Şimdi Ara

Kaçak Akım rölesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
51.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • prizlerde kullanılan çocuk koruma aparatlarını tabiki biliyorum. amacım bu sorular ile bu cihazın çalışma prensibini çözmek. sorulara cevabınız varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutsana -- 24 Kasım 2010; 0:11:03 >
  • Hepinize iyi akşamlar. Yardımınızı rica ediyorum 3 senelik bir evimiz var kar sinde hiçbir sorunumuz yoktu klima, bulaşık makinesi, ve çamaşır kurutma makinesi birlikte çalışmasına rağmen hiç bir sorunumuz olmuyordu taki geçen gün karsi attı çin malıydı bende siemensle değiştirdim 40a 30ma kurutma ve bulaşık makineleri çalışınca atıyor ama ayrı ayrı çalıştırırsak sorun olmuyor. sorun nedir acaba şimdiden çok eşekkür ederim.
  • cihazların izolasyonu zayıflamış..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eloko

    cihazların izolasyonu zayıflamış..


    Ne yapabilirim acaba. Yada makineleri tek tek mi çalıştırmalıyım
  • Makineleri tek tek çalıştırsamda atıyor acaba kar mi arızalı kablolarda ölçüm yaptırdım bir sorun gözzükmüyor lütfen bir tavsiye teşekkür eerim.
  • benimde başım dertte bu KAR ile. Ani Su ısıtıcı eskiden düzgün çalıştıyordu. ama şimdi. 1. derecede bile KAR atıyor.
    cihaz 1. Güç= 3.0 kW , 2. Güç= 4.25 kW, 3. Güç= 7.25 Kw .
    Markası dandik birşey. 3 yıldır aynı binadayım. çok kolay atıyordu zaten, ama hiç bu kadar hızlı attığı olmamıştı. bazen Kettledan sebeb bile atıyor. Ütüyü takınca bile atıyor. bıktım usandım.
    ama esas problem ani su ısıtıcıda. banyo yapamaz oldum. sürekli atıyor. buz gibi suyla yıkanıyoruz, oda yetmiyormuş gibi, atıyor, şampuanlı şampuanlı kalıyoruz=)
    nedir bu işin çözümü arkadaşlar? Su ısıtıcıda kaçak olup olmadığını nasıl anlarım? akan suya kontrol kalemi tuttum, sonuç yok, lamba yanmıyor. KAR ı değiştirsem çözülür mü ?

     Kaçak Akım rölesi


     Kaçak Akım rölesi




  • Evdeki sigortayı 7-8 ay önce değiştirmiştim. Legrand 2k 40a 30Ma kaçak akım röleside var. Bulaşık makinası çalışınca sigorta kutusundan hafif bir zınn diye ses geliyor, bulaşık makinası durunca yada durmadan önce bu ses kesiliyor. Onun dışında bu sesi duymuyorum.

    Kaçak akım rölesi üzerinde test butonu var, bununla test yaptım. Bu butona bastığımda röle atıyor ve akımı kesiyor. En azından röle görevini yapıyor gibi durmakta.

    Bulaşık makinasının takılı olduğu prizde tekli tunçmatik akım koruyucu priz de bulunmakta.

    Sizce problem neden kaynaklanıyor olabilir?
  • Hafta bir ya da iki defa kaçak akım rölesi atıyor. Buzdolabını kontrol ettirdik ama sorun çıkmadı. Gecikmeli kaçak akım rölesi önerildi. Normallerden farklı olarak ilk defada atmayıp, kaçak sürekli olursa atıyor. Deneyen faydasını gören var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu tavsiye almak için hortlatmak durumundayım kusura bakmayın. Tatil dönüşü sadece buzdolabı çalışır bırakıp gitmiştik, buzdolabı epey doluydu ve döndüğümüzde kapıyı açınca feci bir koku ve rezillik bizi karşıladı.Gittikten sonra benim ana sigorta sandığım sonradan kaçak akım rölesi olduğunu öğrendiğim sigorta atmış, sonuç çok kötüydü, iğrençti, çok zor temizledik ama buzdolabının contaları da eski işlevini kaybedip sertleşti...

    Dragon marka TSE damgalı RCCB DG364 1357N-2468N şeklinde bir röle mevcut, 10 yıllık, siemens alıp değiştirelim öncelikle ama hangi modelini? Birçok röle modeli var.

    Ayrıca flash marka C16 FMC-63 yazan 7 adet sigorta var bunları da değiştirmek gerekir mi?
  • artemisbd kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun 2007 yılında flash ve dragon markası ile ilgili elektrik müh. odasının bir raporunu incelemiştim kullanımı uygun değil deniyordu. Bence hepsini değiştir ama şu marka model diyemem
  • mrtcakmak kullanıcısına yanıt
    Sagol hocam, bundan sonra buzolabını dolu bırakmam tatile çıkarken . Bir de bu flash sigortalar 16 Amper, bana biraz fazla gibi göründü, normalmidir?
  • artemisbd kullanıcısına yanıt
    16-20 amper normaldir ama elektrik tesisatında kullanılan kablonun kesitine göre seçilmeli. Bir elektrikçiye danışmalısın.
  • iyi günler.. arkadaşlar kaçak akım rolesinde test tuşuna bassak ve atsa kesinlikle sağlamdır diyebilir miyiz?

    kimileri kontrol amaçlı toprak nötürü direk kısa devre yap atmalı diyor. kimileri ÖYLE OLMAZ faz ile toprağın arasına 10 watlık tasarruflu ampul koy atmalı diyor. nedir olay anlayamadım.

    sadece test butonu testi yeterli midir? ( faz nötr 224 volt, faz toprak 218 volt, notr toprak 4 volt bazen 2 volt)

    ( notr ile toprak arasını kısa devre yapıyorum bazen atıyor bazen atmıyor ,ana girişteki 300 lük atıyor) ürün siemens

    eskiden sayport vardı. ne zaman toprak notr kısa devre olsa kendisi atardı. ama siemenste nötr toprak kısa devresinde kararsız. bazen kendi atıyor, bazen atmıyor ana girişteki kaçak akım rolesi atıyor. anlayamadım neden?

    YANİ kısaca siemensi bu şekilde kullansam ve test butonuna bastığımda atıyorsa gönül rahatlığı ile kullanabilir miyim? cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembay1 -- 24 Aralık 2016; 0:55:20 >




  • Elektrik tesislerinde iletkenler arasında sızıntı akımları ve kısa devreler oluşur.Tesisteki önemsenmeyen ama hayati risk taşıyan akımları algılayarak 0.2 saniye gibi küçük zaman diliminde devresiyi keserek insanları tehlikeli gerilimden koruyan elektrik devre elamanıdır. 30mA insan hayatını korur 300mA tesisde meydana gelebilecek elektrik yangınlarını önler. Ev tesisatlarında çoğunlukla kullanılır.

    1mA vücut'da karıncalanma
    5mA de çarpılma hissi
    İnsan için solunum durması (13 miliamper)
    İnsan kalbinin durması (50 miliamper)
    İnsanda kesin ölüm tehlikesi (100 miliamper)

    Kaçak akım rolesi bir anahtar ve akım transformatöründen oluşur.Sistemdeki akım;transformatörün primer sargısından gecerse sekondender sargıda bir E.M.K meydana gelir. Akım transformatörü sistemden geçen akımların eşitlik durumuna bakar. Eşitlik durumu sistemdeki akımların bir birlerine ters olduğu durumlarda sağlanır.Bu durumda açma bobini akımsız kalır.Fazlar arasında meydana gelen kaçak ve sıkıntı akımı meydana gelmesi durumunda sekonder sargıda gerilim indüklenir ve açma bobini enerjilenerek anahtarın açmasını sağlar ve sistemi korur. Kaçak akım rölesi ev ve işyerlerinde tesisatın girişine bağlanmalıdır.Kaçak akım rölesinden tam verim alabilmek icin tesisin iyi bir topraklanmaya sahip olması gerekir

    http://www.elektrikde.com/Ka%C3%A7ak-ak%C4%B1m-r%C3%B6lesi-nedir.html




  • Herkese selam,

    Kirada oturdugum evde artik isyan ettirecek derecede sigorta atma durumu sozkonusu.
    Evden uzun sureli ayrilirken dolapta bisey birakmamaya basladik. Haftada en az 1 kere sigorta atiyor. Ev sahibine soyluyorsun... Evsahibi iste, anlayin...

    Kacak rolesi arastirdigim kadariyla Siemens 5Sv4344-0 40A 30Ma 400V (3 Faz + Nötr) Kaçak Akım Koruma Rölesi bunun yerine ne kullanmami onenirsiniz.

    En iyisi neyse onu soyleyin lutfen, yarin bigun tasinirken gene sokturup gidecegim yerde de kullanabilirim degil mi?

     Kaçak Akım rölesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cazotte C kullanıcısına yanıt
    Bu arada evde tum cihazlar calisirken sigorta atma sozkonusu degil... Normal otururken atiyor durduk yere. Yildirimli havalarda hele surekli ust uste atiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artemisbd kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Ayni durum bende de oldu, forumda da yardim istedim ilgilenen olmadi. Siz nasil bir cozum buldunuz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melih.yanardağlar kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Forumda yazdim ama donen olmadi, eski baslik oldugu icin dikkat cekmemis olabilir, o yuzden direk yaziyorum size.

    Kirada oturdugum evde artik isyan ettirecek derecede sigorta atma durumu sozkonusu.
    Evden uzun sureli ayrilirken dolapta bisey birakmamaya basladik. Haftada en az 1 kere sigorta atiyor. Ev sahibine soyluyorsun... Evsahibi iste, anlayin...

    Kacak rolesi arastirdigim kadariyla Siemens 5Sv4344-0 40A 30Ma 400V (3 Faz + Nötr) Kaçak Akım Koruma Rölesi bunun yerine ne kullanmami onenirsiniz.

    En iyisi neyse onu soyleyin lutfen, yarin bigun tasinirken gene sokturup gidecegim yerde de kullanabilirim degil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cazotte C kullanıcısına yanıt
    Çözemedim malesef, kaçak akım rölesini iptal ettim, buzdolabını da hurdaya verip yenisini aldım. Konuya yazdığım zamandan bu yana sorunum yok. Kaçak akım rölesinin düzgün çalışması sadece size bağlı değil binanın toprak hattıyla ilgili olduğu için binada yanlış işler yapan biri topraklamayı bozarsa veya gömülen bakır işini eskisi gibi yapmıyorsa bu durum çözülemiyor. Topraklamayı güçlendiremiyorsanız röleyi sökün gitsin. Nadiren eskiyen beyaz eşya kaynaklı sorunlar da oluyor, cihazların fişini tek tek çekip kontrol edin röleyi iptal etmeden önce. En iyisinden yeni röle faydasız, siemens almıştım kutuda öylece yatıyor 😬

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.