controller değil.. Hali hazırda mevcut olan Usb 3.0 portunu çokluyor ama bant genişliği de düşüyor bu arada..

    "Kontrol Yongası" diyorsunuz ama tam olarak neyi kontrol ettiği konusunda sizin de bir fikiniz yok sanırım..

    Bunu ana karta takmak demek hile yapmak demek..

    Sizin bakmanız gereken chip, "USB 3.0 Host Controller" chip ve onun için de VIA VL800/801 e bakabilirsiniz..

    Biraz yanıltıcı olmuş..



    Çoklayıcıdan bulsam bir tane almayı düşünüyorum.




  • Gerbay arkadaşım, Bendeki anakartta da via nano l2007 işlemci var, sn başı işlem sayısı 2.4 alıyor windows7 64 bit ultimate'den, Delfi XE2, AutoCAD 2011, Corel Draw gibi programlar yüklü, bu işlemci tek çekirdek haliyle bu yazılımlarda biraz kasıyor, oyun olarak pek vaktim olmadığından Limbo, Braid, MameUI64 gibi oyunlar var, en ufak yavaşlama yada sıkıntılarını görmedim.
    Burada arkadaşların bahsettikleri anakart modelleri X2 çift çekirdek ve 45nm işlemciler, Via işlemcilerin aynı hızlardaki intel işlemcilere %40 performans farkı da attığını biliyoruz, gerisini var sen anla.. :)
  • Via modeller genelde itx kasalar için, genel anlamda bir çok satıcı itx sistemleri hangi tüketici grubuna satacağını bile bilmez, Vatan Bilgisayara da çok yüklenmemek lazım, nihayetinde oranın da elemanları sağdan soldan toplanıyor, adam evine itx kasayı toplayıpta uydu alıcı gibi LCD TV ye bağlamadan, dizüstü gibi sağa sola götürmeden bunları bilemez. Diyelimki biliyor, yıllarca intel satmış, nerden bilsin Viayı, gider intelden bir anakart alır satamaz, o gidene kadar da mal getirmez piyasa daralır, reklamını yapmaz alıcısı o anakartın geldiğini bilmez.. var da var, adamlar bu tarz yatırımları risk olarak görüyorlardır, en kârlı malda bile zarar eden dönemler vardır, basit bir zarar gördüklerinde kalemini kırıverirler, derslerini iyi çalışmıyorlar.
  • Peki arkadaşlar güncel iyi bir VIA işlemcili ITX sistem toplamak istesem gerekli ekipmanı en uygun nereden bulabilirim.. mini itx için kasa vs..



    toplamak istediğim sistem ile genelde yazılım geliştirme işi yapacağım, değer mi? maliyeti ne olur?
  • Gerbay, epeyce yardımcı olmaya çalışacağım, Bence Epia-M900 yada muadili bir şey alacaksan değer, ben iyi bilgisayarcı olduğunu bildiğim bir dükkana gittim ısmarladım, Ankara'dan aldım, İstanbul Merpa'dan gelecek dediler, 2 günde verdiler. İmzamdaki sistem 500 lira civarına mal oldu. Şu anda Epia-M900 yada VB8004-16X modeli arıyorum, tavsiyem alacaksan bu 2 modele odaklan. Siyah kasa alma. DVD-yazıcın dahili olacaksa slim olsun. Sata-Slim-Line kablosunun DVD-yazıcının içinden çıktığına emin ol. DVD-Yazıcın harici olursa 3.5" HDD takabilirsin. Aksi halde 2.5" hdd al. 3.5" HDD'lerin bazıları incedir, onlardan da olur.


    Ben Hasanhh'nin aksine oyun oynarım, LCD TV olayı muhteşem bir şey, oyun açarım, istediğim zaman masaüstüne dönüp film açabiliyorum, bunların hepsi TV'de, canım sıkılırsa bilgisayarı çıkarıp başka yere götürüyorum, wii, ps3, xbox, dvd-player falan hepsi bu cihazın yanında anlamlarını yitiriyorlar. Cihazı alınca göreceksin asıl ferahlık bu küçücük cihazın elden ele her yere taşınabiliyor olması.

    Yazılım geliştirme yapacağını söyledin, işinde performans çok ön plandaysa bu senin ancak ikinci bilgisayarın olur, TV'ye bağlarsın, akşam eve geldiğinde sehpadan çalışmalarını gözden geçirirsin, benim yaptığım bu, bazen eklemeler yaparım ama alışkanlık haline getirmiyorum, peşinden kafama göre oyun film internet vs. Ana bilgisayar olarakta kullananı gördüm ama o yazılım geliştirmiyor. Dahası için denemen lazım.




  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim.. Ben de bir tane edinmeyi düşünüyorum..
  • Benim via nano L2007 1.6 Ghz işlemcili itx kasada TV'ye bağlı, bazen misafir geldiğinde film açarım, kulakları çınlasın kendisini bilir sivri bir arkadaş itx kasa toplamak istedi, Via işelmcili olmasına dikkat et dedim tamam dedi, Gitmiş intel atom 1.66 Ghz işlemcili bir anakart almış 400liraya hem de. Sözde anakartın ve işlemcinin tüm özellikleri Via anakart ve işlemciden yüksek. Binbir sıkıntı çekti kurdu, bana 45nm diye övünüyordu, telefon geldi abi FullHD filmlerde takılıyor, ne kurayım dedi. Yapacağın bir şey yok dedim, FullHD filmi sadece Via işlemcililer takılmadan açar, sen eski arşivinden filmlerini karıştıracaksın deyince fena bozuldu...:)
    Oyun ve yazılım performansıda tırt ama çaktırmıyor kendisi. Yazık ATX kasası var o da sözde güçlü bilgisayar, o da FullHD film açmıyor, içinde kalacak diye korkmaya başladım. İşte ne demişler, Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Akıllı geçin, bileni dinleme, adını çok duyduğun markayı al, sonuç bu....




  • Tekrar vurgulayayım dedim, arkadaş sadece anakarta 400lira vermiş, diğer parçalar bu rakama dahil değil, onun anakarta verdiği paraya yakın miktara ben kendi sistemimi toplamıştım, arada bir de zaman farkı var, fiyatlar düşüyor..:)
  • 1080p video oynatma özelliği via işlemcinin değil, S3 ekran kartının özelliği, Via anakartların hepsi tümleşik S3 ekran kartlarıyla geldiğinden işlemcinin yada Via'nın özelliği gibi görünüyor. AMD yada intel tercih edenler yanına bir de S3 ekran kartı alıp takarlarsa 1080p video izleyebilirler.Haricen satılan ekran kartları pek de ucuz değildir, AMD ilerde bu problemi aşar ama intelin ne yaptığı belli değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.